2023-02-22
同朋友傾計,緊係食住少少嘢,一面傾一面食就係最爽最理想啦。朋友介紹嚟呢度試試,咁就試試👌。生野菜沙律 $28必食前菜,開胃醒神👍。横格肌SET $148必食推介,店員細心嘅食用指導,由最淡味到最濃郁,真係食到四種層次👍😋。橫格肌本身味濃厚,配搭四種味道提升層次,多幾種享受😎。月見免治牛肉棒(串)$136免治牛肉就食得多,串燒仲要有隻蛋配搭一齊食真係第一次。配搭出嚟嘅效果必想像中仲好食😋。雖然係免治牛肉,但係牛肉味非常濃郁。牛沙瓜(串)$80燒牛沙瓜,新鮮,真係新鮮感。 牛嘅第四個胃,第一次聽,第一次食😂,真係好彈牙咬口。平時都會食內臟,真係‘’新鮮‘’。牛胃髓(串)$86串燒嘅胃髓第一次食,食落少少🤏彈牙。燒飯團(三文魚) $40飯團🍙上枱香味撲鼻,食落有脆脆嘅飯焦😋,仲有三文魚嘅味道👍。燒飯團(咸牛肉)$40除咗有燒飯團🍙嘅味道之外,食到咸牛肉三文治🥪感覺嘅好味😋。自家制豆腐(厚揚)(串)$64超脆口,又香口,食落豆腐好滑👍。日本生蠔 $216依碟生蠔上枱嘅賣相已經非常吸引,食落除咗新鮮之外,真係好清新,一啲都唔會膩,亦唔會腥。唔食開蠔都話唔錯😂。Lime soda $35Fig L
生野菜沙律 $28
必食前菜,開胃醒神👍。
横格肌SET $148
月見免治牛肉棒(串)$136
牛沙瓜(串)$80
牛胃髓(串)$86
串燒嘅胃髓第一次食,食落少少🤏彈牙。
燒飯團(三文魚) $40
燒飯團(咸牛肉)$40
除咗有燒飯團🍙嘅味道之外,食到咸牛肉三文治🥪感覺嘅好味😋。
自家制豆腐(厚揚)(串)$64
超脆口,又香口,食落豆腐好滑👍。
日本生蠔 $216
Lime soda $35
Fig Liquor $79
食咁多嘢點都要有飲品配搭👍。
清酒煮蜆 $118
蜆肉除咗鮮味之餘,粒粒都好彈牙😋。而佢個湯有清酒味得嚟,仲要係好甜好有鮮味,真係配搭得天衣無縫。
吉列赤蝦2隻 $88
吉列蝦超級脆口,配埋醬汁提升蝦裏面嘅鮮味,仲要全隻食哂😂😂😂👍。