2023-06-25
今日老公話同我去MegaBox行街,食嗰度最精緻嘅法國菜。走進Sole,感覺它的環境氣氛真係好正,完全係一間高級餐廳嘅佈置,整體裝潢流露著法式風情🫰。我們選了一個二人餐。之前,仲有welcome food😍😍係新鮮嘅蕃茄搭配檸檬及橄欖油,個蕃茄好甜好多汁。頭盤有四個咁多!法式醃製紅菜頭這道菜調味剛剛好,口感十足!黑松露醬伴野菌黑松露的味道很重,但是搭配野菌後完美地平衡了整個味道。蜜糖芥未籽香草蝦蜜糖芥末味不是太濃,但香草蝦入味。輕煎醃製劍魚有少許煙熏味道,魚肉口述,魚肉味濃郁。菠茱蘑菇烤鱈魚這是一道非常精緻的菜品,鱈魚肉質細膩,魚皮轉成香脆,加上魚本身的油脂,非常惹味,搭配上菠菜蘑菇的獨特風味,好味之餘亦覺得好特別。炭烤澳洲羊扒配普羅旺斯田園鮮蔬一上桌覺得羊架煎得好靚,仲有三大件,蔬果好多種類類好入味。羊架完全冇羶味,配搭醬汁真係好滿足嘅晚餐。最後,您一定要嘗試一下朱古力忌廉巴夫,這道甜品非常精緻,巧克力的味道非常濃郁,配上優質的忌廉和鬆脆的巴夫,讓整道甜品變得非常有層次感。總的來說,老公的選擇無錯,它真是一個非常舒適、富有氣氛的餐廳。
頭盤有四個咁多!
法式醃製紅菜頭
這道菜調味剛剛好,口感十足!
黑松露醬伴野菌
黑松露的味道很重,但是搭配野菌後完美地平衡了整個味道。
蜜糖芥未籽香草蝦
蜜糖芥末味不是太濃,但香草蝦入味。
輕煎醃製劍魚
有少許煙熏味道,魚肉口述,魚肉味濃郁。
菠茱蘑菇烤鱈魚
炭烤澳洲羊扒配普羅旺斯田園鮮蔬