2016-06-20 519 浏览
明明book 左6點鐘開始,早左3x 分鐘上去,打算坐係門口等夠鐘。點知個條服務員趕我地走,仲要話6點正先上黎。但次次上去都塞晒d 人係門口,又冇禮貌❗️可惜我已經落左千四蚊訂,逼住照食。父親節,佢個場居然冇full, 剩左20個位左右。 咁照點野食啦,d 刺身ok la,不過唔夠凍lo! 同埋我地寫最多三文魚,出黎個數少左ge...之後嗌我以前最鐘意的海膽軍艦... 好失望, 冇乜海膽味... 冇再翻點...然後,經過今次,我唔會再嗌咁多壽司,因為 d 飯 好 大 舊... 中晒伏... 差d 食唔晒! 滿意ge 食物,只有甜品,根本上都幾好食,除左綠茶布甸冇味。 同埋個 黑松露忌廉湯都ok... 仲有牛肉粒都ok..... 之後冇啦,燒野勁咸,清酒蜆勁少加有沙,抄野菜勁油.....最後發覺,唔怪得少左人啦,服務差,價錢貴,但食物水準都差晒

最後發覺,唔怪得少左人啦,服務差,價錢貴,但食物水準都差晒

2016-06-19
庆祝纪念
父亲节
2016-06-18 503 浏览
一大班朋友約食飯,唔想諗食咩,食放題就最好,咩都有得食,唔使諗,唔使揀。唔想食乜乜乜,價錢太貴,有人介紹青木,價錢ok啦,6個人有間廂房,非常好,不過book左枱都要等,有無咁多人食啊?放題頭輪當然係狗衝咁叫哂刺身,有咁多叫咁多,樣樣都試,叫咁多,蒞足咁多,無偷功減料。有人同我講,全港日本野既刺身都係得幾間供應商,大家味道差唔多,差在邊個保存得好。好吧, 除左蝦之外,其他保存得幾好,夠新鮮三文魚夠肥,吞拿魚夠鮮美無渣,未係入口即溶,但都溶溶地。喂,唔夠皮,蒞多一輪,都係跟單足料,咁算你啦。跟住當然食串燒,串燒等得比較耐,師傅要時間燒,肥牛金蘑夠惹味,普遍都燒得乾身,冬菇喊味合到好處。雞翼都食左幾隻,辣酒花螺Ok,只嫌不夠辣。朋友仲介紹,青木出名甜品,甜品師傅有心思做,不會太甜太膩,食完返閨剛剛好。人頭2百幾,唔係平, 但性價比ok。

朋友仲介紹,青木出名甜品甜品師傅有心思做,不會太甜太膩,食完返閨剛剛好。

人頭2百幾,唔係平, 但性價比ok。
2016-06-09
2016-06-16 482 浏览
自從上次試過三木的海膽壽司後,驚為天人,放題都有海膽食,值得一食。今日再次來到三木,發現除左海膽外,還有小鮑魚軍艦,可算是回本之選。我喜歡這裡的軍艦,因為紫菜夠脆夠新鮮,看著那像旗幟的紫菜就知道軍艦即叫即造,亦是吸引我再訪的原因。除了刺身壽司外,熟食亦十分不錯。辣煮東風螺勁野味,辣味十足,連平時食中辣的我都覺得辣,食得好過癮。黑松露燉蛋亦十分香滑,又足料,黑松露是神奇食物,放到什麼食物上都可以輕易成為主角,令燉蛋變得不平凡,勁愛黑松露呀!

辣煮東風螺
黑松露燉蛋
2016-06-16
辣煮東風螺
2016-06-13 421 浏览
經朋友推介黎左三木日本料理店,日式放題二百幾蚊都幾抵食,份量十足,又够新鮮!!其中莪最中意刺身拼盤,三文魚,虎蝦,甜蝦,帶子等等。三文魚厚切,色澤光鮮,口感嫩滑肥美,加上鮮甜醬汁恰到好處!甜蝦,蝦肉飽滿大隻,鮮甜爽口,與醬汁芥末搭配回味無窮。

其中莪最中意刺身拼盤,三文魚,虎蝦,甜蝦,帶子等等。

三文魚厚切,色澤光鮮,口感嫩滑肥美,加上鮮甜醬汁恰到好處!

甜蝦,蝦肉飽滿大隻,鮮甜爽口,與醬汁芥末搭配回味無窮。

2016-06-11 465 浏览
上一次吃過三木放題之後,覺得整體質素都不錯,所以趁住假期前,今次同最愛放題的媽媽去大吃一餐,誓要吃個夠才走!我們吃的是8:30的一round,假期前真的很爆,座無虛席!今次我和媽媽都是主攻刺身,這裡的刺身很夠凍,絕對是新鮮,我最喜歡希靈魚和帶子,有鮮甜味,虎蝦也很爽口,我們一共吃了三round刺身!軍艦少不了海膽,沒有腥味,紫菜夠脆,另外安康魚肝軍艦也很甘香。清酒煮蜆味道偏淡,可以吃出蜆肉鮮味。蝦天婦羅也是必食推介,天婦羅粉不厚,很脆,蝦也很彈牙!芝士年糕也是我的最愛,不過只能吃一件,不然會很飽!這小碟有黑椒牛仔骨、一口牛和黑椒牛舌。黑椒牛仔骨偏濃味,一口牛很稔身,黑椒牛舌很惹味,不怕靭!牛魔王不妨一試!我覺得這裡的燒物都燒得很夠火喉,不會因為要快就隨便燒燒給客人,燒物中我最愛就是雞軟骨,燒得很香口!燒菠蘿酸酸甜甜,很開胃又可以消滯!最後吃完甜品就捧住個肚回家!
清酒煮蜆味道偏淡,可以吃出蜆肉鮮味。
蝦天婦羅也是必食推介,天婦羅粉不厚,很脆,蝦也很彈牙!
芝士年糕也是我的最愛,不過只能吃一件,不然會很飽!
燒菠蘿酸酸甜甜,很開胃又可以消滯!
最後吃完甜品就捧住個肚回家!
2016-06-08
2016-06-10 2563 浏览
放題要食得掋,:1.刺身要新鮮,2.hot dishes要炸要即整or整定嘅熱度要夠中過尖沙咀響葫蘆嘅伏,真係唔係食過好食嘅放題係唔會再去,三木一年前去過,今日係isquare睇完戲就過去食番餐好嘅,今晚嘅食物確有驚喜絕對係因為有海膽而黎,海膽軍艦新鮮,紫菜非常脆口, 絕對係即製,海膽滿滿,而且鮮甜無比,份量更係絕不吝嗇刺身都多嘢揀,不過我喜嗰幾款就係得嗰幾款三文魚, 話係三文魚刺身,但係肥美程度也十分足夠, 有少少似腩位部分,當然冇腩位嘅爽爽同魚油感,但lee個程度嘅放題刺身,真係掋番啦三文魚旁的,白色嘅東東,一般,唔係好食到係咩味嘅虎蝦, 可能我對這種蝦是有種情意結,覺得佢係生蝦刺身嘅蝦,所以係點日本豉油嘅時候覺得有少少怪怪地, 講番個蝦肉,爽爽的但味道偏淡象拔蚌,其實形容刺身既詞語都覺得自己好貧乏,因為只係識講佢爽, 咁e個象拔蚌又係好爽好甜好好食嘅冇錯呢件係菠蘿皮,係我食左舊菠蘿先記得影, 燒嘅時間好好足,菠蘿的糖份,甜味因為燒過,變得濃郁左, 好多水果蔬菜,因為烤or燒過而變得更甜,好似番茄,菠蘿,燈籠椒等等串燒冬菇,冬菇中的水份係烤嘅時候慢慢蒸發至乾身,冬菇好爽,加上小小鹽
刺身都多嘢揀,不過我喜嗰幾款就係得嗰幾款
三文魚旁的,白色嘅東東,一般,唔係好食到係咩味嘅
串燒冬菇,冬菇中的水份係烤嘅時候慢慢蒸發至乾身,冬菇好爽,加上小小鹽調味,真係好好食
厚切燒牛舌,燒得夠,邊脆脆,而且肉質淋淋軟滑,牛味十足,冇so味
燒日本番薯,細細粒,連皮食,番薯皮燒過後,有種特別嘅香味,濃濃地嘅感覺,但唔係苦,而係香,就好似啲人話有飯焦嘅焦香,這個是番薯皮的香,哈,番薯甜甜的,而且軟糯,不過我地係覺得佢係甜食,唔係因為佢好甜,而係因為佢嘅清甜,今人想當飯後甜品
牛油粟米,記得一年前食嘅時候沒有牛油味沒有熱度, 估唔到今次叫嘅呢個牛油粟米,牛油份量剛剛好沒有過油膩, 反而係每一口都有清清淡淡的牛油香,熱度十足,而粟米亦沒有過多水份
温泉egg,絕對流心,不過蛋味一般
菇唔怕食得多,見燒得咁有質素,點左個炸冬菇食,今次堅係有圖有真相,炸漿薄薄一層,即炸係完全食到個脆脆感,冇點汁就咁食,都好正,不過一兩件係咁就得,多就要點下
炸蝦,炸漿又係薄薄的,蝦亦夠大隻,肉地爽爽冇梅口
唔記得咩名,炙燒蝦壽司, 蔥花微脆,青蔥感很清新,蝦新鮮爽爽
三木花之戀,冇飯,真係唔慣,不過當食三文魚刺身都正正呀
因為太飽而冇食甜品
2016-06-09
2016-06-08 2627 浏览
朋友剛去完旅行回來,約了在尖沙咀食飯早前在雜誌上見到的,2百幾元食個日式放題,感覺還可以,就去試試吧~地方的確很大,本以為會大排長龍,但入座率似乎不太高~說實在,位置的確有點兒難找,在K 11 河內道頭的入口,還要上樓上的~要不是有地址去找,實在很難發現這間鋪呀~本來位處15樓,應該有開揚的境吧,誰料竟然著大廈維修~@@ 全部遮住了~~日本放題,第一個當然要來個刺身呀~上枱的刺身都放得靚靚的~後來才發現那些貝殼類的切身全收在下面~切身的話還是不錯的,不會感覺很霉霉難難的樣子~就係蝦頭也不是會掉下來那種~ 但也不能說是很鮮味那種,就係放題貨色吧~軍艦方面反而有驚喜!上枱時見到原隻鮑魚仔,大大塊海膽,都係很驚喜的可惜那個海膽有點兒苦味,較失望,被它的樣子騙了~另外2個係新奇的 係魚肝同蟹肉之類~都係貪新鮮試下,本身麻麻LIKE食呢D,感到有D腥~ 呢個北寄貝刺身反而幾有驚喜,切碎北寄貝,一D都唔UN~混埋\沙律菜同醬一齊食,效果出奇的夾~炙燒三文魚恰到好處,外熟內嫩,花之戀是朋友的,看著並不覺得似花呀~本黎生怕水蟹粥是一窩的,但來是一碗,粥底算綿,但無太大蟹味~ 因為一早來了,放到後來已涼
朋友剛去完旅行回來,約了在尖沙咀食飯
地方的確很大,本以為會大排長龍,但入座率似乎不太高~
要不是有地址去找,實在很難發現這間鋪呀~

日本放題,第一個當然要來個刺身呀~
切身的話還是不錯的,不會感覺很霉霉難難的樣子~

軍艦方面反而有驚喜!
上枱時見到原隻鮑魚仔,大大塊海膽,都係很驚喜的
可惜那個海膽有點兒苦味,較失望,被它的樣子騙了~

因為一早來了,放到後來已涼了,也提不起勁再食了~
這個叫可樂餅的東西,名字很可愛,但其實係加左了餡的炸薯餅~
新鮮熱辣的上枱,薯餅餡味道也不錯~
燒物方面,牛脷很出色,熟得剛剛好,而且黑椒的調味也很不錯。
雞翼方面就干了少少,略為遜色了~
日式燒餅,不知為何叫了這個,其實味道是不錯的,外皮也是有少脆的,而且還是熱辣辣的上枱~
裏面的菜也很新鮮的,不會淋PAT PAT~
但實在很飽呀~

天婦羅我比較少食,因不太喜歡那層粉
這個粉也不弱,唯一好處是感覺不算太油~
這個牛柳粒做得很好,肉很嫩,而且味道也入味。
青口是朋友食的,就算普普通通吧~
朋友愛食蝦,竟然多來一ROUND 全蝦~@@
這裏的甜蝦真的很大隻,和平時幼幼的不一樣~
虎蝦份量也十足,而且膠質也很重~

最後來個甜品作結
這個盤栽木糠蛋糕其實味道很不錯
唯一係為何個盤弄得這麼多餅碎,感覺不太好呢~
其實的甜品賣相沒有木糖蛋糕的好,初看著感覺不太起勁~但味道竟然不錯~
這個牛乳布甸是超濃滑的,雖然質感硬了少少,但比想像中出色了~
以二百多元的日式BUFFET 來說,這個還是可以的
雖然未算是好頂級,但也算是物有所值~
尤其熱食方面都係熱熱的上枱,而且味道很好~
2016-05-30
  • 牛柳粒
  • 木糠蛋糕
  • 牛乳凍
2016-06-07 1736 浏览
這排做野實在太辛苦了,所以一定要慰勞一下自己,在朋友介紹去"三木"食返過放題先, 環境比一般的放題餐廳寬敞, 唔會好迫, 所有感覺不錯.一上桌係北寄貝及帆立貝沙律, 好新鮮, 清新開胃估唔到放題有黑松露野菌忌廉湯, 味道濃郁.嘩,放題竟然有鮑魚,海膽壽司,鮑魚彈牙爽口,海膽鮮甜,而且好有海水味,好幸福呀。 茄子,溫室南瓜天婦羅好甜美,蝦好大只,而且天婦羅炸漿炸得非常鬆脆。刺身我們幾乎全部叫曬,我以為2 人寫2=2 件,一上桌估唔到竟然有咁多,呑拿魚入口即溶,劍魚腩好肥美,象拔蚌爽口,真係大滿足。火焰三文魚腩入口即溶 & 火焰牛油北海道帆立貝壽司, 帆立貝好大只又新鮮,真係我抔茶 燒物我們叫了鹽燒雞中翼, 雞軟骨串, 豚肉雞軟骨餃子, 蒜香一口牛肉粒, 金菇牛肉卷, 黑椒牛仔骨燒等等, 火喉控制得宜, 香口惹味, 牛肉肥廋適中, 不韌, 明顯所有食物係即叫即燒, 因上枱時還熱辣辣.竟然重有甜品, 柚子雪糕清甜,真係有柚子肉, 好味, 我鍾意.由於食品的選擇比其他的放題餐廳多, 而且食物質素亦好平均, 唔錯唔錯, 即刻把近人的辛勞減輕.

一上桌係北寄貝及帆立貝沙律, 好新鮮, 清新開胃
北寄貝及帆立貝沙律
估唔到放題有黑松露野菌忌廉湯, 味道濃郁.
黑松露野菌忌廉湯
鮑魚,海膽壽司
茄子,蝦, 溫室南瓜天婦羅
刺身
火焰三文魚腩 & 火焰牛油北海道帆立貝壽司
蒜香一口牛肉粒, 金菇牛肉卷, 黑椒牛仔骨燒
鹽燒雞中翼, 雞軟骨串
豚肉雞軟骨餃子
火焰三文魚腩 & 火焰牛油北海道帆立貝壽司
柚子雪糕
  • 火焰牛油北海道帆立貝壽司
  • 火焰三文魚腩壽司
假期最後一天,當然要對自己好一點,就吃放題吧。和朋友晚上在尖沙咀聚會後找吃的,找到了三本日本料理,就在K11商場對面,很容易就找到。餐廳十分之寬敞,一點也不會令你有夾逼的感覺。店員安排了靠近窗邊的桌給我們。晚市$268一位,看看點餐紙,超過十張,食物選擇很多呢由沙律、刺身、壽司、串燒、小食、鍋物、飯鳥冬至甜品帶子、象拔蚌、牡丹蝦刺身都是此價錢比較少見的帶子刺身和象拔蚌刺身鮮甜、彈牙,而且份量蠻多的北寄貝沙律,小碗裝着,份量剛好切粒的北寄貝,與沙律菜一齊吃,口感清爽姐姐還order了海膽軍艦,比想像中味道鮮美,而且肉質飽滿蟹籽軍艦,蟹籽粒粒爽脆,裹着的紫菜隔了幾分鐘都依然脆卜卜燒海蝦,微微海鹽味,燒得剛剛好燒雞腎,幾爽口,惟口感乾身了一點燒牛舌,表面仍帶牛油的香味燒蘑菇,肉質肥厚,咬落仍然juicy的旁邊一串蜜糖燒甜蕃薯,樣子多可愛甜甜的,稍稍煙韧感芝士年糕,無論在哪一間餐廳見到,姐姐都會order的外表炸得金黃香脆,內裡的年糕軟綿綿的,亦有微微嚼勁炸蝦天婦羅,粉皮做得很薄,鬆化,連蝦一起吃,蠻香的抹茶雪糕茶味濃郁,但較為硬身,似雪芭多點甜品的選擇也太多啦,姐姐就是每款都想吃木糠布丁,表
假期最後一天,當然要對自己好一點,就吃放題吧。
餐廳十分之寬敞,一點也不會令你有夾逼的感覺。
店員安排了靠近窗邊的桌給我們。
晚市$268一位,看看點餐紙,超過十張,食物選擇很多呢
由沙律、刺身壽司、串燒、小食、鍋物、飯鳥冬至甜品
各式刺身
帶子、象拔蚌、牡丹蝦刺身都是此價錢比較少見的
帶子刺身和象拔蚌刺身鮮甜、彈牙,而且份量蠻多的
海膽軍艦、蟹籽軍艦
北寄貝沙律,小碗裝着,份量剛好
切粒的北寄貝,與沙律菜一齊吃,口感清爽
北寄貝沙律
姐姐還order了海膽軍艦,比想像中味道鮮美,而且肉質飽滿
蟹籽軍艦,蟹籽粒粒爽脆,裹着的紫菜隔了幾分鐘都依然脆卜卜
各式串燒
燒海蝦,微微海鹽味,燒得剛剛好
燒雞腎,幾爽口,惟口感乾身了一點
燒牛舌,表面仍帶牛油的香味
蘑菇串燒
燒蘑菇,肉質肥厚,咬落仍然juicy的
旁邊一串蜜糖燒甜蕃薯,樣子多可愛
甜甜的,稍稍煙韧感
芝士年糕
芝士年糕,無論在哪一間餐廳見到,姐姐都會order的
外表炸得金黃香脆,內裡的年糕軟綿綿的,亦有微微嚼勁
炸蝦天婦羅
炸蝦天婦羅,粉皮做得很薄,鬆化,連蝦一起吃,蠻香的
雪糕
抹茶雪糕
抹茶雪糕茶味濃郁,但較為硬身,似雪芭多點
各式甜品
甜品的選擇也太多啦,姐姐就是每款都想吃
木糠布丁,表面烘乾的麵包碎,布丁不會太甜
北海道牛乳布丁,奶味濃郁,布丁滑嘟嘟的
焦糖燉蛋,面頭一層燒焦的薄脆,燉蛋微甜而不膩
盡最後一口氣,把最後的一口甜點也吃了,呢餐放題十分之滿足耶!
2016-05-25
海膽軍艦、蟹籽軍艦
各式串燒
炸蝦天婦羅
各式甜品
$38 尖沙咀大碗咖喱吉列豬扒飯 大家點睇先?尖沙咀搵抵食好食嘅日本野三木係一個幾好嘅選擇,三木其實係做開晚市放題嘅,近排就出咗午市套餐十分抵食!星期一至五午市供應,最吸引我嘅係呢個$38咖喱吉列豬扒大碗飯,呢一個碗係大我塊面,載住美味什菜咖喱同埋十分之juicy 嘅吉列豬扒!配上日本米,咖喱十分香濃,帶少少辣,配上蘿蔔薯仔同埋洋蔥,十分足料!叫午餐仲可以額外加錢叫其他小食,今次我哋叫咗天婦羅天婦羅,即叫即做十分新鮮,一客兩件剛剛好!我點左個極上剌身定食,有三文魚,帶子,大嘅甜蝦,油甘魚同劍魚腩,仲有我至愛的海膽!配白飯同湯!剌身很新鮮吸引啊!帶子同海膽都好正!簡單午餐,最抵食嘅一定係咖喱豬扒飯埋單$42,抵食夾大件啊
$38 尖沙咀大碗咖喱吉列豬扒飯 大家點睇先?

配白飯同湯!剌身很新鮮吸引啊!帶子同海膽都好正!
簡單午餐,最抵食嘅一定係咖喱豬扒飯埋單$42,抵食夾大件啊
2016-05-21 1910 浏览
今日約左個好耐冇見既朋友,佢只有 lunch time 得閒,又話要食放題,所以就揀左近佢 Office 既地方食。食放題,一定要點刺身啦! 呢度 d 刺身好新鮮,而且好多冰,最值得推介既係虎蝦、八爪魚、象拔蚌、帶子!另外,我地亦點左串燒 =]全部都燒得岩岩好,唔會燶,而調味方面亦唔會過咸 / 淡味!最中意雞軟骨串、燒雞翼,燒得好入味!   另一推介 - 清酒煮蜆!蜆既份量超多,啖啖肉,個湯仲可以飲埋。  食左咁多肉 / 刺身,要點返個清d 既炒野菜。材料豐富,有椰菜、蘑菇、蘿蔔絲等,不油不膩,好健康!再清d 都有,就係牛油粟米,超中意,我encore 多1次! 壽司方面, 我覺得呢度最正係海膽、吞拿魚、火灸海蝦,佢地都好新鮮!其他壽司就麻麻地,好多地方都食到!最後甜品,點左綠茶雪糕、creme burlee 、奶凍!creme burlee 最好食,甜甜既焦糖+暖暖既燉蛋,好滿足 =]

今日約左個好耐冇見既朋友,

放題,一定要點刺身啦!

呢度 d 刺身好新鮮,而且好多冰,

最值得推介既係虎蝦、八爪魚、象拔蚌、帶子!
另外,我地亦點左串燒 =]

全部都燒得岩岩好,唔會燶,而調味方面亦唔會過咸 / 淡味!

最中意雞軟骨串、燒雞翼,燒得好入味!

另一推介 - 清酒煮蜆!

蜆既份量超多,啖啖肉,個湯仲可以飲埋。

食左咁多肉 / 刺身,要點返個清d 既炒野菜。

材料豐富,有椰菜、蘑菇、蘿蔔絲等,不油不膩,好健康!

其他壽司就麻麻地,好多地方都食到!
最後甜品,點左綠茶雪糕、creme burlee 、奶凍!

2016-05-21
2016-05-07 609 浏览
星期五晚,當然要食餐好,周圍很多日式放題都滿了,咁岩搵到間8:30入座,所以就即刻來了。入場時,侍應提示我們趕快下單,可以快點有刺物,所以就以地圖炮方式地點菜。看一看點心紙,竟然有海膽軍艦,二話不說點了四件,當然還有不少刺身。初初坐低,海膽軍艦是十分新鮮和好食的,至於後面兩件魚肝軍艦就是好奇心驅使而下單,吃下口感就是綿綿的,要想一想才記得下的是魚肝。這個黑松露海鮮蒸蛋是十分讚的。蒸蛋很滑,海鮮很足料,最重點的黑松露,整體味道大大提升!其後下單的炸物,天婦羅等等上得十分快,桌面亦很快被填滿!熱食方面質素很好,溫度足夠,天婦羅炸得十分鬆香可口;吉列蠔亦熱得燙口,而且蠔身亦夠大!飲品選擇亦足夠,若選用其他品牌,就更符合餐廳的檔次!最後,再下單的海膽是苦的亦是本餐敗筆之處。整體而言,價性比良好,而且在星期五晚BOOK 都有位,十分方便!

海膽軍艦、安康魚肝軍艦
黑松露海鮮蒸蛋

最後,再下單的海膽是苦的
题外话/补充资料: 侍應收碟很快
2016-05-06
海膽軍艦、安康魚肝軍艦
黑松露海鮮蒸蛋
2016-04-12 4677 浏览
岩岩先同朋友講,香港既天氣已經冇左春天,剛剛完左個冬天就已經係夏天,遲d可能連秋天都冇埋。廢話講完,星期六約左好姐妹行街,假期旺區食飯一定超full,訂位是常識吧,不過都真係唔明點解都仲有好多人冇訂枱呢個習慣。。。Anyway~Book左位都要等左一陣,企左一陣愈來愈多人,好彩入得。都係嗰句,出得街食飯就唔好嗌肥。牛油粟米好甜,蟹籽沙律太多沙律醬,辣酒煮螺,仲食到有小小酒香同夠辣。刺身我地樣樣都試過晒,最好食係三文魚,虎蝦,帶子同蝦。三文魚雖然唔算好肥,但文理適中同夠厚肉,虎蝦中size,肉質好爽,沾埋個汁食,正!帶子大粒同好甜,不過佢應該一開二,唔係原粒上,所以我地叫左好多round ,蝦好大隻同好甜,頭係有膏。壽司必叫我既最愛芥辣八爪魚,同海膽!坦白講,黎呢度食都係為左個海膽軍艦!軍艦keep到紫菜係脆,海膽軍艦份量一d都唔少,入口鮮甜同綿綿的,正正正!芥辣八爪魚望落個樣雖然唔討好,但依家係我既最愛,夠嗆夠啃!其他就不過不失。溫泉蛋真係做到嗰個效果,我睇其他blogger話係日本蛋,不過我自己就唔識分喇。食日本野天婦羅不能少,最好食係多春魚同冬菇,好乾身,冇油膩感。燒物只係叫左小小

Book左位都要等左一陣,企左一陣愈來愈多人,好彩入得。都係嗰句,出得街食飯就唔好嗌肥。牛油粟米好甜,蟹籽沙律太多沙律醬,辣酒煮螺,仲食到有小小酒香同夠辣。刺身我地樣樣都試過晒,最好食係三文魚,虎蝦,帶子同蝦。三文魚雖然唔算好肥,但文理適中同夠厚肉,虎蝦中size,肉質好爽,沾埋個汁食,正!帶子大粒同好甜,不過佢應該一開二,唔係原粒上,所以我地叫左好多round ,蝦好大隻同好甜,頭係有膏。壽司必叫我既最愛芥辣八爪魚,同海膽!坦白講,黎呢度食都係為左個海膽軍艦!軍艦keep到紫菜係脆,海膽軍艦份量一d都唔少,入口鮮甜同綿綿的,正正正!芥辣八爪魚望落個樣雖然唔討好,但依家係我既最愛,夠嗆夠啃!其他就不過不失。溫泉蛋真係做到嗰個效果,我睇其他blogger話係日本蛋,不過我自己就唔識分喇。食日本野天婦羅不能少,最好食係多春魚同冬菇,好乾身,冇油膩感。燒物只係叫左小小,呢度既冬菇係唔錯,冇論天婦羅定燒都一樣岀色,都仲好juicy 同好香菇味,不過菠蘿就唔夠甜同有渣,雞腎第一次食,爽爽地,都ok。呢度甜品選擇都幾多,而且質素高!我地兩個食完咁多野都忍唔住叫左一大盤,呢個仲唔係甜品放題?!
2016-04-09
2016-04-08 2077 浏览
失望 蜆冇味又韌 刺身完全唔新鮮 特別蝦和希靈魚刺身 簡直一啖我都食唔落 壽司話特長 完全不是 連最基本枝豆都冇味唔好食 雪糕比一碗我時是融融地的 搞到我食一啖唔敢食 係軍艦好DD 從來唔寫評價 但今晚食完真係比得這個價想不到咁差水準
2016-04-01 1612 浏览
刺身吾新鮮,吾想多寫,刺身五粒星滿分的話只能比一粒星。店主推介蟹粥吾熱,和暖的。蘑菇湯亦都一樣系暖的。味道一般般。酒煮蜆D蜆肉無味道又不新鮮。辣酒煮花螺吾辣都夠膽死。失望。海膽軍艦算吾錯。壽司都一般般。炸物可食可吾食。因為無乜特別。串燒燒得還可以,不過就串燒附帶鐵絲一條,細細條。真系食都要小心。真系對三木呢間放提好失望。一向都吾比負評嘅我都忍吾住。真心希望可以好好改進一下,吾好比d甘嘅食物比人食。 同食垃圾冇分別。十級失望。
刺身吾新鮮,吾想多寫,刺身五粒星滿分的話只能比一粒星。

酒煮蜆D蜆肉無味道又不新鮮。辣酒煮花螺吾辣都夠膽死。失望。

海膽軍艦算吾錯。壽司都一般般。

炸物可食可吾食。因為無乜特別。

真系對三木呢間放提好失望。一向都吾比負評嘅我都忍吾住。

十級失望。

2016-03-26