2018-12-06
睇睇下IG,見到同事食海鮮意粉好似好正, 一問之下原來係長沙灣既second bite,所以就立即約人黎食! 不過同事已經溫馨提示話間餐廳唔多近地鐵站,果然真係,係長沙灣C2出去地面之後都要9-10分鐘。我地大約19:00到左,人唔太多,一入都有位,環境都算幾大。店中裝修很有心思, 別具藝術氣息,暗黑灯光下可以放鬆情緒, 舒服吃飯~最貼心是OPEN KITCHEN ,可以望到廚師煮野食同埋D野食既香味飄曬出黎!好餓呀!Menu 選擇超多, 海鮮係呢度既主打..有點花多眼亂, 我同朋友什麼都想點呢~由於愛吃海鮮的關係,所以點了大蝦濃汁意粉(HKD 168):意粉雖然冇乜特別擺盤,但好有內涵。海鮮扁意粉咁有大蝦、青口同大蜆,加上濃汁,好好食。海鮮全部都好新鮮,扁意粉好多汁,帶濃郁蝦味。睇圖都知好正個汁真係無得輸!好細心有兩款醤可以簡,分別係KETCHUP同CREAM,另一個係蛋黃芥末醤,待別係蛋黃芥末醤做得好出色!一點再點!另外叫左個秘製手打肉餅脆蛋漢堡 雙色薯條 沙律( HKD 138): 個漢堡一啲都唔講得笑!個包鬆軟香口,夾著蛋、蕃茄、醃青瓜、芝士等配料,而主角手打肉餅亦厚度十
另外叫左個秘製手打肉餅脆蛋漢堡 雙色薯條 沙律( HKD 138): 個漢堡一啲都唔講得笑!個包鬆軟香口,夾著蛋、蕃茄、醃青瓜、芝士等配料,而主角手打肉餅亦厚度十足!蛋煎至皮面香脆,但內部仍是流心的,濃郁的蛋液咇晒出黎,配搭可口的肉餅真是一絕! 雙色薯條唔好睇笑佢,薯條好粗身,脆口,真係不得了,而另一款蕃薯做既薯條都好重蕃薯味!值得一叫!
因為唔夠飽既關係叫多個小食拼盤(HKD98) : 入面有洋蔥圈、雞件、蝦春卷、同埋炸雙色薯條。成盤都係即叫即炸,保證脆口。洋蔥圈大大個,份量十足,超級脆口。雞件係好滑既雞肉,熱熱的。蝦春卷更加一食上癮,蝦好Q彈呀
總結方面: 環境同店中裝修很有心思,暗黑灯光下可以放鬆情緒, 舒服吃飯,食物方面絕對係長沙灣西餐廳首選,濃蝦意粉好正,手打肉餅HAMBURGER 都無得輸。