2014-05-02 4017 浏览
今晚一行七人連一個BB飯聚,因有bb, 一早book位,朋友打來訂話無問題,仲提人齊先好入。訂730,720已到,然後同我地講我地無得訂,以為自己搞錯,但原來有另一party中伏,佢地訂700都係無得入,終於815先有得入,期間個四眼帶位亦惡聲講,我地無得訂,一定要等。終於坐低,燒牛肋骨,牛舌不過不失,但唔明一碟菇都收好貴,算!熟食超一般,炒年糕純熟街邊quality, 牛肉窩好大但無味,海鮮薄餅好粉!到埋單好在有check, 收多了五花腩,生菜白飯同麵,同佢講又唔係好理,pass around 4 個人處理,最後老板娘減返,反映下佢就賴d員工,不知所謂!

到埋單好在有check, 收多了五花腩,生菜
2014-04-17 3958 浏览
今日朋友介紹黎依到,人唔算多唔洗點等位。二人都一個四人卡位,好舒服。環境都幾大,依間八成都係四人卡位。好光猛乾淨,抽風明顯都做得好。朋友無理到我已經叫左菜,咁我就可以等食,八小碟前菜好快已經到左, 朋友唔鍾意食魚仔我就最鍾意。八小碟陣睇到就開心,味道都唔錯,不過泡菜差少少辣,不過都好味既。之後就係豬腩片同八爪魚,仲有生菜及麵醬。另外仲有一個泡菜煎餅。朋友同我都想飲酒,所以叫左真露。豬腩片同八爪魚都好快到,豬腩片切得工整非常靚,片片都好粉,睇落去就非常之好味﹗八爪魚浸係醬汁上,不過分量都幾多。燒好既豬腩片,加埋麵醬同生菜同吃,爽身但唔油膩,好味道﹗八爪魚好味,其實醬料幾香幾惹味,而且肉質新鮮不靱,唔錯呢﹗泡菜煎餅都好快就到。煎得岩岩好,而且不太油膩。不過泡菜味道都唔錯,不過熱辣辣,好快就清左佢喇。

2013-07-09 4229 浏览
一個人的午餐,好味,好滿足。尖沙咀有很多韓國菜館,各有特色。去過好多間,還是最喜歡三木。雖然服務一般,但每次去都好有去韓國感覺。午餐,好食,好抵食。吃了炆牛肋骨餐,前菜有6碟,一如以往的好,今日有辣煮沙甸魚,剛煮好熱辣辣。泡菜好新鮮,好味。套餐有飯同海帶海,太豐富,食到一半已想包走。
一個人的午餐,好味,好滿足。
尖沙咀有很多韓國菜館,各有特色。
去過好多間,還是最喜歡三木。
雖然服務一般,但每次去都好有去韓國感覺。
午餐,好食,好抵食。
套餐有飯同海帶海,太豐富,食到一半已想包走。
2013-07-09
2013-05-25 3672 浏览
我係入門新手~ 第一次寫食評~絕對不是資深食評家, 只係想我手寫我心~ 講下食後感~叫到為食豬mi~ 一聽就知我好為食啦~ 最中意同朋友周圍試新食店~今次係朋友帶我黎食既~ 唔知三木o係韓文係咩意思呢~位於尖沙咀既三木, 係一間上樓既韓國食店. 先經過一個好窄既lift 先上到去~一入去, 巳經聞到濃烈既天拿水味道~ 因為樓下有店舖裝修中~冇辦法啦....原來間鋪都好大~ 入到去, 馬上就有位. 一人三人巳經坐左張6人枱. 坐得十分舒適~由於只得三人, 只好叫一個辣海鮮鍋~ 原隻大八爪魚, 活生生在我眼前~ 冇花冇假~!!!!!煮左一陣, 終於食得~!!!!!!!!!海鮮鍋除左有八爪魚之外, 仲有蜆,蝦~自問自己唔識食, 唔知佢係咪新鮮海鮮喇~ 不過食落都幾鮮甜~加上有辣辣泡菜的既湯底, 海鮮加上辣泡菜真的一流~豆腐不是太滑~ 如果可以配上滑豆腐就更好喇~海鮮方面, 大大隻八爪魚, 煮完後煙煙un un~ 同生食有不一樣的口感~蜆同蝦應該都係雪凍而唔係新鮮的~ 冇新鮮的味道, 不過都冇雪凍味. 因為辣泡菜湯底巳經蓋過左佢地本身既味道~總括黎講都唔錯~可以有下一次~
我係入門新手~ 第一次寫食評~

絕對不是資深食評家, 只係想我手寫我心~ 講下食後感~

今次係朋友帶我黎食既~ 唔知三木o係韓文係咩意思呢~

位於尖沙咀既三木, 係一間上樓既韓國食店.

由於只得三人, 只好叫一個辣海鮮鍋~
原隻大八爪魚, 活生生在我眼前~ 冇花冇假~!!!!!

煮左一陣, 終於食得~!!!!!!!!!
海鮮鍋除左有八爪魚之外, 仲有蜆,蝦~

豆腐不是太滑~ 如果可以配上滑豆腐就更好喇~

蜆同蝦應該都係雪凍而唔係新鮮的~

總括黎講都唔錯~

可以有下一次~
2013-05-18
2013-05-08 3226 浏览
其實尖咀滿佈韓國餐廳,唔計韓國街那區,單是堪富利士道一帶已經有數間。以前很喜歡錦城,很喜歡它的道地風味 (見我將肉燒得亂七八糟,韓國老闆會肉緊地搶筷子,著急地用不純正的用廣東話說﹕「唔係咁架﹗」,繼而忍不住幫手燒肉﹗)不過不吃牛之後硬是覺得吃正宗韓燒有點浪費,除大夥朋友聚會,只會到food court梨花園吃豆腐泡菜窩止癮 >.< 這晚癮起想去韓雅林吃部隊窩,不過朋友試過三木唔錯,話要帶我去試。人不多不用等位。二人坐一個四人卡位,很舒適。店頗大,八成都是四人卡位。店內光猛乾淨,抽風明顯做得好。不是錦城、純子那樣的家庭式小店,但又不是新羅寶那種,算是中間路線吧。朋友早到已點菜,可以等食﹗八小碟前菜已經到左﹕我最鍾意西蘭花,朋友飛佛是魚仔。八小碟陣容頗鼎盛,但其實味道只是普普通通,尤其是泡菜不香不夠辣,有點失望。叫了豬腩片同八爪魚燒烤用,加配生菜及麵醬。另外還叫了一個泡菜煎餅。朋友想飲酒,所以叫了一瓶真露。豬腩片同八爪魚先來,豬腩片切得工整,片片粉嫩,看上去非常對板﹗八爪魚則浸在醬汁中,只可以說分量都幾多。開動了﹗燒好的豬腩片,閃著油光 … 加上麵醬同生菜同吃,爽身不油膩,

豬腩片同八爪魚先來,豬腩片切得工整,片片粉嫩,看上去非常對板﹗八爪魚則浸在醬汁中,只可以說分量都幾多。開動了﹗燒好的豬腩片,閃著油光 … 加上麵醬同生菜同吃,爽身不油膩,好味道﹗比較少於韓燒點八爪魚,其實醬料幾香幾惹味,肉質新鮮不靱,不錯呢﹗

泡菜煎餅很快亦已到 (不好意思忘記拍照)。煎得剛好,而且不太油膩。可惜泡菜味道不突出 (又是泡菜出問題﹗),有點淡口。不過熱辣辣,我們一人四件好快KO了整個煎餅﹗

吃著燒肉,喝口真露﹔聊聊這、笑笑那,好幸福的感覺。三木,食物可以但不算突出,服務只是聊勝於無 (比較錦城那種家庭式的親切,絕對有被放逐荒島的感覺 … 但又反而樂得清靜)。不過,可能是燒肉+酒精的魔法吧,我倆過了愉快的一個晚上。

其實,選對了人,吃甚麼食物,也真的不重要。
题外话/补充资料: 沒有受到不禮貌的對待,但服務真的非常麻麻。吃到一半我們已差不多把前菜吃光,便請服務員「追加」。服務員只是冷冷的問要加哪一種,還頗重語氣的說本身是不可再添的 (突然優待我們﹖哈哈,謝謝)。我們要了波菜 …. 結果,那波菜到我們走都沒有出現。話說回來,韓式餐廳一般在飯後都會送上水果、熱薏米糖水又或是紅棗水,一來是為了清清口腔,二來也是親切服務的一部分。三本就沒有做這些「小動作」喇。其實可以考慮多走一步、多做一點吧,這些都不是甚麼貴價東西嘛。 結論是,此cool 不同彼cool,這個korean 真 冷 淡 ﹗
2013-03-19
  • 豬腩片
2012-12-26 2698 浏览
仲以為11月之星壽宴要等到12月先有得食添, 點知... 朋友J朝早只係問一問大家邊日方便, 居然即晚齊人出席賀壽, 又會快到咁嘅?!! 原來食飯真係要講即興!!!有網民提過呢間三木嘅Minimum Charge同交枱時限係海鮮價, 咁神奇?!! 今晚一試, 果然海鮮!!!Book咗7點, 朋友E 6點半已到, 職員好唔客氣咁話要人齊先入得, 又叫佢自己入去搵吓我地到咗未, 又話我地冇Book位, 之後都冇人理佢... 到我來到時, 職員又話唔人齊入都得, 不過燒烤個半鐘交枱, 唔燒烤1個鐘交枱... 結果出奇地, 我地未夠7點已經齊人, 準時到呢... 勁!!! 其實餐廳入面得1-2枱客, 都唔明, 早少少放我地入去會蝕咩... 環境都幾新淨光猛... 我地呢張係6人卡位, 5個人都坐得幾舒服...我地呢班餓鬼瘋狂落單之後, 又冇咗Minimum Charge同埋交枱時限啦喎, 仲唔係海鮮價?!! 即係話, 人均消費夠高就可以食耐d, 人均消費唔夠高就要限呢樣限果樣...前菜 -- 有8碟之多, 碟碟都幾有水準... 麵豉薯仔又香又甜又粉, 最好食... 麻辣蒟蒻好特別, 第一次食,

6人卡位

前菜
-- 有8碟之多, 碟碟都幾有水準... 麵豉薯仔又香又甜又粉, 最好食... 麻辣蒟蒻好特別, 第一次食, QQ彈牙, 麻香帶辣... 煎餅同炒粉絲都係高成本之作, 現在已很少有...
烤什錦牛肉 $420
-- 烤什錦牛肉包括牛肋骨肉、薄切西冷、牛舌... 牛肋骨肉質柔軟, 醃料微甜, 未有掩蓋牛肉的鮮, 肉汁多d會更好... 牛舌爽彈... 薄切西冷沒有牛肋骨的甜, 但牛味亦濃... 整體都算唔錯, 不過大家都係覺得X松嘅牛肋骨好味d...

因上菜速度奇快, 我地顧住食前菜, 炒粉絲、炒年糕、煎泡菜餅一湧而上, 顧得熟嘅又顧唔到生嘅, 所以服務員剪完牛肋骨肉就順手幫我地放落個爐度烤, 真係唔該晒... 食到呢度, 大家都醒起係X城果次比阿珠媽鬧嘅事件...

嘻嘻... 唔知點解, 今餐我又唔係壽星, 居然可以食到殘廢餐, 朋友J, 辛苦晒~
韓式炒粉絲 $120
-- 味道都唔錯, 炒得好香, 味道好均勻, 好多牛肉, 好足料...
炒年糕
炒年糕 $120
-- 冇被汁浸住的年糕微辣, 浸住的好辣, 朋友N以為係茄汁, 大大啖咁食, 大叫好辣, 哈哈... 年糕軟腍不彈牙, 但係口感都OK嘅... 好鍾意豆腐皮, 大大片, 幾有咬口...
煎泡菜餅
煎泡菜餅 $100
-- 張枱已經擺到滿晒, 1個服務員仲幫我地烤緊肉, 另1個服務員建議幫我地係第2張枱分好個煎泡菜餅, 所以未有影到全相... 煎餅又香又薄又脆, 泡菜好冶味, 蘸少少辣椒豉油, 好味呀!!!

煎泡菜餅嘅顏色之所以咁奇怪, 係拜窗外面嘅霓虹燈招牌所賜...
海鮮煎蔥餅
海鮮煎蔥餅 $100
-- 食完煎泡菜餅, 一向練仙嘅朋友N居然話要叫多1個煎餅, 嘩, 真係估你唔到... 結果我地又叫多1個海鮮煎餅, 呢個厚身d, 腍d, 有d腥, 冇鮮味... 我鍾意煎泡菜餅多d...
辣海鮮鍋 $380
-- 嘩!!! 好大條八爪魚呀!!! 唔知邊個問個服務員, 條八爪魚唔郁嘅?!! 見到服務員想笑又唔敢笑, 答佢話"係呀, 我地呢度d八爪魚係唔郁o架", 我笑咗囉...
辣醬
朋友D驚我唔受得辣, 所以要求辣醬另上, Thank you呀!!! 未落辣醬前, 飲咗啖湯, 超鮮甜呀, 仲好重蟹味, 好正!!! 反而加咗辣醬之後, 剩係得個辣字, 失色好多...
辣海鮮鍋
感謝朋友J主動幫我夾起隻八爪魚比我影相... 亦感謝朋友D主動幫我夾起片烤肉比我影相... 有你地嘅支持, 我可以影得更輕鬆啦...
辣海鮮鍋
個鍋入面有好多材料, 除咗八爪魚, 仲有蝦、帶子、魷魚、魚、蟹、豆腐、金菇、蔥、黃芽白, 好豐富!!! 蟹肉好霉, 蟹身黑忟忟... 豆腐唔滑... 帶子縮水後好細粒... 魷魚鮮味彈牙...

後面張枱全程超嘈, 嘈到卡位塊木板都震埋, 全場至嘈, 我地好大聲咁講o野都聽唔到, 喉嚨都痛埋, 根本傾唔到計!!!

食完冇糖水/茶送, 冇生果送, 冇香口膠/香口珠送, 百無!!! 唯有轉場去The One食乳酪, 先可以真真正正傾一陣計...

5個人埋單唔使千五蚊, 比想像中抵食, 味道中上, 服務係入席前差d, 之後都幾OK, 座位都相當舒適, 係嘈d囉... 韓國菜o黎講, 都係一個唔錯嘅選擇...
2012-11-09
生日
6人卡位
煎泡菜餅
辣醬
2012-08-30 1930 浏览
正宗地道韓國菜,非常美味!小碟泡菜份量很多,真的非常好味! 這是我最喜歡的~!!燒烤的肉非常入味, 燒起來也不黏。生菜和芝麻葉份量充足新鮮。我們還叫了牛骨湯, 牛肉味香濃, 牛骨吃起來很鬆化, 份量也足另外再叫了一個冷麵, 味道不錯, 只是冷麵感覺不夠凍。整體價錢略貴, 兩個人吃要 $600, 但尚可以接受。
正宗地道韓國菜,非常美味!

小碟泡菜份量很多,真的非常好味! 這是我最喜歡的~!!

另外再叫了一個冷麵, 味道不錯, 只是冷麵感覺不夠凍。

整體價錢略貴, 兩個人吃要 $600, 但尚可以接受。
2012-08-28
2012-07-28 1761 浏览
跟朋友久違了的飯聚及給她旅行的手信...當然跟她來吃家鄉菜, 喜歡這裡的舒適及卡位...叫了三樣東西, 兩個人不能吃太多!! 先來一些前菜, 當然有我最愛的甜薯, 每次都好開心, 加上其他五小款!!找們叫了豚肉來燒, 奄了醬汁蠻不錯的, 而且不算太少...當然加上新鮮的菜來配, 加上辣醬最夾不過!!!朋友每到一間店必選的炒粉絲, 她說是可以試到正不正宗, 雖然這店我來過幾次, 但她第一次來, 所以叫了!!! 大大碟的上桌,朋友說味不太重, 但料都還OK的!! 吃得很FULL..這是我每到一間店又是必想點的, 豆腐海鮮辣湯!! YUMMY~~~~~辣度很好, 還有蛋及滑滑豆腐海鮮等, 不能錯過!!!滿足的一餐, 傾談舒適, 不知不覺又到回家的時候!!! 下次再來~
五花腩肉
烤肉不少得的菜
朋友說味不太重, 但料都還OK的!! 吃得很FULL..
辣泡菜豆腐湯
2012-07-03
五花腩肉
辣泡菜豆腐湯
2012-06-12 1082 浏览
夏日炎炎,日日都大汗小汗返工,經開尖沙咀,又去食韓國料理,雖然韓式料理以辛辣為主,今次我要介紹一下較特別的韓國菜式,韓國人以一種獨特方法,以「食」來驅走暑熱。今次去了尖沙咀的三木韓國料理,點了豆汁麵,因為為食貓本身已經好喜歡喝豆漿,看見豆汁麵是冷麵類,已急不及待去見識一下。豆汁麵湯底米白色,加上青瓜,芝麻,一大片番茄放在冷麵上,賣相已經夠吸引。首先,當然先喝一口湯 —豆汁,原以為像豆漿一樣,意料之外,豆汁湯底,味道清淡,有一絲絲豆味滲透出來,驚喜的是,湯竟然有口感,細心觀察湯匙上餘下細細粒的奶黃粒狀,細問店長,原來是豆渣,因為韓國人深信保留最天然的食材才是最好的料理。加上黃豆的外殼含有豐富的大豆異黃酮素,故此一起進食,除了有口感外,營養價值相當高。第二個驚喜:放了芝麻在豆汁湯上,芝麻與黃豆味道配搭相得益彰,令豆汁麵豆味更突出。如果想豆汁湯味道更突出,可放鹽在湯上,上菜時已奉上一小碟鹽,為食貓意想不到,鹽竟有畫龍點睛之功效,令整碗豆汁麵味道更提昇。這碗冰凍的豆汁麵是季節性供應,店長話只有夏季才會有,所以係太陽高掛的炎夏下,豆汁麵絕對是透心涼之選。

夏日炎炎
種獨特方法,以「食」來驅走暑熱

湯匙上餘下細細粒的豆渣,口感不錯

湯匙上餘下細細粒的豆渣,口感不錯
2012-06-06 794 浏览
三木, 的確不是十分起眼, 但因爸媽是這邊的飯友, 經常在這開飯... 聽他們說三木已經很多年的了... 而且食物質素是他們比較過韓國街那邊也比不上的!!最愛的一碟還是辣泡菜... 因它是最貼近正宗韓國的泡菜!!三木的賣點是它所有的肉類也非常好吃...可能是醃製的醬料是自家制的!! 因此有著獨特的味道, 別家吃不到!!而正宗的韓國燒烤也是要靠肉類取勝的!!辣味烤肉(豬肉)雞肉也不錯, 燒過後都是嫩嫩的!!人參雞湯清澈味道適中, 整隻雞都在煲內, 實在難得!!!
而且食物質素是他們比較過韓國街那邊也比不上的!!
最愛的一碟還是辣泡菜... 因它是最貼近正宗韓國的泡菜!!
三木的賣點是它所有的肉類也非常好吃...
而正宗的韓國燒烤也是要靠肉類取勝的!!
辣味烤肉(豬肉)
雞肉也不錯, 燒過後都是嫩嫩的!!
人參雞湯清澈味道適中, 整隻雞都在煲內, 實在難得!!!
2012-06-02
2012-01-05 743 浏览
Two families totaling 9 people. Were seated in the main room at first but I think the noise our combined children were making encouraged the staff to put us into a private room.....no complaints from us.Sangyeopsal was good. Good size portions and the meat was quite a good cut of bacon.The dweojicalbi was also not bad - slightly small portions but the children devoured it happily and without any form of complaint.The haemul pajon was nice but not my style personally - it tasted too synthetic and

The haemul pajon was nice but not my style personally - it tasted too synthetic and I do like my pajon to be freshly made.

Two bowls of yookgayjang - both good and both eaten in full. The soup base itself was nice although I am not a fan this particular soup - my wife is though.

Countless beers kept coming.

8 portions of meat in all, probably six or seven bowls of rice and nine very well fed at the end of the meal.

While the food was good, I won't be rushing back as the interior was very outdated and the staff didn't seem to be the most switched on I have ever experienced.

A good dining experience but I probably won't go back as there are still plenty more Korean restaurants to try, especially in that area.
2011-12-26
圣诞节
2011-08-15 392 浏览
店內很多卡位提供,環境ok。服務態度較差,除了落order外,從來不理會顧客。服務員從不斟茶,整個晚飯期間,叫了服務員斟茶要叫幾次才成功斟一次,態度怠慢。食物方面,稍欠新鮮,叫了牛肋骨肉,一般貨色,烤豬肉,完全唔掂,而且價錢不便宜,根本唔值。
2011-08-15
  • 海鮮蔥餅
2011-06-12 126 浏览
每天母親節,母親突然想吃韓國菜。今天晚上一同走在韓國街,間間滿座,不想等的我們, 就走去三木試新店。怕增磅怕爆瘡,所以想清一點:1.牛肋骨是醃得不錯,不夠香,牛肉的筋很少,肉質不夠嫩滑;雖然算有點鮮味,口感只是一般般。2. 石頭鍋飯份偷工減料,每人只分得一碗;飯剛不夠熟, 不會是公假人多就偷工減料得過份了吧, 而且醬料味偏淡,根本帶不出鮮味3. 附送的前菜:這裏的前菜味道偏淡,但也相當可口:泡菜做得不錯,但可以更辣;有道是以沾了蛋料的翠玉瓜再煎,蛋味很香,翠玉瓜也脆,很好。總括而言,用的海鮮類和肉類的材料就欠佳。實在應該用些更好的材料才是。
每天母親節,母親突然想吃韓國菜。

怕增磅怕爆瘡,所以想清一點:

2011-05-26 133 浏览
三木係香港一間幾好既韓國餐廳, 但今次真係食到無名火起。俗語有話「好眉好貌生沙蚤」,真係幾貼切。綜觀佢地既服務,暴力以外都係暴力。如果你唔想成為下一個受害既食客,請你用兩分鐘聽下我既經歷。5月21日星期六,訂左6個人食生日飯,壽星仔係超級韓國迷。枱訂了7:30,7:45我地落單,但因為有一個大食友未黎,所以我地點左最基本既(有6樣主菜,計落都叫左5、6百蚊架,但係未點燒肉),諗著到齊等佢拍板再叫。我地本來開開心心傾緊計,有位侍應好似轟炸機咁行埋來:「唔好意思,我地今晚BOOKING好FULL,有最低消費。」「哦,係呀。我地其實未叫齊,等齊人會再叫。」唔知點解,問佢最低消費係幾多問極都UP唔出咁,UP左好耐終於話係$150/HEAD,好似自己作出黎咁。其實食呢間野,$150/HEAD係預料之中。有趣既係,點解一早佢唔講有MINIMUM CHARGE,佢可以1)係訂枱既時候講,2)ORDER之前講低一聲,又或者3) 係MENU度印低,甚至 4) 係牆上面貼張告示。不過佢地冇咁做,而係選擇左 5) 係落ORDER之後搵個人來話俾你知,你地叫得太少啦。睇返以往既食評,你仲會發現佢地既MINIM

「哦,係呀。我地其實未叫齊,等齊人會再叫。」

睇返以往既食評,你仲會發現佢地既MINIMUM CHARGE係海鮮價!!!!古惑的MINIMUM CHARGE是也!

咁我地已經有D唔高興,十足十俾個導遊監你買野咁囉,唔買就俾氣你受。

未幾,佢又行過來,「唔好意思,今晚BOOKING好FULL,你地可唔可以8:30交番張枱出黎?」大家對下錶,8點正,嘩,大佬,得返半個鐘點食呀?

後加MINIMUM CHARGE都算,後加交枱時間真係有D欺人太甚。「我地人都未齊,再講,你地唔係應該一早講低有交枱時間架咩?」

「我知,不過今晚真係好FULL,你地8:30可唔可以交返出來?」講到係我地欠左佢張枱咁。

平時好文靜既M終於忍唔著,好禮貌咁話:「對唔著,我諗係冇可能。而家已經8點,得半個鐘點食呀?」

呢個時候個侍應已經轉左TONE,唔係「請」我地交枱,而係「通知」我地8:30要交枱,「BOOKING太FULL,唔該你地8:30交枱啦。」

我冇見過一間咁厚顏既餐廳。BOOKING好FULL?我地都有做BOOKING個喎。點解來食生日飯要食到俾人欺壓俾人趕?佢地既手段好暴力而且唔講理,彈弓手,想盡辦法逼你叫多D,如果唔得就逼你走。好似同緊我地講,「我地呢度真係唔歡迎叫得少既客人囉」。

講到出哂面,食落去都冇癮,我地就同個侍應講,咁我地唔食啦。我出到門口,同個睇場既阿姐投訴,佢又係講到一舊舊,我諗個意思係,呢度係咁架,如果你地只係點夠MINIMUM CHARGE,就會連帶有交枱時間。真係古惑,我想問,到底叫多過MINIMUM CHARGE幾多先至冇交枱時間呢?200蚊?300蚊? (個MINIMUM CHARGE仲要係海鮮價喎)

呢個時候,阿姐黑面話,「啱啱個侍應咁真係唔好意思,不過我而家好忙。」意思係唔該你唔好再阻著我做生意。

遇到咁既待遇,實在不吐不快。我有次同個朋友黎,佢係呢間餐廳既VIP。個老闆娘仲拎左D私伙泡菜請我地食。我只慨嘆世界都係好現實既,如果你唔係VIP,就真係諗清楚至好啦。

2011-05-21
生日
2011-05-09 112 浏览
我經朋友介紹下先知有呢間餐廳, 所以今次就特登去試下...因為係假日lunch既時段, 所以人都唔係太多, 我地點左3樣野, 食物份量都好多, 有d味道都算唔錯前菜: 有6樣, 有泡菜, 芽菜等等, 薯仔最好味海鮮燒餅: 料都幾多, 整得幾香口, 點辣汁食, 唔錯 韓國年糕: 份量多, 整得不太酸亦不會太辣, 還好韓國粉絲: 味道偏淡, 但要$120覺得略為不值服務方面, 有某幾個職員都算不錯, 但一般都無咩笑容, 而且都有黑面, 問佢攞盒態度唔係好滿意, 講野語氣都比較掘, 有時問佢地野都唔係好願答你, 所以呢方面我感覺上麻麻地, 未至於差, 但叫我推介比其他朋友我都未必會, 食過一次就算喇...

我經朋友介紹下先知有呢間餐廳, 所以今次就特登去試下...

前菜: 有6樣, 有泡菜, 芽菜等等, 薯仔最好味
海鮮燒餅: 料都幾多, 整得幾香口, 點辣汁食, 唔錯

韓國年糕: 份量多, 整得不太酸亦不會太辣, 還好

韓國粉絲: 味道偏淡, 但要$120覺得略為不值