2019-03-12
今日同朋友仔去長沙灣食dinner,去左呢間西餐廳。呢間西餐廳有d似cafe,好有格調。餐廳會播歐美風格嘅音樂,有吧檯同普通檯,環境有d暗。🥳我地點左兩個餐,一個係鐵板餐,一個海鮮飯。😝香煎雞扒司華力腸餐真係超級抵食,極力推介!😘😘煎扒餐黎講佢價錢合理,而份量係超大超足料,應該3個人食都無問題。味道更加值得一讚😍😍雞扒好滑又多汁,肉煎到啱啱好,無燶同肥膩感覺。😋當然喇,因為始終係煎炸食物,如果點左呢個餐,另一d野食最好唔好揀太油膩嘅。而司華力腸味道都好好。扒下面仲有少少薯菜同蘑菇添。😚😚而海鮮蝦汁燉飯都唔錯,不過評價無煎扒餐高。海鮮都係新鮮嘅,🦐同青口好大隻,最突出係成個飯都有好濃嘅鮮蝦汁,飯入面有d菇同茄子,口感一流。😋😋不過海鮮嘅種類就唔算多,主要都係🦐,青口同蜆,而價錢略貴,如果有budget 嘅可以試下,不過係物有所值嘅。☺️其他嘢食相:整體黎講,今次嘅晚餐體驗好唔錯,因為呢區人流唔算多,今日唔洗等位,應該幾適合節日慶祝嘅時候黎😝😝😝附上餐牌:
我地點左兩個餐,一個係鐵板餐,一個海鮮飯。😝
其他嘢食相:
附上餐牌: