2022-09-09
今日同妹妹專程而來試《享慢煮泰》流心牛角包。店內環境氣氛唔錯,樓底高,坐得好舒服,好舒適。☆Autumn Lunch Menu☆這個lunch menu好抵,$88一個主菜,其他嘅可以自由加購,豐富啲嘅每項可以加一款,我哋好想試多啲,每項都加購。【Optional Starter 加購頭盤】Lobster Bisque Lava Croissant 馳名龍蝦湯流心牛角包/(+$28)~鎮店之寶,牛角包本身睇唔出裏面有任何乾坤,一切開龍蝦湯就流出嚟啦,熱辣辣牛角包索滿龍蝦湯,份外滋味。Classie Lobster Bisque 法式龍蝦湯(+$48)~份量都算大,龍蝦湯味道香濃,吃到唔少龍蝦肉。【Optional from the Grill 加購燒物】Grilled NSA Oysters in Thai Chili Sauce 燒美國生蠔(+$38)~雖然生蠔唔算好大隻,但好新鮮,加入美味醬汁。Grilled squid 生燒魷魚 (+$48)~魷魚燒得好香口,一咬即開,唔會靭,沾少少泰式醬汁,辣辣地好惹味。【Main 主菜】Blace Truifle wild Mushroom
【Optional Starter 加購頭盤】
Lobster Bisque Lava Croissant
馳名龍蝦湯流心牛角包/(+$28)~ 鎮店之寶,牛角包本身睇唔出裏面有任何乾坤,一切開龍蝦湯就流出嚟啦,熱辣辣牛角包索滿龍蝦湯,份外滋味。
法式龍蝦湯(+$48)~
份量都算大,龍蝦湯味道香濃,吃到唔少龍蝦肉。
燒美國生蠔(+$38)~
雖然生蠔唔算好大隻,但好新鮮,加入美味醬汁。
Grilled squid
生燒魷魚 (+$48)~ 魷魚燒得好香口,一咬即開,唔會靭,沾少少泰式醬汁,辣辣地好惹味。 【Main 主菜】
Blace Truifle wild Mushroom Linguine w/63c Onsen Egg
黑松露野菌流心蛋扁意粉~
西班牙黑毛豬腩冬蔭燴飯~
賣相好吸引,厚切黑毛豬肥美極了,
Sous-vide Creme Brilee with Pineapple Puree
鳳梨蓉焦糖燉蛋 ($28)~
加入鳳梨蓉嘅焦糖燉蛋味道特別香, 口感特別滑。
Thai Mik Tea Lava Croissant
泰式奶茶流心牛角包 ($28)~
首尾呼應,甜品都來個牛角包,今次係甜品,奶茶流心,好正啊! 【Optional Drink 加購餐飲】
Iced Thai Milk Tea
凍泰式奶茶(+$10)~
泰式奶茶特點係茶味特別香,這個奶也夠香。
凍蘋果薑汁(+$10)~
妹妹話薑味都幾出。