2023-12-18
🚩Quiero Más 聖誕節要返廣州同婆婆做冬,所以就預先同男朋友食聖誕大餐先~今次去到中環食地中海菜,餐廳位於20樓都幾高下😌座位有靚靚卡台或者坐近窗邊望住半山境🤤〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈Welcome Snack 🌈All the best Beef $188份量完全震驚到我‼️生牛肉配左兩件吸滿牛油香香甜甜嘅吐司牛肉撈勻青瓜,洋蔥等等配料入口軟糯,間中有啲青瓜醃菜嘅爽脆感🌈Pan Con Tomate $58突然間超想吃麵包,再來一份蕃茄吐司蕃茄夠濕潤,啱啱好令到麵包面頭有少少濕潤感但又唔會令到塊麵包霉霉爛爛🌈Suckling Pig $288沒有骨的西班牙乳豬太令人感動了🥹豬仔一啲都唔肥皮下面已經係好香嫩嘅瘦肉醬汁配搭蕃薯泥甜甜的,推薦‼️🌈Paella Valencia $398超級濃味嘅雞肉西班牙燴飯雞肉迷迭香味好重面頭嘅西蘭花有種焦香嘅味道炒飯配搭沙律醬同檸檬,酸酸地好開胃🌈Carabinero Linguine $298識食一定要食頭!超多蝦膏,好甘香用嘅係墨汁意粉,龍蝦汁做底,蒜香味好重🧄🌈Churros with Chocolate Dip $98死啦我懷疑我自
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈Welcome Snack
🌈All the best Beef $188
份量完全震驚到我‼️
生牛肉配左兩件吸滿牛油香香甜甜嘅吐司
牛肉撈勻青瓜,洋蔥等等配料
入口軟糯,間中有啲青瓜醃菜嘅爽脆感
🌈Pan Con Tomate $58
突然間超想吃麵包,再來一份蕃茄吐司
蕃茄夠濕潤,啱啱好令到麵包面頭有少少濕潤感
但又唔會令到塊麵包霉霉爛爛
🌈Suckling Pig $288
沒有骨的西班牙乳豬太令人感動了🥹
豬仔一啲都唔肥
皮下面已經係好香嫩嘅瘦肉
醬汁配搭蕃薯泥甜甜的,推薦‼️
🌈Paella Valencia $398
超級濃味嘅雞肉西班牙燴飯
雞肉迷迭香味好重
面頭嘅西蘭花有種焦香嘅味道
炒飯配搭沙律醬同檸檬,酸酸地好開胃
🌈Carabinero Linguine $298
識食一定要食頭!超多蝦膏,好甘香
用嘅係墨汁意粉,龍蝦汁做底,蒜香味好重🧄
死啦我懷疑我自己上咗癮🥹
久唔久就好想食,唔食會囉囉攣
Churros新鮮炸起,熱辣辣
外邊痴滿砂糖同玉桂粉,好沙沙嘅感覺
朱古力醬唔甜,加埋一齊食啱啱好