2023-06-12 33 浏览
銅鑼灣 - 梵高廚房今天我來分享一下我在銅鑼灣梵高廚房的用餐體驗。當我走出電梯時,就被門口的四隻可愛小鸚鵡和梵高的作品所吸引。進入餐廳後,我注意到門頂懸掛著一幅梵高的畫作,為整個餐廳增添了一分文藝氣息。在開始我們的餐點之前,先來試試他們的前菜。薯仔沙律以其清爽的口感和新鮮的材料讓我們胃口大開。羅宋湯則是清淡,讓人沒有負擔感。我們試了兩道不同的菜式。一道是美國冰鮮純天然頂級西冷沙律,配上日式和風汁。西冷肉質鮮嫩,口感細膩,搭配和風汁,讓整道菜式更加清新爽口。另一道是香煎虎蝦配忌康波菜汁意大利飯,這道菜是我們最喜歡的一道。虎蝦肉質鮮美,煎得金黃酥脆,搭配上忌康波菜汁的意大利飯,讓整道菜式的口感層次更加豐富。銅鑼灣梵高廚房是一家值得推薦的餐廳。他們的菜式創新,口感豐富,餐廳的裝潢也非常別致。如果你想嚐試一下健康清淡的美食,不妨來梵高廚房一試。
銅鑼灣 - 梵高廚房

今天我來分享一下我在銅鑼灣梵高廚房的用餐體驗。

2023-06-12 26 浏览
第一次來到銅鑼灣呢一間嘅餐廳,一去到餐廳門口有兩對好可愛嘅雀仔❤️❤️到餐廳入面有好浪漫嘅古典音樂,令到整個情懷全是藝術氣息。嗌咗一個午餐前菜嘅薯仔沙律好好味呀,又一個沒有牛肉嘅羅宋湯😊在這裏工作的服務員叔叔好有趣好懂得搞氣氛。我加錢嗌咗個海鮮拼盤,每一款嘅海鮮都比較新鮮食落去好好味。最後我嘅主席係菠菜汁大蝦意大利飯,這兩隻大蝦非常爽口彈牙,好像食雞髀一樣咬這個蝦肉🤣🤣這一個套餐有一個甜品附送,每次嘅甜品都唔一樣,記得主動問服務人員啦❤️最後我加錢,買咗個心太軟,這一個甜品配搭,咁有藝術感嘅餐廳最佳的配搭。
到餐廳入面有好浪漫嘅古典音樂,令到整個情懷全是藝術氣息。

2023-06-07
庆祝纪念
纪念日
2023-06-12 30 浏览
今日同同事食farewell dinner,知道佢一向都好陶醉藝術畫作,上網係意見到呢間餐廳,決定要帶佢嚟感受一下。一上到去佢已經被餐廳嘅裝修吸引住咗,嘩聲不斷,好彩當晚早到,唔係嘅話真係好失禮😂餐廳每個角落都掛上凡高嘅畫作,佈置都好有心思,全以歐陸風為主,充滿藝術感。嘢食方面我點咗set dinner嘅美國prime護心火焰牛柳。跟餐嘅有頭盤餐湯同法式麵包,頭盤係chop醉嘅洋蔥蕃茄沙律,味道偏碌,但好開胃!餐湯係俄羅斯野菜湯,但味道超淡。正當懷疑緊main course 味道嘅時候,侍應就端上一碟串燒牛柳,淋上火焰白酒,超有gimmick。原本以為燒牛柳份量唔多,但一共有兩串燒牛柳,每串都有三大嚿牛柳夾雜埋波椒,仲有炸薯伴碟。牛柳燒到剛剛好,裡面仲有輕微粉紅,肉質結實但充滿肉汁,蘸埋燒烤汁味道更豐富!最後送上埋甜點,當日係迷你忌廉蛋糕,仲有陣陣嘅士多啤梨香味!每隻碟都有餐廳名嘅朱古力粉,好靚。

2023-06-11 19 浏览
記得呢間餐廳細個同屋企人嚟食過,決定今晚帶我老公嚟試吓。餐廳裝修都無大改變,全部都掛上凡高嘅畫作,連細個曾經喺到彈生日歌比我媽咪聽部鋼琴仲喺到。環境依舊舒服令人放鬆,感受到餐廳對裝修嘅執著,令個角落都充滿藝術氣息。我哋點咗兩份dinner set,一份比目魚,一份燒牛柳。Appetizer係一份sour onions and tomatoes,味道酸酸開胃一流!餐湯係羅宋湯,不過味道稍嫌過淡。仲有一籃香脆嘅法式麵包。比目魚煎到外表金黃香脆,魚肉有質感,唔會鬆散,蘸埋秘很嘅sour cream sauce味道更加有層次。仲有baby asparagus同埋deep fried potatoes🥔 燒牛柳好特別,上菜時會淋上著火嘅白酒,吸睛指數極高啊!有兩大串牛柳夾雜住ball pepper🫑 牛柳肉味濃郁仲有微微嘅白酒香味,配埋爽甜嘅甜椒就唔會咁膩👍🏽最後仲有一道甜品,係迷你士多啤梨蛋卷,同樣出色,蛋糕濕潤可口,可以話將今晚晚餐係畫上完美句號👍🏽
記得呢間餐廳細個同屋企人嚟食過,決定今晚帶我老公嚟試吓。

我哋點咗兩份dinner set,一份比目魚,一份燒牛柳。

今日同文青女友人去左位於銅鑼灣既👨‍🎨「凡高餐廳」食晏😬一出Lift開始已經被多幅圖畫包圍🖼️仲有幾個打卡位添😎我地不約而同選了健康套餐😬這套餐由專業營養師製訂😬每樣食物都知道有多少卡路里👍啱哂需要瘦身既朋友🥰前菜沙律菜新鮮爽脆🥗可自由加入欖欖油及沙律醋🥰主菜🦐意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉🍝熱辣辣充滿蒜香十足既意粉🍝上面有兩隻大虎蝦鮮甜爽口🦐意粉好煙銀彈牙仲好香蒜片味同埋欖欖油味😍食到停唔到口🙂🐟炸加洲鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜本身鍾意啖啖既鱸魚柳😍師傅將魚柳皮煎到金黃香脆又保留到魚既肉質口感😊配埋血橙蜂蜜汁讓鮮味提升😎🦐海鮮拼盤 + $58非常新鮮又抵食😍拼盤有大蝦三隻🦐翡翠螺及青口仔👍Creamy生蠔🦪🥚法式焦糖燉蛋焦糖燒到焦香😍燉蛋好嫩滑蛋香十足👍飲品熱齋啡☕️熱檸檬水🍋提提大家記得要book位啊😉

前菜

飲品
熱齋啡☕️熱檸檬水🍋

提提大家記得要book位啊😉
2023-06-08 35 浏览
今日同同事去左一間叫凡高廚房既西餐廳。入去之前都覺得點解叫凡高廚房呢,原來入到去,佢裝修得真係好似一間畫廊咁靚,好有藝術氣氛。我哋中午時間去,唔算太多人,空間好闊落,而且好光猛,坐得好舒服。佢個精選午餐可以配是日頭盤同埋精選餐湯,同事叫咗個大蝦risotto 配 菠菜汁,味道好特別,啲蝦好大隻,咬落好爽口,個飯好濃味而且又好有忌廉味,真係好正。我就叫咗個美國安格斯牛肉漢堡,配蜜糖芥末醬,香草薯角,佢個漢堡包有成三四厚,勁足料,好juicy,而且佢塊牛肉仲有好香濃嘅牛味,啲薯角又好趣,又有少少甜,真係好好味。最最最正係跟餐個甜品,佢今日係焦糖布丁,個焦糖好脆卜卜,布丁軟林林,形成強烈嘅對比,呢個真係100分!
今日同同事去左一間叫凡高廚房既西餐廳。

位於銅鑼灣中心既凡高廚房原來已經開業15年,住左係到咁耐都冇試過。一出電梯就見到大量凡高風格既畫作,我最鍾意佢每一幅畫作旁邊都有一段文字介紹,好似真係去左凡高畫展一樣。精選午餐(意大利青口海鮮汁千層麵$168,美國純天然頂級西冷沙律配柚子醬沙律汁$168):前菜沙律 – 唔係普通沙律黎,係巴馬火腿黎,唔似出面既巴馬火腿會好咸好柴,火腿咸度岩岩好,哈密瓜甜味足夠,好有層次。餐包- 餐包有兩款,上菜前有翻熱過,軟綿綿,熱辣辣,表面既芝麻好香,增添風味,朋友加左牛油,熱辣辣既表面,令到牛油有少少融化,好邪惡美國純天然頂級西冷沙律配柚子醬沙律汁 – 西沙扒用左比較肥既部位,油脂味香但無乜油膩感,畢竟西冷本身就係偏瘦既部分,雖然肉燒得比較熟,但食落完全唔柴,好柔軟,牛味濃郁,係上乘既用料,加埋清新既柚子汁沙律食落好舒服,大大力推薦。凍檸茶 – 一般茶餐廳凍檸茶,自己落糖漿,好岩我依啲唔鍾意甜既人好鍾意。

2023-06-07 37 浏览
梵高係19世紀歐洲們最重要嘅藝術家之一,佢嘅作品中活左強烈嘅感情同埋戲劇性,融合現代主義同自然主義嘅人數,對後世藝術界有重大嘅影響。梵高嘅作品以鮮艷嘅顏色同強烈嘅對比嚟表現自然景物同埋人物,其中最出名嘅係向日葵系列同埋星空系列。餐廳入面放咗好多梵高唔同嘅作品同埋有關嘅書籍,所以今日除咗欣賞唔同嘅作品之外,仲想品嚐一下餐廳嘅美食。睇咗一陣作品同埋書後我同朋友就開始點嘢食廚師晚餐推介($498)頭盤-煙三文魚帶子他,煙三文魚香味濃郁,帶子鮮甜-普羅旺斯式炒田螺,田螺口肉,薯蓉軟滑餐湯-98%惹菌忌廉湯,菇味濃郁而且有口感主菜-波士頓龍蝦及法國香草忌廉汁意大利飯,龍蝦啖啖肉,香草忌廉汁香濃配上細細粒嘅燴意大利飯晚餐B($278)-燒澳洲刺身及帶子大蜆及虎蝦拼單墨魚汁意大利粉,有帶子刺身、虎蝦及青口,海鮮10分新鮮,而且好彈牙,意粉硬度啱啱好,加上鹹香嘅墨魚汁,非常喜歡餐湯-雜菜湯飲品-自家製檸檬梳打,味道清新,解渴,啱晒夏天甜品-士多啤梨凍餅、士多啤梨窩夫,唔太甜唔,細細件,為晚餐畫上完美句號

睇咗一陣作品同埋書後我同朋友就開始點嘢食

廚師晚餐推介($498)
頭盤
-煙三文魚帶子他,煙三文魚香味濃郁,帶子鮮甜
-普羅旺斯式炒田螺,田螺口肉,薯蓉軟滑

餐湯
-98%惹菌忌廉湯,菇味濃郁而且有口感

主菜

晚餐B($278)

餐湯
-雜菜湯

飲品
-自家製檸檬梳打,味道清新,解渴,啱晒夏天

甜品
2023-06-06 35 浏览
位於銅鑼灣,經營13年歷史既凡高餐廳🍴有格調又有氣質高雅感覺,一入到去感覺自己自身於藝術館內❣️好舒服又放鬆😎#銅鑼灣美食#銅鑼灣#香港美食#灣仔#香港餐廳#hkfoodblogger #hkkol #hkfoodig #hkfood #好多款式#健康飲食#美食#相機食先#hongkong #hkig #852food#香港探店#美味#凡高餐廳 #香港必食餐廳#西餐廳#香港西餐俄羅斯野菜湯 .蘋果家園沙律健康嘅雜菜湯,入邊都好多不同蔬菜材料!用上青蘋果🍏黎整沙律🥗特別有噱頭,而且沙律菜好新鮮,每日兩轉新鮮運到🤲🏻蘑菇湯將蘑菇磨成蓉,濃郁地打入湯入邊,令整碗湯很重蘑菇味,鹹到得宜👍🍝意式煎虎蝦蒜片意大利粉(有機橄欖油)厚肉嘅虎蝦,表面上輕輕煎過,啖啖肉,蝦頭好多蝦膏🦐咬落去仲有蝦汁會流岀黎,好Juice🦐雖然意粉冇汁,但配健康有機橄欖油意大利粉,成個感覺好清新🙆🏻‍♀️🍝美國純天然頂級西冷,沙律配日式和風汁七成熟既西冷牛扒🥩上碟已經切好,厚度適中,而且粉嫩嘅肉,煎完仍然鎖住肉汁,上面灑了少少海鹽,味道更自然,令牛味更突出💃🏻🦪🦐海鮮拼盤(跟餐+58)時令活生蠔🦪(1)太平洋虎蝦(3)加拿大翡
位於銅鑼灣,經營13年歷史既凡高餐廳🍴

俄羅斯野菜湯 .蘋果家園沙律
健康嘅雜菜湯,入邊都好多不同蔬菜材料!

蘑菇湯

🍝意式煎虎蝦蒜片意大利粉(有機橄欖油)

🍝美國純天然頂級西冷,沙律配日式和風汁

🦪🦐海鮮拼盤(跟餐+58)
時令活生蠔🦪(1)
太平洋虎蝦(3)
加拿大翡翠螺(1)
澳洲青口仔(2)
全部海鮮🦞都好新鮮,冇腥味,每啖都飲到海水味,真心好鮮甜,而且只係加$58既價錢就可以食到,真心好底食👍推薦🫶🏻

日本茉莉伯爵茶☕️
陣陣既茉莉花味,聞到都有一種放鬆嘅感覺,又可以去除油膩感🤲🏻

跟餐有甜品🍮唔甜又好食,可以畫上句號。
同朋友好鍾意黎呢度食lunch,因為坐得舒服,冇時間壓力,氣氛輕鬆寫意,所以我哋成日黎同儲咗d vouchers。就算冇voucher,lunch set已送上餐包 再+$10都已經可以有沙律前菜同湯,所以好抵食。坐底見到我前面嘅枱塵係STARRY NIGHT OVER THE RHONE,好開心,因為凡高d畫,我最鍾意STARRY NIGHT系列。兩個人叫咗兩個set,一個美國安格斯牛肉漢堡,肉質柔軟,好厚身,好juicy;另一個頂級西冷加沙律配柚子汁,因我唔食洋蔥,職員好好,沙律幫我走洋蔥,d沙律份量好多,有益健康;塊西冷煮得啱啱好,肉味濃,油脂分佈平均,又不失咬口, 唔洗蘸任何醬汁都好好食。之後仲有甜品同餐茶,所以真係抵食,又有質素;如果你同我一樣鍾意睇畫,你都會鍾意呢度嘅浪漫藝術氣氛。

2023-05-22
午餐
  • 炭燒美國安格斯西冷牛扒
  • 餐包
  • 雜菜湯
  • 餐湯
  • 羅宋湯
2023-06-04 24 浏览
🗣️“I don't know anything with certainty, but seeing the stars makes me dream.”🗣️“I dream my painting and I paint my dream.”相信大家對「梵高」都唔陌生,藝壇最偉大的藝術家之一。《星空》、《向日葵》、《有烏鴉的麥田》…感性細膩嘅名畫數不盡……但有一日發現…———————————————————————🔎現實中,原來有間餐廳叫「梵高餐廳」位於銅鑼灣,佢所有嘅環境裝飾都係喺梵高畫作中取材做佈置。Bookmark咗咁耐嘅主題餐廳,今日終於約埋朋友一齊上食意大利菜/西式套餐。———————————————————————🔴Executive Set Lunch行政套餐➡️Appetizer是日頭盤---巴馬火腿蜜瓜沙律開胃頭盤,香甜蜜瓜配鹹香嘅巴馬火腿好夾,幾時都咁好食🥰。大滿足。➡️Soup 98%野菌忌廉湯將蘑菇打成細細嘅茸,口感特別嫩滑,加埋忌廉就好濃好creamy!➡️Main Course 炭燒美國安格斯西冷牛扒伴乾菌及法國黃菌($208)Medium炭燒牛扒油脂分布平均,色
🔴Executive Set Lunch行政套餐

➡️Appetizer是日頭盤---巴馬火腿蜜瓜沙律

➡️Soup 98%野菌忌廉湯

炭燒牛扒油脂分布平均,色澤鮮亮,且有輕微煙熏味。切開牛扒,入面質嫩爽口有韌勁,厚度足夠易咬開,配埋乾菌同法國黃菌,減輕油膩感。

➡️Dessert 是日甜品---Tiramisu
Tiramisu唔會太甜,且細細杯好快食完,之後仲想續添呀。
➡️Iced mailk tea
食咁多嘢,入杯凍奶茶解解渴,我至愛❤️。
🟢Set Lunch 精選午餐

➡️Daily Appetizer 是日頭盤---凱撒沙律
新鮮蔬菜,有少許麵包粒配埋沙律醬,胃口大增。

➡️Risotto With Italian Mushrooms In Black Truffle Cream Sauce 意大利蘑菇黑松露忌廉意大利飯($138)
黑松露醬、蘑菇、飯粒已係risotto基本配搭。
飯粒咬勁啱啱好之餘,夾雜蘑菇嘅彈感,且每一啖都掛到黑松露忌廉汁,秉承意大利飯應有嘅特質,令身邊人食指大動。
➡️Daily Dessert 是日甜品——蜂蜜玫瑰奶凍
口感細膩爽滑,入口即化。炎熱夏天,係充斥住凡高氣息嘅環境入面,品嚐最甜蜜嘅浪漫甜品

➡️Iced lemon tea
夏天熱辣辣要飲返杯凍檸茶消暑。

‼️有加一服務費‼️
2023-05-22
用餐优惠
優惠券
  • 98%野菌忌廉湯
  • 炭燒美國安格斯西冷牛扒
  • 餐包
Book左同個FD食個晚飯聚下..聽過好耐今次黎左見到了..餐廳好多特色的佈置..除左有好多畫之外, 有桌球台等等當然都有好多打卡的位置...就連部份餐具等都好有FEEL!!!我地叫左兩個餐~極緻牛之盛宴餐 + 澳洲鮮BB青口仔扁意大利粉SET DINNER兩個餐我地都係飲98%野菌忌廉湯~呢個湯真係要認真介紹下:佢係勁濃勁正的菇菇湯=]佢有98%都係菇黎架..打碎整成忌廉湯!我係餐湯會成日唔飲晒的人因為驚太飽但係呢個真係忍唔住高速清左見底~餐包: 佢細心咁比左兩款唔同口味..亦都係烘過外脆內面鬆軟的包黎的~熱辣辣加埋牛油HAHAAA....絕配!炭燒美國頂級Prime安格斯肉眼配牛肉濃汁 伴蒜蓉香草醬薯角 (10 OZ)*肉味濃煎得剛好, 配上牛肉濃汁!澳洲鮮BB青口仔扁意大利粉*青口仔的肉好嫩滑, 意粉的軟硬度剛好!個汁少少辣, 有蒜蓉辣椒同香草加上白酒味道好夾~我餐飲加錢飲熱朱古力, 唔甜但係好香朱古力味..佢偏向好多奶所以鐘意飲多奶的我就岩晒~
Book左同個FD食個晚飯聚下..
聽過好耐今次黎左見到了..
餐廳好多特色的佈置..
除左有好多畫之外, 有桌球台等等
當然都有好多打卡的位置...
就連部份餐具等都好有FEEL!!!

我地叫左兩個餐~
兩個餐我地都係飲98%野菌忌廉湯~
呢個湯真係要認真介紹下:
佢係勁濃勁正的菇菇湯=]
佢有98%都係菇黎架..打碎整成忌廉湯!
我係餐湯會成日唔飲晒的人因為驚太飽
但係呢個真係忍唔住高速清左見底~
98%野菌忌廉湯
餐包: 佢細心咁比左兩款唔同口味..
亦都係烘過外脆內面鬆軟的包黎的~
熱辣辣加埋牛油HAHAAA....絕配!
炭燒美國頂級Prime安格斯肉眼
配牛肉濃汁 伴蒜蓉香草醬薯角 (10 OZ)
*肉味濃煎得剛好, 配上牛肉濃汁!
澳洲鮮BB青口仔扁意大利粉
*青口仔的肉好嫩滑, 意粉的軟硬度剛好!
個汁少少辣, 有蒜蓉辣椒同香草加上白酒味道好夾~
澳洲鮮BB青口仔扁意大利粉
我餐飲加錢飲熱朱古力, 唔甜但係好香朱古力味..
佢偏向好多奶所以鐘意飲多奶的我就岩晒~
熱朱古力
2023-05-23
98%野菌忌廉湯
熱朱古力
2023-06-02 17 浏览
同男朋友紀念日,之前聽講過銅鑼灣有一間打卡又靚嘅又好食嘅餐廳🍴凡高廚房我哋點左兩個餐~我點咗我最鍾意食羊架!羊架一啲都唔臊👍🏻就算佢唔鍾意食羊嘅朋友都唔會覺得佢好臊味~ 調味得好好,有一種食緊燒烤既感覺,外皮好脆,而羊肉又飽滿多汁🥰🥰juicy~ 佢哋嘅蘑菇湯都好值得推薦~ 真係食到蘑菇蓉,同埋個湯都好濃郁 好好飲!而男朋友就點左豬肋骨,佢哋嘅份量都好大碟!差唔多有6-7 條骨, 咬得去啲Bbq sauce 同佢地既豬肋骨真係perfect match 😝😝 但係最想recommend吓佢哋嘅side dish~ 薯條好好食好好食! 配埋唔同既sauce一係無得頂呀!😎😎最後真係食到超飽,差啲連好好食嘅甜品都食唔落! 真係食到最後捧住個肚走!推薦指數真係⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

我哋點左兩個餐~

2023-06-02 19 浏览
朋友生日聚會,特別找間裝潢很美,有很多打卡位的餐廳。除此之外,餐廳食物質素也很好,以套餐為主,每個套餐都會有沙律,餐湯及甜品。意式馬賽海鮮飯,鮮甜美味的海鮮飯上舖滿了大蝦,帶子,青口及燈籠椒,海鮮非常新鮮好味。燒美國豬肋骨配薯角,燒汁味道很好,豬肋骨很有肉味,肉質很鬆軟。澳洲鮮 BB青口仔扁意大利粉,BB青口用白酒煮,非常新鮮嫩滑,好好味。炭燒素漢堡扒慢煮格寧蘭比目魚伴炭燒洋蔥焗大啡菇,比目魚外脆內軟,仍然保持肉汁,素漢堡扒肉質很好。

今日朋友帶我嚟一間藝術氣息非常濃厚嘅餐廳食晚餐,等我呢啲凡夫俗子有機會讓藝術洗滌一下。我叫左一個凡高頂級羊架餐$488🌟小食:凍蝦芝士煙三魚非常清新嘅配搭,煙三魚卷住芝士,味道簡單鮮明,大蝦肉質彈牙。🌟餐湯:98%野菌忌廉湯用十種蘑菇淆製而成,入口香濃而不膩。🌟招牌澳洲頂級和羊配蒜蓉香草醬薯角和羊係食提煉紅酒嘅葡萄渣,所以羊肉甜美,無羊騷味。廚師將羊肉火喉煎得剛剛好,十分嫩。估唔到個薯角都好好食,薯角先炸到金黃再配埋廚師特製嘅醬汁,好惹味,第一次將配菜食完。🌟甜品:綠茶芝士蛋糕綠茶味配上有小小鹹味芝士,味道好特別。🌟餐茶:薰衣草伯爵茶飽餐之後飲一杯充滿花香嘅茶,完美。朋友叫左晚宴套F餐$378🌟小食:凍蝦青蘋果非常清新嘅配搭,大蝦肉質彈牙,青蘋果香味撲鼻,係一款不錯的小食🌟餐湯:俄羅斯菜湯與以往嘅蔬菜湯唔同,呢度係清新簡單,但能夠飲到蔬菜嘅味道。🌟火焰美國Prime護心肉牛柳串配蒜蓉香草醬薯角護心肉好嫩,肉味濃,份量足。淋上火焰嘅時候令我回憶起小時候同屋企人食火焰雪糕嘅情境。薯角真心推薦,太好食。問左職員原來可以單點。🌟甜品:綠茶芝士蛋糕🌟餐茶:檸檬茶呢度嘅環境咁優雅,係度食晚餐真係一
我叫左一個凡高頂級羊架餐$488
🌟小食:凍蝦芝士煙三魚
🌟餐湯:98%野菌忌廉湯
用十種蘑菇淆製而成,入口香濃而不膩。
🌟招牌澳洲頂級和羊配蒜蓉香草醬薯角
🌟甜品:綠茶芝士蛋糕
綠茶味配上有小小鹹味芝士,味道好特別。
🌟餐茶:薰衣草伯爵茶
飽餐之後飲一杯充滿花香嘅茶,完美。
朋友叫左晚宴套F餐$378
🌟小食:凍蝦青蘋果
🌟餐湯:俄羅斯菜湯
與以往嘅蔬菜湯唔同,呢度係清新簡單,但能夠飲到蔬菜嘅味道。
🌟火焰美國Prime護心肉牛柳串配蒜蓉香草醬薯角
🌟甜品:綠茶芝士蛋糕
🌟餐茶:檸檬茶
呢度嘅環境咁優雅,係度食晚餐真係一件賞心樂事。