2018-08-23 147 views
平時成日會經過楊屋道街市,都唔發現有間食店save低咗好耐,原來就係附近,上到去大約7pm,人少,柔和木製枱凳,光猛燈光,日系感覺濃厚,餐廳主打丼飯,牆上有介紹丼飯的由來。餐牌上的丼飯有魚生、豚肉、牛肉、鰻魚、天婦羅,連咖哩飯都有,種類都幾多,同日本專注做一款食物嘅風格唔同,但我諗咁先可以迎合香港人重量唔重質嘅消費模式。餐廳喺街市樓上,衛生好似唔係咁好,所以唔敢叫魚生...其實可能無關係(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)總之,我就叫咗張相好吸引嘅燒豚丼,丼飯跟沙拉和麵豉湯,都係$69,仲要免加一。丼飯來到,我望一望碗飯,再望一望張相,簡直係神還原,但食野要有次序,我按捺住興奮嘅心情,趕快消滅個沙拉,沙拉菜尚算新鮮,但沙拉醋落得太多,太濃味,食到尾仲有好多醋喺底🙄我用筷子🥢夾開個蛋黃,佢慢慢地向义燒同飯嘅方向漫延開去,呢個畫面超療癒(人´∀`*)濃郁嘅蛋黃加上秘製甜甜嘅义燒汁,仲有粒粒豐滿嘅珍珠米,他們相愛相戀,然後相擁,呢段3角戀在我口裹爆發嘅美味,超乎想像,8片义燒又大又厚,肥瘦相間,肥嘅部份偏多,所以入口即溶,食到後段其實已經好膩好滯,但我實在唔捨得放棄任何一粒飯,最後,我食哂(❁´ω`❁)好飽好

燒豚丼定食

燒豚丼

我用筷子🥢夾開個蛋黃,佢慢慢地向义燒同飯嘅方向漫延開去,
最後,我食哂(❁´ω`❁)好飽好滿足
下次我會試下將個沙拉放喺中間食,食一半丼飯,食沙拉,再食埋個飯☝🏼可能會好啲。

飲埋個麵豉湯先…好鹹🤢麵鼓落得太多了吧…
整體來說,個沙拉同麵豉湯將個平衡分拉低咗不少,
但我會為個丼飯再幫襯,
仲會期待試下其他丼飯㖭(•‾⌣‾•)y

另外,剛開始時覺得呢度嘅店員好茶餐廳feel,無論係態度或制服都好似,但係佢地會好留意客人嘅需要,斟水、枱面清潔、埋單,都好主動幫忙,要讚一讚👍🏼
2018-08-21
燒豚丼定食
燒豚丼
2018-08-22 95 views
好多人話,全香港食丼飯最出名個間一定吉野家。 想當日我都覺得吉野家係最抵食同好食既選擇。直至有一日我在荃灣遇上了大丼屋, 佢180度將我對吉野家既觀感扭轉,吉野家簡直係垃圾!大丼屋,我今次淨係介紹你食一個丼飯, 就係佢既叉!燒!飯!呢個叉燒飯真係有水準! 色香味俱全。 叉燒夠多,有起馬8件。 你諗下, 日式叉燒有8 件wor, 4碗一蘭加埋既量。 仲要肉身夠厚, 一改日式叉燒薄切既傳統, 係勁!有!咬!口!醬汁比較甜口, 香濃, 再加粒旦, 我只可以講, 滑厚濃!

大丼屋,我今次淨係介紹你食一個丼飯, 就係佢既叉!燒!飯!

醬汁比較甜口, 香濃, 再加粒旦, 我只可以講, 滑厚濃!
2018-08-21 108 views
昨日中午原本打算去食冰室 但見大排長龍 只好轉其他覓食 無意中俾我們發現大丼屋呢間日本餐廳 抵食又好味她們lunch set 有很多款有選擇困難證的我們都要選左一陣先決定到我們最後叫左一個滑蛋豬扒定食同燒鯖魚定食兩個餐 餐包飯,沙律同麵鼓湯😋甜甜的洋蔥滑蛋加舖上一大塊炸到香脆可口的豬扒一滑一脆 口感很豐富豬扒炸到剛剛好 入面好滑好多汁 😋超好送飯鯖青定食 一上菜賣相已經好吸引 見到廚師的功架 外皮煎到黃金香脆 ,肉都係好嫩多汁😋 加上少少檸檬汁 魚香加檸檬香 簡值一流👍🏻 我們仲追加左三文魚生好厚😍鮮甜美味 好抵食總括而言 呢間餐廳的食物價錢唔貴 但質素唔錯有機會來開荃灣 一定會再試下 特別係丼類😋😋好像都好吸引咁~
昨日中午原本打算去食冰室 但見大排長龍 只好轉其他覓食

我們仲追加左三文魚生

好厚😍鮮甜美味 好抵食
總括而言 呢間餐廳的食物價錢唔貴 但質素唔錯
有機會來開荃灣 一定會再試下 特別係丼類
😋😋好像都好吸引咁~
2018-08-18
$48 (Lunch)
滑蛋豬扒定食
燒鯖魚定食
2018-08-13 93 views
上次同男朋友唔打唔撞之下黎到荃灣楊屋道街市附近嘅百悦坊食飯 不過上次係食更高樓層嘅都係日本菜臨走嘅時候經過2樓見到大丼屋 講好咗話下次嚟呢度食 今日終於實行裝修是是正正 四四方方 座位多而且寬敞 空間感十足 牆上嘅丼飯圖片 簡直令我餓多幾錢重 未食已經流曬口水餐廳入面仲有個open kitchen, 透明嘅玻璃雪櫃可以見到多款唔同嘅食材及刺身食品 種類繁多食物選擇多樣化 丼飯款式起碼有十幾種仲有壽司 刺身 炸物 小食等……身為海膽控嘅我諗都唔使諗 一定係點原板海膽丼 原價$196 現售半價$98太驚喜了 $98 有咁豐富嘅嘢食 實在太抵套餐包括咗沙律前菜 日式麵豉湯 一碗白飯及原板海膽配紫菜海膽色澤金黃 未食已經知道好新鮮 而且餐廳師傅把海膽微微燒過 令海膽呈現半生半熟嘅情況 口感更好 味道更香配白飯 或紫菜一樣好吃珍珠米粒粒彈牙 煙韌 每粒飯都分明 軟硬度適中紫菜新鮮入口脆卜卜 配上海膽一齊食 外脆內軟 非常好的配搭麵豉湯好足料 有大量昆布 咸道適中帶幾分鮮味油甘魚刺身6片$48帆立貝刺身6片$48甜蝦刺身四隻$48油甘魚刺身有驚喜 以厚切嘅方式所以口感十足 魚油味甘香 肉質彈牙

食物選擇多樣化 丼飯款式起碼有十幾種
仲有壽司 刺身 炸物 小食等……

太驚喜了 $98 有咁豐富嘅嘢食 實在太抵

麵豉湯好足料 有大量昆布 咸道適中帶幾分鮮味

油甘魚刺身6片$48
帆立貝刺身6片$48
甜蝦刺身四隻$48

油甘魚刺身有驚喜 以厚切嘅方式所以口感十足 魚油味甘香 肉質彈牙 完全冇腥味
另外甜蝦刺身同樣先甜 蝦肉滑溜帶甜味 蝦頭嘅膏仲好甘香

帆立貝嫩嫩的 除咗新鮮 唔知可以點形容

明太子雞翼$18/隻
雞翼已經去骨啖啖肉 入面餡料豐富 食到啲魚鮮嘅香味 重點係雞翼皮炸得勁脆 但係食落一啲都唔油膩
唧啲檸檬汁 多一份清新感覺

2018-08-13 68 views
今日跟朋友喺荃灣shopping完就搵地方食飯!🍚 行到楊屋道見到有一間食丼飯嘅地方 【大丼屋】😍地點方便好找就在百悅坊正門2樓 扶手電梯一上就係I雖然舖頭細細但裝修都OK👌🏻於是我哋兩個就入去 試下非常日式化嘅格局 😋……我點左舖內最人氣嘅牛肉丼飯🍱,好多牛肉丫套餐包括一個丼飯 麵豉湯同埋 沙律前菜d牛肉好有咬口又多肉汁……令到每粒珍珠米都沾滿肉汁,好軟滑!食到 舐舐脷!中間個流心蛋黃係亮點 令到牛肉更香更滑 蛋味濃!平時不好飲麵豉湯🍵嘅我 都忍唔住飲曬……因為佢個麵豉湯真係好好味又唔太鹹 !另外點左三份壽司🍣我最欣賞就係佢嘅海膽壽司…… 海膽嘅顏色鮮豔、新鮮、好鮮甜 !而鰻魚壽司 嘅 鰻魚燒得啱啱好!真係估唔到舖頭細細有咁嘅水準!👍🏻👍🏻👍🏻而且價錢亦吾貴丫,重吾洗加一架!
今日跟朋友喺荃灣shopping完就搵地方食飯!🍚

行到楊屋道見到有一間食丼飯嘅地方 【大丼屋】😍

地點方便好找就在百悅坊正門2樓 扶手電梯一上就係
I

雖然舖頭細細但裝修都OK👌🏻於是我哋兩個就入去 試下
非常日式化嘅格局

😋……我點左舖內最人氣嘅牛肉丼飯🍱,好多牛肉丫
套餐包括一個丼飯 麵豉湯同埋 沙律前菜

中間個流心蛋黃係亮點 令到牛肉更香更滑 蛋味濃!

另外點左三份壽司🍣

而鰻魚壽司 嘅 鰻魚燒得啱啱好!

2018-08-11 66 views
今日又去咗城門行山 行完之後攞去荃灣搵食 見到呢間大丼屋心血來潮就入去試下啦首先叫左個 岩石炸雞爆丼定食 雞嘅份量十分驚人 如圖所見 雞係好似一座山咁樣壓喺飯上面 古有泰山壓頂 而家就有炸雞壓飯 真係前無古人呀 而且雞肉炸得好香脆酥軟 雞肉味亦都好濃 飯嘅質感亦都唔軟唔硬 啱啱好 值得一讚北海道海鮮丼定食 同炸雞丼一樣 北海道海鮮丼嘅材料亦都十分豐富 有三文魚 油甘魚 帶子 蟹籽 珍寶赤蝦 同埋我最鍾意嘅海膽 三文魚油脂豐富 肉質肥美 油甘魚魚味突出 帶子鮮甜可口 蟹子爽脆彈牙 珍寶赤蝦鮮甜富海水味 而海膽更加係甘香滿口季節蔬菜天婦羅 呢個天婦羅有南瓜 蕃薯 矮瓜同冬菇 全部食材都幾新鮮 而且炸得唔肥膩 幾好幾好鱈魚片 雖然睇落好似薯片咁樣 但係佢真係名副其實嘅魚肉做出嚟嘅片嚟嘅 非常之富有魚味 而且好脆口雞骨腸 非常之有雞味 唔似普通香腸咁得個鹹字豬肉餃子 用料十足 入面嘅豬肉非常之有肉汁 而且幾爽口彈牙 餃子皮亦都炸得好脆口章魚小丸子 燒得剛剛好 入面嘅章魚粒都好彈牙爽脆 出面嘅粉團炸得夠乾身玄米茶 解膩消滯之選

雞骨腸 非常之有雞味 唔似普通香腸咁得個鹹字

玄米茶 解膩消滯之選

2018-08-07 65 views
今日放工係附近食野 想食日本野聽聞附近有間丼飯 唔太貴 就去試試 果然 百幾蚊 幾抵食 過下口隱叫左佢個招牌丼 真係塞滿哂 需然海膽未必好多 蝦又唔係超大條 不過都新鮮 不過d魚好甜好大塊 三文魚都好肥蟹子成半碗咁多 送多過飯 唔會全部丁屎咁少 仲有帶子 呢個價出面真係食唔到我同事叫了個蟹丼 都滿哂成碗蟹肉佢百幾蚊 唔止係碗飯 係成個set 仲有湯同前菜 性價比頗高佢仲有其他日本小食 天婦羅 都係1x到4x蚊 以後食日本野多個選擇 唔洗食附近商場d貴價連鎖
今日放工係附近食野 想食日本野

佢仲有其他日本小食 天婦羅
都係1x到4x蚊
以後食日本野多個選擇 唔洗食附近商場d貴價連鎖
2018-08-07 84 views
日本人亞頭搬左黎荃灣住, 聽佢介紹荃灣有間丼飯好味, 原來係呢間大丼屋, 連日本人都話好當然我都要黎食下.除左主打刺身丼飯, 仲有熟食既牛肉飯, 天婦羅飯等等, 就算唔食生野既人都OK.睇左一輪都係要個刺身丼, 呢款係北海渡海鮮丼定食, 刺身有海膽, 帶子, 甜蝦, 油甘魚, 三文魚同蟹籽等, 每樣都好豐富.先講重點海膽, 夠鮮甜滑溜, 一D都唔腥, 就咁食已經食晒, 齒頻留香.帶子同甜蝦好彈牙, 新鮮. 油甘魚魚脂豐富, 唔會硬實實咁. 整體既刺身都好新鮮.個定食仲有沙律同麵豉湯, 一人分都好夠飽.仲有要左小食既雞骨腸, 剛剛炸起所以熱辣辣夠脆口,以為有雞骨會好硬, 但好軟腍, 真係似食緊雞肉腸, 而且唔會太咸, 呢個好好味, 好香口.蟹籽沙律都係小食, 份量都算OK, 唔會雪到太凍, 好開胃.
個定食仲有沙律同麵豉湯, 一人分都好夠飽.
仲有要左小食既雞骨腸, 剛剛炸起所以熱辣辣夠脆口,
2018-08-04 114 views
去左探舊公司同事又黎到荃灣,佢話有間日式餐廳好抵食!就係楊屋道街市旁邊既一個商場又唔算係,因為除左餐廳好似無野賣,上到2樓有間非常日式既餐廳 - 大丼屋🏮🇯🇵🎏入到去坐位都幾多而且好寬敞,大約40個位,我地簡左坐卡位,叫左幾款唔同既丼丼大家一齊食🦀必叫蟹道樂丼$149 配 麵豉湯+沙律上面有齊蟹肉碎、蟹膏、生蝦、生蟹腳….真係超多料係飯上面,一上抬已經個個爭住影相,完全唔腥好鮮甜完全唔洗任何醬料配塔,食原本既鮮味已經足夠!!食落啖啖蟹肉,真係想即刻叫多一碗呀!!一定會為左你再黎食🐖叉燒丼$69 配 麵豉湯+沙律大大塊叉燒佈係上面,有8塊左右,好清楚見到一層層肥瘦均衡真係即刻大叫好好味呀! 仲有自選雙拼丼可以叫,簡2款丼丼只係$118太多款想試我地簡左鰻魚丼 同 天婦羅丼鰻魚肉厚非常肥美有入口即化既感覺,肉質彈牙加上濃郁醬汁配上白飯非常惹味🍤天婦羅蝦生熟程度岩岩好,食到蝦既鮮味,茄子入口帶微脆,醬汁較重味🧀芝士蟹子厚燒玉子$26濃濃既芝士溶左係玉子上面,芝士仲有少少火灸過既仲有大量蟹子係上面,勁滿足🦑炸魷魚鬚$38配沙律醬,非常脆口,魷魚好彈牙

🎏

入到去坐位都幾多而且好寬敞,大約40個位,
我地簡左坐卡位,叫左幾款唔同既丼丼大家一齊食

🦀必叫蟹道樂丼$149 配 麵豉湯+沙律

🐖叉燒丼$69 配 麵豉湯+沙律
大大塊叉燒佈係上面,有8塊左右,好清楚見到一層層肥瘦均衡
真係即刻大叫好好味呀!
叉燒丼

仲有自選雙拼丼可以叫,簡2款丼丼只係$118
太多款想試我地簡左鰻魚丼 同 天婦羅丼
自選雙拉丼

🧀芝士蟹子厚燒玉子$26
濃濃既芝士溶左係玉子上面,芝士仲有少少火灸過既
仲有大量蟹子係上面,勁滿足
芝士蟹子厚燒玉子

🦑炸魷魚鬚$38
配沙律醬,非常脆口,魷魚好彈牙
炸魷魚鬚
叉燒丼
自選雙拉丼
芝士蟹子厚燒玉子
炸魷魚鬚
  • 鰻魚丼
  • 天婦羅丼
2018-08-04 62 views
今日响荃灣既工作終於完成,放工時間已經八㸃了,我同同事勁肚餓,好想食日本菜,去左附近嘅百悅坊搵食,見到呢間門面靚靚的日式料理便衝入去試下,好彩唔係好多人,好快就有位😁蟹道樂丼嘩!見到個menu ,$149 有蟹道樂丼,二話不說即叫,一來到,淨係個買相已經令我流口水,食第一啖,蟹膏好好食,味道唔(聲),一拿起蟹棒來吃,味道很鮮很好味,完全無法形容果種開心感覺,蟹肉份量也很多,總言之來這裡一定要食這個餐❤大推燒牛肉丼定食這個牛肉飯,份量十分足,幾乎吃不完,肉質鮮嫩,不老,絕不麻乎,牛肉味很鮮😋芝士蟹籽厚燒玉子這個厚厚既蛋,上面燒了一層厚厚既芝工,蛋很滑,芝士加蛋再加上蟹籽更好味,我一吃便吃了二個,自私食😌季節蔬菜天婦羅材料新鮮,炸粉剛剛好,又平又大碟🤩鰻魚壽司鰻魚燒得好香,值得推介!總括來説,食材新鮮,餐廳環境衛生,員工有禮,下次一定帶屋企人來😍

燒牛肉丼定食

芝士蟹籽厚燒玉子
季節蔬菜天婦羅
材料新鮮,炸粉剛剛好,又平又大碟🤩
鰻魚壽司
鰻魚燒得好香,值得推介!

2018-07-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2018-08-03 2081 views
前排朋友約左我去荃灣百悅坊食飯,當時已經發現成個商場都係食店,而一上電梯就會見到呢間大丼屋,一睇就知係主打日式丼飯。實在念念不忘,於是專程來試下~果然是「大丼」,看MENU已經流哂口水,刺身多到塞滿哂個碗咁。大胃王有福了,呢個要特別介紹一下,因為我第一次食丼飯有呢個選項花多眼亂唔知食咩好?$118可以食兩碗, $168可以食三碗!注意, 唔係多款刺身咁簡單, 真係成個丼飯咁上架!北海道丼 $138人氣推介之選,一個丼有齊蟹籽、海膽、蝦、三文魚、吞拿魚同埋帶子,香港人鍾意食的大路野都齊哂,如果冇特別偏愛的魚生,北海道丼真係一個好選擇。刺身都很新鮮,肉厚,咬落鮮甜,連最容易出事的海膽,質素都令人滿意。而且跟餐送沙律和湯,真係幾抵食架~築地自選丼兩款$118大胃王之選,隆重介紹$118兩款~我地揀的是「牛丼」同埋「鰻魚丼」,份量比一般丼飯小一點,但絕對稱不上迷你。牛肉燒得很香,調味也是不錯,鰻魚也很大一塊,超級足料,這個份量吃下去絕對是大滿足!芝士蟹子厚燒玉子 $26唔好以為玉子好普通, 呢個超好味的!!!甜甜的玉子加上了邪惡芝士,一咬落去就拉絲咁,蛋香加埋芝士香,仲有粒粒蟹子的口感,太邪惡

實在念念不忘,於是專程來試下~

花多眼亂唔知食咩好?
$118可以食兩碗, $168可以食三碗!
注意, 唔係多款刺身咁簡單, 真係成個丼飯咁上架!

北海道丼 $138
香港人鍾意食的大路野都齊哂,
如果冇特別偏愛的魚生,北海道丼真係一個好選擇。

而且跟餐送沙律和湯,真係幾抵食架~

築地自選丼兩款$118
大胃王之選,隆重介紹$118兩款~
我地揀的是「牛丼」同埋「鰻魚丼」,
份量比一般丼飯小一點,但絕對稱不上迷你。
牛肉燒得很香,調味也是不錯,鰻魚也很大一塊,
超級足料,這個份量吃下去絕對是大滿足!

芝士蟹子厚燒玉子 $26
唔好以為玉子好普通, 呢個超好味的!!!
甜甜的玉子加上了邪惡芝士,
一咬落去就拉絲咁,蛋香加埋芝士香,仲有粒粒蟹子的口感,太邪惡的組合,不可錯過!

三文魚刺身 $48
可樂 $12
波子汽水 $18

超級滿意的晚餐,而且價錢又平,每位都係百幾蚊,推薦給喜歡吃日本野的朋友~
2018-07-24
2018-08-02 52 views
$98原板海膽丼@大丼屋 $98原板海膽丼,超抵食,拍了幾張相放FB,已經呃了接近一百個LIKE!好睇又好食! 早幾日朋友帶路,位置於楊屋道街市附近的小商場,不熟地頭真的要花點時間去搵 下面是街市,但一上到去天外有天,裝潢頗有特色的, 食物價錢貼地,食客都是附近街坊為主 不食生的也有大量選擇!~ $98原板海膽丼,是期間限定,免收加一真係無得輸! 不一會就到了,店員姐姐很有禮貌,而且送餐速度好快,$98原板海膽丼真是$98一整板的海膽配飯,湯和沙律!而且白飯是可以免費添一碗的 這個SET真的沒有技術!就是夠新鮮就好好食! 有圖有真相,黃澄澄的海膽真係好新鮮,沒有任何腥味,入口即溶的順滑口感 另一食法就是用脆卜卜的紫菜包住食啦 朋友不食生,就點了燒肉丼$99 都是配飯,湯和沙律! 食肉獸友人的至愛!!大大啖肉配上日本米飯,非常飽肚!推介給大食人士! 未食聞到陣陣肉香!燒肉用上了半肥廋的肉,加上那只玉子,令口感很滑嫩 蟹道樂丼 $149也是性價比十足的! SET都是配飯,湯和沙律! 份量十足,材料非常豐富 入面包括了大大粒的海膽、鮮蟹柳、蟹肉、蝦刺身、蟹膏、蟹
$98原板海膽丼@大丼屋

下面是街市,但一上到去天外有天,裝潢頗有特色的,

食物價錢貼地,食客都是附近街坊為主

不食生的也有大量選擇!~

$98原板海膽丼,是期間限定,免收加一真係無得輸!

這個SET真的沒有技術!就是夠新鮮就好好食!

另一食法就是用脆卜卜的紫菜包住食啦

朋友不食生,就點了燒肉丼$99
都是配飯,湯和沙律!

蟹道樂丼 $149也是性價比十足的!

SET都是配飯,湯和沙律!
份量十足,材料非常豐富

入面包括了大大粒的海膽、鮮蟹柳、蟹肉、蝦刺身、蟹膏、蟹籽、蟹蚶 ,不用加入任何調味醬料已經非常好食!尤其是蟹膏絕對會令一個平時不食飯的人把整碗白飯食清光的!

加上食蟹不用拆殼,大大啖蟹肉放入口中!我覺得真係好幸福!

芝士蟹籽厚燒玉子 $26
本身已經很飽,但比旁邊那桌的厚燒玉子吸引了,便不禁下單點了一份。也才是$26一份,份量也是很驚人的,女孩子食一份是絕對會飽肚,
厚厚玉子包住濃香芝士,上面加了蟹籽看起來很有美感,而且口感也很豐富,芝士食起來還會拉絲的

不用加一!大愛
2018-08-02 42 views
在荃灣楊屋道街市附近的百悦坊二樓、有一間日式料理主要賣飯的、Menu列出的套餐頗吸引! 除了小食刺身外還有自選丼套餐、看圖賣相非常精美、一定要试試 !店内陳设東灜化、座位與座位之間距離有點近但尚算舒服、光綫也充足整潔! 款款都吸引 !在多款丼套餐中選了以下的;原條海鳗野菜天丼定食/139元套餐跟上一個麵豉湯、一個十分爽脆的蔬菜沙律,原條鳗鱼很有睇頭、鱼和蔬菜炸得酥脆 而不油膩、調味清淡.點上醬油味道鲜美 ! 配以軟绵绵的白飯非常滋味 ! :味噌湯濃淡適中!玄米茶 五元/杯 很香玄米味 !很美味的一個丼套餐!份量足夠、還免收加一 ! 真是价廉物美 ! 下次一定再來试其他的!不錯 !

款款都吸引 !

在多款丼套餐中選了以下的;
原條海鳗野菜天丼定食/139元

套餐跟上一個麵豉湯、一個十分爽脆的蔬菜沙律,

味噌湯濃淡適中!

玄米茶 五元/杯
很香玄米味 !

2018-07-31
2018-08-01 31 views
午餐有人做東當然要食好d,同行友人叫咗個北海道海鮮丼,入面既海鮮好足料,帶子鮮甜係雪藏味,海膽都夠海味,三文魚入口都有油香唔腥。令人驚喜既係個足料牛肉丼,牛肉量好多,撈埋個蛋汁食令味道進一步昇華到極致,一定會有下一次
2018-08-01 1280 views
同爸爸二人到百悦坊二樓嘅 開飯,哩度主打丼飯,有刺身,天婦羅, 牛肉,豚肉, 咖哩等唔同配搭嘅丼, 每份丼都有一個主菜,麵豉湯 ,沙律 组成一個套餐,昜可自選丼配搭,好多選擇!爱食飯同刺身嘅爸爸係最啱!今日天氣炎熱,我哋揀左個海膽丼同刺身食,(凉浸浸)食得好舒服! 最重要係 好食兼抵食!!原板海膽丼套餐,原价 $ 198現做紧半价! 即Order番個喇!!$ 98好抵食!!啲飯可以免費添多一次,所以我哋order一個丼套餐都夠曬飽!佢地係採用日本米嘅,所以啲飯真係好好食!海膽细细粒但好鲜甜,愛吃膽嘅爸爸已經覺得好滋味!好滿足!!沙律菜夠新鲜!醋醬汁酸甜好清新!'味噌湯唔會好咸,再加四款刺身……三文魚6片,油甘魚6片,帆立貝6片,甘海老( 甜蝦 )四隻 每款都係 $ 48好抵!!好新鲜呀!油甘魚 晶瑩剔透!甘香肥美!三文鱼同甜蝦鲜甜嫩滑!帆立貝爽甜!两父女 大快朵耳超滿足的一餐!汽水$12
同爸爸二人到百悦坊二樓嘅[大丼屋] 開飯,哩度主打丼飯,有刺身,天婦羅, 牛肉,豚肉, 咖哩等唔同配搭嘅丼, 每份丼都有一個主菜,麵豉湯 ,沙律 组成一個套餐,昜可自選丼配搭,好多選擇!
爱食飯同刺身嘅爸爸係最啱!

原板海膽丼套餐,原价 $ 198
現做紧半价! 即Order番個喇!!$ 98
好抵食!!

海膽细细粒但好鲜甜,愛吃膽嘅爸爸已經覺得好滋味!好滿足!!

沙律菜夠新鲜!醋醬汁酸甜好清新!
'
味噌湯唔會好咸,

再加四款刺身……
好抵!!

好新鲜呀!油甘魚 晶瑩剔透!甘香肥美!

三文鱼同甜蝦鲜甜嫩滑!

帆立貝爽甜!

两父女 大快朵耳超滿足的一餐!

汽水$12

2018-07-31