2020-06-29 68 views
唔洗去深井,都食到高質嘅燒鵝。燒鵝選用清遠的黑鬃鵝,以數十載燒烤技術經驗,家傳秘方,明爐烈火烤製,色、香、味俱全。兩個人食平均消費都係一百幾蚊,每人叫雙拼( 叉燒 /燒鵝/ 切雞)大約$80,份量好足料,一般肚仔唔係食太多既人可以share食再叫其他小食😊食唔曬仲可以打包走,呢個價錢份量真系可以講 大份兼抵食👍如果鐘意可以追可以推介鹵水雙拼海蜇,好爽口又健康,入座要比茶位費,🍵都好香口會飽到頂肚🤣
唔洗去深井,都食到高質嘅燒鵝。
兩個人食平均消費都係一百幾蚊,
每人叫雙拼( 叉燒 /燒鵝/ 切雞)大約$80,
食唔曬仲可以打包走,呢個價錢份量真系可以講 大份兼抵食👍
會飽到頂肚🤣
$100 (Dinner)
2020-06-28 69 views
這家餐廳位於尖沙咀, 距離尖沙咀地鐵站路程只需五分鐘左右,十分方便快捷,最重要尖沙咀交通四通八達, 暢通無阻。餐廳位於 地下的位置, 門面十分光鮮, 餐廳座位十分寬闊, 最重要冷氣十分充足, 坐得舒適, 十分涼爽,在夏天的時間,絕對是最佳選擇。餐廳最著名的一定是 燒鵝, 而我也找不到一個理由不試, 我點選的是燒鵝飯, 味道方面, 鹹淡適中, 肉味香濃,份量十足, 新鮮熱辣辣送到枱上, 外皮還帶點香脆,已經十分高興,但最重要的是真正的鵝肉, 不是以其他肉類代替,沒有呃人。

2020-06-26 55 views
深井的裕記燒鵝馳名中外,可是地點比較偏遠,本來很想找天放假可以乘車去深井的裕記吃晚餐,但朋友推介了這家在尖沙咀的裕鵝莊,即是深井的另一分店,地點方便就腳,於是趁今晚買完東西就過來吃飯。餐廳裝修新穎,富有現代感,座位也很舒適。今晚坐满客人,很受歡迎,等了一會就很快有位子。深井燒鵝 例牌來到裕記不能不嚐一下這個招牌菜燒鵝,賣相已經很吸引。顏色鮮艷有光澤,油脂香味散發,皮脆內滑,外皮燒得香脆惹味,完全不軟稔,咬下多汁香甜,鵝味香濃,肉味軟稔有咬口,不覺油膩。我們還點了一碗米粉,爽脆彈牙,和燒鵝一起吃味道很配搭。鵝莊小炒皇炒得很夠大鑊,香氣撲鼻。材料豐富,韭菜花,銀魚乾,蝦乾,鮮魷魚等,炒得很入味,香濃惹味,還有菜脯等令口感層次豐富。深井椒鹽鮮魷炸粉夠薄身,香脆惹味,即叫即炸,熱騰騰,椒鹽味道入味而香濃。魷魚肉質軟稔香甜,質感彈牙,魚香味道濃郁。

深井燒鵝 例牌
我們還點了一碗米粉,爽脆彈牙,和燒鵝一起吃味道很配搭。

鵝莊小炒皇

深井椒鹽鮮魷
2020-06-25 41 views
記得細細個嘅時候爸爸媽媽好鍾意帶我哋去深井食燒鵝,應該係有間叫做裕記,現在唔使去咁遠有得食,去尖沙咀亞士厘道就得啦!話說術來自阿爺嗰代,傳統應該是最好的。入們見到櫥櫃裏面燒鵝及叉燒好靚,只不過一次食唔到兩種肉,當然先食燒鵝。深井燒鵝例牌 $160,下庄$190,諗緊燒鵝胸肉都唔會嚡,例牌就得啦,散咗$30可以叫多款,滷水鵝肝 $68 唔貴。燒鵝肉好香,汁好入味,皮好薄好食,脂肪厚厚地,但就是咁樣先至肥美。粉粉地肉質的鵝肝,出奇的配意大利醋食,效果又非常之好,冇咁膩。我哋點左兩樣菜,求其,即是百合蝦球炒蘆筍 ,因為有蝦貴啲啲,$138客,蝦球又好幾大粒,所以唔係貴,物有所值。仲有蒜蓉蝦干蒸勝瓜,清但味道都好。兩個人食到好飽!

話說術來自阿爺嗰代,傳統應該是最好的。

仲有蒜蓉蝦干蒸勝瓜,清但味道都好。

兩個人食到好飽!

1K
2020-06-24 568 views
行過亞士厘道, 見過 裕. 鵝莊, 不期然想食那深井燒鵝. 依家仍是疫症期間, 看見門外食客多多,好熱鬧,  店員話要等 30 ~40 分鐘, 我們只好先訂位, 在附近海防道的小店逛逛. 作為食客, 我們細看 裕. 鵝莊 的故事.  創店已 60 年, 老店始於深井, 現駐進尖沙咀, 裕. 鵝莊 主打燒鵝,   我們要試試那來自清遠的黑鬃鵝, 及富經驗的燒烤技術.抬頭看見那玻璃櫃, 掛滿燒味, 以巨型大燒鵝, 顏色令立立最搶眼.店員好有禮, 招呼我們入座 . 由於今晚只得兩個人吃晚飯, 我們點了:例牌燒鵝 + 少爺啤酒 $198-, 另兩個小菜. 店員送來熱辣辣燒鵝, 香味立即傳來,  香噴噴,   配有秘制燒鵝酸梅醬,  我立即想食.先開罐冰凍的少爺啤酒, 入口透心涼.  鵝皮脆脆, 鵝肉厚厚,  皮下脂肪不太油, 入口肉質腍香, 沒有半點膻味, 滲 出陣陣炭燒香.脆皮底下的鵝肉好鬆軟,  鵝肉厚而不肥,  點些醬汁很滋味,  大家都贊送酒, 送飯也一流.我們點的另外兩個小菜, 都是送酒好理想的配搭.第一個是:  小炒皇好有鑊氣, 上枱夠熱有香氣, 食材豐富,  韮菜, 蝦乾,  海
店員好有禮, 招呼我們入座 .
先開罐冰凍的少爺啤酒, 入口透心涼.
我們點的另外兩個小菜, 都是送酒好理想的配搭.
第一個是:  小炒皇
好有鑊氣, 上枱夠熱有香氣, 食材豐富,  韮菜, 蝦乾,  海蜇, 腰果, 銀魚仔, 豆腐及魷魚等.
腰果好脆口, 海蜇彈牙, 蝦乾鹹鹹香香, 加上一些紅辣椒粒帶來一點點辣味, 好好食, 送啤酒至正.
第二個是:   甜薯黑椒安格斯牛柳粒
甜薯炸香, 口感更甜美.  主角安格斯牛柳粒,  牛味濃, 入口即溶, 好滿意.
加入黑椒粒, 青紅椒兜炒,  脆口又爽, 香氣 鑊氣滿滿, 滋味十足.
不用去深井, 可以食到深井好味燒鵝 , 今晚好開心.
$268 (Dinner)
  • 燒鵝
  • 甜薯黑椒安格斯牛柳粒
My families and I went to a restaurant called “Goose Manor” (裕.鵝莊) located in Shop C, G/F, Kowloon Centre, 37 Ashely Road, Tsim Sha Tsui尖沙咀亞士厘道37號九龍中心地下C號舖.“Roasted goose”深井燒鵝HKD$160/quarter 例牌How can you not order roasted goose in this restaurant?!The restaurant selling roasted goose since 1958!“Fried Asparagus,lily & shrimp”求其HKD$138..The jumbo size shrimp is incredibly bouncy,springy...The asparagus is crunchy and green ..This dish is delish yet healthy and clean!!..Highly recommended!!“Deep
尖沙咀亞士厘道37號九龍中心地下C號舖.
“Roasted goose”
深井燒鵝
HKD$160/quarter 例牌

求其
HKD$138

Highly recommended!!

“Deep fried milk”
HKD$88

This is a fish that you are hard to find in restaurant nowadays.

The batter outside is super flatly,crispy!!!

Japanese Hokkaido 3.6 milk is used as the milk filling.
The waitress called “陳金玉” and manager called “黎天送”are incredibly helpful,industrious and polite.Great service!!

• “Fried Asparagus
  • lily & shrimp” 求其
2020-06-23 109 views
話說早陣子和太座在元朗行山後,乘車往三聖村及黃金海岸閒逛,而晚餐她想往深井吃燒鵝,惟轉乘錯誤吃不到燒鵝,有點遺憾。然而,這天和太座在尖沙咀辦事後,卻發現有來自深井老牌燒鵝店衝出深井,在區外另起烤爐,遂異口同聲要再續未了緣。食肆的裝潢新穎,給人一種時代感,由於疫情關係,檯與檯之間都做了間隔。二話不說先點深井燒鵝下莊,肥美的燒鵝髀整齊排列,燒烤的香味撲鼻而來,外皮微脆,肉質軟腍,最愛一口咬下時,皮下鵝油和鵝肉汁一併湧出,滋味無窮。鮮菠蘿咕嚕肉,賣相頗特別,以菠蘿外皮的圈作底,以示用了新鮮菠蘿,試了一件咕嚕肉,很夠鑊氣,因有點熨嘴,咕嚕肉是脆的,沾了甜甜酸酸的醬汁,很開胃,而配料有合桃,感覺新穎,但沒有違和感,其他如菠蘿,紅黃綠甜椒則是內定的配角,恰如其份,還減輕了肉的膩。太座喜歡要點菜蔬,上湯桃膠時蔬,選了近排少吃的芥蘭,原來有些肉末放在上面,芥蘭爽脆無渣,桃膠帶點甜,肉末是半肥瘦的,口感豐腴,為芥蘭加點味道層次。近年晚間減少了飯量,點了燒味雙拼飯和太座分吃,雙拼選燒腩仔和油雞,燒腩仔切得整整齊齊,清晰看到脆皮,肥膏,肥肉,瘦肉等每一層,皮燒得很脆,腩肉頗精瘦,味道香甜,惟略嫌不夠肥,油雞

近年晚間減少了飯量,點了燒味雙拼飯和太座分吃,雙拼選燒腩仔和油雞,燒腩仔切得整整齊齊,清晰看到脆皮,肥膏,肥肉,瘦肉等每一層,皮燒得很脆,腩肉頗精瘦,味道香甜,惟略嫌不夠肥,油雞不過不失,一碗飯二人分吃,份量剛好!

吃燒鵝當然是入深井吃好,但礙於時間,在市區吃也何嘗不是一個選擇!
  • 燒鵝,咕嚕肉
最近和媽媽一起來了尖沙咀的裕鵝莊吃晚飯。這家裕鵝莊是來自深井有名的餐廳,現在想吃深井燒鵝不用入深井,在尖沙咀這個方便的區域便吃得到了。姐姐在尖沙咀工作,有在這裡買過燒鵝外賣斬料回家吃,所以這次我們便沒有叫燒鵝,反而試了其他菜色,但水準同樣不俗。我們點了一份燒味雙拼,選了叉燒和燒腩仔。叉燒是半肥瘦的,所以肉質很軟,入口鬆化,也不會過分油膩,蜜汁甜甜的味道也恰到好處。燒腩仔同樣肥瘦適中,沒有過分多的肥膏,而且肉質頗嫩的,一點也不會鞋,配搭黃芥末醬,更加惹味!另外點了一份鹵水鵝肝。鵝肝肥美飽滿,口感很滑,鹵水調味剛剛好,不會太重口味。配搭意大利黑醋後味道更佳,酸酸的黑醋中和了鵝肝的飽膩感。好久沒吃炸鮮奶這類懷舊心思菜,所以就點了懷舊炸鮮奶一試。這裡的炸鮮奶採用了北海道3.6牛乳。非常推薦大家一定要點來吃!炸鮮奶炸得金黃酥脆,而裏面的鮮奶則非常滑溜,而且有奶香!連不好炸物的媽媽也對這份炸鮮奶讚不絕口!點了那麽多肉類,還是少不免來一點綠。叫了一道名叫求其的菜式,其實是百合蝦球炒蘆筍,味道一點也不求其!蝦球新鮮爽脆又彈牙,而且鮮味十足!百合和蘆筍都很爽口,整道菜火候十足,很不錯。整體來説,這裡的食
最近和媽媽一起來了尖沙咀的裕鵝莊吃晚飯。

我們點了一份燒味雙拼,選了叉燒和燒腩仔。

另外點了一份鹵水鵝肝。

鵝肝肥美飽滿,口感很滑,鹵水調味剛剛好,不會太重口味。
配搭意大利黑醋後味道更佳,酸酸的黑醋中和了鵝肝的飽膩感。

好久沒吃炸鮮奶這類懷舊心思菜,所以就點了懷舊炸鮮奶一試。

炸鮮奶炸得金黃酥脆,而裏面的鮮奶則非常滑溜,而且有奶香!

連不好炸物的媽媽也對這份炸鮮奶讚不絕口!

點了那麽多肉類,還是少不免來一點綠。

整體來説,這裡的食物質素很高,除了最著名的燒鵝之外,其他菜色味道也決不馬虎!
而且值得一讚的是服務也很好很周到。
$250 (Dinner)
  • 懷舊炸鮮奶
2020-06-23 60 views
上星期喺 社交平台見到食友同屋企人去咗深井「裕記」食燒鵝,見到隻燒鵝賣相好靚,不但色澤均勻,而且外皮挺直,非常吸引。講起上嚟,其實我都有好多年無去深井食燒鵝了,皆因地點偏遠,著實令人有點卻步。幸好早兩日上網搵到呢間位於尖沙嘴亞士厘道的「裕。鵝莊」。據說餐廳是「裕記大飯店」的年輕副線,唔使山長水遠去深井都可以食到「裕記」燒鵝,今晚就一於過去買外賣。原來餐廳地方都幾大,保守估計應該有 2 千多呎,用餐區設有方檯和圓檯,另外亦有不少卡座,很適合後生一族與三五知己聚餐。問店員拿了餐牌,店子除咗有招牌名物燒鵝供應外,還有一系列特色粵菜。研究完一輪後,點了燒鵝下莊 ($190)、香煎蓮藕餅、生炒臘味糯米飯同柚子青檸骨。原來餐廳而家外賣自取有 8 折優惠,真係有意外驚喜。回家後第一時間先吃燒鵝,鵝髀肥瘦適中,肉質軟嫩,雖然已經隔了一段時間才吃,但仍然皮脆甘香,一咬漏汁,加上脂肪經燒製後逼出油份,入口啖啖肉又唔肥膩,蘸少許酸梅醬一起品嘗,風味甚佳。至於呢個香煎蓮藕餅 ($88),外表看起來雖是有點平實,但食落原來好有驚喜,是用手剁豬肉、粗條蓮藕、冬菇粒和蝦米等煎成,絕對係真材實料,吃起來口感挺而不實,

至於呢個香煎蓮藕餅 ($88),外表看起來雖是有點平實,但食落原來好有驚喜,是用手剁豬肉、粗條蓮藕、冬菇粒和蝦米等煎成,絕對係真材實料,吃起來口感挺而不實,鮮爽甘香又不太油膩,用來送飯佐酒皆宜。

另外呢盒柚子青檸骨 ($98)  分量亦唔野少,足足有 6 大件,而且件件都好有睇頭,富光澤又夠厚肉,肉質好鬆化,食落帶柚子嘅清香和青檸嘅微酸,令人胃口大開!

生炒臘味糯米飯 ($108)  好耐無食過糯米飯,呢個真係唔錯,糯米粒粒香甜,夠企身又唔會黏作一團,做得十分對辦。臘肉、臘腸切得頗厚身,有口感而不死鹹,帶淡淡玫瑰露香又不過肥,加上甘香的蝦米、蛋絲同微鹹香脆的花生,夠曬惹味。

其實餐牌仲有好多特色小菜,下次有機會會同屋企人嚟試下堂食。
TakeAway
2020-06-21 123 views
燒鵝係我至愛嘅燒味,當一知道"裕鵝莊"係深井裕記第三代傳人開,開心到即刻拉兩個朋友一齊去試,順便聯誼一下,話晒响市區,唔駛山長水遠入深井食......當晚一坐低我就即刻預留一份限量供應嘅下莊,個個都推介,等我都試下有幾正先。🍴深井燒鵝(下庒) $190💎期望越大失望越大,呢個下庒啲肥膏肥得驚人,差唔多每件都係膏多過肉,睇相已經見到爆膏情況,而且鵝上枱唔熱、肉唔多汁入味、皮又唔夠脆,完全同我响深井裕記食係兩回事!🍴滷水鵝肝配意大利黑醋 $68💎💎💎呢個價錢竟然可以食到鵝肝,仲要有成8件咁抵,鵝肝滷得非常入味,口感實在食到鵝香,我覺得唔蘸黑醋好味啲🍴炸大腸(伴青檸汁) $78💎💎💎💎炸大腸唔係周圍都有得食,而呢碟炸大腸有齊兩種口感,一種無膏,另一種有膏但唔會好肥,同樣香脆可口但唔會覺得有油膩感,齋食同蘸汁同樣好味🍴蒜蓉蝦乾蒸翠玉瓜 $85💎💎💎💎翠玉瓜切片非常方便食,又非常吸汁,大量蒜蓉灒油後超惹味,加埋份量唔少嘅蝦乾,無唔食嘅理由三人共消費:$480 (Openrice訂位部份食品有8折)

🍴深井燒鵝(下庒) $190💎

🍴滷水鵝肝配意大利黑醋 $68💎💎💎

🍴炸大腸(伴青檸汁) $78💎💎💎💎

🍴蒜蓉蝦乾蒸翠玉瓜 $85💎💎💎💎

2020-06-10
$160 (Dinner)
2020-06-21 71 views
外勤一整日,心血來潮好想食燒鵝髀,上OpenRice搵了揾,找到這家在附近的裕·鵝莊。它的位置有點不起眼,不過在isquare 行過去都不遠。就在亞士厘道街尾,原來這店就係市區版的深井裕記。看得出是新裝修的,位置闊落坐得也舒服。既然專門食鵝,所以鵝是最大目標。點了4份1隻燒鵝,揀了下莊部份。又點了鵝腸、鵝肝和炒了個菜。燒鵝沒有令人失望,燒得皮脆肉嫩,鵝皮閃閃令,鵝味也重!立馬點了個白飯,因為不能沒有飯!鵝脾配甜酸醬送飯係我的愛,鵝油的甘香,加入了甜酸醬和白飯是絕配! 豉油皇鵝腸份量多,腸也爽,清得好乾淨,沒有半點肥膏,送飯也是一流,但朋友就覺得濕了點,如果炒得乾身一點會更好!鵝肝厚切,本身不太好滷水鵝肝,但朋友大愛也只好陪君子!意外地,這鵝肝完全不膩,這全因伴黑醋!點上濃稠的黑醋令膩感全消,我也食了3件!最後的椒絲腐乳通菜,醬濃菜嫩,那咸香也很好送飯,就這樣簡簡單單又一餐,不用專程到深井真好,食完很滿足。

2020-05-26
Dinner
裕鵝莊雖然開左都有一段日子,但因為佢係深井裕記嘅姊妹店,之前每次經過亞士尼道門外例必有長長嘅人龍,係而家市道淡靜左先唔洗排隊,見佢最近仲做緊外賣自取八折,周末突然有親戚黎屋企食飯,就試下黎外賣加餸。除左外賣八折,如果係醫護仲有免費甜品送。除左燒鵝,其他燒味都好靚咁。裕鵝莊除左最出名嘅燒鵝同燒味之外,都有小食、小菜、海鮮同飯麵等,全部外賣用透明膠盒裝住,盒蓋有打窿,返到屋企啲野食都冇變腍同走樣。燒鵝下庄($190) - 下庄係限量,想食一定要趁早,燒鵝油光閃令令,睇倒都口水流。鵝皮下面仲連住少少肥膏,鵝肉食落唔會太鞋,下庄份量都唔少,價錢同一般燒味店差唔多,又冇特別貴。叉燒燒腩雙拼($138) - 燒肉有兩行份量比想像中多,叉燒燒肉肥瘦適中,燒肉皮仲脆脆地,肉質唔會太鞋。爽滑海蜇($68) - 海蜇份量幾多,好爽口。懷舊炸鮮奶($88) - 炸鮮奶好鬆脆,炸漿唔會過硬過厚,鮮奶甜甜地幾好食。總結,除左招牌燒鵝之外,其他餸菜都唔錯,外賣八折堅抵食。

除左外賣八折,如果係醫護仲有免費甜品送。

除左燒鵝,其他燒味都好靚咁。

燒鵝下庄

叉燒燒腩雙拼

爽滑海蜇($68) - 海蜇份量幾多,好爽口。
爽滑海蜇

懷舊炸鮮奶
總結,除左招牌燒鵝之外,其他餸菜都唔錯,外賣八折堅抵食。
TakeAway
$130 (Dinner)
燒鵝下庄
叉燒燒腩雙拼
爽滑海蜇
2020-06-20 84 views
打正深井燒鵝的旗號但位置坐落係十分方便既尖沙咀 引得我和媽媽慕名而來 同場仲見到唔少外藉人士食燒鵝食得相當滋味餐廳雖然是中菜館但裝潢新潮 光鮮的燒味counter內展視住各種燒味 引得食客垂涎欲滴 我們點了例牌鵝但加了小小錢食下庄 因為媽媽更愛下庄厚身的鵝肉 而且仲係限量發售 好彩今晚尚未售罄 碟中的鵝肉外觀上已取100分 色澤均勻 油花重 香氣四溢 選最厚肉的位置品嘗 鵝皮香脆帶薄薄的脂油 鵝肉彈牙 鵝油齒頰留香 真係無得彈!沾上梅子醬 酸酸甜甜更能提鮮😋只有製作時從封腔、吹氣、上色、燒烤時絲毫不差才有如此完美既效果!小炒皇作為鑊氣小菜 一樣出色 大量韮菜和蝦乾、鮮魷魚等大火爆香 惹味得很!雪耳鮮奶燉雞湯性質温和 入口清幽 奶味濃👍🏻一大盅可供人分享陳皮紅豆沙桃膠算是新配搭 令糖水口感更豐富 陳皮味香 紅豆起沙 食起來清潤

• 小炒皇
2020-06-20 100 views
日日食晏食到都唔知食乜好,行過「裕.鵝莊」冇人等位,阿姐又喺門口叫我哋:「試吓啦好好食㗎」。餐具雅緻,麥茶好香今日就食午市套餐,先來個例湯,例湯好足料,有媽媽煲的味道「燒鵝例牌1/4隻」唔識唔知好食到不得了,皮薄香脆,鵝肉香軟,咬一口滿滿的鵝油甘香,真係一分錢一分貨,而且唔細碟喎,配埋個酸梅醬一流呀😋👍🏻👍🏻「蒜蓉炒芥蘭」炒得好有鑊氣,蒜味好香,估唔到咁好食呢個2人套餐連加一$230冇嘢可挑剔,碟頭唔細食到飽飽,每樣都有可口之處,呢個價錢推薦推薦🙌🏻

餐具雅緻,麥茶好香

今日就食午市套餐,先來個例湯,例湯好足料,有媽媽煲的味道
例湯

燒鵝例牌1/4隻

「蒜蓉炒芥蘭」炒得好有鑊氣,蒜味好香,估唔到咁好食
蒜蓉炒芥蘭

$120 (Lunch)
例湯
燒鵝例牌1/4隻
蒜蓉炒芥蘭
2020-06-19 53 views
限聚令解除後,朋友們紛紛相約吃飯聚餐。久沒吃深井鵝鵝,嘴饞又怕遠,最後選擇了尖沙咀「裕鵝莊」。「裕 鵝莊」由深井裕記燒鵝第三代傳人開店,以總店傳統秘方,配搭清遠黑鬃鵝,明火燒烤。由醃製入爐上桌,約一至兩天,不能馬虎。深井燒鵝 下庄個人比較喜歡肥美質感,點選了燒鵝下庄。鵝皮燒至紅亮光澤,口感酥脆香口油潤。鵝的脂肪比例較高,鵝肉肉質結實,肉味濃郁,肉汁豐富。黃金蝦多士師傅手打蝦滑拌上咸蛋黃,再鋪上方包香炸。蝦肉爽口彈牙,蝦滑混雜蝦仁,口感更具層次。咸蛋黃增加咸香度,多士鬆化酥香。蒜蓉炒白菜仔正常蒜蓉時蔬口味,整碟菜份量滿多,菜葉新鮮爽口,鑊氣足。鮮奶燉桃膠甜度較高,鮮奶奶香足,桃膠軟滑。總括來說,食物質素不錯,價錢合理,嗜鵝的朋友必要吃上一趟。

深井燒鵝 下庄

黃金蝦多士

蒜蓉炒白菜仔

正常蒜蓉時蔬口味,整碟菜份量滿多,菜葉新鮮爽口,鑊氣足。

鮮奶燉桃膠
甜度較高,鮮奶奶香足,桃膠軟滑。

總括來說,食物質素不錯,價錢合理,嗜鵝的朋友必要吃上一趟。