🍽️ Dinner Review 凡高廚房💰燒美國豬肋骨 $298火焰美國Prime 護心肉牛柳串 $378Set Dinner 轉磨菇湯 +$38轉心太軟 +$48凡高廚房係一間令我Wow 咗出嚟嘅餐廳,係度渡過咗非常愉快的一晚😜 又有得食,又有落地玻璃,又有得篤波🎱 玩得好開心❤️一坐低,見到老闆親自出嚟招呼客人,真係好有誠意!原來餐廳已經有15年歷史,經過咁多年屹立不倒,係有原因🤭 見到好多名人都嚟過打卡,餐廳貼咗好多相出嚟 📷 火焰美國Prime 護心肉牛柳串又有得睇又有得食嘅set dinner! 嚟之前已經好期待,見到枱枱都叫呢個🤣🔥 好有特色,呢個set dinner 分開咗火焰牛柳烤爐,同另一碟薯菜上,份量好大🤤 店員會係你面前serve 好,淋vodka 落烤爐,再烤香牛柳,過程好正,中意整色整水比女朋友嘅男朋友一定要叫呢個😍「護心肉」通常有較少的脂肪和膽固醇,健康得嚟又嫩口,就係食材方面已經見到老闆嘅心思💕 牛柳肉質細嫩、飽滿,富有彈性,入口有層次。風味十分出眾!至於另一set dinnner,豬肋骨肉質豐腴、多汁,加上bbq醬汁獨特香氣,肥瘦位嚼勁十足,好美味!☺️ 豬
🍽️ Dinner Review 凡高廚房

💰
燒美國豬肋骨 $298
火焰美國Prime 護心肉牛柳串 $378
Set Dinner
轉磨菇湯 +$38
轉心太軟 +$48

火焰美國Prime 護心肉牛柳串

至於另一set dinnner,豬肋骨肉質豐腴、多汁,加上bbq醬汁獨特香氣,肥瘦位嚼勁十足,好美味!☺️ 豬肋骨應該係經過一段時間嘅烹調,好容易離骨,女仔食都可以保持Manner😜

Set dinner 本身有頭盤salad, 湯, main, 甜品,再想豐盛啲,不妨試埋新鮮蘑菇湯同心太軟☺️ 好足料,大滿足💖

臨走嘅時候,知道原來凡高廚房仲有做包場,喺度開party一定幾開心!又有得玩又有得食🤪

平日lunchtime 想搵個靚地方同朋友傾下計,openrice search到姨間餐廳好似好靚,就試吓佢❤️佢好近地鐵站,一上到去覺得環境好chill,好舒服,我地叫左兩個set,包頭盤,餐湯,餐飲同甜品。佢啲餐具,裝修,全部都係凡高主題,勁靚,坐得都好舒服。招牌炭燒澳洲新鮮羊架配羊肉濃汁(7成)-$198(4.7/5) 好難得佢唔騷!個人口味黎講唔太受到有騷味,佢一啲都唔騷,勁香羊味,配理佢本身面頭有啲黑胡椒同乾蒜,好好食。炭燒美國安格斯西冷牛扒(5成)-$208(4/5)牛扒好香炭燒味,好厚肉,勁重牛味,size都唔細。要特別讚佢個餐湯,勁香濃菇味,真係新鮮菇打出黎,勁好飲!甜品係tiramisu,都好有心思,唔會過甜,好好食。總結:佢所有野都好高質,好對得住價錢,好適合慶祝或姊妹小聚會,下次會再黎❤️

行政午餐$208精選午餐$168好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:有天爸爸有事去了銅鑼灣,順道想見見我,吃頓飯。所以把握午飯時間走到銅鑼灣,帶他去吃他至愛的牛扒。去了一間上樓的西餐廳。餐廳好特別,如一間畫廊般,放滿凡高的畫作。原來店主好喜歡藝術,想以一個畫家作主題,所以挑選了眾人皆知的凡高。而餐廳佈置的靈感則來自畫作「夜間咖啡廳」,放了一張桌球檯供人玩樂。除了桌球檯,亦有board game 供客人玩,另有一座鋼琴🎹,星期日會有人彈奏表演。跟爸爸每人點了一份午餐。行政午餐有一碟凱薩沙律🥗、一碗野菌忌廉湯、一份主食、甜品及一杯飲品。湯是蘑菇打成溶,味道濃郁。主食選了炭燒美國🇺🇸安格斯西冷牛扒,點了5成熟,牛扒的心呈粉紅色,沒有血水,不韌也不乾身。不用點任何醬汁,單單加點調味粉及鹽,已可帶出牛的香味。配菜有creamy 薯蓉、燈籠椒🫑及少量沙律菜。甜品是紅豆🫘抹茶mousse,不太甜,有少許抹茶回甘味。精選午餐加了$10,同時要頭盤及餐湯,有一份主食、甜品及一杯飲品。頭盤是一件蛋餅,喜歡旁邊
行政午餐
精選午餐
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹
推介原因:

跟爸爸每人點了一份午餐。
跟餐沙律
美國安格斯西冷牛扒

精選午餐加了$10,同時要頭盤及餐湯,有一份主食、甜品及一杯飲品。頭盤是一件蛋餅,喜歡旁邊的沙律,那些意大利🇮🇹黑醋不會太酸,反而帶點甜。菜湯足料,內有大量切成小粒的雜菜,方便食用。主食選了意大利青口、魷魚海鮮汁千層麵。4大隻青口加上海鮮汁,鮮味十足!甜品是panna cotta ,好滑身。
頭盤—蛋餅
意大利青口、魷魚海鮮汁千層麵
Panna  Cotta
熱咖啡

餐廳提供的食物超大碟,性價比高。
跟餐沙律
美國安格斯西冷牛扒
頭盤—蛋餅
意大利青口、魷魚海鮮汁千層麵
Panna  Cotta
2023-05-09 33 浏览
無意中發現銅鑼灣有間餐廳,以凡高嘅畫作做主題,好有藝術氣息㗎! 入到餐廳好有情調,估唔到仲有打卡位。好適合一班人慶祝或者同情人約會💕 我地叫咗個set dinner ,好豐富下😊🦑魷魚配小紅蕃茄前菜好精緻,由魷魚同小紅蕃茄組成。魷魚好有咀嚼感,炭火味好香。小紅蕃茄酸酸甜甜,做食到少少黑胡椒味,非常開胃😋🫕 黑松露雜菜湯是日餐湯係雜菜湯,高纖低脂,飲落好健康。湯入面加咗啲黑松露醬,呢個配搭好清新。仲有熱辣辣嘅餐包,烘焙味好香,感到滿意👍🏻🔥火焰美國Prime護心肉牛柳串份量非常豐厚嘅牛肉串燒,夾埋青紅黃椒同蘑菇一齊燒,好有儀式感😜 牛柳肉汁溢出,護心肉肉味香濃而獨特,肉質有咬口得黎唔會靭。配上牛肉燒汁,牛肉味更突出。伴碟有蒜蓉香草醬薯角,增加飽腹感。🦐意式馬賽海鮮飯飯粒軟熟,吸收晒大蝦、帶子、青口嘅精華,再配上海鮮汁,令味道更鮮。大蝦肉質夠爽,帶子肉質新鮮結實,青口味道鮮甜。🍨飯後甜品當然唔少得加錢升級咗雲呢拿梳乎厘,入面嘅梳乎厘充滿空氣感,細滑軟綿,蛋味香濃。另外仲有小蛋糕,做呢頓視覺饗宴嘅結尾,非常滿足!

🦑魷魚配小紅蕃茄

🫕 黑松露雜菜湯

🔥火焰美國Prime護心肉牛柳串

🦐意式馬賽海鮮飯

🍨飯後甜品當然唔少得
2023-05-08 60 浏览
🥢 Hong Kong|銅鑼灣Causeway Bay|凡高廚房健康午餐$158所有食物都有卡路里提供 適合減肥中的大家 可以放心食蘋果田園沙律(20 Calories)Focaccia (15 Calories)清新的青蘋果作為開胃前菜 炭燒素漢堡扒伴意式雜菜薯粒 Roasted Beyond Burger w/. Veg(250 Calories)素漢堡扒口感同真肉漢堡扒非常相似 烤過之後 更加焦香嫩蘆筍配上薯仔粒 健康的配搭調味不錯 只係250卡路里😆DessertNatvia 法式焦糖燉蛋Crème Brûlée (60 Calories)w/. Natvia Sweetener(Organic, 0.4 Calories) 使用天然甜味劑 濃濃的蛋香配上焦脆的焦糖表面美好的作結精選午餐:餐湯 野菌湯 8種菇磨制而成 粒粒口感清香的味道Risotto With Spanish Pork Belly In Cream Sauce西班牙豬腩配忌廉意大利飯HK$168意大利飯粒粒分明有咬口 濃郁的白汁豬腩肉煎得焦香十足 相當惹味非常邪惡嘅豬腩肉 已經好快俾我哋食晒🤣海鮮拼盤58$時

健康午餐$158
所有食物都有卡路里提供 適合減肥中的大家 可以放心食

蘋果田園沙律(20 Calories)
Focaccia (15 Calories)
清新的青蘋果作為開胃前菜

炭燒素漢堡扒伴意式雜菜薯粒
Roasted Beyond Burger w/. Veg
(250 Calories)
素漢堡扒口感同真肉漢堡扒非常相似
烤過之後 更加焦香
嫩蘆筍配上薯仔粒 健康的配搭
調味不錯 只係250卡路里😆

Dessert
Natvia 法式焦糖燉蛋
Crème Brûlée (60 Calories)
w/. Natvia Sweetener
(Organic, 0.4 Calories)
使用天然甜味劑 濃濃的蛋香配上焦脆的焦糖表面

時令活生蠔
新鮮太平洋虎蝦
加拿大翡翠螺
煮澳洲青口

另外非常優惠嘅配搭,可以加海鮮拼盤
非常新鮮 肉質爽口 物超所值
2023-05-08 28 浏览
裝潢好有藝術氣息,壁畫同室內設計真係好用心 有幾個靚靚打卡位 門口仲有啲雀 好鬼靚佢哋啲菜單好豐富有分健康餐同正常嘅dinner set健康餐仲寫埋有幾多卡路里😹😹每一道菜的擺盤都非常考究,讓人看了就有食慾椰菜花忌廉湯 超濃郁🫶🏻好creamy 好似食咗成棵菜咁燕麥餐包 同芝麻餐包上枱夠熱溶到啲牛油好正😊牛油果他他 啖啖牛油果味香味 調味不錯火焰牛柳🔥店員會喺你面前炭燒牛柳 超級大粒仲有三色椒 🫑蘑菇 牛柳嘅熟度都掌握得唔錯👍🏻炭燒素漢堡扒 慢煮格陵蘭比目魚大啡菇好Juicy 比目魚煎得好香脆蟹肉田園沙律 🥗都好多蟹肉喺面沙律菜幾新鮮焦糖燉蛋焦糖好脆 燉蛋好滑 又幾出色😍

佢哋啲菜單好豐富
有分健康餐同正常嘅dinner set
健康餐仲寫埋有幾多卡路里😹😹
每一道菜的擺盤都非常考究,讓人看了就有食慾

椰菜花忌廉湯 超濃郁🫶🏻

蟹肉田園沙律 🥗
都好多蟹肉喺面沙律菜幾新鮮

焦糖燉蛋
焦糖好脆 燉蛋好滑 又幾出色😍
1.晚餐麵包也有故事,由香港老店蓮香園供應,老闆親自介紹,專用無糖配方。餐湯是清甜的菜湯,不過鹹,開胃。主菜:刺身級帶子虎蝦配墨汁意粉帶子大件,爽口鮮甜,墨汁意粉軟硬適中,三者配合海鮮味更出色2.健康之選:炭燒美國護心肉柳,帶子刺身伴乾菌及法國黃菌,配大啡菇 青瓜很驚喜餐廳設有獨特的健康餐供生酮、低碳、素食等人士選擇,非常有心關注客人需要。肉燒得剛好,牛味濃,沒有太多脂肪口感微微紮實,配菜也很值得欣賞!各種新鮮食材及菌類合併,很健康呢。環境不是靠色彩堆砌,每幅畫作的故事皆有小卡在下方介紹,店內設計也與畫呼應。美食與美感,留待你發現,處處驚喜。

1.晚餐

餐湯是清甜的菜湯,不過鹹,開胃。
主菜:刺身級帶子虎蝦配墨汁意粉
帶子大件,爽口鮮甜,墨汁意粉軟硬適中,三者配合海鮮味更出色

美食與美感,留待你發現,處處驚喜。[爱心][玫瑰]
2023-05-06 31 浏览
餐廳是一家充滿藝術氣息的西餐廳,店內擺放著大量凡高著名畫作,讓人彷彿置身於博物館之中。先點來了一份starter,牛油果蓉配沙律菜。這道菜口感清爽,牛油果蓉的香味和沙律菜的爽脆口感完美結合,亦包有餐湯and包!這裡磨菇湯都幾出名,但今次無叫到!之後main係火焰美國prime護心肉牛柳串,這道菜以新鮮的牛肉為主角,大大粒牛肉粒加清爽多水既登籠椒,搭配上香氣四溢的燒烤醬汁,口感豐富,讓人垂涎欲滴。另一晚餐虎蝦紐西蘭牛柳粒蒜片意大利粉。這道菜使用有機橄欖油,令意大利粉更加香濃,蝦和牛肉也非常嫩滑,份量亦都非常大。最後還有甜品,所以都相當滿足。

最後還有甜品,所以都相當滿足。
2023-05-02 39 浏览
是日頭盤~沙律來的,內裡有炸煙肉粒、碎芝士、生菜、麵包粒及沙律醬,味道酸酸的,很開胃~98%野菌忌簾湯~非常香濃,很香野菌味,每一口均能喝到大量的野菌粒,很足料,跟湯的麵包更是熱辣辣,軟棉棉,超好吃~炭燒素漢堡扒伴意式雜菜薯粒~有很多嫩蘆筍,脆卜卜,沒有渣,薯角內裡還超多薯蓉,而素漢堡扒內裡有很多蘑菇粒,很香蘑菇味又增加了口感~莫薩里拉芝士焗龍蝦意大利粉~龍蝦有很多蝦膏,肉質彈牙,焗後的龍蝦香味更香,意粉更每口也掛上了濃郁的龍蝦汁~Terimisu~芝士濃滑,頂部曬上了咖啡粉及朱古力粉,好吃~Natvia 法式焦糖燉蛋~甜味剛剛好,燉蛋非常嫩滑,有蛋香,頂層的焦糖脆卜卜,跟平日吃的相比更好吃,而且據說只有60卡路里,健美人士福音~日本茉莉伯爵茶~花香味濃,喝後口腔內還有清香的花香味~

日本茉莉伯爵茶~花香味濃,喝後口腔內還有清香的花香味~
∝藝術與美味融合@凡高廚房 = = = = = = = = = = = = = =  📍 凡高廚房 | 銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室環境:★★★★★ | 味道:★★★★★服務:★★★★☆ | 抵食:★★★★★————————————————同情人日日開心每日都是情人節好耐之前已經聽過「凡高廚房」一直都未有機會去過親愛的過開海做野隨便拍拖食個藝術畫廊晚餐→餐廳門口已經掛左好多畫感覺自己身處畫廊餐廳叫「凡高廚房」內裡環境寬敞有不少梵高油畫裝飾好有藝術氣息亦都有不少打卡位置活動空間仲有一張桌球枱→經店員介紹原來餐廳已經屹立銅鑼灣15年除咗有堂食外,餐廳仲有包場服務親子聚會、公司團建都可以→睇返Menu選擇都多有1人 / 多人Set DinnerOrder時店員都有介紹招牌Set Dinner大多都有包餐湯、沙律→∝是日餐湯∝是日餐湯是雜菜湯用料足料,味道帶微辣酸酸甜甜十分開胃→∝98%野菌忌廉湯∝店員一再推薦入口馥郁菇香口感絲滑每啖湯都飲到粒粒蘑菇口感豐富→∝歐陸式小食∝跟餐嘅2款餐前小食都唔同前菜入口清新開胃→∝燒澳洲刺身級帶子大蜆及虎蝦配鮮墨汁意
[銅鑼灣.意大利菜]∝藝術與美味融合@凡高廚房
= = = = = = = = = = = = = =
環境:★★★★★ | 味道:★★★★★
服務:★★★★☆ | 抵食:★★★★★
————————————————
同情人日日開心每日都是情人節
好耐之前已經聽過「凡高廚房」
一直都未有機會去過
親愛的過開海做野
隨便拍拖食個藝術畫廊晚餐

餐廳門口已經掛左好多畫
感覺自己身處畫廊
餐廳叫「凡高廚房」
內裡環境寬敞
有不少梵高油畫裝飾
好有藝術氣息
亦都有不少打卡位置
活動空間仲有一張桌球枱

經店員介紹原來餐廳已經屹立銅鑼灣15年
除咗有堂食外,餐廳仲有包場服務
親子聚會、公司團建都可以

睇返Menu選擇都多
有1人 / 多人Set Dinner
Order時店員都有介紹招牌
Set Dinner大多都有包餐湯、沙律

∝是日餐湯∝
是日餐湯是雜菜湯
用料足料,味道帶微辣
酸酸甜甜十分開胃

∝招牌澳洲頂級和羊配蒜蓉香草醬薯角∝
和羊肉質同普通羊肉質不同
口感完全不韌
入口更加軟冧嫩滑
沒有羊羶味,充滿炭燒肉汁香味
招牌澳洲頂級和羊配蒜蓉香草醬薯角

∝精選甜品
2個set 一人一款
經典芝士蛋糕口感細膩
另一款一口泡芙
兩款都唔會太甜膩
作為完美晚餐結尾
————————————————
#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #西餐 #意大利菜 #凡高廚房 #銅鑼灣探店
#香港美食 #香港西餐廳 #西餐廳 #香港探店 #香港必食餐廳
#講女C生活 #卡咪黃 #講女美食團 #msCammyFood #FindEatCouple #孖住搵食 #相機食先

▿▾▿▾▿▾▿▾▿▾▿▾▿▾▿▾▿▾▿▾▿
燒澳洲刺身級帶子大蜆及虎蝦配鮮墨汁意大利粉
招牌澳洲頂級和羊配蒜蓉香草醬薯角
一直有留意呢間餐廳想黎食,covid後終於lunchtime出動試吓。一出lift已有驚喜,見到兩個籠,入面有一對好靚好可愛嘅lovebirds愛情鳥。入面裝修都好有情調,由牆身到枱面同餐具好有藝術氣息。Lunch set menu好抵食,$168有西冷牛扒,加$10有埋頭盤+餐湯。頭盤係Parma ham,餐湯係雜菜湯,兩個都好味。西冷牛扒配上好多沙律菜,夠健康。西冷牛扒軟硬適中,落少少海鹽,味道更加突出。最後仲有埋甜品,餐茶,埋單$200,高質抵食。呢度坐得舒服,氣氛好,夠chill好適合姊妹group chit chat,見到有tea set好抵,下次同班姊妹黎。

入面裝修都好有情調,由牆身到枱面同餐具好有藝術氣息。

頭盤係Parma ham,餐湯係雜菜湯,兩個都好味。

最後仲有埋甜品,餐茶,埋單$200,高質抵食。

2023-04-24
午餐
  • 炭燒美國安格斯西冷牛扒
  • 餐包
  • 雜菜湯
  • 羅宋湯
  • 沙律
  • 餐湯
朋友推介嚟呢間充滿藝術氣息嘅西餐廳,餐廳嘅佈置同食物質素都令人好滿意行政套餐($208) - 莫薩里拉芝士焗龍蝦意大利粉、是日頭盤、98%野菌忌廉湯、是日甜品及咖啡或茶龍蝦肉好實淨,加咗芝士、蒜、香草等嘅香料焗,配埋重海鮮味嘅龍蝦汁,好好食,意粉口感亦好好健康午餐($168) - 烤加州爐魚柳紅橙蜂蜜汁伴意式雜菜、俄羅斯野菜湯、蕃茄法包、Natvia法式焦糖燉蛋及咖啡或茶爐魚烤到皮脆肉嫩,魚同雜菜包括翠玉瓜、筍、生菜等嘅食材都好新鮮,所以加啲香料同汁已經好好食包好軟熟,上枱時亦好夠熱沙律菜新鮮,配埋麵包糠、煙肉乾同沙律醬,口感豐富,好開胃野菌湯同雜菜湯濃度啱啱好,湯料亦好足檸檬茶茶底香濃,檸檬亦好新鮮Tiramisu咖啡味香濃,亦好順滑;焦糖燉蛋甜度適中,蛋味濃,焦糖好出色,黃金色又脆卜卜餐廳每個角落都係打卡位,佈置極具心思,傢俬、擺設、燈、裝飾、畫、牆、各式器皿等等都好有藝術氣息,令人有種置身歐洲嘅感覺座位亦闊落舒適,枱同枱之間空間好夠,餐牌提供嘅選擇亦多凡高廚房環境同佈置好靚好特別,食物質素高,份量亦足,價錢合理,老闆同員工都好殷勤,喺度食嘢體驗好好

包好軟熟,上枱時亦好夠熱

沙律菜新鮮,配埋麵包糠、煙肉乾同沙律醬,口感豐富,好開胃

野菌湯同雜菜湯濃度啱啱好,湯料亦好足

檸檬茶茶底香濃,檸檬亦好新鮮

座位亦闊落舒適,枱同枱之間空間好夠,餐牌提供嘅選擇亦多

2023-04-27 86 浏览
表姐從美國回來探我,當然要搵間高級餐廳同佢洗塵,阿女話銅鑼灣凡高廚房,格局非同凡響又高級,好適合我哋聚舊兼食晚飯。凡高廚房在樓上二樓,一入去立即眼前一亮,餐廳裝修十分華麗,充滿歐陸式風格,牆壁上的佈置全都是梵高的畫作,令餐廳充滿藝術色彩,用餐氣氛濃厚。晚市套餐:首先來個歐陸式前菜小食:煙三文魚長通粉沙律,擺設精美,煙燻三文魚新鮮味咸鮮,長通粉加埋粟米和沙律醬,味道層次感豐富。是日餐湯雜菜湯濃郁,又可加$38轉90%野菌忌廉湯,綿滑香濃,陣陣菇香令人齒頰留香。燒美國豬肋骨配燒烤汁伴薯蓉香草醬薯角,豬肋骨用了味道較濃郁的調料來調味,所以好入味!骨與骨之間的肉香味濃,還有外層酸甜濃膩的燒烤醬汁,薯角沾上特製的醬汁,惹味又有口感。意式馬賽海鮮飯,材料包括大蝦、帶子、青口、燈籠椒配海鮮汁,海鮮好新鮮,大蝦爽口,帶子青口香甜,意大利飯吸收了海鮮的精華和海鮮汁,飯粒粒分明軟硬適中,濕潤中帶甜味。黃氏里米尼:芒果梳打加雲呢拿雪糕,清甜的芒果香,氣泡感十足,加上香甜的雲呢拿雪糕,味道更佳。歡聚帕爾馬:菠蘿梳打加雲呢拿雪糕,菠蘿味都唔錯,一樣香甜美味!上面係是日甜品,擺設得精緻,窩夫加上忌廉和一些生果,香

晚市套餐:

燒美國豬肋骨配燒烤汁

上面係是日甜品,擺設得精緻,窩夫加上忌廉和一些生果,香脆甜美。
又可加$38轉焦糖燉蛋,賣相擺設一樣好精美,滑嘟嘟的法式焦糖燉蛋,啖啖都有陣陣豐富的奶香,吃起來又香又甜,加上甜甜酸酸的生果粒,增加不少口感。
2023-04-27 28 浏览
一直都有留意這間餐廳的食評,覺得這間餐廳好有藝術氣質,今晚便安排時間到來。火焰美國Prime護心牛柳串$378 ,由於這間餐廳奉行少鹽少油,侍應會將岩鹽放在旁邊,食客可以根據自己的喜好添加調味料。牛柳串外表香脆,內裏肉質豐富,加點芥末醬可以去除油膩感,另外加點伴碟的燒汁,味道更佳。燒美國豬肋骨配燒烤汁$298 ,豬肋骨肉汁豐富,口感軟淋,外面鋪滿了酸酸甜甜的醬汁,增加了豬筋骨的味道層次,歐陸式前菜小食,今晚是煙三文魚通心粉,份量適中,作為前菜非常適合。是日餐湯,蔬菜湯味道偏淡,非常適合喜愛清淡的人士。是日餐湯加$38轉98%野菌忌廉湯,野菌味道濃郁,果然是這裏的名物。

是日餐湯,蔬菜湯味道偏淡,非常適合喜愛清淡的人士。

銅鑼灣 凡高廚房 以印象派畫家梵谷作品主題餐廳當中我最欣賞其中星夜於餐廳擺設或碟都融入係裏面,整體個用餐環境被濃厚藝術氣息包圍美國冰鮮純天然頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁$168 (精選午餐)西冷約5成熟,已切好一片片!感覺脂肪較少,肉味挺濃!已包頭盤及甜品蘋果田園沙律欖油黑醋汁配酸酸青蘋果粒挺開胃!(加$10可同時享用頭盤同埋餐湯)亦包是日甜品及 凍檸茶(加$28有紅白酒一杯)西班牙紅椒粉無皮雞肉串伴意式傳統炒雜菜$118 (健康午餐)跟bbq醬健康午餐嘅特色係由頭盤、湯至甜品都清楚列明當中卡路里,減肥人士建議選呢款兩大串超大串,用上雞扒肉去皮簡單用上紅椒粉調味,肉質唔乾,絕對健康減肥人士之選 !俄羅斯野菜湯清淡健康, 似減肥飲到果種天然蔬菜湯 焦糖燉蛋 細細個很精緻,燉蛋順滑~只不過係60卡路里餐飲玫瑰伯爵茶

美國冰鮮純天然頂級西冷沙律

配柚子醋沙律汁$168 (精選午餐)

西冷約5成熟,已切好一片片!
感覺脂肪較少,肉味挺濃!

已包頭盤及甜品

蘋果田園沙律

亦包是日甜品及 凍檸茶
(加$28有紅白酒一杯)

西班牙紅椒粉無皮雞肉串
伴意式傳統炒雜菜$118 (健康午餐)跟bbq醬

俄羅斯野菜湯
清淡健康, 似減肥飲到果種天然蔬菜湯

焦糖燉蛋
細細個很精緻,燉蛋順滑~
只不過係60卡路里

餐飲