2021-01-17
Sis請食好西🤭初嚐omakase負責我哋個師傅好好禮貌準備嘢食前例行公事會問吓有冇嘢唔食或者有冇嘢敏感由次序到配料到醬汁佢哋都精心挑選過所以即使之前未試過咁食都會想用佢嘅方式去試吓好多時都出奇地夾我會選擇相信廚師嘅決定(如果唔係都唔需要食Omakase)前菜枝豆 - 上面灑咗少少鹽 正正常常珍珠蠔 - 好大隻 又鮮甜汁煮鮑魚 - 好貼心咁切開咗四小舊 配埋金箔同三文魚籽 感覺幾特別水雲海蜇 - 望住個樣 聽埋個名 其實本住試新嘢嘅心態 結果好酸 佢嘅質感係滑潺潺 唔係話唔好味 但本人覺得試過就夠啦😂刺身右口魚 - 平時基本上唔會點呢啲魚 但其實味道都唔錯粒貝 (鹽+青檸) - 爽口 而且青檸味好出 個味都幾夾北海道牡丹蝦 - 好鮮甜 本身都鍾意食蝦刺身 加埋蝦膏 無乜嘢好挑剔😋新鮮北寄貝 - 好厚 好鮮 同平時食嘅北寄貝真係好大分別 沙甸魚卷 - 黃瓜絲+紫蘇葉 - 紫菜好脆 好多層次 師傅仲要醒多兩舊俾我哋😆秋刀魚 - 擺到靚一靚 真係有啲唔捨得食獅魚 - 呢個好味呀 好可惜冇得添熟食/ 炸物燒鱈魚乾 - 脆 點埋沙律醬 幾好味 好啱用嚟送酒炸霸王蝦 - 正常發揮汁煮魔鬼魚 - 第
Sis請食好西🤭
所以即使之前未試過咁食
都會想用佢嘅方式去試吓
好多時都出奇地夾
我會選擇相信廚師嘅決定
(如果唔係都唔需要食Omakase)
前菜
獅魚 - 呢個好味呀 好可惜冇得添
熟食/ 炸物
燒鱈魚乾 - 脆 點埋沙律醬 幾好味 好啱用嚟送酒
炸霸王蝦 - 正常發揮
汁煮魔鬼魚 - 第一次食魔鬼魚 層皮好難分開 佢個汁係甜甜地嘅 我個人麻麻 哈哈
鰻魚豆腐 蟹肉芡 - 好好味!!!🤤 豆腐好滑 配上鰻魚 再加上蟹肉芡嘅襯托 waaaa🤤🤤
天婦羅 綠茶鹽 - 炸粉唔厚 再加上第一次食綠茶鹽 我覺得唔錯
壽司
深海池魚 - 配上柚子 好清甜
黑鯥 - 雖然未聽過 但食落又OK
右口魚邊 - 除咗好鮮都唔知可以講咩
北海道馬糞海膽 - 好正啊痴線 有兩層㗎❤️
櫻花拖羅 - 全場highlight 油淋淋 入口即溶 不得了
湯/ 甜品
魚奶湯 - 好濃味