2016-01-06
📅 6th Jan 2016 (Wed)朋友琴晚send咗張相比我,$99/2位英式下午茶,不過openrice既menu都好濛 🙈 隨食評送上清晰版menu,唔洗多謝我 🙊去到見到唔算太多人,等咗一陣仲有窗口位坐添,可以望到半個海景。不過入咗去成5分鐘都無人招呼,店員見到我地不知所措先比個menu我地睇 🙃 所以大家入到去可以自己招呼自己得嫁喇 🙊之後就去咗落單,等咗一陣食物就黎啦 🍽只係茶或咖啡唔洗加錢,連熱朱古力都要加錢,所以我地飲奶茶,其中一個朋友發現原來熱香果都唔洗加錢 🌚 記得問清楚先啦 😤首先食個雪糕,開頭食以為普通雪糕加啲芝麻,食食下發覺有花生碎係入面,整體都幾好食。然後就食最低層:鬆餅,三文魚熱香餅,雞蛋布甸。1. 鬆餅比較淡味,可能因為食完雪糕。但係唔食雪糕先就會溶,所以可以溝埋雪糕一齊食。2. 三文魚熱香餅係所有食物中最好食,所以食佢既時候要好好品嚐。3. 可能我唔係太鐘意雞蛋布丁,所以只能說普普通通。然後到中間果層既碎蛋牛角飽,緊次於三文魚熱香餅,都係好食既 😀一個鐘食完兩層已經好飽,可能我地食得比較快,所以記得要慢慢傾計慢慢食。😂試埋最後果層既吉士撻同馬卡龍,
之後就去咗落單,等咗一陣食物就黎啦 🍽
然後就食最低層:鬆餅,三文魚熱香餅,雞蛋布甸。
3. 可能我唔係太鐘意雞蛋布丁,所以只能說普普通通。
試埋最後果層既吉士撻同馬卡龍,都係好好食👍🏼👍🏼👍🏼
99蚊兩個人真係好好好好好抵,不過只限於平日14:00-18:00,住附近地區既人真喺值得去坐下食下睇下個海景 🚣🏻 食飽飽仲可以去平台睇日落 🌇