2024-10-29
聽聞全港最難book嘅私房菜✨東煮有喜✨ ,要預約兩年先食到暫時waiting list已經排到2026年🤯 老闆娘會每張枱親自介紹每道菜的精髓同煮法有中菜omakase的感覺。今次我都係掹衫尾就有得食,唔駛call 12 位及等兩年。哈哈,運氣嘅嘢,我真係有少少。多謝—🌼芥末麻香花膠將芥末上湯浸煮超厚身巨型花膠4天 入口有輕輕wasabi味 配上香蔥絲大大件花膠, 質感彈牙爽口!🐚冰鎮南非鮑魚厚身南非鮑魚以自家熬製鮑魚湯浸上3日3夜食出幽幽的花椒香氣🐔山東手撕燒雞秘製調味醬及拍青瓜,隻雞燒得好靚我覺得成晚最好食是這個餸,所有人都搶青瓜🍈哈蜜瓜爵士湯 以金華火腿, 老雞經過10小時熬上湯, 第二天再放入哈密瓜, 豬腳, 螺頭, 瘦肉燉6小時, 無加任何調味/味精, 原汁原味 鮮甜潤喉!味道超級海味,正🦀賽螃蟹粉法包 用上5款蟹,總共16隻蟹製成,包括黃油奄仔蟹、膏蟹、花蟹、肉蟹、藍蟹。蟹膏蟹粉底下有花雕蒸蛋白,伴以原味法包及蒜蓉法包。🐟咸梅蒸鮮馬友馬友已預先起了大骨鹹梅醬配馬友非常鹹鮮味,肉質嫩滑🎍味菜蟶子煎米蟶子多到一個點,煎米粉可以見到其功架。🥬上湯有機菜遠清甜無渣🫘老陳皮紅豆沙
暫時waiting list已經排到2026年🤯
老闆娘會每張枱親自介紹每道菜的精髓同煮法
有中菜omakase的感覺。
今次我都係掹衫尾就有得食,唔駛call 12 位及等兩年。
哈哈,運氣嘅嘢,我真係有少少。多謝
—
🌼芥末麻香花膠
大大件花膠, 質感彈牙爽口!
🐚冰鎮南非鮑魚
厚身南非鮑魚以自家熬製鮑魚湯浸上3日3夜
食出幽幽的花椒香氣
🐔山東手撕燒雞
秘製調味醬及拍青瓜,隻雞燒得好靚
我覺得成晚最好食是這個餸,所有人都搶青瓜
🍈哈蜜瓜爵士湯
味道超級海味,正
🦀賽螃蟹粉法包
🐟咸梅蒸鮮馬友
馬友已預先起了大骨
鹹梅醬配馬友非常鹹鮮味,肉質嫩滑
🎍味菜蟶子煎米
蟶子多到一個點,煎米粉可以見到其功架。
🥬上湯有機菜遠
清甜無渣
🫘老陳皮紅豆沙
配
🍡私房芝麻湯圓
8位用,共1席,每位$1,290
免開瓶
—
聽聞排waiting list 後補,就好大機會可以快啲食到。但係要考驗你有冇朋友,因為至少要有8人先可以。