2019-09-09
餐廳:博多拉麵別天神 (尖沙咀)地址:尖沙咀阿士厘道24號天星大廈地下A1地舖今個月第二次食博多拉麵別天神,對上一次係係旺角分店到食,今次就去到尖沙咀天星大廈地下嘅店鋪,呢間分店比旺角山東街分店嘅大,不過餐廳佈置、擺設同裝修都差唔多原本諗住食蝦味噌豚骨湯麵,不過都係同上一次一樣好快就賣哂,睇黎真係好好味好吸引咁,無計啦唯有下次先再食今次除左食豚骨湯麵之外,仲一次過叫左餃子同小龍蝦蟹籽沙律,以套餐方式黎叫嘅話仲可以平$5添,小龍蝦蟹籽沙律真係好好味,用紫菜包住龍蝦肉加上粒粒蟹籽,沙律醬夾雜係其中形成一個海鮮沙律球,無論係睇定係食都咁吸引而今餐有一個特別唔同嘅係餐廳職員主動比左張紙我去寫「兩年後,我希望...」嘅睇法,其實我諗好多香港人係呢段時間都經歷左唔少野,而我相信大部分嘅香港人都會有差唔多嘅諗法,就係希望香港可以回復返和平,而基本人權自由都可以得到保障我就貪心少少,一邊食住無味精濃郁豚肉拉麵果陣一邊就想自己有咩願望,望住一分為二嘅溏心蛋好似排成一個心型咁,係呢刻我就只係想香港...再宏觀啲講呢個世界可以多一份愛,就好似我地愛屋企人咁,因為我相信當呢個社會多左一份愛嘅時候,好多問題同衝
地址:尖沙咀阿士厘道24號天星大廈地下A1地舖
我就貪心少少,一邊食住無味精濃郁豚肉拉麵果陣一邊就想自己有咩願望,望住一分為二嘅溏心蛋好似排成一個心型咁,係呢刻我就只係想香港...再宏觀啲講呢個世界可以多一份愛,就好似我地愛屋企人咁,因為我相信當呢個社會多左一份愛嘅時候,好多問題同衝突都可以減少甚至解決