2023-06-07 21 浏览
早前放假去左銅鑼灣搵好野食😋亀井鮨是開業超過百年的日本老店,日本好多地方都有分店,香港系餐廳在外地的第2間海外分店,系過江龍餐廳🇯🇵我就嗌左個《紺》席前壽司set ,super大滿足啊🤤左口魚,火炙過後,將油脂迫爆💯滿佈口腔;海膽十分鮮甜,系creamy 嘅質感,系不能抗拒的它❤️帶子非常厚肉,非常新鮮🍣 餐廳除了使用各地空運到港刺身食材,喺香港分店亦都首次加入了本地元素,部分料理使用香港本地海鮮製成✨餐廳環境好chill,有席前Bar 枱,亦都有望到海嘅座位,坐得好舒服😍由1/5 開始全場食品8折優惠,壽司控的你不能錯過啊!

2023-06-07 49 浏览
🇭🇰亀井鮨·呢間餐廳我哋之前行世貿已經見過㗎喇 見佢新開張既時候omakase有半價 好似幾抵咁 不過實在太多人排隊 所以個次就無食到🤣🤣·炸吉列蠔$128 l 極上壽司盛12貫$350 l 北海丼$260我自己覺得最有驚喜係佢個吉列炸蠔 佢呢一個係真係熱辣辣新鮮炸起 好大隻 好新鮮 超級creamy 而且好甜 好好食🦪🤤🤤壽司同丼嘅話我自己就覺得壽司出色啲 多啲選擇 我自己比較鍾意佢個左口魚邊 佢呢個魚油好香 其他白身魚就偏淡未啲🫢😂·#rbyeat#rby日本菜#rby銅鑼灣·📍銅鑼灣告士打道280號世界貿易中心L3層L306號舖
🇭🇰亀井鮨

炸吉列蠔
極上壽司盛12貫
1K
2023-06-05 409 浏览
銅鑼灣 @kameisushihk疫情下, 很多地方變化很大, 世貿中心是其中之一! 走入商場覓食, 意外發現一家江戶前百年鮨店, 明治20年即一八八七年創立的, 在東京、埼玉、佐賀、福島等地也有分店, 香港係海外第二間分店, 既然在港開業, 我又怎能錯過呢! 店員介紹, 餐廳使用空運到港刺身食材, 同時間亦加入本地元素, 部份海鮮料理, 使用香港本地海鮮呢! 味醂雞泡魚乾 $78 ~ 佐酒之選! 意外的好味道! 又甜又濕潤, 條條飽滿煙靭, 十分讚! 豆腐沙律 $78 ~ 店員推介, 豆腐味道濃郁, 質感幼滑, 不是一般的盒裝豆腐啊! 沙侓菜新鮮, 特別欣賞其醬汁, 絶配! 極上壽司盛 $350/12貫 ~ 大鮪魚腩、油甘魚、深海池魚、鯛魚、左口魚邊、牡丹蝦、帆立貝、三文魚籽、日本海膽、穴子、玉子、鮪魚蓉卷! 件件精彩, 件件新鮮, 魚肉鮮嫩, 肉身爽口, 讚! 炸蝦天婦羅 $148 ~ 炸漿夠薄, 外皮十分鬆脆, 蝦肉爽甜, 大大隻的, 很鮮味! 水神 純米大辛口 $198/300ml ~ 朋友喝的, 全支! 總括來說, 招呼服務十分到位, 性價比高!
銅鑼灣 @kameisushihk

總括來說, 招呼服務十分到位, 性價比高!
2023-06-04 28 浏览
亀井的鮨物,看也知道是以刺身跟醋飯為主打的和食店裝潢瑰麗豪華,分吧台跟下桌兩種服務十分周到,有鮨店的水平出品雜錦魚生丼$325件頭不大,但刺身款式相當豐富!在黏滿紫菜的醋飯上,鋪滿着極多款式的海鮮當中爽脆的間八,平民的三文魚跟油甘魚,帆立貝, 油脂豐富的左口魚邊,拌飯一流的拖羅魚蓉跟三文魚子、蟹子,質素甚高的黏滑的牡丹蝦跟海膽,換算成一碗相當好吃的丼物!鰻魚飯$138熱辣辣的鰻魚飯,又稱鰻,外間的大多都有細骨,這家外皮脆又不韌,配適度的照燒汁,蓋上蓋子,熱度十足超正點特上壽司盛$230這個的性價比也相當高,10貫壽司絕不欺場,種類絕不俾丼飯少當中一疏疏的松葉蟹肉非常吸引,夾在紫菜中間鮮味十足!同樣有油脂非常豐富的左口魚邊的部分超香濃,炙燒過的魚油又再度再口中爆發,油甘魚 間八 油脂併發!左口魚邊 各有好處油甘魚跟三文魚同樣也是油脂豐富,鮪魚蓉也一樣入選!帆立貝相當清甜,一定要試!極上鮪魚腩蓉卷$60三文魚蓉卷$35卷物的份量不算太多,但是鮪魚腩蓉跟三文魚蓉已經令人驚喜今晚吃了超多種類的刺身,價格不算太貴,如果連環境也計算在內,絕對超值亀井鮨 (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道280號世界貿易中心

亀井的鮨物,看也知道是以刺身跟醋飯為主打的和食店

裝潢瑰麗豪華,分吧台跟下桌兩種

服務十分周到,有鮨店的水平

出品

雜錦魚生丼$325
件頭不大,但刺身款式相當豐富!
在黏滿紫菜的醋飯上,鋪滿着極多款式的海鮮

鰻魚飯$138

特上壽司盛$230
這個的性價比也相當高,10貫壽司絕不欺場,種類絕不俾丼飯少

當中一疏疏的松葉蟹肉非常吸引,夾在紫菜中間鮮味十足!

同樣有油脂非常豐富的左口

油甘魚跟三文魚同樣也是油脂豐富,鮪魚蓉也一樣入選!

帆立貝相當清甜,一定要試!

極上鮪魚腩蓉卷$60
三文魚蓉卷$35
卷物的份量不算太多,但是鮪魚腩蓉跟三文魚蓉已經令人驚喜

亀井鮨 (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道280號世界貿易中心L3層L306號舖
最近真係超想去日本,點知冇假期,有排都無得放假。唯有嚟咗香港嘅呢一間日本過江龍過一過嘴癮先。呢間餐廳喺日本係過百年嘅老店,香港嘅呢一間分店係佢哋海外第二間分店,最近仲做緊新開張優惠全部八折,抵食。.佢哋好多食材都係空運到港,亦都用咗部份嘅香港本土海鮮製成。食物選擇亦都頗多。.餐廳冷氣好凍,但係佢哋貼身咁為客人準備咗毛氈,貼心。.睇完餐牌叫咗以下幾款食物:#滑蛋豬扒丼($128)#牛油果軟殼蟹卷($95)#炙燒壽司盛($250)#極上海鮮丼($325).滑蛋豬扒飯份量都幾多,飯底汁量恰到好處,豬扒外脆內軟,香香甜甜醬油調味,令人忍唔住一啖又一啖。.牛油果軟殼蟹卷係咁多款食物裏面最抵食嘅一款。份量好多,呢個價錢嚟講都幾有驚喜,牛油果非常軟滑,軟殼蟹亦都厚肉,整體不錯。.炙燒壽司盛裡面嘅壽司🍣款式有大鮪魚腩、鯖魚、三文魚腩、帆立貝、赤蝦、左口魚邊、穴子、玉子燒等等。當中國人最鍾意嘅就係赤蝦同埋帆立貝。入口鮮甜湧現,同埋幾鍾意佢哋壽司嘅飯量唔多,令鮮味無被飯醋味中和。.極上壽司丼裏面嘅黐身種類亦豐富,例如有赤身、油甘魚、三文魚、間白、左口魚邊、帆立貝、香蔥鮭魚腩蓉、牡丹蝦、日本海膽、三文魚籽、
餐廳冷氣好凍,但係佢哋貼身咁為客人準備咗毛氈,貼心。
睇完餐牌叫咗以下幾款食物:
#滑蛋豬扒丼($128)
#牛油果軟殼蟹卷($95)
#炙燒壽司盛($250)
#極上海鮮丼($325)

極上壽司丼裏面嘅黐身種類亦豐富,例如有赤身、油甘魚、三文魚、間白、左口魚邊、帆立貝、香蔥鮭魚腩蓉、牡丹蝦、日本海膽、三文魚籽、蟹籽、玉子等等。刺身質素不錯,海膽比得幾大方,牡丹蝦蝦糕滿滿,油甘魚同赤身都好肥美,混合在一起,滿口鮮味的。

~~~
亀井鮨 (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道280號世界貿易中心L3層L306號舖
人均$400
2023-06-03 25 浏览
一間食店能迄立百年除了情懷相信也兼備質素當然手藝能傳承才是最難能可貴亀井鮨是日本百年老店聞說是明治20年時創店至今有近136年歷史而海外第二分店來到香港落戶翻新後的世貿中心聽聞食材除了日本空運的飛機貨外也有選用本地元素部份款式也有用上本地的海鮮來貨鮮製而成記得日本的亀井鮨是白色水泥風格加上木系門面設計與小門簾來到香港進駐商場正門設計感覺也有還原日本店的風格但新店當然沒有老店那種面貌Anyway 重點是食物方面晚了到步時令魚刺身只有間八白身魚偏清淡,點酸汁依舊清新開了胃口就到壽司盛極上這組合很划算款式平均都是中高檔次的對於初嚐新店的朋友能一次過嚐一遍再重點追加喜歡的手握不用急著點個滿桌這大概是穩陣的「探路」方法盛合包括 — 大拖、油甘魚、深海池魚鯛魚、左口魚裙邊、牡丹蝦、帆立貝、三文魚籽、日本海膽、穴子、玉子、吞拿魚蓉卷另外再單點續加的有左口魚裙邊三文魚籽火灸三文魚腩鯛魚與玉子串門時見食品有8折優惠加上Friday,客人都挺多,近乎full house 坐在料理枱前看師傅忙個不停在手握與火灸大家想來潮聖記得早點

一間食店能迄立百年

正門設計感覺也有還原日本店的風格
但新店當然沒有老店那種面貌

Anyway 重點是食物方面
晚了到步時令魚刺身只有間八
白身魚偏清淡,點酸汁依舊清新
開了胃口就到壽司

極上這組合很划算
款式平均都是中高檔次的
對於初嚐新店的朋友
能一次過嚐一遍再重點追加喜歡的手握
不用急著點個滿桌
這大概是穩陣的「探路」方法
盛合包括 — 大拖、油甘魚、深海池魚
鯛魚、左口魚裙邊、牡丹蝦、帆立貝、
三文魚籽、日本海膽、穴子、
玉子、吞拿魚蓉卷

另外再單點續加的有
左口魚裙邊
三文魚籽
火灸三文魚腩
鯛魚與玉子

串門時見食品有8折優惠
加上Friday,客人都挺多,近乎full house
坐在料理枱前看師傅忙個不停在手握與火灸
大家想來潮聖記得早點

2023-06-02 41 浏览
亀井鮨 - 有水準日本餐廳今日介紹一間位於銅鑼灣嘅日本餐廳,係世貿中心裝修之後新開業嘅店舖,環境舒適,設計充滿日本居酒屋嘅風格。餐廳嘅食材非常多元化,會採用唔同地方空運到香港嘅食材,亦都會採用本地嘅海鮮,加入本地嘅元素,非常有國際化嘅色彩。極上壽司盛合 $350有12貫唔同種類嘅壽司,有大鮪魚腩、油甘魚、深海池魚、鯛魚、左口魚邊、牡丹蝦、帆立貝、三文魚籽、日本海膽、穴子、玉子、鮪魚蓉卷,當中最鍾意嘅梗係鮮甜嘅日本海膽同埋入口即溶嘅拖羅啦!牛油果軟殼蟹卷 $95分量超多嘅脆炸軟殼蟹配上忌廉口感嘅牛油果卷。三文魚 $15三文魚腩 $24炙燒三文魚腩 $26雜錦天婦羅 $128炸得香脆,熱辣辣,薄薄炸粉嘅天婦羅。滑蛋豬扒丼 $128厚切豬扒,配上洋蔥蘑菇滑蛋,再倒上甜甜嘅醬汁。
亀井鮨 - 有水準日本餐廳

極上壽司盛合 $350

牛油果軟殼蟹卷 $95
分量超多嘅脆炸軟殼蟹配上忌廉口感嘅牛油果卷。

三文魚 $15
三文魚腩 $24
炙燒三文魚腩 $26

雜錦天婦羅 $128
炸得香脆,熱辣辣,薄薄炸粉嘅天婦羅。

滑蛋豬扒丼 $128
厚切豬扒,配上洋蔥蘑菇滑蛋,再倒上甜甜嘅醬汁。

1/5 開始全場食品8折優惠,咁抵當然要入去食。聽講,亀井鮨係開業超過百年的日本老店,香港是在外地的第2間海外分店,過江龍餐廳應該都有番咁上下水準。時令魚薄切採用時令嘅新鮮魚,加上師傅精湛嘅刀功,片片魚生都薄到晶瑩剔透。今次係深海池魚,肉質鮮嫩肥美,口感清爽,加上秘製酸醋汁,更加帶出魚生嘅鮮甜。極上壽司盛豪華嘅壽司盛合,12款唔同嘅壽司,除咗牡丹蝦、穴子、油甘魚等之外,焦點當然係粉嫩肥美嘅大拖拿同甘甜細膩嘅日本海膽,食得出食材嘅新鮮,同師傅細心嘅處理。霜燒海鮮丼海鮮丼上嘅三款魚生都經過炙燒,提升咗食材嘅香氣同埋口感嘅層次。肥美嘅三文魚腹、帆立貝同左口魚裙邊,都爆發出魚油嘅香氣,入口即溶。店員話餐廳除了使用各地空運到港的刺身食材,於香港分店首次加入了本地元素,部分料理使用香港本地海鮮製成🇭🇰🇭🇰🇭🇰加洲卷非常為人熟悉嘅卷物,青瓜、牛油果、蟹柳再加上蛋黃醬,包裹係香脆嘅紫菜同飽滿嘅白飯入面,經典但每次都咁好食。

時令魚薄切

極上壽司

霜燒海鮮丼

加洲卷
餐廳:亀井鮨 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣告士打道280號世界貿易中心L3層L306號舖喺日本有136年嘅百年日本老店——亀井鮨,7間分店分別位於福島、佐賀、埼玉同東京,最近4月終於喺香港開咗第一間分店🎊銅鑼灣世界貿易中心商場自2019年底開始進行翻新工程,喺啱啱2022年尾開始全面開放,吸引咗唔少餐廳進駐,而其中一間就喺今日介紹嘅亀井鮨 @kameisushihk4月20號開始試業,由1/5號開始推出唔同嘅新開張優惠同折扣,依家仲做緊下午茶時段8折優惠🎉,吸引唔少人過嚟食Omakase/其他日本料理亀井鮨用咗唔同地方空運到港嘅刺身級食材,喺香港店仲首次用本地海鮮去烹飪日式料理🐟,加上有日本師傅坐鎮,除咗保留最原本嘅烹飪秘笈之餘,亦帶嚟一啲新嘗試同新元素晚市嚟食飯可以揀食Omakase或者日式料理A La Carte Menu,我就揀咗後者🤓。先叫咗個凍番茄($68)同凍豆腐($38)做前菜,番茄甘甜🍅,加咗胡麻醬喺當中;凍豆腐嘅面頭亦放滿木魚絲、薑蓉同蔥碎,加埋少少秘製醬油就夠晒味👍✝️海鮮沙律 $88極豐富嘅海鮮沙律🥗,有八爪魚🐙、三文魚、熟蝦、油甘魚同蟹籽,食材非常新鮮,比得上平時食到嘅
餐廳:亀井鮨 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣告士打道280號世界貿易中心L3層L306號舖

✝️海鮮沙律 $88
極豐富嘅海鮮沙律🥗,有八爪魚🐙、三文魚、熟蝦、油甘魚同蟹籽,食材非常新鮮,比得上平時食到嘅刺身👏,份量仲要一啲都唔少,呢個價錢真喺抵到爛🤣,唯一喺覺得醬汁有少少多得濟

✝️蒲燒鰻魚 $108
鮮香嘅鰻魚雖則唔喺好厚肉,但燒烤程度啱啱好🔥,少少焦香加上適量嘅蒲燒醬汁所帶嚟嘅鹹香,
配合埋鰻魚本身嘅新鮮同爽嫩,總喺唔會令人失望😌,不過個人覺得定價就好似有少少高🤏

✝️極上壽司盛 $350
有12件嘅壽司,包括大鮪魚腩、油甘魚、深海池魚、鯛魚、左口魚邊、牡丹蝦、帆立貝、三文魚籽、日本海膽、穴子、玉子同鮪魚蓉卷🍣。
最有驚喜嘅莫過於日本海膽軍艦同大鮪魚腩,前者豐富飽滿,食落香醇無腥味,甘甜之中仲隱約食到啲海水味;
後者脂肪比例均勻,入口半即融而且唔會好油膩,相當易入口,啱晒鍾意食大拖羅但又唔鍾意油脂重嘅人😋

✝️鍋燒烏冬 $138
一上枱就有滿滿驚喜,勁大鍋烏冬,配上美國肥牛肉同一大隻蝦天婦羅🍤,牛肉嘅羶香滲透入湯底,令彈牙嘅鳥冬食起上嚟更入味。
鍋入面仲有溫泉蛋、金菇、豆卜等材料,唯一嘅喺如果蝦天婦羅可以另外碟上就會好啲,咁就唔會浸淋鬆脆嘅天婦羅脆皮😝
2023-05-31
2023-06-01 24 浏览
在世界貿易中心逛街後,看到亀井鮨吃日本料理,原來亀井鮨是一間超過百年的日本老店。餐廳場地頗大,非常闊落,設有吧枱和卡位。餐牌畫風精緻。極上壽司盛 (12貫) $350極上壽司盛有12件壽司,有大鮪魚腩、油甘魚、深海池魚、鯛魚、左口魚邊、牡丹蝦、帆立貝、三文魚籽、日本海膽、穴子、玉子和鮪魚蓉卷。❤️刺身新鮮🌟大鮪魚腩油脂味重,入口即融。🌟深海池魚和鯛魚較有咬感。🌟日本海膽很鮮味。🌟鮪魚魚卷口感較豐富。特上壽司盛 (10貫) $230特上壽司盛有10件壽司,油甘魚、三文魚、間八、帆立貝、甜蝦、左口魚邊、蟹肉、三文魚籽、玉子和鮪魚蓉卷。🌟蟹肉分量多。🌟甜蝦大隻之餘又彈牙。🌟三文魚籽粒粒分明。追加壽司❤️‼️推介‼️左口魚邊❤️❤️入口即溶,油脂豐富,滿分💯

餐牌畫風精緻。

極上壽司盛 (12貫) $350
❤️刺身新鮮
🌟大鮪魚腩油脂味重,入口即融。
🌟深海池魚和鯛魚較有咬感。
🌟日本海膽很鮮味。
🌟鮪魚魚卷口感較豐富。

特上壽司盛 (10貫) $230
🌟蟹肉分量多。
🌟甜蝦大隻之餘又彈牙。
🌟三文魚籽粒粒分明。

追加壽司❤️
‼️推介‼️左口魚邊❤️❤️
入口即溶,油脂豐富,滿分💯
期望越大 失望更大!服務+環境: 80分;  食物質數: 50分天婦羅壽司定食 $238天婦羅+烏冬ok,紫菜難咬嚼,魚生壽司冇鲜味;鰻魚飯 $148魚多骨,飯texture差!(已即向經理反映)席前壽司 $200 三文魚籽鹹,其中2件魚更带腥味(也不願再告之經理!)對食物有要求係好正常!以這價錢+品質,銅鑼湾超多選擇!
期望越大 失望更大!
服務+環境: 80分;  食物質數: 50分

天婦羅壽司定食 $238
天婦羅+烏冬ok,紫菜難咬嚼,魚生壽司冇鲜味;

鰻魚飯 $148
魚多骨,飯texture差!
(已即向經理反映)

席前壽司 $200
三文魚籽鹹,其中2件魚更带腥味
(也不願再告之經理!)

對食物有要求係好正常!
以這價錢+品質,銅鑼湾超多選擇!
2023-05-26
上網睇到亀井鮨係開業超過百年的日本老店,香港是餐廳在外地的第2間海外分店!!!仲話佢地除左使用各地空運到港的刺身食材,於香港分店首次加入了本地元素,部分料理使用香港本地海鮮製成~睇到已經好想試,近排留意到餐廳1/5 開始全場食品8折優惠,就即刻過黎嘆個Lunch🥰-呢度除咗有吧枱之外,仲有採光度高啲既窗口位,同埋室內氣氛好啲嘅卡位,空間感都幾大,裝修仲採用左木系所以坐係度都好舒適🥰-午市套餐・LUNCH MENU 青。三文魚腩、油甘魚、鯛魚、間八、日本海膽、時令海鮮5款 $350壽司飯係好香既醋飯日本海膽甘甜全部魚都好鮮甜食得出真係超新鮮🥹好少見到生蠔壽司🦪同鮑魚🤭都好爽脆鮮甜😋-紺。大拖羅、赤身、油甘魚、鯛魚、深海池魚、穴子、鯖魚、左口魚邊、牡丹蝦、帆立貝、三文魚子、日本海膽 $480全部壽司都好足料厚厚的🥰每一款都有surprise😳穴子同左口魚邊油香重牡丹蝦黏口得黎好有彈性😋只能說食完呢餐真係幸福滿滿🥹-同埋呢度嘅服務都超級甜心🩷因為我坐嘅位冷氣比較大店員竟然留意到我覺得凍就問我需唔需要披肩😍太好了吧🥰同埋店員都會經常幫我地加茶🍵所以整個用餐感覺超好👍🏻值得推薦~~-午市仲有個1

午市套餐・LUNCH MENU

平又得貴又得
同埋個Menu真係設計得好靚🥰
好吸引❤️

2023-05-31 36 浏览
呢間位於銅鑼灣世貿嘅餐廳,啱啱開張,聽聞之後仲會有更多餐廳進駐,以後又多一撻地方搵食🤩睇返原來佢哋係開業超過百年嘅日本老店,香港係餐廳係外地的第2間海外分店!所以好令人期待佢地嘅發揮!極上海鮮丼 $325有赤身、間八、油甘魚、三文魚、左口魚邊、帆立貝、拖羅蓉、牡丹蝦、海膽、三文魚籽、蟹籽、玉子,每件各一豐州鮪魚三味丼 $388呢個就有赤身、中拖、大拖各二同埋拖羅蓉極上海鮮丼直情可以話係試勻曬全部最熱門嘅魚生,而鮪魚丼就啱曬吞拿魚狂粉,每個丼啲魚生絕對係平時出去食omakase嘅級別,食得出嘅新鮮同鮮甜三文魚刺身 + 炙燒左口魚裙邊壽司 $46+$22連三文魚都冇馬虎,左口魚裙邊直情係入口即化,正!無論裝潢同食材都令人十分滿意,但個人覺得價錢定得比較進取(´・ω・`) ,不過餐廳1/5 將開始全場食品8折優惠,所以價格相對就比較合理

極上海鮮丼 $325

豐州鮪魚三味丼 $388
呢個就有赤身、中拖、大拖各二同埋拖羅蓉

三文魚刺身 + 炙燒左口魚裙邊壽司 $46+$22
連三文魚都冇馬虎,左口魚裙邊直情係入口即化,正!

《亀井鮨》係開業超過百年嘅日本🗾老店,香港係餐廳喺外地嘅第2間海外分店,仲有日籍師傅同前5星級酒店廚師🧑‍🍳坐鎮。餐廳除咗用各地空運到港嘅刺身食材,香港分店仲首次加入咗本地元素,部分料理使用香港本地海鮮🦞製成。由於餐廳🍴係新開業,所以5月1號起全部食品都有8折‼️環境《亀井鮨》喺香港嘅分店非常寬敞舒適,燈光好柔和。入面除咗有唔少卡位之外,重有吧台。食物餐廳提供正宗江戶前壽司、刺身、Omakase 廚師發辦、炸物、海鮮丼等。刺身盛 $270刺身嘅擺盤非常之講究,簡直係眼球食先🤭至於刺身質素方面(如:三文魚、油甘魚、鯛魚等)都非常肥美,一d都冇令我失望,反而有好大嘅驚喜!因為同我喺日本🇯🇵食嘅無差別!好surprised!特上壽司盛 $230壽司嘅魚生固然同刺身嘅一樣咁高質,無可挑剔。特別一提嘅係,壽司🍣飯方面,同樣一啲都唔馬虎!因為啲飯好結實,夾起唔會鬆開,實屬難得!(可能因為壽司師傅係嚟自日本?)豚肉生薑燒 $98 + 南瓜番薯天婦羅 $118至於呢度👈🏾嘅熟食亦屬高水準之作!豚肉生薑燒嘅汁非常濃郁,並唔係出面現成買好煮成嘅汁!天婦羅嘅粉亦唔厚,食落去同喺日本食到嘅一樣,甚至更好食👍🏾香

由於餐廳🍴係新開業,所以5月1號起全部食品都有8折‼️

食物

餐廳提供正宗江戶前壽司刺身、Omakase 廚師發辦、炸物、海鮮丼等。

刺身盛 $270
刺身盛

特上壽司盛 $230
特上壽司盛

豚肉生薑燒 $98 + 南瓜番薯天婦羅 $118
豚肉生薑燒
南瓜番薯天婦羅

天婦羅嘅粉亦唔厚,食落去同喺日本食到嘅一樣,甚至更好食👍🏾

香桃特飲 $42、紅莓特飲 $42
香桃特飲、紅莓特飲

《亀井鮨》絕對係我食過咁多間日本過江龍餐廳之最,亦最能還原到日本嘅味道💕

刺身盛
特上壽司盛
豚肉生薑燒
南瓜番薯天婦羅
香桃特飲、紅莓特飲
依間係日本🇯🇵開業超過百年既老店🛖海外既第𝟐間分店揀左係📍銅鑼灣插旗🇭🇰香港分店除左用各地✈️空運到港既刺身食材🐟仲首次加入本地元素,部份料理會用香港本地海鮮製成🌊港🇭🇰日🇯🇵都有,仲有新張優惠,𝟏/𝟓開始全場食品𝟖折我梗係要去開餐啦🥢~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪特上刺身盛 ($420)(赤身 • 三文魚腩 • 油甘魚 • 鯛魚 • 池魚王 • 間八薄切 • 帆立貝 • 赤蝦)每款有𝟐片🐟,除左間八薄身少少🤏🏻之外,全部都好厚切🤌🏻同朋仔𝟏人𝟏片,岩岩好👯‍♀️▫️間八魚獲少,係高級魚既𝟏種,食落少少脆,肥而不膩✨▫️帆立貝中間夾青檸🍋沾到少少酸汁,食落更鮮甜😚.▪時令魚薄切 • 𝟏𝟐切 ($220)深海池魚,配既醬汁帶有柚子香🍊食落好清,口感夠爽🤓.另外嗌左幾件壽司🍣▪炙燒大鮪魚腩 ($60)▪香蔥鮪魚腩蓉手卷($40)▪極上鮪魚腩蓉卷 ($60)𝟑款入面最推介係最尾個款💁🏻‍♀️鮪魚腩蓉夠多又綿💗而且覺得卷物入面既飯,相比另外𝟐款更黏更有米香🍚.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺以上價錢 💁🏻‍
依間係日本🇯🇵開業超過百年既老店🛖
海外既第𝟐間分店揀左係📍銅鑼灣插旗🇭🇰
香港分店除左用各地✈️空運到港既刺身食材🐟
仲有新張優惠,𝟏/𝟓開始全場食品𝟖折
我梗係要去開餐啦🥢

▪特上刺身盛 ($420)
每款有𝟐片🐟,除左間八薄身少少🤏🏻之外,全部都好厚切🤌🏻
同朋仔𝟏人𝟏片,岩岩好👯‍♀️
▫️間八魚獲少,係高級魚既𝟏種,食落少少脆,肥而不膩✨
▫️帆立貝中間夾青檸🍋沾到少少酸汁,食落更鮮甜😚
特上刺身盛

▪時令魚薄切 • 𝟏𝟐切 ($220)
深海池魚,配既醬汁帶有柚子香🍊
食落好清,口感夠爽🤓
時令魚薄切 • 𝟏𝟐切
時令魚薄切 • 𝟏𝟐切

另外嗌左幾件壽司🍣
▪炙燒大鮪魚腩 ($60)
炙燒大鮪魚腩

▪香蔥鮪魚腩蓉手卷($40)
香蔥鮪魚腩蓉手卷

▪極上鮪魚腩蓉卷 ($60)
極上鮪魚腩蓉卷

𝟑款入面最推介係最尾個款💁🏻‍♀️
🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺可能因為新開冷氣風力❄️都比較大,所以店員安排我地入座後,怕地女仔會凍🥶主動問我地需唔需毛氈,勁細心🫶🏻