2024-07-08 4717 瀏覽
尖沙咀旺區地段$88就食到環境好嘅西餐lunch set? 講嘅係The Grill Room嘅weekday lunch set! +$18多1個course, 又或者+$35前菜同甜品全要 想請客食好d有executive 4-course lunch, 豐儉由人. 餐廳裝修modern, 高貴得黎又唔會太隆重, 適合唔同場合, 最緊要坐得舒服平果個lunch set 1d都唔馬虎, 前菜係鴨胸沙律, 有3大片軟腍煙鴨胸🦆, 配citrusy西柚同柚子醋沙律汁幾開胃🍋executive lunch就包番茄濃湯🍅(湯面畫咗basil oil好香🌱, 仲有片三色藜麥脆片) & 用爽脆Romaine lettuce嘅caesar salad🥗, 用凱撒沙律汁+🧀芝士+煙肉碎🥓味道就rich d. 主菜方面, $108嘅豬扒有手掌咁大塊🐷燒得外層焦脆, 內裡juicy, 豬肉做到啱啱好熟又唔嚡口真心考功夫!Executive lunch就有得揀牛板腱🥩揀medium rare個芯真係好粉嫩腍滑, 配埋蘑菇燒汁好惹味🍄無論豬定牛都處理得咁出色, 不愧係The “Grill” Room 配菜薯
尖沙咀旺區地段$88就食到環境好嘅西餐lunch set

Duck  Breast  with  Grapefruit  Salad

Tomato  Soup

Romaine  Lettuce  Caesar  Salad

主菜方面, $108嘅豬扒有手掌咁大塊🐷

Executive lunch就有得揀牛板腱🥩

配菜薯蓉夠creamy🥔, 薯條就金黃香脆🍟, 各有各喜好.

是日甜品係三色朱古力蛋糕, 一層黑一層白朱古力mousse層層分明, 合埋一齊食唔會過甜
Trio  Chocolate  Mousse  Cake

底層chocolate sponge鬆軟唔soggy, 配埋帶酸嘅紅莓醬食啱啱好

Trio  Chocolate  Mousse  Cake

配埋杯全自動機沖Flat White, 就係一餐good lunch

Flat  White

🐷𝐵𝐵𝒬 𝒫𝑜𝓇𝓀 𝐵𝓁𝒶𝒹𝑒 𝓌/ 𝐹𝓇𝒾𝑒𝓈🍟($108)
+$35 Add🥗Entree + Dessert🍰
+$12 upgrade set drink to Coffee☕️
𝐸𝓍𝑒𝒸𝓊𝓉𝒾𝓋𝑒 𝟦-𝒸𝑜𝓊𝓇𝓈𝑒 𝓁𝓊𝓃𝒸𝒽 ($298):
-Tomato Soup🍅
-Romaine Salad🥗
-USDA Prime Beef Oyster Blade Steak🥩
-Trio Chocolate Cake🍫
-Flat White☕️
Tomato  Soup
Flat  White
好耐無食過咁抵食又好味GE西餐啦~係尖沙咀堪富利士道隱藏左一間高質法式西餐。入口有少少難揾,一唔小心就會錯過左。搭電梯上到二樓,一出去就係餐廳。餐走法式路線,廚房半開放式,如果坐月BAR枱,可以望住廚師們煮野食。💖講返野食先,LUNCH SET好抵食,低至$88可以有野飲同一道主菜,另外可以加$35 多一碗餐湯/沙律同甜品。叫左兩個SET LUNCH,一份跟沙律,一份跟湯。👍🏻是日餐湯係蕃茄湯,好濃好有口感,飲得出由蕃茄BLEND成湯。沙律有驚喜,竟然有鴨胸肉同西柚,並唔係是但撈D沙律菜,好有誠意💖主菜都相當有驚喜,兩份都食到好乾淨。燒紐西蘭8安士眼扒配烤菜$188😋😋叫左五成熟,肉質鮮妹,肉汁香濃。好鍾意佢地秘製GE英式芥末醬,加左藜麥,酸酸辣辣,好開胃。側邊GE烤蔬菜到啱啱好,完全唔乾。新鮮得黎,唔會有草青味。香辣蕃茄扁意大利麵$108😋😋😋唔止有蕃茄,其實仲有魷魚同青口,份量都好足。$108性價比極高。意粉軟硬適中,配埋辣辣地GE SACUE,好夾。另外叫左一份奶油焗蘑菇,好CREAMY,而且意外地同意粉好夾。唔食得太辣GE,可以叫焗蘑菇。最後叫左一份跟餐甜品同是日甜品。兩份都好

入口有少少難揾,一唔小心就會錯過左。
搭電梯上到二樓,一出去就係餐廳。

主菜都相當有驚喜,兩份都食到好乾淨。

燒紐西蘭8安士眼扒配烤菜$188😋😋

香辣蕃茄扁意大利麵$108😋😋😋

最後叫左一份跟餐甜品同是日甜品。兩份都好好味。🤩🤩
DOUBLE CHOCOLATE MOUSSE 層次分明,上面有芝士,下面兩層朱古力MOUSSE有唔同甜度,同啲紅梅醬好夾。

另外叫左一個CHOCOLAT NUT PIE,質地偏硬,但朱古力味濃,比CHOCOLATE MOUSSE甜少少,我一個人可以食到二份之二個。

服務質素都唔錯,啲水差唔多飲完,待應都會主動添水。🥳

整體感覺唔錯,無論食物質素、環境同服務都好好,值得一試。
  • 燒紐西蘭8安士肉眼扒配烤蔬菜
睇到朋友成日去,咁岩放假係尖沙咀行街,lunchtime走去試一試😊餐廳清新雅致的北歐風格裝潢,營造出舒適寬敞的用餐環境。主打法式和澳洲西式扒房菜式~最後Order左一個lunch set,單點左一塊扒另加甜品⭐️Exec Lunch 4 courses套餐 $298-Seasonal soup 🥣是日湯係蕃茄湯,蕃茄味濃偏酸,算幾開胃~-Romaine Salad🥗爽脆清新,mix左好多沙律醬同落左好多芝士碎,小編個人覺得沙律醬多左少少🤏,可能我口味偏向清淡😆-Main-Seared Salmon Fillet🐟外層煎至金黃酥脆,魚皮好香脆,魚肉細膩多汁唔乾身,配搭左清爽綠意盎然既菠菜苗同枝豆,再加左少少三文魚籽on top睇落賣相多啲顏色,豐富視覺效果,整體味道唔錯~-Chef’s Dessert🍰是日甜品係朱古力紅梅醬蛋糕,蛋糕質感濕潤柔軟⭐️ 8oz NZ Rib Eye ,roasted vegetables🥩 $188+$20 Dessert🍰叫左5成熟🥩,煮得岩岩好,外表微焦,肉汁滋潤鮮美,配左香嫩烤蔬菜~整體食物質素唔錯,main煮得係幾好食,但我個人覺得staff服務態度

⭐️Exec Lunch 4 courses套餐 $298
-Seasonal soup 🥣
是日湯係蕃茄湯,蕃茄味濃偏酸,算幾開胃~
Seasonal soup

-Romaine Salad🥗
Romaine Salad

-Main-Seared Salmon Fillet🐟

-Chef’s Dessert🍰
是日甜品係朱古力紅梅醬蛋糕,蛋糕質感濕潤柔軟

+$20 Dessert🍰

整體食物質素唔錯,main煮得係幾好食,但我個人覺得staff服務態度有待改善,講解唔太清晰,令有小誤會出現,令用餐體驗失分~
Romaine Salad
  • 8oz NZ Rib Eye
  • roasted vegetables
2天前 0 瀏覽
帕瑪火腿甜菜沙拉擺盤精緻。火腿的鹹香與甜菜的自然甜味相互交融招牌的乳豬。木製的盒子裡面配上特殊的煙燻味道,讓豬肉的味道層次更加豐富了。脆皮乳豬配上菠蘿簡直就是絕配乳豬外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,搭配特製的醬料,味道絕佳。每一口都散發著濃郁的肉香。黑巧克力熔心蛋糕,作為甜品的結尾,帶來了完美的收官。蛋糕外表看似普通,切開後,濃郁的巧克力醬瞬間流出,搭配香滑的冰淇淋,十分好吃😋餐廳環境舒適,氣氛很浪漫。適合約會和聚會。
帕瑪火腿甜菜沙拉

擺盤精緻。火腿的鹹香與甜菜的自然甜味相互交融

招牌的乳豬。

餐廳環境舒適,氣氛很浪漫。適合約會和聚會。

2天前 0 瀏覽
今晚約同事去尖沙咀食飯,估唔到夜晚尖沙咀嘅The Grill Room咁多人,未到七點已經坐滿晒,好彩book咗位😛⭐️牛肝菌蘑菇意大利飯🇮🇹🍚好重蘑菇嘅味道🍄‍🟫🍄‍🟫🍄‍🟫牛肝菌軟熟多汁,意大利飯軟硬適中⭐️燴蕃茄牛面肉扁意大利麵🍝牛面肉好入味、肉質夠腍,唔會有牛騷味,但意大利麵偏硬⭐️燒帶骨豬扒 配 香茅芥末籽忌廉汁一如既往,擺盤好靚,豬扒好軟熟,醬料味道唔算濃,所以唔會蓋過豬扒嘅味道

⭐️牛肝菌蘑菇意大利飯🇮🇹🍚

⭐️燴蕃茄牛面肉扁意大利麵🍝
牛面肉好入味、肉質夠腍,唔會有牛騷味,但意大利麵偏硬

⭐️燒帶骨豬扒 配 香茅芥末籽忌廉汁
2天前 0 瀏覽
結婚10週年,要搵地方慶祝,搵咗一陣,見到呢間餐廳有情調,價錢都合理!北海道刺身帶子沙律 $158加咗少少橄欖同醋,味道酸酸的好開胃!帶子加上少量魚子,好好食!香煎帶子,南瓜雲呢拿籽忌廉湯 $138帶子好大隻,煎到好香🤤🤤南瓜味濃郁,唔錯!牛肝菌蘑菇意大利飯 $168好creamy ,整得出色,飯嘅軟硬度適中👍🏻👍🏻而且好飽肚,同人share啱啱好,自己食晒一碟會好滯!煨蕃茄牛面肉扁意大利麵 $168牛面肉好腍身,好食👍🏻扁意大利麵入味,份量啱啱好!推介!78% 黑朱古力心太軟 $98甜品有驚喜,會為我哋寫上字,侍應主動同我哋影相,服務好好👍🏻👍🏻值得加分!心太軟整得好好食,一啲都唔漏,幾分鐘就清咗😂😂整體,環境靚,服務殷勤有禮,適合慶祝節日,紀念日等,價錢都算中等,係一個唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻

北海道刺身帶子沙律 $158

香煎帶子,南瓜雲呢拿籽忌廉湯 $138
帶子好大隻,煎到好香🤤🤤
南瓜味濃郁,唔錯!

牛肝菌蘑菇意大利飯 $168

煨蕃茄牛面肉扁意大利麵 $168
牛面肉好腍身,好食👍🏻扁意大利麵入味,份量啱啱好!推介!

78% 黑朱古力心太軟 $98
心太軟整得好好食,一啲都唔漏,幾分鐘就清咗😂😂

好想食藍青口,於是去左尖沙咀The Grill Room。雖然佢係喺服務式住宅嘅其中一層,唔算非常當眼,但係平日黎講都算多人,大家嚟之前記得訂位。北海道刺身帶子沙律溫度適中,唔會太凍,薄片帶子刺身配上少少三文魚子,加上佢酸酸地嘅醬汁,灑上少少少鹽,一啖食落去有好清新嘅感覺,作為開胃菜真係唔錯蕃番紅花忌廉白酒煮青口伴酸種麵包佢既藍青口比起出面食開嘅比較大隻,青口非常鮮嫩,完全唔韌,佢個忌廉白酒唔會有太濃嘅酒味,一啲唔係太鍾意酒嘅苦味嘅朋友都岩,而且佢個質比較濃稠,所以每隻青口都可以掛到汁。燴蕃茄牛面肉扁意大利粉一上菜已經聞到好香蕃茄味,佢嘅牛面豬份量都唔少。牛面肉係非常之濃嘅牛味,而且煮到好腍,一咬落去已經化開一絲絲。意粉唔會煮得太腍,係有咬口得來唔會硬,而且食落係有微微嘅蛋香味。呢一碟比到驚喜!📍The Grill Room (The Humphreys) (尖沙咀)尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓2樓

北海道刺身帶子沙律

蕃番紅花忌廉白酒煮青口伴酸種麵包

尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓2樓
3天前 0 瀏覽
同朋友想係市區鋸排,又要環境靜靜地傾到計,就黎到尖沙咀 The Grill Room,佢地既用餐環境十分舒適,塵位都安排得好闊落,空間感十足。炭燒美國10安士USDA頂級安格斯西冷牛扒配法式薯蓉(牛肝菌牛肉原汁) $448我地叫左5成熟,燒得岩岩好,見到周邊有少少焦脆,配埋清晰既網紋真係好吸引。食落肉汁非常多,炭香味濃,另外個牛肝菌汁非常夾個排,能夠更帶出肉香,但係唔會搶左塊排既味道,非常出色。香煎帶子青口三文魚籽香草忌廉汁扁意粉 $218帶子煎到外層香脆,內層仍然軟嫩,味道鮮甜,青口大大隻唔會有腥味,扁意粉口感都幾彈牙,忌廉汁唔會太膩,食完都唔會覺得滯。

香煎帶子青口三文魚籽香草忌廉汁扁意粉 $218
。O小姐。超嫩多汁牛扒。日常。估唔到樓上鋪都有驚喜😳,仲要喺尖沙咀!本身諗住去尖沙咀打邊爐嘅,但係間間餐廳人又多啦又唔係特別平喎,諗諗吓不如轉食西餐啦,但係西餐有啲又好貴又唔係特別好食,跟住上網問朋友,佢哋推介呢一間隱世嘅西餐廳,話佢哋啲扒好好食,既然係咁,咁就上嚟試試啦!上到嚟2樓,因為啱啱好食飯時間,所以都要等一陣,但係啲waiter 嘅態度都好好,值得一讚。👏🏻坐低睇吓餐牌啦,見附近嘅人都係叫牛扒,令到我哋本身想叫豬嘅朋友都決定改食牛🤣我哋主席叫咗個炭燒美國10安士USA頂級安格斯西冷牛扒 🥩 (10oz USDA Sirloin)- 大推!! 我哋叫咗七成熟,但係佢都唔係太熟嘅,上到嚟嘅時候仲有啲紅,重點係佢嗰個炭燒味好,好香口,啲牛肉又唔會太柴!好食喎,呢個真係!我覺得鍾意食牛嘅人一定要叫試試!另外驚冇澱粉質肚餓,所以就叫咗個薈蕃茄牛面肉扁意大利麵 (Beef Ragu Pappardelle)- 佢個汁係好濃嘅,同埋佢啲牛好腍,起初仲以為佢會係硬身嘅,估唔到佢好似牛腩咁諗,仲要係有至愛 garlic 🤗唔好以為咁樣唔夠飽,我哋咁樣食吓食吓傾吓偈都已經有啲飽嘅感覺,但係食西餐
。O小姐。超嫩多汁牛扒。日常。

估唔到樓上鋪都有驚喜😳,仲要喺尖沙咀!

炭燒美國10安士USD A頂級安格斯西冷牛扒

燴蕃茄牛面肉扁意大利粉

唔好以為咁樣唔夠飽,我哋咁樣食吓食吓傾吓偈都已經有啲飽嘅感覺,但係食西餐冇理由唔叫甜品㗎?所以我哋就叫咗個78%黑朱古力心太軟(78%Dark chocolate fondant) 😍😍😍😍。上到嚟成隻碟都仲係熱㗎,重點係切開個心太軟入面啲朱古力係有流出嚟!心太軟入面嘅朱古力呢唔係佢啲死甜嘅朱古力,係有朱古力味!鍾意食朱古力嘅人就會明白乜嘢叫做真正朱古力味同埋死甜嘅朱古力味🥹🥹太好了!有呢個甜品作為結尾,開心。最後多謝朋友賣單請食飯。賺咗。🫢
78%  黑朱古力心太軟

• 78%朱古力心太軟
  • 炭燒美國10安士USDA頂級安格斯西冷牛扒
  • 燴番茄牛面肉扁意大利麵
5天前 0 瀏覽
簡約浪漫的歐式裝修,座位寬闊舒適。Smoked Suckling Pig With Couscous Salad ($378)半份乳豬仔係煙燻木盒裏面,同埋菠蘿一起煙燻,煙燻底盒,入面係迷逸香。乳豬外皮酥脆,肉質鮮嫩。Couscous搭配乳豬,可以去膩。Beef Ragu Pappardelle ($168)牛面肉口感軟嫩。扁意粉都外軟内有嚼勁。Seasonal Dessert ($88)紅莓雙重朱古力撻黑朱古力配搭紅莓醬的酸甜,不錯。
簡約浪漫的歐式裝修,座位寬闊舒適。

Beef Ragu Pappardelle ($168)
牛面肉口感軟嫩。
扁意粉都外軟内有嚼勁。

Seasonal Dessert ($88)
紅莓雙重朱古力撻
黑朱古力配搭紅莓醬的酸甜,不錯。

2024-08-17
紀念日
用餐優惠
信用卡優惠
  • Smoked Suckling Pig With Couscous Salad
6天前 0 瀏覽
八月是生日月份,朋友搵左間靚靚餐廳同我慶祝!餐廳係大廈二樓,樓下入口比較隱蔽,一開始唔小心行過左😂好東西就是要去發掘🤪香煎慢煮牛柳 配 新鮮黑松露片+牛肉原汁 $368一上枱,松露香味四溢😍厚切牛柳配埋香滑薯蓉,咬一啖享受埋惹味肉汁!牛肝菌蘑菇意大利飯 $168足料意大利飯記得趁熱食,攤凍食慢啲好容易覺得「溜」醬汁超多可以啖啖送飯😆Nuts ‘bout Tella Shake $78香濃黑朱古力鮮奶加上榛子醬,少少甜喜歡我的分享,記得comment+like+share~ #A家食評 #香港美食 #香港 #TheGrillRoom #西式美食 #松露 #銅鑼灣 #尖沙咀美食 #晚餐吃什麼 #法式西餐
八月是生日月份,朋友搵左間靚靚餐廳同我慶祝!
餐廳係大廈二樓,樓下入口比較隱蔽,一開始唔小心行過左😂
好東西就是要去發掘🤪

香煎慢煮牛柳 配 新鮮黑松露片+牛肉原汁 $368
一上枱,松露香味四溢😍
厚切牛柳配埋香滑薯蓉,咬一啖享受埋惹味肉汁!

牛肝菌蘑菇意大利飯 $168
足料意大利飯記得趁熱食,攤凍食慢啲好容易覺得「溜」
醬汁超多可以啖啖送飯😆

Nuts ‘bout Tella Shake $78
香濃黑朱古力鮮奶加上榛子醬,少少甜

喜歡我的分享,記得comment+like+share~

2024-08-20
生日
6天前 0 瀏覽
朋友難得番香港,叫哂班朋友出泥食飯~尖沙咀搵咗間扒房,餐廳裝修帶點小清新,廚房半開放式,可以見到菜式製作過程!北海道帶子刺身沙律沙律醬汁用咗黑松露油、紅酒醋混合與新鮮沙律菜形成非常獨特醬汁,而且非常新鮮適合作為開胃菜香煎帶子三文魚籽香草忌廉扁意粉可以食得出醬汁,用咗洋蔥、蒜頭、三文魚子羅勒油混合忌廉一齊,所以醬汁非常香濃,而且掛面,帶子煎到金黃色裏面仍然非常鮮嫩帶濃郁鮮味The grill room尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓2樓

北海道帶子刺身沙律

香煎帶子三文魚籽香草忌廉扁意粉

The grill room
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓2樓
2024-09-07 0 瀏覽
💬紀念日係要食好西嘅😂🫶🏻今次係二訪人氣浪漫西餐廳嘅The Grill Room!品質依然👍🏻員工服務態度非常友善,既親切又細心♥️值得加許!-頭盤:牛肉他他 配法式千層薯🐮🐣牛肉煙韌,撈埋鵪鶉蛋,口感更加嫩滑。千層薯好好食,好有驚喜!外脆內軟👍🏻-炭燒美國16安士USDA安格斯肉眼牛扒🥩超級巨型肉眼扒,眼見係燒到濃邊😍啲網紋好靚!入口炭香味好濃,好好食🤤叫左五成熟,保留到好多肉汁,配埋牛肝菌牛肉原汁,好夾,味道更加提鮮!Side dish 法式薯蓉,口感好creamy,好食!😌-香煎帶子青口三文魚籽香草忌廉汁扁意粉🍝帶子同青口都好鮮甜,配埋粒粒爆汁三文魚籽,簡直係絕配!香草忌廉汁都好香滑濃郁🥰扁意粉口感豐厚,好彈牙,份量都好足夠😋
💬
紀念日係要食好西嘅😂🫶🏻
員工服務態度非常友善,既親切又細心♥️值得加許!
頭盤:牛肉他他 配法式千層薯🐮🐣
牛肉煙韌,撈埋鵪鶉蛋,口感更加嫩滑。
千層薯好好食,好有驚喜!外脆內軟👍🏻
炭燒美國16安士USDA安格斯肉眼牛扒🥩
Side dish 法式薯蓉,口感好creamy,好食!😌
香煎帶子青口三文魚籽香草忌廉汁扁意粉🍝
帶子同青口都好鮮甜,配埋粒粒爆汁三文魚籽,簡直係絕配!
牛肉他他 配法式千層薯
香煎帶子青口三文魚籽香草忌廉汁扁意粉
2024-09-04
紀念日
牛肉他他 配法式千層薯
香煎帶子青口三文魚籽香草忌廉汁扁意粉
  • 炭燒美國10安士USDA頂級安格斯西冷牛扒
2024-09-06 0 瀏覽
其實尖沙咀西餐都有好多選擇,但The Grill Room真心係隱世而比較少人知嘅一間🌟之前食過佢地CWB分店, 個邊裝修係相對再高雅啲!但尖沙咀店就好靜好適合同朋友傾偈~ 食物就一如既往咁好食😋職員服務態度都好好添!.香煎三文魚柳拌菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁 $268三文魚皮煎得超級脆,又唔會煎得太乾!而且同檸檬牛油汁好夾🍋配上枝豆同菠菜就再多啲口感~ 好有驚喜!香煎帶子青口三文魚子香草忌廉汁扁意粉 $218扁意粉硬度適中, 調味都唔錯!帶子煎得好好食~ 而且三文魚子夠多, 增添口感!Milk tea cooler shakes $78其實飲落口感上似奶茶唔太似 shakes 🙈 唔夠杰咁!不過味道上係好飲,唔會太甜飲到好飽!
香煎三文魚柳拌菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁 $268

香煎帶子青口三文魚子香草忌廉汁扁意粉 $218

Milk tea cooler shakes $78
2024-09-06 0 瀏覽
今天是星期五,與好友約好了要在尖沙咀吃西餐。聽說這是他的首選,我便過來看看😛🛎 $158 北海道刺身帶子沙律先試個開胃菜😋帶子鮮甜滑嫩,搭配清爽的沙律菜,層次感豐富🥗淋上特製的醬汁,酸酸甜甜🤩恰到好處地提升了海鮮的鮮味,還能喚醒食慾!!!🛎 $368 炭烤八爪魚 配 法式薯蓉外焦內嫩的八爪魚肉👍🏻散發著誘人的煙燻香氣😛非常鮮甜彈牙~~~嚼勁十足!薯蓉的奶香也很充足,口感滑溜🫶🏻🛎 $218 香煎北海道帶子三文魚籽香草忌廉汁扁意粉扁意粉軟硬適中,醬汁非常掛身🍝同時吸收了香滑的忌廉汁,令每一口都充滿了奶香🥳而三文魚籽則為整道菜增添了的口感,讓人欲罷不能🤪帶子和青口亦十分新鮮

🛎 $158 北海道刺身帶子沙律
先試個開胃菜😋
帶子鮮甜滑嫩,搭配清爽的沙律菜,層次感豐富🥗

🛎 $368 炭烤八爪魚 配 法式薯蓉
外焦內嫩的八爪魚肉👍🏻散發著誘人的煙燻香氣😛
非常鮮甜彈牙~~~嚼勁十足!
薯蓉的奶香也很充足,口感滑溜🫶🏻

🛎 $218 香煎北海道帶子三文魚籽香草忌廉汁扁意粉
而三文魚籽則為整道菜增添了的口感,讓人欲罷不能🤪
帶子和青口亦十分新鮮