第三站

Station 3 Cafe
4天前 0 瀏覽
旺角交通方便,位於工廈高層25樓,裝潢走純白小清新風可以在高樓層欣賞靚景,回憶滿滿board game cafe客人坐得舒適。店內提供多款board game,與好友打發時間一流! 炎炎夏日一坐低梗係叫杯嘢飲先啦士多啤梨乳酪同薄荷凍朱古力奶特級海鮮拼盤手指魚、炸蝦、 炸蟹鉗、炸帶子仲有吉列蠔, 估唔到有驚喜,冇雪藏味,而且唔會油淋淋都幾好食無腥味啖啖肉黑松露蟹肉配黑醋沙律超多蟹肉,好足科見到蟹肉一絲絲😍香蒜白酒蜆肉意粉香蒜欖油蜆肉意大利粉意粉Q彈有勁,完美吸附了香蒜欖油香味和蜆肉鮮甜甜品叫咗 朱古力蛋糕同藍莓芝士蛋糕

店內提供多款board game,與好友打發時間一流!

炎炎夏日一坐低梗係叫杯嘢飲先啦
士多啤梨乳酪同薄荷凍朱古力奶

特級海鮮拼盤

黑松露蟹肉配黑醋沙律
超多蟹肉,好足科見到蟹肉一絲絲😍

香蒜白酒蜆肉意粉

甜品叫咗 朱古力蛋糕同藍莓芝士蛋糕

2024-08-25
  • 海鮮拼盤
2024-08-24 0 瀏覽
☕️旺角樓上派對Cafe☕️-約咗個好耐冇見嘅朋友行旺角😬行到攰就去咗呢間樓上Cafe食吓嘢休息吓😋餐廳嘢食選擇多之餘又唔貴👍🏼仲可以借遊戲玩-🍝香蒜白酒蜆肉意粉意粉彈牙蜆肉新鮮👍🏼香蒜同白酒融合令香味增加唔少😋仲有少少辣味增加層次-🍄黑松露帶子鮮菌燴意大利飯濃厚既黑松露香氣襯托鮮菌香🤤搭配滑順既意大利飯😋口感層次分明-🍤海鮮拼盤拼盤種類豐富👍🏼有炸帶子 吉列蠔 炸蝦 炸蟹鉗 魚手指🍤好啱同朋友share一齊食-🐥香脆麥樂雞塊外皮香脆的麥樂雞塊😍表層有少少蜜糖😋甜甜地好好食-🍹荔枝梳打清新的荔枝梳打香甜可口😋氣泡帶出清涼解渴既感覺-🍑水蜜桃綠茶濃郁既水蜜桃香味搭配清新既綠茶🍵甜而不膩清涼解渴👍🏼-📍第三站旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室-
☕️旺角樓上派對Cafe☕️

🍑水蜜桃綠茶
濃郁既水蜜桃香味搭配清新既綠茶🍵甜而不膩清涼解渴👍🏼
📍第三站
2024-08-23 0 瀏覽
係旺角行完街搵野食,上網見到呢間cafe環境唔錯,仲有board game可以同朋友玩,緊係要試下啦。去到店員都好友善,做野快手,位置都好寬闊,仲有好多係朋友聚會,氣氛十分熱鬧,意式鮮茄肉丸燴意粉 $116肉丸有6大粒,夠哂飽滿,意粉醬汁夠酸之餘又帶有微辣,好開胃。煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉 $132扁意粉軟硬適中,夠哂掛汁,忌廉醬濃郁,煙三文魚捲成花朵,心思之作,煙燻味濃,夠哂咸香,仲有唔少菇菇同蕃茄作配菜,令到意粉更加豐富。跟餐加配沙律及藍莓芝士蛋糕 +$38荔枝紅茶· 檸檬梳打芝士蛋糕擺盤精緻,有心機,芝士味香濃突出,夠幼滑,餅底又唔會好硬,層次十足。蜜糖雞翼 $62有成6大隻,每隻都漲卜卜,賣相唔錯。咬開肉嫩多汁,又夠入味,甜蜜蜜外皮十分脆口。日式餃子$46有6隻超抵食,外皮煎得微脆,配埋日式醬汁同沙律醬,酸酸甜甜食到停唔到口。芝麻醬什菜沙律 $66沙律菜新鮮清爽,同芝麻醬好夾,夠哂清新健康。📌第三站地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室評語環境寬敞,岩哂聚會店員友善好客🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #

意式鮮茄肉丸燴意粉 $116

煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉 $132

跟餐加配沙律及藍莓芝士蛋糕 +$38
荔枝紅茶· 檸檬梳打

蜜糖雞翼 $62

日式餃子$46

芝麻醬什菜沙律 $66
沙律菜新鮮清爽,同芝麻醬好夾,夠哂清新健康。

📌第三站
地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

評語
環境寬敞,岩哂聚會
店員友善好客

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#旺角 #金雞廣場 #第三站 #cafe #意粉 #煙三文魚 #蜜糖雞翼 #芝士蛋糕

2024-08-22 0 瀏覽
.旺角其實都好多樓上Cafe架‼️但要搵到一間坐得舒服,服務好既 Cafe,又有野玩既就一定要去金雞樓上cafe喇🙌🏻呢度唔會限時任你同成班朋友一齊吹下水玩吓board game🕹️都唔會趕你走架💯小食拼盤有雞翼、炸芝士、炸薯圈、炸薯角、炸餃子新鮮炸起特別香脆,炸皮夠薄,最好味都係炸芝士👍🏻黑松露忌廉意大利飯最鐘意食意大利飯‼️好creamy 而且飯身軟硬適中藍莓芝士蛋糕🍰芝士味重而家係硬餅底📍Station 3 Cafe 第三站旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

黑松露忌廉意大利飯
最鐘意食意大利飯‼️好creamy 而且飯身軟硬適中

藍莓芝士蛋糕🍰
芝士味重而家係硬餅底

📍Station 3 Cafe 第三站
2024-08-19 577 瀏覽
依間我好多年前已經嚟過,再嚟都依然感覺好好。可以有個位置同朋友食野吹下水,而且嘢食質素都幾好﹗Dinner set叫咗卡邦尼煙肉雜菌意粉同埋西班牙海蝦辣肉腸燴飯,每個餐包一杯$38飲品,另外補差價轉咗做花茶同埋朱古力,而且見到小食拼盤有齊我哋想食嘅嘢就叫埋。叫「小天使」嘅花茶,薰衣草、紅玫瑰花、莉莉花、檸檬草,最吸引我係佢寫住嘅功效,可以安定情緒、舒緩頭痛,琴晚又真係好快就訓著﹗好中意佢會有個座一直暖住,食到最後都仲有熱茶飲好開心。一開始會比較清淡,越泡得耐就越濃,茶味都會越重。而另一杯係焦糖朱古力,超大舊cream,上面充滿焦糖醬,全部加埋都唔會太甜膩,仲互補令到成杯都好好飲添。好快兩樣主食都一齊送到,比想像中大份好多,賣相都好靚好吸引。卡邦尼煙肉雜菌意粉好creamy,每條意粉都掛滿醬汁,好中意佢炒到有啲乾身嘅感覺。西班牙海蝦辣肉腸燴飯嘅材料都唔手軟,無論係海蝦定辣肉腸都好多,而燴飯囓黏稠程度都幾適中,有小小辣好惹味。小食拼盤有超豐富,有洋蔥圈、芝士條、雞翼、日式餃子、咖哩角,每樣都有三塊或以上,當然一定要襯熱食芝士條,可以拉絲到好長。另外嘅小食都好好食,而最欣賞係雞翼有加蜜糖一齊

小食拼盤有超豐富,有洋蔥圈、芝士條、雞翼、日式餃子、咖哩角,每樣都有三塊或以上,當然一定要襯熱食芝士條,可以拉絲到好長。另外嘅小食都好好食,而最欣賞係雞翼有加蜜糖一齊整,香甜又惹味。
除咗食物好食之外,座位都好闊,好適合約埋成班friend一齊聚會。
2024-08-14
  • 小食拼盤
  • 卡邦尼煙肉雜菌意粉
金雞廣場25樓嘅樓上cafe平日環境寧靜而且呢度座位空間好足夠坐得舒服 可以一班朋友上嚟玩下board game慢慢he’s吓午餐時間可以跟set 我哋叫咗兩個主食 兩杯飲品另外upgrade咗一個套餐跟沙律同蛋糕蕃茄忌廉煙三文魚意大利粉係偏甜整蕃茄汁好夾我嘅口味除咗煙三文魚,仲有大量嘅蘑菇黑松露忌廉意大利飯意大利飯,口感正常 唔會過硬黑松露味幾重 食得出用量一啲都唔孤寒洋蔥圈 炸皮偏厚 但係咬落10分酥脆食到停唔到口啊蜜糖雞翼表面煎到焦焦脆脆 好出色入面肉質鮮美 可以再咸一點沙律 餐前份量 正正常常飲品加咗$20叫一客花茶薰衣草玫瑰花有寧神放鬆心情功效紅棗蜜 偏甜 套餐嘅蛋糕有三款我哋叫咗new York cheese cake賣相幾靚食落唔會太甜
金雞廣場25樓嘅樓上cafe

另外upgrade咗一個套餐跟沙律同蛋糕

蕃茄忌廉煙三文魚意大利粉
係偏甜整蕃茄汁
好夾我嘅口味
除咗煙三文魚,仲有大量嘅蘑菇

黑松露忌廉意大利飯
意大利飯,口感正常 唔會過硬
黑松露味幾重 食得出用量一啲都唔孤寒

我哋叫咗new York cheese cake
賣相幾靚
食落唔會太甜

2024-08-15 629 瀏覽
旺角隱世Cafe~喺OpenRice搵到一間旺角Cafe —Station 3 cafe 呢間充滿舒適氣氛既cafe,環境清新幽靜,非常適合享用afternoon tea。餐單上有多道精緻菜式,值得一試。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯黑松露勁香,極之美味,飯粒鬆身入口即化,配合鮮甜帶子和清新菌菇,不敢一啖接一啖煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉意粉彈牙,醬汁濃郁香濃,煙三文魚更為整盤增添層次感。Dinner set仲可以加蛋糕,朱古力蛋糕嘅朱古力味非常之香濃,簡直係朱古力愛好者之選;另外藍莓芝士蛋糕,芝士味亦都非常香濃,但相比之下朱古力蛋糕會較為出色飲品朱古力奶昔濃郁甜滑,清新花茶包含洋甘菊、玫瑰等等,非常養生#旺角 #旺角美食 #foodie #hkfoodie #hkig
旺角隱世Cafe~

煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉
意粉彈牙,醬汁濃郁香濃,煙三文魚更為整盤增添層次感。

飲品
朱古力奶昔濃郁甜滑,清新花茶包含洋甘菊、玫瑰等等,非常養生
2024-08-14 437 瀏覽
回頭度🍪8.5/10|人均消費💰~$80-130-一班朋友想傾耐啲 但又唔知去邊🫨呢間Cafe除咗嘢食 仲免費提供多款桌遊♟️例如大富翁🎩Rummikub🌝UNO🃏仲有好多我都未聽過 但好好玩嘅桌遊嗰日我同朋友坐咗五個鐘 玩到唔捨得走真係仲抵玩過Party room🥳叫花茶嘅話🌸仲可以無限添飲-🤍黑松露蟹肉配黑醋沙律 $72蟹肉份量合理🦀松露好香同蟹肉算幾match😋加埋黑醋沙律好清新🥗味道🌕🌕🌕🌕🌑-🤍小食拼盤 $128有芝士條🧀雞翼🐥咖哩角🌮仲有洋蔥圈🧅同餃子🥟但所有嘢食都係得三份所以雙數人數去食 就有啲唔方便😂芝士條超級拉絲🤤味道🌕🌕🌕🌗🌑-🤍黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $92黑松露好香 醬汁都好creamy😍仲有大量芝士同埋雜菌🍄‍🟫加埋洋蔥一齊炒好香🥰帶子份量都合理 但就偏細粒味道🌕🌕🌕🌕🌑-🤍意式芝士肉醬扁意粉 $76🤍煙三文魚忌廉番茄醬扁意粉 $92冇咩記憶點 醬太多 有啲過鹹🥲味道🌕🌕🌕🌗🌑-🤍黑松露薯條薯條唔太脆但香口🍟黑松露粉都略嫌少但份量夠多🤩味道🌕🌕🌕🌗🌑-整體味道🌕🌕🌕🌗🌑抵食🌕🌕🌕🌕🌗
回頭度🍪8.5/10|人均消費💰~$80-130
意式芝士肉醬扁意粉
煙三文魚忌廉番茄醬扁意粉
黑松露薯條
2024-08-14 437 瀏覽
旺角有不少樓上Café, 樓上board game café, 真係少見了; 呢間Station 3 Café金雞廣場頂樓, 裝修以白色為主, 店內裝飾簡約時尚, 整潔光猛, 大部分都係梳化位, 仲有一間獨立包廂。門口有個柜擺放了不同Board Game, 而且這裡沒有限時, 很適合相約三五知己來聚聚, 食飽仲可以同Friends 慢慢玩; 午餐嘅餐牌都幾吸引, 價錢合理, 套餐好抵食, 有主食仲送$38以下飲品, 超左都只係補差價, 飲品選項非常之多, 熱嘅果茶, 凍嘅奶昔沙冰都有, 主食每碟都超大份呀! 而且仲可以加$38 要埋田園沙律同蛋糕做甜品。我地要咗兩份Lunch set , 一份加$38要埋田園沙律同蛋糕。田園沙律份量係細碗份量, 但有唔同沙律菜, 例如羅馬生菜, 火箭菜, 蕃茄仔等, 再配上芝麻醬。沙律菜新鮮爽口, 芝麻醬嘅份量量都好適中。香蒜白酒蜆肉意粉 - $80意粉份量都好多, 蜆肉份量勁多; 蒜香味配意粉一定係最夾, 意粉好爽口, 蒜香濃郁, 白酒香氣醉人, 蜆肉鮮甜彈牙, 每一口都充滿海鮮和酒香, 仲加了少少辣椒調味。西班牙海蝦辣肉腸燴飯 - $88蕃茄醬汁燴

田園沙律

香蒜白酒蜆肉意粉 - $80

西班牙海蝦辣肉腸燴飯 - $88
蕃茄醬汁燴飯, 每粒飯都比蕃茄醬包住, 飯粒柔韌濕潤度唔錯, 酸酸甜甜好開胃, 調味方面做得好好, 成個味道好夾; 辣肉腸有嚼口, 蕃茄汁混和海蝦鮮味, 海蝦都好爽口。

海鮮拼盤 - $128
單點小食, 共有五款炸物, 有香脆嘅炸魚手指, 炸蝦, 炸蟹鉗, 炸帶子, 吉列蠔, 每款3件, 配酸瓜沙律醬; 咁多款中, 我最鐘意魚手指, 魚嘅質地尚算嫩滑, 完全冇腥味, 吉列蠔都唔錯, 唔會好乾, 仲好鮮味。

士多啤梨乳酪 - 補差價+$10
價錢包$38飲品一杯, 補差價+$10要咗杯士多啤梨乳酪; 士多啤梨乳酪加了cream同士多啤梨糖醬, 酸酸甜甜, 乳酪滑順濃郁, 口感綿密細膩, 帶來一股清新嘅果香同乳酪嘅香濃, 好好飲!

西柚沙冰 - 補差價+$8
送上嚟嘅時候真係嚇咗一跳, 杯沙冰高到座山咁, 飲每一啖都感受到濃郁西柚味, 夏天飲佢消暑一流,夠哂大杯, 啱哂一路玩, 一路飲呀!

法國朱古力蛋糕
擺盤都非常之精緻, 呢款係以海綿蛋糕為主, 一共四層, 朱古力蛋糕同朱古力mousses 間住整成, 濕潤軟熟, 面有綠葉形嘅白朱古力同朱古力cream, 朱古力夠香濃, 蛋糕鬆軟。
#fatxmongkok ‼️ 適 合 大 型 𝐠𝐚𝐭𝐡𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠‼️·① [ 香 蒜 白 酒 蜆 肉 意 粉 // 西 班 牙 海 蝦 辣 肉 腸 燴 飯 ]| 仲記得之前𝐑𝐞-𝐮就係係呢度呢度好適合大班人𝐠𝐚𝐭𝐡𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠,又有𝐛𝐨𝐚𝐫𝐝𝐠𝐚𝐦𝐞。2個都偏辣。「 香 蒜 白 酒 蜆 肉 意 粉 」 好多蜆肉,食落去都幾惹味𖦹‎' ‐ '𖦹‎‎「 西 班 牙 海 蝦 辣 肉 腸 燴 飯 」海鮮味好重!整體2個都不錯 |𓋪7.5/10•② [ 墨 西 哥 雞 翼 ] |微辣。酸酸甜甜,都幾特別!|𓋪7/10·③ [ 藍 莓 乳 酪 // 玫 瑰 沙 冰 ] |2杯野飲都偏甜。|𓋪6/10•第三站 (旺角)旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
#fatxmongkok
‼️ 適 合 大 型 𝐠𝐚𝐭𝐡𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠‼️

| 仲記得之前𝐑𝐞-𝐮就係係呢度
2個都偏辣。
「 西 班 牙 海 蝦 辣 肉 腸 燴 飯 」海鮮味好重!
整體2個都不錯 |
𓋪7.5/10

② [ 墨 西 哥 雞 翼 ]

|微辣。
酸酸甜甜,都幾特別!|
𓋪7/10
③ [ 藍 莓 乳 酪 // 玫 瑰 沙 冰 ]

|2杯野飲都偏甜。|
𓋪6/10

第三站 (旺角)
2024-08-11 382 瀏覽
Lunch set*** 煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉$92***忌廉蕃茄醬汁味道不錯👍扁意粉軟硬度適中配菜有菇同埋小蕃茄足夠份量***凍西柚紅茶***夏天最適合清清甜甜嘅凍飲***沙律同埋藍莓芝士蛋糕$38***(跟lunch set加$38可以配有沙律及一件蛋糕)賣相唔錯見到有花心機去present個dish沙律菜食材新鮮配麻醬好食😋Cafe因為位於25/F所以可以望到開揚景觀Cafe內有提供多款board games見到有幾檯中學生係度玩緊仲有電視播緊奧運賽事飲品種類超多亦有好多不同款式的小食選擇Overall 感覺價錢合理適合幾個朋友食下野傾下偈又可以玩下board games 可以坐得耐既cafe🤗
Lunch set

適合幾個朋友食下野傾下偈
又可以玩下board games
可以坐得耐既cafe🤗
2024-08-09 579 瀏覽
真心,位置黎講係方便既,入座環境係舒適既,但門口企晒4個侍應,2女2男,(1男主力做bar),成日一做完野就企返門口hehe haha,其中有一條女態度極差,主力帶位既,帶我地入座時,勁差唔情願禁講左句消費滿200呢一版5折,然後就走左去,連我個fd 都話,佢做咩好唔想做呀😂?跟住之後都唔想搵佢落單同服務,但奈何上菜又係佢,"啪"一聲掟上檯,感覺好似叫你食啦你禁既feel,唔知以為我地黎乞食但另外個3個侍應就態度好好多,正常囉至少,但一個老鼠屎已經足夠拖累全家講下野食,唔難食但又唔係好好食,唔加小食會覺得好dry 所以先加😅最後埋單2個人平均$170, 可以話唔抵食,叫做搵個位同朋友見下面傾計係ok 既,但就唔好要求味道同態度☺️唔係好明過千好評係?😅相係證明我黎食過唔係吹水
唔係好明過千好評係?😅
相係證明我黎食過唔係吹水

2024-08-08 542 瀏覽
買完波鞋,諗住搵一個地方可以坐耐啲嘅地方食飯。突然諗起金雞廣場有一間Cafe都有好多年歷史,今日於是同朋友去食吓。上到去冷氣非常涼爽,店員亦都好有禮貌,好快我哋入位坐。雖然只係7:30其實都已經好滿。見到Menu嘅飲品選項非常之多,又熱嘅果茶去到凍嘅奶昔沙冰都一應俱全,熟食方面相信佢哋應該係貴精不貴多,所以選擇唔算話好多,我同朋友就揀咗晚餐食,加$38就可以有沙律同甜品度梗係加埋佢啦。首先先上場嘅係田園沙律,份量其實都唔細係有唔同沙律菜例如羅馬生菜,蕃茄仔等等再配上芝麻醬。沙律菜非常新鮮爽口唔會話淋晒,芝麻醬嘅份量量都好適中,每$1菜都可以均勻咁撈到芝麻醬,又唔會比芝麻醬掩蓋晒菜嘅味道。飲品都到咗啦,分別叫咗芒果奶昔同埋女皇,點餐嘅時候店員都好貼心文想要多啲cream,少啲cream定係要冇cream,我就揀咗少cream,芒果奶昔飲落去好滑口,唔會話好甜同好大浸化學嘅味道。而女王係玫瑰檸檬乳酪沙冰,佢嘅忌廉上面有一啲玫瑰花碎,所以食落去忌廉嘅時候都會有玫瑰嘅甜味。飲落去沙冰打得好勻,唔會話飲到一嚿嚿冰,酸酸甜甜好易入口,亦都係甜度適中唔會話係死甜嘅味道。主菜分別叫咗黑松露帶子鮮菌燴意

主菜分別叫咗黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,同煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉。兩款食物上枱嘅時候都係熱辣辣冒煙,先講意粉,煙三文魚包到成朵玫瑰花咁樣,已經好適合打卡,而煙三文魚拆開之後份量都唔小,都有好幾大塊,而且食落唔會腥,配上意粉食非常夾。意粉烹調嘅熟度非常好,有煙靭嘅口感,亦好容易掛到汁,食落去酸酸甜甜,醬汁調校得好好,唔係只得蕃茄一味嘅酸,蘑菇亦都唔會煮到偏腍會有少少咬口。而黑松露意大利飯一上枱嘅時候成個黑松露味已經撲面而來。佢嘅帶子係用小貝去煮,唔會煮到過熟,食落去都係嫩口。佢嘅醬汁同飯好完美咁樣融合埋一齊當中亦都有一啲洋蔥咬落去仲有微微脆口嘅感覺,加配埋軟糯嘅意大利飯相得益彰,口內充斥黑松露嘅香味,齒頰留香。

最後就係甜品分別叫咗法國朱古力蛋糕同藍莓芝士蛋糕。兩個蛋糕嘅擺盤都非常之精緻,芝士蛋糕甚至有一個好似叉嘅印喺度。法國朱古力蛋糕非常之濕潤軟熟,有好濃厚嘅朱古力味味道,蛋糕有兩個層次喺最底嘅海綿蛋糕上面會再鋪一層朱古力醬先再鋪上一層嘅海綿蛋糕,好有心思,而朱古力味都係十分之足夠。而芝士蛋糕上面嘅就係藍莓醬,芝士同埋餅底唔會太硬,一齊食嘅味道亦都係甜度適中,芝士亦都係好滑口,再配忌廉嚟食,亦都係令到成個蛋糕有更柔和嘅感覺。

食完晚餐之後仲可以喺出面嘅櫃拎一啲唔同嘅桌上遊戲挽,為晚餐帶來一個結尾。
2024-08-07
2024-08-05 605 瀏覽
衣家仲有樓上board game café,真係買少見少了,食飽仲可以同Friends 慢慢玩門口就有board game 櫃可以任簡玩咩Station 3 café 係金雞廣場頂樓,大部分都係梳化位,仲有一間獨立包廂,人多又想有私人空間就岩岩好套餐好抵食,有主食仲送$38以下飲品,超左都只係補差價,每碟都超大份!!!!!人均百幾已經好飽🥢香蒜白酒蜆肉意粉蒜香濃郁,白酒香氣醉人,蜆肉鮮甜彈牙,意粉滑順入味,每一口都充滿海鮮和酒香🥢煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉煙燻三文魚份量十足,好大片,香氣撲鼻,忌廉蕃茄醬濃郁,煙三文魚味道搭配醬汁鮮甜,口感豐富🥢蜜糖芥末單骨雞翼雞翼烤至酥脆外皮,肉質多汁鮮嫩,不點醬汁已很入味,點上醬汁味道酸甜開胃🥢藍莓芝士蛋糕藍莓清新多汁,芝士濃滑香甜,蛋糕輕盈濕潤,口感層次分明🥢士多啤梨乳酪啤梨酸甜清爽,乳酪滑順濃郁,口感綿密細膩,帶來一股清新的果香和乳酪的香濃🥢玫瑰朱古力玫瑰花香濃郁,朱古力滑順濃郁
門口就有board game 櫃可以任簡玩咩
🥢香蒜白酒蜆肉意粉
🥢煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉
🥢蜜糖芥末單骨雞翼
🥢藍莓芝士蛋糕
藍莓清新多汁,芝士濃滑香甜,蛋糕輕盈濕潤,口感層次分明
🥢士多啤梨乳酪
🥢玫瑰朱古力
玫瑰花香濃郁,朱古力滑順濃郁
2024-07-27
感覺一切都沒怎麼變,仍是很多人很熱鬧的環境,食物也是不錯的熟悉味道 😋只是大家都不這麼年輕了😂有包廂選擇,不過印象中是有最低消費要求~ 價錢包$38飲品一杯,可以補差額升級其他飲品另外+$38 就可以升級套餐,包括沙律和蛋糕🤤 ✿ 田園沙律沙律菜新鮮爽脆,拌上我喜歡的千島醬 ✿ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $128偏向港式的做法,飯粒煮得熟透軟淋裡面有不少菇片和珍珠帶子,很creamy,適合分享來吃 ✿ 煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉 $132跟意大利飯截然不同,調味酸甜,意粉口感比al dente軟不過仍是有咬口的程度很快就把這碟清碟🤣 ✿ 藍莓蛋糕 | 紐約蛋糕 擺盤精美,中心位置較軟綿很好吃, 外圍則邊硬一點點每件尺寸剛好適合令一人非常滿足😋 ✿ 可人兒 (洋甘菊 薄荷 杞子 桂圓肉)✿ 小天使 (薰衣草 紅玫瑰花 茉莉花 檸檬草)以前一般都喜歡選沙冰,年紀大了不適宜喝太多凍飲😂 而餐廳都貼心的提供花茶選擇飲品升級了兩壺花茶,各+$20茶壺下放置了蠟燭,保持暖度兩款都好喝😍小天使味道較溫和,相信大家都會喜歡可人兒的薄荷味突出,更清新解膩 🍴加一服務費:✔️
只是大家都不這麼年輕了😂
有包廂選擇,不過印象中是有最低消費要求~

價錢包$38飲品一杯,可以補差額升級其他飲品
另外+$38 就可以升級套餐,包括沙律和蛋糕🤤

✿ 田園沙律

沙律菜新鮮爽脆,拌上我喜歡的千島醬

✿ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $128

偏向港式的做法,飯粒煮得熟透軟淋

裡面有不少菇片和珍珠帶子,很creamy,適合分享來吃

✿ 煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉 $132

很快就把這碟清碟🤣

✿ 藍莓蛋糕 | 紐約蛋糕

擺盤精美,中心位置較軟綿很好吃, 外圍則邊硬一點點

每件尺寸剛好適合令一人非常滿足😋

✿ 可人兒 (洋甘菊 薄荷 杞子 桂圓肉)
✿ 小天使 (薰衣草 紅玫瑰花 茉莉花 檸檬草)

飲品升級了兩壺花茶,各+$20
茶壺下放置了蠟燭,保持暖度
兩款都好喝😍小天使味道較溫和,相信大家都會喜歡

可人兒的薄荷味突出,更清新解膩

🍴加一服務費:✔️