2021-11-05
人蔘雞湯湯底味道偏膿,岩晒鐘意食重口味嘅朋友仔。湯底有好多唔同嘅料,有桂圓、人蔘、紅棗,呢個價錢都算係高質收貨。 鵝腸睇落第一眼見到好多脂肪,擔心洗得唔乾淨同埋會好肥,我朋友話係正常,鵝腸有啲肥先好食。我食落又覺得OKWOR,爽口同埋有啲脂肪味,有少少似豬粉腸味。 牛胸爽 (牛白肉)聽講一頭牛得一片,今日終於有幾會試到。其實個味好似牛仔骨邊邊個啲牛脂味,都幾正。又係因為擔心會好脂所以GOOGLESEARCH 呢個部位係咩黎,原來係肌肉黎,反而唔會肥,唔怪之得咁多人鐘意食。 肥牛呢度嘅肥牛有兩種級數,今次我叫左個平啲嘅(一黎平啲、二黎減肥),啲牛脂點都少過高一級個隻,但牛味一樣出色。沙白唔知係咪因為近街市攞貨,佢嘅沙白真係好新鮮,食每一粒都係享受,每部都有開穀!雜菜有生菜、西洋菜、白菜等等,乾乾淨淨同埋唔老。入量多,算係CP高。雙拼(墨魚滑+牛丸)牛丸係全場最有驚喜食物之一,唔知大家有無食過振興牛濃湯丸,呢度嘅牛丸拍得住,都係一咬啲牛脂同埋湯會BI出黎。墨魚滑食得出係生鮮,唔係味精個隻。本身諗住街市會唔會環境差啲,黎到發現都OK,算乾淨,老闆會播下歌,氣氛都好
人蔘雞湯
WOR,爽口同埋有啲脂肪味,有少少似豬粉腸味。
牛胸爽 (牛白肉)
呢度嘅肥牛有兩種級數,今次我叫左個平啲嘅(一黎平啲、二黎減肥),啲牛脂點都少過高一級個隻,但牛味一樣出色。 沙白
雜菜
有生菜、西洋菜、白菜等等,乾乾淨淨同埋唔老。入量多,算係CP高。 雙拼(墨魚滑+牛丸)
牛丸係全場最有驚喜食物之一,唔知大家有無食過振興牛濃湯丸,呢度嘅牛丸拍得住,都係一咬啲牛脂同埋湯會BI出黎。墨魚滑食得出係生鮮,唔係味精個隻。 本身諗住街市會唔會環境差啲,黎到發現都OK,算乾淨,老闆會播下歌,氣氛都好