2019-06-11 31 浏览
一直都冇食過蒸氣海鮮鍋,今次有朋友叫我一齊去試吓呢一間有蒸氣,網上評價好似唔錯,不過地方有啲格攝,入到去個場都幾大,唔錯。我哋揀咗最平嘅套餐,店員係會幫你將每一樣野放入蒸氣鍋,然後計時蒸熟,所以每一樣食物都蒸得啱啱好!👍🏿海蝦用竹籤串起好方便,而且非常彈牙,鮑魚都好新鮮,同埋已經將污糟野清除咗可以成啖食🤩聽老闆娘講海鮮係即叫即劏所以係好新鮮,係貨真價實,所以價錢唔算平,不過食物嘅質素真係幾高。

2019-06-11 44 浏览
蒸一蒸我地海鮮控又來了,見到尖沙咀有間蒸海鮮店館,價錢又算合理,走去朝聖下。今晚我地點左最基本既石鍋海鮮套餐粥底難得的多選擇,我見到南瓜就必叫的再配排骨 ,好夾味呢度店員很細心服務又好,因為平時自己蒸不到呢種剛好火喉既海鮮,店員都會親自調時間,由於佢地太有經驗了,即使食物大細都已知蒸既時間有不同,我地就安安樂樂咁坐著得食啦 😋首先上場的是蜆加蝦,蜆好大隻呀,仲有淡淡海水味,蝦肉鮮嫩有口感。接著有個鮑魚再配上蟲草花,第一次咁食,好味,原來可以咁夾埋食。仲有難得有桶蠔食,蒸得很到位,好特別用蒸既方法。經理都推介既自家製梅菜豬肉丸及墨魚丸 ,夲身都有味道 ,我沾少量醬油都已好食,好新鮮,讚👍🏻最後食埋個粥再配糖水作結。粥有埋海鮮既鮮味、呢樣才是我喜歡食蒸海鮮鍋的重點。飽了好滿足今餐。
蒸一蒸

今晚我地點左最基本既石鍋海鮮套餐
粥底難得的多選擇,我見到南瓜就必叫的再配排骨 ,好夾味

仲有難得有桶蠔食,蒸得很到位,好特別用蒸既方法。

最後食埋個粥再配糖水作結。

粥有埋海鮮既鮮味、呢樣才是我喜歡食蒸海鮮鍋的重點。

飽了好滿足今餐。
2019-06-11 15 浏览
-冬瓜盅湯底幾足料,有冬瓜/梅頭排骨/冬菇/金華火腿等材料,上面蒸鍋海鮮一點一點的蒸落底部鮮甜味爆燈-黑松露蒸蛋  黑松露醬松露味散出來很正,蒸蛋十分香滑呢-沙巴蜆都算大大隻且肉厚,食落肉質鮮甜啊-海中蝦 蝦肉彈牙,好像不錯-鮑魚大大隻又Q彈,仲界埋花,配蟲草花味道更佳-粉絲蒸元貝,元貝味道鮮美,蒜香濃郁-花蟹 份量不是很多,但肉質吃來細緻鮮腴帶清香-美國桶蠔 味道鮮甜加上啖啖肉,免除了開蠔的煩惱,是火鍋的最佳選擇-西班牙黑毛豬腩片 油脂豐腴,豬肉味濃*手打四寶丸 肉丸幾鮮味,QQ彈口很是喜歡呢.這家用心細心的食店用料具質素,如果和朋友行到累來吃蒸鍋火鍋野和聊天也不錯喔看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~
-黑松露蒸蛋  黑松露醬松露味散出來很正,蒸蛋十分香滑呢
-沙巴蜆都算大大隻且肉厚,食落肉質鮮甜啊
-海中蝦 蝦肉彈牙,好像不錯
-鮑魚大大隻又Q彈,仲界埋花,配蟲草花味道更佳
-粉絲蒸元貝,元貝味道鮮美,蒜香濃郁
-花蟹 份量不是很多,但肉質吃來細緻鮮腴帶清香
-西班牙黑毛豬腩片 油脂豐腴,豬肉味濃
*手打四寶丸 肉丸幾鮮味,QQ彈口很是喜歡呢
看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~
2019-06-10
庆祝纪念
父亲节
  • 冬瓜盅湯底
  • 鮑魚
  • 美國桶蠔
2019-06-11 11 浏览
今日同家人去左尖沙咀的一間海鮮蒸鍋火鍋野開餐, 都算就腳,位處天文台圍,地方私隱度高,總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天聚會是不錯的地方~😀.點了4 SET行選了每位$398的翡翠海中寶餐店員會幫我地每款海鮮幫手蒸氣,唔洗我地落手整,服務不錯~😍 .*上湯冬瓜盅店員會先將冬瓜、梅頭排骨、鮮冬菇、乾冬菇、金華火腿、夜香花、蓮子等材料放入鍋內,再鋪上蒸板,之後海鮮精華就會落入湯中,成為一個散發鮮味的火鍋湯底湯底清熱解暑,唔會太咸,而家入口後調鮮甜味會漸出,味道更佳,所有海鮮精華集於一身,鮮氣逼人~!*黑松露蒸蛋 黑松露芳香,蛋味香濃而幼滑~*沙巴蜆 體積唔算大,但勝在鮮味爽彈,陣陣海水咸香 *海中蝦就是常常運動的質感~!*花蟹蟹肉厚肉質較嫩滑鲜甜,膏量不是很多,食落膏味是不錯的~!😙*蒜香粉絲蒸元貝 -粉絲吸收元貝味,蒜蓉提升海鮮香 元貝幾大隻粒粒圓大飽滿😎*大連鮑魚 有嚼勁不腥且肉質結實有咬口很鮮美香甜☺------------------------------*美國桶蠔肉質肥美滑溜,配以鮮味的上湯冬瓜盅,更能帶出蠔的鮮味*西班牙黑毛豬腩片肉質鮮嫰, 油花細緻, 色澤及味道極其吸引*手
今日同家人去左尖沙咀的一間海鮮蒸鍋火鍋野開餐, 都算就腳,
位處天文台圍,地方私隱度高,
總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天聚會是不錯的地方~😀
點了4 SET行選了每位$398的翡翠海中寶餐
店員會幫我地每款海鮮幫手蒸氣,唔洗我地落手整,服務不錯~😍
*上湯冬瓜盅
*黑松露蒸蛋 黑松露芳香,蛋味香濃而幼滑~
*沙巴蜆 體積唔算大,但勝在鮮味爽彈,陣陣海水咸香
*海中蝦就是常常運動的質感~!
*花蟹
蟹肉厚肉質較嫩滑鲜甜,膏量不是很多,食落膏味是不錯的~!😙
*蒜香粉絲蒸元貝
-粉絲吸收元貝味,蒜蓉提升海鮮香 元貝幾大隻粒粒圓大飽滿😎
*大連鮑魚 有嚼勁不腥且肉質結實有咬口很鮮美香甜☺
*美國桶蠔
肉質肥美滑溜,配以鮮味的上湯冬瓜盅,更能帶出蠔的鮮味
*西班牙黑毛豬腩片
肉質鮮嫰, 油花細緻, 色澤及味道極其吸引
*手打四寶丸
蝦丸/墨魚丸/梅菜豬肉丸/鯪魚肉丸,全部自家製作,肉質彈牙
  • 黑松露蒸水蛋
  • 花蟹
  • 日本元貝
  • 蟲草花蒸鮑魚
  • 鮑魚
  • 蒜蓉粉絲蒸扇貝
2019-06-10 22 浏览
尋日熱到30幾度、但都不阻我地食蒸氣海鮮心情我地點左平平地既2人餐有蝦 蜆 元貝 鮑魚 鮮魷魚 再加上 梅菜豬肉丸。份量少少 剛剛好 再加個南瓜粥底 都好飽呀蒸海鮮既時間火喉 剛剛好。滿粥的一晚
尋日熱到30幾度、但都不阻我地食蒸氣海鮮心情

我地點左平平地既2人餐

蒸海鮮既時間火喉 剛剛好。滿粥的一晚
2019-06-09 13 浏览
大家有留意我的食評,都知道小妹最喜歡打邊爐,不過蒸氣火鍋就唔係經常吃。但最近小妹在尖沙咀發掘了一間很值得推薦的蒸氣火鍋。這間蒸氣補鍋位於尖沙咀天文臺道,先介紹吓這裏的環境。這裏的環境非常寬躺,坐得非常舒服。而這裏的蒸氣火鍋,可以選擇散叫配料,也有套餐可以選擇,而我就選擇了「牛肉海鮮餐」的套餐。這個套餐有8道菜,會有專人幫你炮製,不怕煮得不好吃。這裏的海鮮特別好吃,尤其是花甲、花蟹和聖子。這裏的海鮮都非常鮮甜,配合蒸氣火鍋簡直一流。除了海鮮外,安格斯牛肉也非常好吃。鍋底方面,可以選擇湯底或粥底,如果食量較大的朋友,建議選擇粥底。而我們就選擇了菜乾排骨粥底,剛吃完配料後,廚師就會為你炮製美味的粥底。這個粥底吸收了所有海鮮精華,配合美味的配料,為晚餐畫上完美的句號。

2019-06-07 27 浏览
好多朋友鐘意食海鮮,約咗成班一齊食蒸氣火鍋,夠多海鮮仲要夠新鮮🥰今次黎到尖沙咀呢間有蒸氣,坐得都幾舒服,卡位幾大張~用咗冬瓜盅做湯底,所以會煮咗冬瓜同其他材料先~ 之後第一樣食到嘅嘢就係呢個黑松露蒸蛋,出邊食到嘅蒸蛋總係特別香同特別滑。之後就開始食海鮮!!有沙包蜆,海中蝦,花蟹(每位半隻),大連鮑魚,美國桶蠔。店員會幫你將海鮮放入蒸氣石鍋,用個計時器計住蒸既時間,之後會再分上碟🤤 海鮮係十分之新鮮同鮮甜🤤 每位398實在物超所值食完海鮮之後就開始食火鍋,都係用返冬瓜盅個湯底,會有豚肉,娃娃菜,同埋四寶丸,每人只有2粒,所以要睇下邊個鍾意食邊款😂 豚肉味道都唔錯最後飲埋個冬瓜湯就飽喇~

用咗冬瓜盅做湯底,所以會煮咗冬瓜同其他材料先~

最後飲埋個冬瓜湯就飽喇~

天時暑熱,老實說外出晚飯都有點汗流浹背,今天相約好友到尖沙咀,她是一個海鮮熱愛者,建議去吃蒸氣鍋,她跟我說蒸氣鍋是四季皆宜,無問題今晚就試試這間有蒸氣位處天文台圍,由諾士佛臺行一分鐘就到餐廳提供多款即蒸海鮮餐,我地點選了翡翠海中寶套餐全程侍應不斷協助我們遂樣食物放上蒸氣鍋,招呼十分好黑松露蒸蛋蒸蛋是用蒸鍋即時蒸製,蛋質十分香滑,蛋味很濃,黑松露醬有濃濃松露味沙巴蜆沙巴蜆肥大肉厚,肉質鮮甜海中蝦大大隻,蝦頭有羔,蝦肉彈牙大連鮑魚鮑魚肉質夠嫰而有咬口,鮑魚味很濃,配菜蟲草花夠爽口貴妃蚌整隻蚌已清理肉臟,啖啖肉之餘又相當鮮甜,貝殼內的汁亦相當鮮味,不能錯過花蟹花蟹肉質清甜,雖然不是很大隻,但所有部位都有蟹膏,非常甘香可口冬瓜盅吃罷蒸氣鍋,就是享用冬瓜盅的時侯,湯底有齊冬菇,蓮子等配料,加上海鮮的汁在吃蒸鍋流到湯內,湯底極之清甜美國桶蠔桶蠔是極大裝,肉質軟滑有很濃海水味,鮮味度爆燈西班牙黑毛豬腩片頂級肉片,豬肉味濃,絲毫沒有肉羶味,肉質非常鮮嫰手打四寶丸分別是蝦丸,墨魚丸,梅菜豬肉丸和鯪魚肉丸,全部自家製作,肉質彈牙估不到今餐有這樣驚喜的體驗,可以吃到冬瓜盅,蒸海鮮和火鍋食品,而且用料新鮮,價

這間有蒸氣位處天文台圍,由諾士佛臺行一分鐘就到

餐廳提供多款即蒸海鮮餐,我地點選了
翡翠海中寶套餐

全程侍應不斷協助我們遂樣食物放上蒸氣鍋,招呼十分好

沙巴蜆
沙巴蜆肥大肉厚,肉質鮮甜

海中蝦

大大隻,蝦頭有羔,蝦肉彈牙

大連鮑魚

鮑魚肉質夠嫰而有咬口,鮑魚味很濃,配菜蟲草花夠爽口

貴妃蚌

花蟹

美國桶蠔

桶蠔是極大裝,肉質軟滑有很濃海水味,鮮味度爆燈

西班牙黑毛豬腩片

頂級肉片,豬肉味濃,絲毫沒有肉羶味,肉質非常鮮嫰

手打四寶丸

估不到今餐有這樣驚喜的體驗,可以吃到冬瓜盅,蒸海鮮和火鍋食品,而且用料新鮮,價錢合理,絕對值得記存的餐廳
  • 蟲草花蒸鮑魚
朋友深知我愛吃海鮮,早前就帶我來尖沙咀一家吃蒸氣海鮮石鍋的專門店開餐。這家餐廳位於天文臺圍,甫入店舖就已經看到大量明星合照,可説是明星飯堂。而店舖的佔地挺大,還設有多間房間,私隱度極高。餐廳內有多款套餐,而這天我們點了內容全都以海鮮為主的翡翠海中寶套餐,每人HK$398 (2位起)。坐下後,店員火速為我們送上小食及開爐。  火鍋用上冬瓜盅作湯底,內裏加入了排骨、蓮子、金華火腿及冬菇,再於上面放在蒸隔,讓海鮮肉汁能流到湯底內。  黑松露蒸蛋 蒸蛋的表面非常平滑,沒有出現小氣泡,而蒸蛋入口嫰嫰的,帶有濃郁的黑松露菌香,當然,我貪心的希望廚師能加入蟹肉絲,相信這樣層次感會更豐富。 \ 沙包蜆及海中蝦 兩款海鮮都非常新鮮,沙包蜆味道鮮甜,有咬口,不過,蒸熟後有點細隻,而海中蝦口感非常爽彈,蝦頭還有點蝦膏,味道甘香。蟲草花蒸鮑魚 鮑魚口感彈牙軟滑,味道非常鮮甜,鮑味濃郁,配上蟲草花後,令鮑魚帶有一種獨等的香味。 蒜香粉絲蒸元貝 個人十分推介元貝,元貝入口帶有濃郁的蒜蓉香味,口感煙煙韌韌,鮮味十足,加上粉絲吸收了滿滿的元貝肉汁後,味道份外鮮甜,推介。滋味花蟹 花蟹細細隻,再加上一人
而店舖的佔地挺大,還設有多間房間,私隱度極高。
坐下後,店員火速為我們送上小食及開爐。

\
沙包蜆及海中蝦
蟲草花蒸鮑魚
蒜香粉絲蒸元貝
滋味花蟹
花蟹細細隻,再加上一人半隻,吃後不能盡興,不過,蟹肉非常鮮味,肉質亦夠嫰滑。
冬瓜盅
湯底真的超級鮮甜,完全沒有添加味精,入口帶有金華火腿的鹹香,加上冬瓜已經煮得熟透,口感輕綿綿,讚。
來到火鍋部份,美國桶蠔的SIZE 真的超誇張,大隻又厚肉,就算涮熟後亦沒有太大的「縮水」,鮮嫩程度可以拿滿分。
西班牙黑毛豬腩片
黑毛豬腩片不會太肥膩,脂肪含量適中,肉味香甜 ,即使涮耐了,肉質依然能保持鮮嫩。

手打四寶丸
有蝦丸、鯪魚丸、肉丸及墨丸,個人最愛蝦丸,口感彈牙,蝦味突出。
题外话/补充资料: 總括來說,這裏的海鮮水準不錯,新鮮度逹滿分,兩個女生來吃份量剛剛好,不過,如果男生來吃,可能份量就有點偏少,建議餐廳於套餐內加入如烏冬之類的澱粉質食物,這樣感覺就會更完美。
2019-06-03
而店舖的佔地挺大,還設有多間房間,私隱度極高。
坐下後,店員火速為我們送上小食及開爐。

\
沙包蜆及海中蝦
蟲草花蒸鮑魚
蒜香粉絲蒸元貝
滋味花蟹

2019-06-03
2019-06-05 28 浏览
話時話,成日打邊爐,但真係極少係食有蒸氣既鍋。今日決定要見下世面,就同同樣都咁中意打邊爐既朋友黎左呢間野。呢間店個女侍應,唔知係咪老闆娘,好有笑容,招呼好周到。佢地首先放埋個冬瓜同D配料,湯係度煮。然後蒸海鮮同其他食物比我地。每樣野食都分先後咁蒸,有人服侍,好似食海底撈咁。幫我地蒸完就上碟,仲不時幫我地換碟添。正!個黑松露STEAM EGG好好味,都分唔到邊一個係主角,黑松露令STEAM EGG唔乏味! VERY GOOD!個蝦同花蟹係我至愛,日本元貝好大粒,加埋D粉絲好入味呀!食完D蒸既野就開始飲冬瓜熬出來既湯,好清新好好味,唔使加SALT都咁好味呀!緊住我地就打邊爐啦,有D手打既丸同埋黑毛豬肉片,仲有娃娃菜添。上菜有層次,食物好豐富。呢度環境好大,好靚呀張TABLE。仲有D私人房,就算唔係私人房,私密度都好高,野食真材實料夠新鮮,原來唔係浪得虛名GA!

2019-06-05
2019-06-05 10 浏览
第一次食呢種菜式,無諗到咁好味。佢啲海鮮勁新鮮,物有所值,特別係啲蠔!我覺得有心思個位係,佢會係個鍋入面預先擺咗冬瓜,豬肉,金華火腿,之後先係上面蒸海鮮,啲海鮮會蒸到入哂啲湯味。。。最正個位係,到最後啲湯係會做火鍋湯底。其實齋飲都好正,海鮮汁流哂入去,好似老火湯咁,好甜 > < 第一道蒸菜係黑松露蒸水蛋。個水蛋一個氣泡都無,好滑,唔知點做到 > <啲蜆重識郁 ( 唔知點post gif )。老闆娘好好service,會一份份幫你蒸,夠鐘會話我哋知。幾好,唔會蒸過龍。啲鮑魚唔韌,幾surprised。細鮑魚好易煮韌咗,第一次食到覺得啱啱好嘅小鮑魚。呢個處理得好細心,老闆娘拆咗肉先擺上個殼上面蒸。蒸完啲肉唔會痴住個殼食唔到。成隻上呢個蠔真係勁勁勁勁好食,唔係講笑!我平時好唔鐘意食蠔,同朋友嚟就食一次喇。點知我朋友話,wa個蠔好好食!我一試,真心!好鮮,直頭感覺到海水味。咬落去,隻蠔泌啲汁好鮮甜,勁juicy. 我終於明點解啲人話生蠔好食。蠔好食嘅話,根本唔洗Tabasco同檸檬汁。呢個勁高質!黑毛豬係厚切,食落口軟綿綿。So far係我食過最好食嘅黑毛豬。之

成隻上

黑毛豬係厚切,食落口軟綿綿。So far係我食過最好食嘅黑毛豬。之前食嗰啲,唔係好食到普通豬同黑毛豬有咩分別,而呢間係食到嘅。肉味濃啲,同埋軟熟過普通豬肉好多。呢個畀得值得。

一式四粒肉丸,全手打,好彈牙下。我覺得今餐飯食得幾高質。主要係料好鮮,貴價料。同埋我覺得呢度人唔係好多,同朋友傾偈覺得幾relaxed. 會再嚟。
2019-05-31
  • 美國桶蠔
  • 黑毛豬
2019-06-04 15 浏览
一直都好想試蒸氣火鍋,食好多新鮮海鮮😍今日就黎左天文台道試呢間一直有好多雜誌好評既蒸氣火鍋,果然冇令我失望😝一坐低就有小食,花生同青瓜,過下口癮🤤令我最驚喜嘅係呢度嘅湯底,係完完全全冬瓜盅嘅材料,夏天解暑一流😆 蒸出來的海鮮都有淡淡既鮮味,同原本嘅鮮味相映成趣,簡直不得了。😆首先食既係黑松露蒸蛋,外貌同普通聖誕冇咩分別,食落先知大有乾坤。啲蛋好似bb仔既皮膚咁又滑又水潤🤤🤤黑松露又夠鮮,作為一餐既開始,正啊😻其實呢度全部海鮮好新鮮,但我特別鍾意既就係海蝦同埋花蟹🦐🦀食落唔係非一般嘅新鮮,仲要好有口感,大讚!另外, 享受晒海鮮大餐又係打邊爐嘅時間☺️☺️啱啱蒸海鮮嘅汁加係冬瓜盅既湯底,又甜,又鮮!食下牛肉,四寶丸,又食下冬瓜。好正!🤣四寶丸一人兩粒,唔會太多😝絕對可以encore!!
一直都好想試蒸氣火鍋,食好多新鮮海鮮😍

絕對可以encore!!
2019-06-03 38 浏览
尋日同朋友去尖沙咀食海鮮蒸氣煱,這兒服務一流要讚,蒸海鮮有專人服侍都不用自己動手。而且店內非常寬尚,坐位舒適。卡位設計 ,高度私隱。餐牌配搭套餐亦頗多。適逢夏天將至我兩點了煱底以冬瓜配蒸海鮮,原理係先把半個冬瓜環放最底加湯加肉,冬菇。上面放蒸碟有細孔,將多種海鮮直接放在內蒸,店員根據不同食材配以合適時間蒸出原汁原味海鮮。服務員也建議吃時盡量不加醬油,品嚐海鮮原有鮮味。黑松露蛋,蒸出來聞到濃濃黑松露味香氣,蛋夠滑。蝦,蟹,大蜆,夠鲜味,份量剛好。新鲜鮑魚配蟲草花,鮑魚肉質厚實,兩者出奇地夾,一點也不覺韌和蒸過火。粉絲蒸特大扇貝,一點也不吝嗇,又大隻又厚肉,蒸完還有湯汁,夠鲜味。另外蒸完海鮮後加入大大隻桶蠔,黑毛豬腩片和手打四寶丸,加入原先冬瓜湯肉打邊爐再加入菜後,份外美味。這時冬瓜湯煲得差不多,忍不住都飲了三大碗,又清熱又鮮甜,绝冇味精非常健康。套餐外還可加單選擇不同食材。

黑松露蛋,蒸出來聞到濃濃黑松露味香氣,蛋夠滑。

蝦,蟹,大蜆,夠鲜味,份量剛好。

最近生飛滋,想食清淡啲。去左有蒸氣石鍋食海鮮餐。二人每位$328尖沙咀區閒閒地都7,8百2位,呢區黎講算抵食。黑松露蒸蛋,即蒸即食,火喉超嫩滑。好香黑松露味。鑽石蜆同沙包蜆 沙包蜆 好清甜,隻隻新鮮。 鑽石蜆有雪白色同嫩粉紅色嘅肉。佢個肚仔漲卜卜,入面有飽滿既鮮甜蜆汁,又濃郁,又清甜,又鮮味,係幸福既味道!大連鮑魚餐廳預先清理乾淨內贓。鮑魚肉色水雪白,肉質爽彈,火喉剛好,嫩滑甜鮮。日本元貝手掌咁大既日本元貝好鮮嫩多汁。清蒸美國桶蠔 桶蠔好巨型,肚仔好飽滿,口感肥美。濃郁既蠔香。薑蔥蒸鮮魷好新鮮。 手剁豬肉丸及墨魚丸 餐廳師傅自己手剁既豬肉丸及墨魚丸 墨魚丸超級彈牙,墨魚味勁濃,好鮮味。梅菜豬肉丸好香梅菜香味。肉質紮實,腍滑彈牙金銀蒜蒸勝瓜味道清新。每位$328 (2位起) 粥底:南瓜+雞最後個粥底超級甜。南瓜既甜蜜加埋鮮雞既香,同埋所有海鮮既"日月精華",令成個粥底有海鮮既清甜,又有雞味肉汁。成餐款款海鮮都勁新鮮。勁清甜,成餐我一滴鼓油都無點過XD餐廳男女侍應個個都服務殷勤。你知啦,食海鮮一陣間就成台殼,佢地都清理都好快,滿分。
最近生飛滋,想食清淡啲。
去左有蒸氣石鍋食海鮮餐。

二人每位$328
尖沙咀區閒閒地都7,8百2位,
呢區黎講算抵食。

黑松露蒸蛋,即蒸即食,火喉超嫩滑。
好香黑松露味。

鑽石蜆同沙包蜆
沙包蜆 好清甜,隻隻新鮮。

鑽石蜆有雪白色同嫩粉紅色嘅肉。
佢個肚仔漲卜卜,
入面有飽滿既鮮甜蜆汁,
又濃郁,又清甜,又鮮味,係幸福既味道!

大連鮑魚
餐廳預先清理乾淨內贓。
鮑魚肉色水雪白,肉質爽彈,
火喉剛好,嫩滑甜鮮。

日本元貝
手掌咁大既日本元貝好鮮嫩多汁。

清蒸美國桶蠔
桶蠔好巨型,肚仔好飽滿,口感肥美。
濃郁既蠔香。

薑蔥蒸鮮魷好新鮮。

手剁豬肉丸及墨魚丸
餐廳師傅自己手剁既豬肉丸及墨魚丸
墨魚丸超級彈牙,墨魚味勁濃,好鮮味。

梅菜豬肉丸好香梅菜香味。
肉質紮實,腍滑彈牙

金銀蒜蒸勝瓜味道清新。
每位$328
(2位起)

粥底:南瓜+雞
最後個粥底超級甜。
南瓜既甜蜜加埋鮮雞既香,
同埋所有海鮮既"日月精華",
令成個粥底有海鮮既清甜,又有雞味肉汁。

成餐款款海鮮都勁新鮮。
勁清甜,成餐我一滴鼓油都無點過XD
餐廳男女侍應個個都服務殷勤。
你知啦,食海鮮一陣間就成台殼,
佢地都清理都好快,滿分。