2023-10-19
今日 去左位於 尖沙咀K-11 既 “創作割烹Stella”食dinner set🥘🍱係一間日義mix既fusion菜🇯🇵🇮🇹入口位置相當隱蔽,一打門有種別有洞天既感覺,昏暗既環境別有一番情調🕯️.同朋友試左個8 Course Tasting Menu 份量岩岩好 ~包埋前菜同甜品,我地另外仲試左2枝SAKE🍶🎎綾菊 - 一款甜甜的SPARKLING SAKE🎎另一款國重- 係比較清爽的口感.✨頭盤 - Amuse Bouche~ 擺盤好靚 打卡一流🍱.✨呢款明太子釀意大利黃瓜花天婦羅🥒🍤係小編既私心平時其實唔太好天婦羅,因為覺得油膩但呢款用好fresh既黃瓜,內面仲有明太子cream cheese我真係心心眼😍.✨呢款和慢煮牛舌酢漬姬菇都好值得一提!個和牛舌簡直係入口即溶 好軟滑~.✨日本A5和牛配味噌大根 不得了油脂分佈平均,慢慢溶化係口中,唔講以為係脂肪,但系肉黎架!!.講起甜品 小編覺得佢地甜品好出色( 被日義菜名號 耽誤左!!)呢個 四小味甜品好出色 ~每一件都好好食✨Torta della Nonna✨Ichigo Tart - 用新鮮士多啤梨醬去製作 入口超過FRESH 不
係一間日義mix既fusion菜🇯🇵🇮🇹
包埋前菜同甜品,我地另外仲試左2枝SAKE🍶
🎎綾菊 - 一款甜甜的SPARKLING SAKE
🎎另一款國重- 係比較清爽的口感
✨呢款明太子釀意大利黃瓜花天婦羅🥒🍤係小編既私心
平時其實唔太好天婦羅,因為覺得油膩
✨呢款和慢煮牛舌酢漬姬菇都好值得一提!
個和牛舌簡直係入口即溶 好軟滑~
✨日本A5和牛配味噌大根 不得了
呢個 四小味甜品好出色 ~每一件都好好食
✨Torta della Nonna
✨Ichigo Tart - 用新鮮士多啤梨醬去製作 入口超過FRESH 不會過份甜
✨Hojicha Almond Pudding - 焙茶香味非常濃郁
✨Kuri Canele - 表層則是硬脆又厚實的褐色焦糖外殼,鐘意佢厚實既口感感覺好滿足
小編推薦為合適想2人靜靜談心, 一邊享受美食既好地方!
創作割烹Stella
📍地址: 尖沙咀彌敦道100號The ONE3樓L308號舖
💰$1734/2 PERSON