我倆在朋友推薦之下,來到這有趣的餐廳來一次久遺的、dressed up的浪漫約會。由於大廈大堂和升降機內的裝潢華麗、Jazz音樂很有意思,一踏進大廈門後便進入了一個神奇的國度。場內佈置簡樸,私隱度高👩🏻‍❤️‍👨🏻✨食物和服務俱佳。House red得一款,價錢合理又高質👍🏻菜式的選材和配搭十分有趣,每一道都有驚喜。最鍾意係他他tuna同埋煎海鱸魚! 前者層次感多、後者味道好鮮美!結論係一切比預期中豐盛和出眾如果有特別日子未諗到去邊度,非常推介

場內佈置簡樸,私隱度高👩🏻‍❤️‍👨🏻✨

結論係一切比預期中豐盛和出眾

如果有特別日子未諗到去邊度,非常推介

2023-07-11 768 views
雖然兩個人之間嘅愛唔係單靠某啲日子取分就成事,但間唔中都要注重儀式感,將流俾對方嘅愛適時地,刻意咁表露出黎❤️ 近排上網搵到罕見主打私房菜嘅良心小店 E Molto Buono ,以法國菜和意大利菜為主,而E Molto Buono喺意大利文指「非常好」,可以見到佢地對自己嘅質素都信心滿滿😎 餐廳位於灣仔區,旺中帶靜,入黑之後可以眺望鬧市燈光燦爛嘅夜景,更設有露台可以吹吹風✨ 餐廳雖然面積不大,但昏黃柔和嘅燈光配上每張檯上嘅蠟燭映照下,氣氛變得格外浪漫🌹餐廳唔會收開瓶費同切餅費,絕對係慶祝特別日子嘅好地方😙 依家用現金埋單有8折,信用卡就 85折,趁機快啲啲book啦🏃🏻‍♀️今次黎到食佢地嘅Dinner Menu ($928),差唔多每個course都有得比你選擇,可以揀返啱自己口味嘅菜色✌🏼 餐廳真係跟足曬法國菜嘅上菜速度,吹住水咁享受美食,唔經唔覺就過左3個鐘⏳ 有禮貌嘅店員會喺呈上每一道菜後都會講解食材同食法吃法,令整個體驗增加分💁🏻‍♂️ 自家製麵包醬配義大利香草包Homemade Dip with Italian Foccacia點餐後就即刻送上無限任添嘅即焗自家製麵包籃,侍應教

自家製麵包醬配義大利香草包
點餐後就即刻送上無限任添嘅即焗自家製麵包籃,侍應教我地要由最乾同淡味嗰款開始🙌🏽 墨汁黑芝麻包焗得好香脆,最啱配埋自家醬一齊食🤪 香草麵包混合左香草、Rosemary 同蕃茄乾,外脆內軟,唔洗點加醬已經好好食🍞 芝士脆片上灑滿芝士碎,鹹香味四溢🧀

兩款醬汁都係認真調配過,口感綿密,為麵包加啲濕潤💦 辣肉腸南瓜醬香味十足,而香草茄子醬帶有溫和嘅香草後韻🍆

意式焗釀蕃茄
Baked Tomato and Sausage and Mozerella
蕃茄內裡放滿用義大利辣肉腸碎同牛肝菌嘅肉醬,夾著拉絲嘅水牛芝士🧀 餡料非常惹味,配上天然番茄嘅酸味同埋羅勒等香料,放上伴碟嘅蒜蓉多士真係好似食緊pizza呀🍕

鮮蘆筍蟹肉忌廉湯
Fresh Asparagus with Crab Meat Cream Soup
鮮蘆筍將蟹肉嘅鮮甜味帶出,除左蘆筍嘅顆粒感,仲食得出一絲絲嘅蟹肉🦀️ 將面頭嘅忌廉攪入可以令湯身變得更順滑厚稠,唯獨係搵到幾塊碎蟹殼🙈 不過就證明真係真材實料🤣

Deep Fried Escargot Ball
呢個法式小食將法國蝸牛同薯蓉結合,創造出綿密同豐富嘅口感,而炸至金黃色嘅麵包糠外層就可以帶黎額外酥脆嘅口感🤤 底下放左咖喱講,呢個新奇嘅組合有幾match喎🥘

Guava Sorbet
喺上主菜前會先上個雪葩將嘴裡面遺下嘅餘味清除一下👅 入口清涼嘅口感配上清香的番石
柚味真係好開胃呀❄️

燴澳洲和牛面頰
Braised Beef Cheek
呢個部位嘅油花細緻,膠質更豐富,又軟腍又彈牙,有啲入口即溶嘅感覺😍 佢地火候控制得精準,中心呈現嫩紅色,保留著豐滿嘅肉汁🥩
用刀輕輕一切就可以切開,配上鹹香嘅紅酒汁齒頰留香🥹

Petit Fours · 花茶· 是日甜品
Petit Fours · Tea · Daily Dessert
甜品前,佢地會先上個小拼盤,上面榛子黑朱古力、玫瑰馬卡龍、蝴蝶餅同埋檸檬白朱古力,配上茉莉花茶有助解膩🍵 今日嘅甜品係芒果布丁,雖然聽個名有啲普通,但擺盤已經贏曬啦🥳 滑溜嘅芒果布丁上面有粒粒菠蘿肉,酸甜交融,為呢個晚餐劃上完美句點🫶🏼
4個甜小食比我地開心share💗
  • 玫瑰花茶
  • 自家製麵包配廚師特色麵包醬
  • 餐前麵包
  • 石榴雪葩
餐廳:E Molto Buono (銅鑼灣)地址:銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈2樓E Molto Buono喺意大利文解做「非常好」👍。餐廳主打法國同意大利菜🇫🇷🇮🇹,希望盡善盡美提供最好嘅食物、環境同質素比每一個客人。柔和浪漫嘅燈光同蠟燭🕯,高貴雅致嘅裝修✨,喺水晶燈之下品嘗美食,望住出面銅鑼灣嘅鬧市街景,仿佛形成一種強烈對比🆚。喺有情調嘅環境之中要提醒自己抽離煩囂,好好享受當下,食完飯仲可以行出露台沉澱一吓生活當中嘅愁緒😌餐廳晚市得一個Set Menu($928),而每3-4個月就會按時令食材轉換新Menu,依家仲做緊比現金8折、比信用卡85折嘅優惠💳,原價去食好西同平接近$200去食同一樣嘅好西,我諗每個人都會識揀😎,而為咗好好享用成個用餐體驗🍽,記得同你所約嘅人預留返大概3個鐘時間,慢慢細味享受當前一刻☺️先嚟嘅喺熱辣辣香脆可口、新鮮烘烤嘅自家製墨汁麵包同香草包🥯,另外仲有芝士脆片,配上自家製嘅辣肉南瓜醬同香草茄子醬,喺個非常好嘅開始,麵包仲可以添加㗎😍✝️西班牙紅蝦他他將爽彈鮮甜嘅西班牙紅蝦切成細粒🦐,底層有加咗wasabi蛋黃醬嘅西芹洋蔥沙律🥗,面頭放咗一塊柚子啫喱,另外仲有
餐廳:E Molto Buono (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈2樓

✝️西班牙紅蝦他他
將爽彈鮮甜嘅西班牙紅蝦切成細粒🦐,底層有加咗wasabi蛋黃醬嘅西芹洋蔥沙律🥗,面頭放咗一塊柚子啫喱,另外仲有鮮魚籽同柚子泡沫🫧,食落除咗有豐富層口感之外,仲好似食緊Fusion版柚子沙律咁🤩

✝️意大利雜菜湯
足料嘅雜菜湯有洋蔥🧅、意大利青瓜、紅白腰豆、紅蘿蔔🥕、百里香🌿、芹菜等材料,飲落清甜健康而無味精👍

✝️香煎鵝肝
將香煎過嘅鵝肝放上鬆脆多士,配上酸甜意大利油醋汁同自家製紅酒釀車厘子🍒,即刻中和咗鵝肝嘅油膩同邪惡感😈,同時不失鵝肝獨特嘅香氣

✝️番石榴雪葩
喺食主菜之前,店員送上清新冰涼嘅番石榴雪葩清一清口腔🍧,同時做個中場間隔,好好咁迎接接下落嚟嘅美食😋

✝️慢煮鹿兒島豬上肩肉
用咗慢煮方法去烹調日本鹿兒島豬上肩肉🐷,即喺我哋平時食叉燒最常見嘅肥瘦均勻梅花肉,
脂肪同豬肉絲縱橫交錯,食落既軟嫩又充滿脂香,一啲都唔油膩,配上面頭嘅寶雲酥層酥香更甚🤤,不過個人覺得有少少蓋過咗豬肉嘅原味🤏,底下仲有蜜糖芥末蘋果蓉同百里香燒汁,配埋法國著名嘅普羅旺斯燉菜一齊食就更豐富有特色

✝️Dessert of the day
是日甜品喺蘋果肉桂脆卷配雲呢拿雪糕🍨,外形有啲似中式春卷,但最欣賞喺脆卷做到極致薄脆💥,好似米紙咁薄仲要超脆真喺好考功夫👏,當中釀入蘋果粒同肉桂粉,每啖配上少少雪糕一齊食滋味無比🥰

✝️Petit four
食法國菜嘅最後點會無Petit four,喺好常見嘅法式一口小甜點🧁,餐廳送上蝴蝶酥、馬卡龍同朱古力,食完再飲埋呢杯暖笠笠玫瑰茉莉花茶🫖,為呢餐美好晚宴畫上完美句號

2023-07-10
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$900 (Dinner)
2023-07-10 48 views
📍E Molto Buono (銅鑼灣)👩🏻試試銅鑼灣嘅樓上法式私房菜。菜式嘅配搭同擺盤都好有心思。Main dish質素超晒班。佢哋仲做緊優惠:💳信用卡85折💵現金8折🍽️Set dinner $928/位 💕自家製麵包醬配意大利香草包配香草茄子醬、辣肉腸南瓜醬、油醋汁。💕意式焗釀蕃茄結合Mozzarella、番茄、牛肝菌、炒過嘅香腸肉,基本上係邪惡版嘅焗肉醬釀番茄,令人忍唔住一啖接一啖🤯。💕意大利雜菜湯少見冇番茄嘅意大利雜菜湯。味道清甜淡雅,蔬菜煮得軟腍。💕香脆蝸牛薯蓉球薯蓉球炸得外脆內軟,有唔少爽彈嘅蝸牛肉。💕番石榴雪葩味道清新,啱晒用嚟清清口。💕香煎智利海鱸魚厚厚嘅魚肉雪白肥美,又嫩又有魚油香。魚皮煎得均勻香脆。💕蘋果卷配雲尼拿雪糕蘋果微酸嘅口味好解膩,仲有淡淡肉桂香。餐廳仲好貼心咁附送花茶。💕Petit four茉莉花味蝴蝶酥、Earl grey macaroon、芒果熱情果朱古力、Four brothers chocolate🥂Bellini $108
📍E Molto Buono (銅鑼灣)

💳信用卡85折
💵現金8折

🍽️Set dinner $928/位

💕自家製麵包醬配意大利香草包
配香草茄子醬、辣肉腸南瓜醬、油醋汁。

💕意式焗釀蕃茄

💕意大利雜菜湯
少見冇番茄嘅意大利雜菜湯。味道清甜淡雅,蔬菜煮得軟腍。

💕香脆蝸牛薯蓉球
薯蓉球炸得外脆內軟,有唔少爽彈嘅蝸牛肉。

💕番石榴雪葩
味道清新,啱晒用嚟清清口。

💕香煎智利海鱸魚
厚厚嘅魚肉雪白肥美,又嫩又有魚油香。魚皮煎得均勻香脆。

💕蘋果卷配雲尼拿雪糕

💕Petit four

🥂Bellini $108

呢晚同老婆嚟樓上餐廳食飯,食物質素高,係絕佳體驗。🍴自家製麵包醬配意大利香草包🍴西班牙紅蝦他他西班牙紅蝦幼嫩鮮美,味道甜蜜同滑嫩❤️,下底有特製青蘋果粒,係好好嘅配搭,impressive👍🏻。🍴鮮露筍蟹肉忌廉湯呢款忌廉湯好特別,湯有好多蟹肉,但每啖都感受到順滑忌廉,係好足料而有心思嘅湯。👍🏻🍴香煎鵝肝好有心思嘅擺盤,上面有厚切鵝肝,伴醬能夠提升鵝肝嘅味道,若果表面能夠煎香啲,效果會更好。🍴番石榴雪葩間場清口🍴燴澳洲和牛牛面頰超嫩滑嘅和牛牛面頰肉!肉嘅份量多,但Chef能夠令每部分都入味,而且烹調得恰到好處👍🏻。配菜亦好有心思,令整個Main嘅體驗提升❤️。🍴Dessert of the Day芒果奶凍配冧酒菠蘿奶凍順滑,唔會太甜,啱晒口味。表面冧酒菠蘿亦巨特色。🍴Petit four📍E Molto Buono (銅鑼灣)銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈2樓
呢晚同老婆嚟樓上餐廳食飯,食物質素高,係絕佳體驗。

🍴自家製麵包醬配意大利香草包

間場清口

🍴燴澳洲和牛牛面頰

🍴Dessert of the Day
芒果奶凍配冧酒菠蘿
奶凍順滑,唔會太甜,啱晒口味。
表面冧酒菠蘿亦巨特色。

🍴Petit four

📍E Molto Buono (銅鑼灣)
銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈2樓
2023-07-02
$928 (Dinner)
  • Dessert of the Day
  • 西班牙紅蝦他他
  • 鮮露筍蟹肉忌廉湯
  • 燴澳洲和牛牛面頰
2023-07-04 42 views
放工後嘅晩餐當然要食餐好啦🤩朋友仔識飲識食 收工帶咗我嚟哩間西餐廳Chill 下嘆下☕️裝潢好靚好有氣派!打卡影相都好靚😍搞到我都好期待一陣享受嘅晚餐🥖自家製麵包醬配意大利香草包 全世界都唔會識到呢度嘅醬 因為係自家製😍非常有心思亦都好有創意🫡用咗辣肉腸同南瓜蓉咁有創意仲要出奇地配合‼️Today’s Menu✨🥖自家製麵包醬配意大利香草包 🍅意式焗釀蕃茄🍲鮮蘆笥蟹肉忌廉湯🥫意大利雜菜湯🐌香脆蝸牛薯蓉球🦆香煎鵝肝🍧番石榴雪葩🥩澳洲M9和牛肉眼扒🐷慢煮鹿兒烏豬上肩肉只可以講全部都高質出色💯揀咗幾個比較特別嘅同大家分享吓🦐西班牙紅蝦他他 作為前菜小食刺激食慾好適合🧚🏻‍♀️🦆香煎鵝肝 好好味道 香濃嘅牛油多士配莓醬大大減低左鵝肝嘅油膩感👍🏻呢個做法非常聰明‼️鵝肝煎都好香 味道濃郁好滿足😋🥩澳洲M9和牛肉眼扒 上碟嘅畤候擺盆已經非常精緻✨ 牛扒外層經過香煎内層保存住豐富肉汁💦口感唔韌無渣無筋仲好爆汁 Juicy😊朋友仔好欣賞伴碟嘅薯蓉 軟滑口感帶香濃牛油味冉配搭牛扒嘅肉汁仲更加惹味添!約埋其他同事一齊嚟哩到 Gathering都係個唔錯嘅選擇
Today’s Menu✨
只可以講全部都高質出色💯揀咗幾個比較特別嘅同大家分享吓
🦐西班牙紅蝦他他 作為前菜小食刺激食慾好適合🧚🏻‍♀️
約埋其他同事一齊嚟哩到 Gathering都係個唔錯嘅選擇
2023-07-03 38 views
今晚訂了這間食法國私房菜的餐廳慶祝一下,餐廳地方不大,裝修簡約而帶點情調,還可以眺望銅鑼灣鬧市的夜景,好適合情侶去拍拖。五道菜的Set Dinner ,每位$928,已有頭盤、湯品、前菜、主菜及甜品。他們的蠔有買一送一優惠,便點了$88 的法國蠔Ancelin, 味道清甜。落單後,便會送上一籃子的餐包,有墨汁芝麻包及香草麵包,配上自家製的辣肉腸南瓜醬,香草茄子醬及黑醋橄欖油,烘得微暖的麵包的確好食。西班牙紅蝦他他,賣相很美,有清新的青蘋果西芹沙律作底,再有一層鮮甜的紅蝦他他,再舖上微酸的柚子凍啫喱,味道層次豐富。意式焗釀蕃茄,蕃茄釀滿肉碎及芝士,有咸蛋碎舖底,配上香脆蒜蓉塊,好味。鮮露筍蟹肉忌廉湯,質感比較濃厚滑身,食到蟹肉的鮮甜味及一絲絲的蟹肉,內邊還有脆脆的多士粒,正。意大利雜菜湯賣相雖然相對比較清淡,但十分足料的。香脆蝸牛薯蓉球,炸得香脆不油膩,滑身的薯蓉包著蝸牛,切開還有忌廉流出,好特別。香煎鵝肝,厚切的鵝肝油脂滿滿,煎得焦香,入口軟綿順口,配上脆多士墊底及酸酸甜甜的車厘子醬,減輕油膩感。食主菜前有杯番石榴雪葩清一清味蕾,十分細心。主菜的慢煮鹿兒島豬上肩肉,慢煮過的豬肩肉,鋪上

意大利雜菜湯賣相雖然相對比較清淡,但十分足料的。

食主菜前有杯番石榴雪葩清一清味蕾,十分細心。

主菜的慢煮鹿兒島豬上肩肉,慢煮過的豬肩肉,鋪上麵包糠再焗金黃酥脆,內邊仍是粉嫩的,肉質嫩滑。及香蒜智利海鱸魚,煎得皮脆魚肉滑。兩款主菜的配菜令整體賣相更靚,顏色豐富。

甜品前,還有很靚的Petit Four 配玫瑰花茶解膩。

甜品有蘋果肉桂脆卷伴雲尼拿雪糕,外皮薄身酥脆,內邊是滿滿的肉桂蘋果餡料,伴著雪糕食,一冷一熱的感覺很好。芒果奶凍,賣相很美,酸酸甜甜的,十分滿足。

今晚用現金埋單仲有8 折,如果用credit card都有 85折。享受了3小時的用餐,十分滿足。
2023-07-02
$800 (Dinner)
適逢慶祝周年紀念日,選了以法國菜及意大利菜為主的餐廳。內裏甚有情調💞更設有露台可觀看鬧市中的夜景🌃點菜後店員首先會送上麵包藍,內有三款自家製的麵包:🥖黑色的墨魚汁竹炭麵包🦑清新的香草麵包🌿同埋香口的蕃茄芝士脆片🧀還有兩款自家製點醬和可以自己調配的橄欖油黑醋。混合後可以合共有九種口味🤤淨係麵包藍已經成意滿滿。兩款麵包烘熱上枱,外表酥脆,內裡鬆軟,蕃茄芝士脆片更是香脆可口🍅蕃茄味濃郁。兩款自家製點醬分別是香草茄子醬及辣肉腸南瓜醬🎃醬料超有創意。以香草包或竹炭包蘸着食,綿密同時香脆,非常好味。香草茄子醬拾配麵包口味清新,而辣肉腸南瓜醬香濃美味,塗在蕃茄芝士脆片上🍕好似食緊PIZZA的口味。 🔸Cocktail❥ Amour 是一杯洋溢仲夏色彩嘅cocktail🍸微黃漸變顏色討喜。 以接骨木花為基調,加入荔枝及菠蘿syrups 🍍帶來一抺沁涼,既消暑又解渴 。❥ Tiramisu Martini 彎彎的杯身又苗條又有藝術感😍以kahlua咖啡酒☕️及朱古力酒為基調🍫配上牛奶及bailey,就像還原tiramisu的味道,很容易入口🔸Starter❥西班牙紅蝦他他主要食材西班牙紅蝦被譽為世界上最好

自家製麵包醬及意大利香草包

🔸Cocktail

Amour  & Tiramisu Martini
❥ Tiramisu Martini

🔸Starter
❥西班牙紅蝦他他
主要食材西班牙紅蝦被譽為世界上最好食嘅蝦🦐鮮味比一般海蝦香濃數倍。將西班牙紅蝦切碎放在魚子醬、芹菜、蘋果🍎綠芥末蛋黃醬拌勻的配料上,蓋上一片白酒柚子蜜啫喱,再伴以柚子醋泡沫🫧開胃醒神,清爽美味。
西班牙紅蝦他他 & 意式焗釀蕃茄

❥意式焗釀蕃茄
芝士釀番茄🍅把番茄挖空成蕃茄盅,內饟入肉腸牛肝菌碎及羅勒,面層舖上一層Mozzarella芝士焗製🧀芝士拉絲,伴以烘得香脆蒜蓉的麵包片,一個色香味俱全的番茄小盒子,開胃菜的不二之選。

🔸Soup
❥鮮蘆筍蟹肉忌廉湯
鮮蘆筍蟹肉忌廉湯充滿濃濃蟹肉味又帶上淡淡蘆筍味🦀一絲絲的蟹肉加上香脆蒜蓉麵包粒,豐富了濃湯的質感,在湯面劃上忌廉,增加幼滑感覺,再綴上一束百里香🌿味道更香濃,簡直令人無法抗拒。

鮮蘆筍蟹肉忌廉湯  & 意大利雜菜湯
❥意大利雜菜湯
意大利雜菜湯,一貫以新鮮蔬菜肴製而成,洋蔥🧅意大利青瓜、紅腰豆🫘白豆、紅蘿蔔🥕和香草🌿熬煮而成的意大利雜菜湯,盡吸收蔬菜、豆子及香草的精華,味道濃郁鮮甜,配料豐富,顏色悅目,令人回味無窮。

🔸Entree
❥香脆蝸牛薯蓉球
蝸牛、烟肉🥓洋蔥🧅切碎伴入薯蓉🥔加埋parmesan cheese🧀做成的蝸牛薯蓉球,沾上炸粉,入口香脆美味。

❥香煎鵝肝
煎鵝肝給的一大片🪿煎得外皮香脆內裏嫩滑,放在烘脆的法包多士上🥖配上酒浸櫻桃與意大利黑醋減低油膩的感覺。

🔸Sorbet
中場以香甜清新嘅番石榴味 sorbet 😌清新味蕾來迎接跟著落嚟嘅主菜。

🔸Main Course
❥澳洲M9和牛肉眼扒
M9是優質的澳洲和牛等級,以其獨特的大理石花紋而聞名🐮廚師將澳洲M9級和牛煎香,封鎖兩面肉汁,火喉控制得剛剛好🔥牛扒不會過熟,做到外脆內嫩又不失肉汁,令我們品嚐到最鮮最甜的味道。簡單以鹽和迷迭香調味,粉紅鮮嫩的肉質口感十分細嫩🥩入口即化,牛肉和油花融為一體,上桌時散發著十分濃郁的牛肉味,伴以香甜番薯蓉🥔時令新鮮蔬菜🥬再淋上和牛紅酒肉汁,吃起來多汁又嫩口,讓人回味無窮。

❥香煎智利海鱸魚
肉質超級幼嫩的智利海鱸魚🐟魚肉潔白,肉質嫩滑細膩,但魚皮特別厚,油脂豐富。廚師將魚的表面煎得又脆又香😋只用海鹽、黑胡椒調味,特顯智利海鱸魚豐富的奶油香味,又令到特厚的魚皮鬆脆😍結實多汁的肉質鮮嫩得近乎入口即溶。

香煎智利海鱸魚
🔸玫瑰茉莉花茶
最後,以清香的玫瑰🌹茉莉花茶開胃消滯🫖隨即開啟第二個甜品胃。

🔸Dessert of the Day
甜品有Bailey朱古力雪糕🍦配開心果醬及芒果🥭奶凍冧酒菠蘿,上桌的presentation 就好似一幅畫🎉非常之適合慶祝活動。

Dessert of the Day
🔸Petit Four
最後Petit Four有茉莉味蝴蝶酥🦋芒果熱情果朱古力🍫Earl grey macaroon、Four Brothers Chocolate,為這一餐劃上完美句號

玫瑰茉莉花茶  & Petit Four
職員服務貼心,上每度菜都有介紹食材及提示食用方法,用餐期間不會打擾,適當時候才會出現,整個用餐時間都非常享受。

自家製麵包醬及意大利香草包
玫瑰茉莉花茶  & Petit Four
  • 澳洲和牛肉眼扒
  • 自家製麵包配廚師特色麵包醬
  • 西班牙紅蝦他他
朋友之前去過呢間餐廳後大推,初頭睇menu和價錢確實有點猶豫。但係最終感想係:真係冇介紹錯!!由進門一刻到離開,員工都非常有禮 每一道餸菜都會我介紹一番,不過因為材料同做法都好豐富,而且這裏的其他食評已經非常詳盡,我就不逐一講解了~反而介紹下環境同細心位~未出發,之前睇過其他人的分享,想講餐廳和食物實物較靚和有高級感餐牌好靚好乾淨,好似係LED的~首先會上麵包,一共有3款好脆嘅麵包😄配上3款有趣嘅醬汁,例如南瓜辣肉腸醬全部都好好味頭盤我哋大家都揀咗紅蝦他他~ 材料配搭得幾好~男朋友嗰個又的粉紅色花花靚過我鍾意佢哋嘅忌廉湯,一啲都唔漏,裏面有磨碎的蘆筍~雜菜湯都好清👇🏻主菜呢個咖喱薯蓉都幾好味,不過咁多碟嚟講佢就相對失色啲。但係我哋都係食得一乾二淨~食得出覺得佢嘅鵝肝唔係嗰啲不道德谷肥佢勁唔健康嘅肝臟。連埋嗰個berry, 平衡返。而家有返啲年紀,平時我都有少少怕鵝肝。依個我食晒。中間就有呢個番石榴嘅雪芭清一清口腔,好好預備享受主菜~ 連呢個雪芭都好好味主菜嗌咗和牛肉眼扒同埋鱸魚~和牛叫咗medium, 都唔錯;但係條魚加上醬汁和蘆筍,全部都非常高質。魚身實淨得來又好嫰同埋好Juicy

由進門一刻到離開,員工都非常有禮
反而介紹下環境同細心位~

餐牌好靚好乾淨,好似係LED的~

首先會上麵包,一共有3款好脆嘅麵包😄
配上3款有趣嘅醬汁,例如南瓜辣肉腸醬
全部都好好味

頭盤我哋大家都揀咗紅蝦他他~ 材料配搭得幾好~

男朋友嗰個又的粉紅色花花靚過我

鍾意佢哋嘅忌廉湯,一啲都唔漏,裏面有磨碎的蘆筍~

雜菜湯都好清👇🏻

主菜嗌咗和牛肉眼扒同埋鱸魚~

和牛叫咗medium, 都唔錯;但係條魚加上醬汁和蘆筍,全部都非常高質。魚身實淨得來又好嫰同埋好Juicy !

最後想講佢嘅甜品兩樣都賣相吸引,又好食,仲要送埋玫瑰茶同埋petit four ♥️💝
好多時餐廳都唔會咁細心,再另外上茶,因為已經有嘢飲

飲品方面,亦都想特別提,其他貴價餐廳house wine好容易失望。試過有兩間仲要係變質嗰隻酸味。但係呢度各得一款,house white and house red,質素非常高。一陣落我個杯男朋友都聞得到。

本來最近想keep fit, 前一晚又同同事hotpot, 話俾自己聽就住食。最後完全控制唔到

不過幸好比我想像中light啲~

總括而言,因為地理環境方便,枱與枱之間有足夠的空間,總共大約有八張枱,其中一個空間特別隱蔽;然後食物質素都好高。所以覺得係2-4人約會的好地方。推介給大家

2023-06-24
$1155 (Dinner)
2023-06-23 114 views
今日老公生日,我預早book左法國餐同他慶祝生日。平時食日本餐和西餐就食得多,法國就比較小食,今晚一於要浪漫下享受下法國餐。地點非常方便就腳,餐枱和座位唔多,要食既話一定要預早預約,如果唔係好快full!餐包分別有香草包,墨汁芝麻包和芝士餅再配上自家製麵包醬,味道鹹鹹甜甜而又比較罕見,非常滋味。芝士餅表面含豐富既芝士粒,香而脆口,食完好似停唔到口。意式焗釀蕃茄原隻蕃茄焗幾有派頭,內含豐富既意大利肉腸和滿滿既芝士,入口熱辣辣軟棉棉,口感幾特別呀。熟既蕃茄有助吸收茄紅素,有抗氧化成份,可以預防心血管疾病,非常健康。鮮蘆筍蟹肉忌廉湯香甜既蘆筍湯再配上一絲絲既蟹肉,加上適量既忌廉,湯味香而濃郁,非常足料。呢排天氣濕熱,飲返個蘆筍湯幫助清熱解毒!香煎鵝肝厚厚既鵝肝,煎到金黃色,生熟程式剛剛好,肉質軟嫩而且一d腥味都無,仲帶好juicy 添,非常滿足。番石榴雪葩帶點清香鮮甜既番石榴味雪葩,入口清新冰涼,夏日炎炎,食返個雪葩可以降下温。慢煮鹿兒島豬上肩肉豬肩肉好大片,老闆一d都唔吝嗇。肉質香嫩鮮甜,油脂分佈均勻,一咬即斷,入口即溶,有驚喜。再配上適量既蔬菜,感覺無咁濟,非同凡響!朱古力配 Marco

芝士餅表面含豐富既芝士粒,香而脆口,食完好似停唔到口。

意式焗釀蕃茄

鮮蘆筍蟹肉忌廉湯

慢煮鹿兒島豬上肩肉

朱古力配 Marconi和蝴蝶酥

甜品配搭色彩繽紛,食小小甜野,已經接近尾聲,非常滿足。

芒果奶凍配酒菠蘿

自家製甜品賣相非常吸引,芒果奶凍配上少許用酒醃製既菠蘿,味道又幾夾,可見真係花了不少心思。真係一分錢一分貨,性價高,遠超預期。
2023-05-30
2023-06-19 35 views
🥂E Moloto Buono ✨優惠分享✨母親大的生日月,怎麼會這麼快分享完結,還有好幾家還沒輪到它而已😂這次就去了這家氣氛很好的餐廳,我都笑我等等就變出個戒指跟妹要求婚💍(誤🦪Ancelin Specials、Gillardeau這麼愛吃海鮮的我們,怎麼會錯過~兩款麵同樣來自法國,簡單的加點檸檬汁就很鮮甜🥖自家製麵包醬配意大利香草包有奶油南瓜醬跟香草芝士醬兩種,芝士醬會比較淡淡的,然後麵包有墨魚汁黑麵包、香草包、芝士脆片~香草包我喜歡沾回黑醋橄欖油,芝士脆片要混醬才好吃😂🦐西班牙紅蝦他他、意式焗釀番茄🍅配了柚子泡末跟柚子醬,除了紅蝦還有青蘋果粒跟,用果凍分層,整個咪道很清爽。把肉腸碎跟各種釀入已挖空的大番茄中,上面再有燒到焦香的芝士層,口感跟香味都很豐富~🦀鮮露荀蟹肉忌廉湯、意大利雜菜湯🥦這個的話我很老實會推忌廉湯,雖然比較邪惡,但每口都覺得很濃郁,相對雜菜湯就太清淡了,吃不太出菜的甜味🐚香脆蝸牛薯蓉球、香煎鵝肝🦢薯蓉球超好吃,包著的外皮脆脆,咬外就會看到還是冒著煙的軟滑內餡,沒想過跟咖哩醬還滿配~鵝肝則是母親大的最愛,因為有紅莓醬所以儘管是這麼厚的一塊也不會膩🍧番石榴雪葩常見在餐
🥂E Moloto Buono ✨優惠分享✨

🦪Ancelin Specials、Gillardeau

🥖自家製麵包醬配意大利香草包
,芝士脆片要混醬才好吃😂

🦐西班牙紅蝦他他、意式焗釀番茄🍅

🦀鮮露荀蟹肉忌廉湯、意大利雜菜湯🥦

🐚香脆蝸牛薯蓉球、香煎鵝肝🦢

🍧番石榴雪葩
常見在餐點中間用作解膩的小甜點,覺得如果選再酸爽些的水果會更好

🍚香煎北海道刺身帶子蕃紅花XO醬意大利飯、澳洲M9和牛肉眼扒🦁
有三粒大大粒的干貝,飯粒是稍微帶嚼勁的那種,第一次吃到加XO醬的意大利飯,很特別。
用來墊牛排的居然是紫薯蓉,有配有不同的拌碟蔬菜,整道很Colourful

🍮是日甜點🧁
Wwwwww驚喜來了,母親大看到時都要開心鼠了,原來生日來餐廳還會有即影即有的服務,也可以像我一樣提前跟他們說好要準備巧克力字,絕對可以哄等到生日的開心

🔥優惠分享🔥
題外話一句:精緻不一定等於份量少,這家是精緻得來又可以吃得很飽的fine dining,現在在OpenRice預約晚市套餐正價8折哦

💲HKD928@人
🏡香港銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈2樓
2023-06-04 36 views
E molto環境非常浪漫,而且座位寬敞,也有時代廣場的打卡位。先品嚐自家製麵包醬配意大利香草包這款自家製的麵包醬搭配香草麵包、墨魚芝麻包和芝士脆脆,是一道非常美味的開胃菜。香草茄子、辣肉腸南瓜醬和黑醋橄欖油等配料豐富了麵包的口感,回味無窮。前菜意式焗釀蕃茄由Mozzarella Cheese肉醬、鹹蛋黃脆脆和芝士法包的組合讓這道前菜口感豐富,獨具風格。西班牙紅蝦他他的柚子沙律醬、柚子啫喱和青蘋果沙律為這道美食注入了清新的果香,醬油泡沫則帶來了意想不到的層次感。 湯品鮮蘆筍蟹肉忌廉湯以鮮蘆筍和蟹肉為主,味道濃郁且口感細膩。意大利雜菜湯含豐富的豆類和蔬菜讓這道湯品營養豐富,適合健康養生的人士。特色菜品如香脆蝸牛薯蓉球配咖喱醬,蝸牛與薯蓉球的組合獨具創意,咖喱醬更是增添了獨特的風味。香煎鵝肝配車厘子醬及厚多士中鵝肝的香濃與車厘子醬的微甜相得益彰,厚多士則提供了不同的口感。清新番石榴雪芭主菜之前的番石榴雪芭為整頓用餐帶來了一絲清新,期待接下來的主菜。 主菜香煎智利海鱸魚煎得恰到好處,而且非常大件,大男人都夠食。肉質鮮嫩多汁,外皮香脆!燴澳洲和牛牛面頰中澳洲和牛肉質細膩,燴煮後更顯鮮美。玫瑰茉

先品嚐自家製麵包醬配意大利香草包

前菜

湯品

鮮蘆筍蟹肉忌廉湯以鮮蘆筍和蟹肉為主,味道濃郁且口感細膩。

特色菜品如

清新番石榴雪芭

主菜

燴澳洲和牛牛面頰中澳洲和牛肉質細膩,燴煮後更顯鮮美。

玫瑰茉莉花茶香氣宜人,味道清新,是飯後的最佳選擇。

甜品前仲有4道特色小甜點

伯爵茶馬卡龍:香甜可口的馬卡龍,帶有伯爵茶的獨特風味。
榛子朱古力:榛子與朱古力的完美結合,口感豐富。
茉莉花蝴蝶酥:這款蝴蝶酥以茉莉花為主題,味道獨特且令人難忘。
Rasberry白朱古力:視覺和口感都兼具的甜點,濃郁的覆盆子與白朱古力相得益彰。

甜品

芒果奶凍椰子Cream配Rum酒:芒果奶凍的清甜與椰子的獨特口感完美融合,Rum酒更為這道甜品增添了一絲奢侈的味道。
黑朱古力慕絲配開心果醬:黑朱古力慕絲口感細膩,與開心果醬相互襯托,味道層次豐富。

Fine Dine餐廳E molto豐富菜單為食客提供了一場味覺盛宴。各款菜品都具有獨特的口感和風味,令人回味無窮。無論是開胃菜、前菜、湯品、特色菜品、主菜、茶飲,還是甜品,都展現了餐廳對美食的用心及匠心獨具,絕對是一個值得一試的餐廳!
一直以來都想同太太尋覓隱世樓上高質餐廳,向來都覺得小店都不比大集團或連鎖餐廳遜色,甚至有驚喜。今日終於俾我哋尋覓到一間無論服務、食物質素皆上乘嘅隱世樓上餐廳。餐廳位於車水馬龍嘅銅鑼灣鬧市嘅一隅—霎西街,呢邊同時代廣場嘅霎東街只係一橋之隔(鵝頸橋),但已相對幽靜。呢度一啲都唔難搵,我哋話咁易就搵到了。餐廳俾我感覺係好有情調,好適合帶女朋友/太太上嚟食餐浪漫蠋光晚餐,慶祝生日/紀念日。餐廳內播放住懷舊音樂,彷彿時光倒流三十年。頭頭盤係法國新鮮空運抵港生蠔。據負責人稱,呢幾款生蠔由於太新鮮,而且由於蠔所處嘅水域水質過於清澈,根本唔需再用香港嘅水去清洗,就咁直接就可以食到陣陣天然海水味道。配搭爽脆鮮嫰嘅蠔肉,實在鮮味無比。自家製麵包盤前菜兩款—西班紅蝦他他/意式焗釀番茄湯品兩款—鮮蘆筍蟹肉忌廉湯/意大利雜菜湯Entree—香煎(厚切!)鵝肝/香脆蝸牛薯蓉球番石榴雪葩,太太話最愛它的清新香味,好想再食咁話喎主菜兩款—香煎智利海鱸魚/燴澳洲和牛牛面頰廚師精心炮製甜品兩款最後以甜品四重奏和兩杯玫塊茉莉花茶,為這餐豐盛嘅法國大餐劃上「完美」又「非常好」嘅句號埋單二千鬆啲,食足三個幾鐘,以法國餐嚟講,價
餐廳內播放住懷舊音樂,彷彿時光倒流三十年。
頭頭盤係
自家製麵包盤
前菜兩款—西班紅蝦他他/意式焗釀番茄
湯品兩款—鮮蘆筍蟹肉忌廉湯/意大利雜菜湯
Entree—香煎(厚切!)鵝肝/香脆蝸牛薯蓉球
番石榴雪葩,太太話最愛它的清新香味,好想再食咁話喎
主菜兩款—香煎智利海鱸魚/燴澳洲和牛牛面頰
廚師精心炮製甜品兩款
埋單二千鬆啲,食足三個幾鐘,以法國餐嚟講,價格相宜。值得推介俾各位
2023-05-25
2023-05-28 321 views
替T先生慶生,當然要揀返食物/味道有質素的餐廳,同時餐廳環境亦要坐得舒適,思前想後了一陣子,結果揀了<E Molto Buono>,亦一早book定位😊😊餐廳只做fine dining, by reservation… 放工後帶T先生過來,佢都未估到是什麼餐廳😆😆 餐廳佈置都幾低調,環境暗暗的但帶有一點點浪漫燈光,浪漫氣氛一流。我地被安排坐在𥦬邊corner 位置,可以望到Time square。是日係星期一,全間餐廳得T先生和我,某程度黎講,我地好似’包’左場咁,可以靜靜地食☺️📍Angelina oyster ($88 - buy 1 get 1)Special offer, buy 1 get 1 free, 要試下嘛。來自法國🇫🇷,有淡淡的海水味,口感creamy,都飽滿呀。我地點了set dinner, $928/ pp, 有5個courses 。waiter 會等我地食完再逐一逐一上菜。📍自家製麵包醬配意大利香草包麵包醬:意大利內醬、茄子蓉醬、橄欖油黑醋麵包:脆片、香草包、黑芝麻包麵包烤到乾身但內裡軟熟,配上3款醬真係好好食。首推香草包配黑醋,而脆片配意大利肉

生蠔

📍自家製麵包醬配意大利香草包
麵包醬:意大利內醬、茄子蓉醬、橄欖油黑醋
麵包:脆片、香草包、黑芝麻包
麵包烤到乾身但內裡軟熟,配上3款醬真係好好食。首推香草包配黑醋,而脆片配意大利肉醬又好令人停唔到口。麵包整得好好,好驚喜,所以我地亦refill 左香草巴和脆片及意大利肉醬,好正
自家製麵包醬配意大利香草包

📍Starter - (上) 意式焗釀蕃茄 - 蕃茄內裡釀著肉醬配上cheese, 而蕃茄又juicy, 調味唔錯,而口感好豐富,不過有少少同我地食麵包既肉醬重疊咗,但我地都like 😋

(下)西班牙紅蝦他他 - 有蝦有西芹,配上沙律醬做成的他他,top 淋上用豉油煮成既泡泡汁鋪面,略嫌豉油汁咸左啲,搶左啲味。
(上)意式焗釀蕃茄  (下)  西班牙紅蝦他他

📍Soup - (上) 鮮露荀蟹肉忌廉湯 - 非常好飲, 帶出陣陣蟹味,好creamy好rich, 配上麵包粒好夾,冇得輸,讚👍🏻

(下) 意大利雜菜湯 - 相比之下略為淡口,但有唔同蔬菜煮成,真材實材。
(上)鮮露荀蟹肉忌廉湯    (下)  意大利雜菜湯

📍 Entree - (上) 香煎鵝肝 - 鵝肝煎得剛剛熟,creamy,入口帶溶既感覺,仲有陣陣鵝油,成塊法包已經吸晒,伴碟有車厘子醬,都幾特別。

(下) 香脆蝸牛薯蓉球 - 新鮮炸起好夠熱,有點燙口,外脆內軟滑,而且薯蓉調味適中⋯中間係有一隻蝸牛架
(上)香煎鵝肝  (下)  香脆蝸牛薯蓉球

📍 番石榴雪葩 - 食到中段,已經飽飽地,waiter 帶來一杯番石榴雪葩,就好似及時雨咁,幫我地清下油膩感,清清口腔去品嚐main course。而我幾鍾意呢個雪葩,好fresh
番石榴雪葩

📍 Main course - (上) 澳洲M9 和牛肉眼扒 - T先生揀左4成熟,牛扒煎得唔錯有肉味,但呢塊扒既筋多左啲⋯ 伴有露荀,蕃茄仔,粟米仔。我覺得煎得幾好食,T先生都食得好津津有味☺️

(下) 香煎智利鱸魚 - 讚
鱸魚好大件,魚皮煎得香脆,魚肉煎得好嫩口,有魚味,煎到呢個水平,係要用心有耐性地慢慢煎,不要煎得過熟而嚡口。我地食得出外脆內嫩既鱸魚肉,令我地好驚喜,伴碟有薯蓉和蕃茄仔⋯
香煎智利鱸魚

📍 食完已經飽晒,waiter 為我地帶來玫瑰花茶和小吃 petit four
(上) 玫瑰花茶幾fresh, 飲上口好舒服。
(下) petit four - Earl grey macaroon, 榛子朱古力,raspberry 白朱古力,和蝴蝶酥。本來冇打算食,因為飽緊,但咁吸引同埋唔好浪費呀,首選榛子朱古力,其次raspberry 白朱古力,之後Earl grey macaroon
花茶  +  petit  four

📍Dessert - 蘋果肉桂卷 - 這是全晚最驚喜的。肉桂卷皮好脆口,而蘋果肉桂調味剛好而不會過甜,兩者合起來好match, 卷皮唔會因為肉桂餡而變腍變軟,仲keep得好脆口。伴碟又靚,肉桂卷下鋪左餅碎,伴以雲呢拿雪糕一齊吃,一凍一熱,口感特別,T先生對於甜品其實就好一般,但他亦極讚呢款甜品
蘋果肉桂卷配雲呢拿雪糕

餐廳知道今日主題為慶祝生日,都有為我地影了即影即有相片,亦在另一款甜品上,落happy birthday 和加一支蠟燭☺️☺️

我地用餐時間大概用左3小時,慢慢食,T先生亦好滿意。餐廳雖然只得我地呢枱booking, 但絕不馬虎求其,亦很有耐性解說和幫我地影相
最後,用cash 結帳有8折,這個價錢有這樣的高質素, 意外地包埋場,讚
如果要慶祝生日或紀念日,這裡也是不錯選擇👍🏻😊
2023-05-22
香煎智利鱸魚
花茶  +  petit  four
蘋果肉桂卷配雲呢拿雪糕
2023-05-26 256 views
✨看~~星光這夜仍燦爛,然而沒有你,總是冷~~🎶感恩外子經常帶我去尋覓好正嘅隱世餐廳!🥂🤤今晚外子就帶咗我嚟銅鑼灣嘅意法🇮🇹🇲🇫餐廳,感受浪漫醉人嘅意大利法國料理啦!呢度好容易搵架咋,就喺時代廣場對面嘅霎西街街頭,必發商業大廈二樓全層。入到去,燈光昏暗,屋頂懸掛嗰盞水晶燈散發出獨有嘅迷人光芒,已經感受到好有情調。餐廳內部裝潢簡約而舒適,讓人感到細膩而富有品味。餐廳負責人殷勤地招待賓客,為我哋遞上餐牌。Set Menu內前菜、湯品、Entree和主菜等都可以二選一。我哋梗係兩款都點了,因為可以「開心些牙」丫嘛!落單後,負責人走埋嚟問我哋想唔想試吓是晚嘅精選生蠔作「頭頭盤」?我哋興致勃勃,難得嚟到咁高級嘅餐廳,梗係要品嚐一下啦!等咗一陣,兩款是晚精選生蠔🦪送上。負責人介紹呢兩款都係從法國空運抵港。左邊那款係"Krystale"而右邊係"Ancelin"。負責人對蠔嘅品種非常有研究,佢教我哋先品嚐"Krystale",海水味較重,帶子位非常爽甜。之後飲啖清水,清清味蕾再品嚐"Ancelin"。呢款味道較為溫和,同樣帶子位都係極之爽甜,真係人間美味呢!品嚐完生蠔之後,麵包盤就送上了。麵包係自家
✨看~~星光這夜仍燦爛,然而沒有你,總是冷~~🎶
感恩外子經常帶我去尋覓好正嘅隱世餐廳!🥂🤤

品嚐完生蠔之後,麵包盤就送上了。麵包係自家製,共有三款口味,搭配兩款醬,剩餘嘅一個容器係俾賓客用嚟裝橄欖油和黑醋。枱面上已備有一瓶橄欖油和黑醋可供需要自行調配。三款麵包都好脆口,點埋啲醬一齊食,真係好好味喎!

跟住就送上前菜喇~

💜西班牙紅蝦他他💜
呢款前菜好清新,上面嗰層嘅柚子啫喱同下面嘅紅蝦配搭得天衣無縫,擺盤好精緻,真係好唔捨得食。但無奈太肚餓,所以俾我哋極速KO咗!
❤️意式焗釀蕃茄❤️
番茄經常都會食,但係肉醬釀番茄真係好花廚師嘅功夫。我哋將番茄切開後,滿滿嘅芝士肉醬如溶岩般緩緩流出,同底下嘅咸蛋黃混合在一起,食落嘅味道真係出奇地夾!

極速KO完前菜之後,等咗冇幾耐,有兩款湯品送到!

💛鮮蘆筍蟹肉忌廉湯💛
忌廉湯一向係我最愛的湯,沒有之一。今次仲有蟹肉混合在其中,湯嘅質地好濃稠,啖啖蟹肉。真係超級無敵讚!

💚意大利雜菜湯💚
湯色常清徹,裡面的蔬菜種類亦非常豐富!外子十分鍾意呢款湯品呢!

跟住等咗冇幾耐,又到Entree出場喇~

🤎香煎鵝肝🤎
從未食過咁厚身嘅鵝肝😍!質感好軟滑而且入口即溶,肝味好濃,配埋脆多士一齊食,認真唔夠喉呢!
🧡香脆蝸牛薯蓉球🧡
呢份用吉列方式烹調,底下係咖喱汁,薯蓉幼滑,裡面包含住蝸牛肉😱!我第一次食蝸牛肉🐌,原來個味道同法國田螺相類近,咁就唔會太抗拒啦!😅

跟住登場嘅係。。登登登櫈。。。

🩷番石榴雪葩🩷
之前食咗咁多咸味嘅食物,係時候清一清味蕾,俾味覺稍作歇息。估唔到呢個番石榴雪葩,好香番石榴味,食落好舒服好清新,好想再Encore呢~
跟住期待已久嘅頭盤終於送上喇~

🩵香煎智利海鱸魚🩵
伴以橄欖、薯蓉、小番茄和蘆筍。魚肉嫰滑細緻,魚皮亦煎得非常香脆,好好味哦~

🤎燴澳洲和牛牛面頰🤎
估唔到牛面豬登咁大舊!牛肉味好濃,而且燴得極腍,入口即溶,以紅酒入饌牛面頰,認真係絕配!

最後就嚟咗✨甜品四重奏✨(馬卡龍、蝴蝶酥、朱古力果仁和白朱古力),配以玫瑰茉莉花茶☕。呷一啖香茶,食一件小餅,滋味十足!
最後嘅最後,到咗真正嘅是日甜品出場啦~

💛法式香芒布甸💛
入口香滑,芒果味濃郁。

❤️蘋果脆脆配雲呢嗱雪糕❤️
蘋果蓉帶有玉桂香味,甜度適中,外皮鬆脆,係廚師精心嘅傑作!

E Molto Buono嘅意大利文嘅意思係「非常好」。喺整個用餐過程當中,店員嘅服務亦「非常好」,不時都嚟問吓我哋用餐體驗,又會同啲賓客傾偈交流吓。整體嚟講,意法料理絕對係值得品嚐,相信無論係喜愛意法料理或者係第一次嘗試嘅人,都會喺呢度搵到屬於自己嘅美食體驗呢!

我哋會強烈推介呢度俾搵緊特色餐廳慶祝紀念日嘅朋友。記得先預約哦!同埋呢度係不設開瓶費和切餅費架!
2023-05-25