2018-11-25
係朋友強烈既推介之下,今次就拉埋男朋友黎呢間Second Bite 食Dinner,過下二人世界🙆🏻♀️餐廳裝潢都頗具心思,以灰黑格調同簡約為主,佈置得頗有藝術氣氛,係暗淡燈光之下,聽住輕鬆悅耳既音樂,整個人確係幾relax, 都幾適合情侶黎呢到共度晚餐。甫進餐廳,內外都有座吧枱,仲有開放廚房同餐枱。店員比左餐牌我後,我既選擇困難症就發作啦🙈好多款式呀❗️頭盤,主菜,小食,飲品,甜品,仲有special menu, 真係樣樣皆有,望落d 圖片仲好吸引tim,結果同男朋友睇左好一陣先可以完成落order 呢個動作🤣✨咸蛋黃金雞翼 $88呢碟雞翼真係要比十個讚👍 雞翼炸至香脆,仲鎖住左d 汁水,熱辣辣咬一啖,嫩滑多汁,再配上外面既咸蛋金沙,啖啖都有咸蛋沙香😍😍要知道,咸蛋雞翼吾容易控制,所以好易過咸。而呢碟真係控制得恰到好處,咸度岩岩好之餘,仲食到粒粒咸蛋黃,真係不得了‼️一定要趁熱食❗️✨手抓海鮮 👈極力推介基圍蝦 $68小墨魚 $68膏蟹 $168四季豆 $25栗米 $28最欣賞既就係可以自選海鮮,自己揀既一定係自己中意食既海鮮,亦可以篩走一d 自己吾食既類別👍經店員推介後,選左招牌辣醬。雖
✨咸蛋黃金雞翼 $88
✨手抓海鮮 👈極力推介
基圍蝦 $68
小墨魚 $68
膏蟹 $168
四季豆 $25
栗米 $28
經店員推介後,選左招牌辣醬。
雖然手抓海鮮係需要等候,但當菜式上枱後,就覺得一切都值得❗️
師傅將基圍蝦,膏蟹炸至酥脆,加入招牌辣醬後再手抓所以海鮮至到全部入哂味❗️小小辣又小小甜,好惹味😍再講件膏蟹,真係相當抵食❗️$168大大隻,入面既蟹膏真係超多❗️
雖然Second Bite 地點比較隱蔽,但食物質素真係好好‼️下次絕對會再黎🙆🏻♀️