2020-11-17 257 浏览
《沖繩居酒屋🏮》餐廳地方格局舒適,地方唔算淺窄,有空間坐低自己可以郁動,同朋友一邊傾偈一邊周圍望吓欣賞下擺設。光線暗淡柔和,所有枱櫈都用實木,用好多唔同嘅日本釀製酒精玻璃樽以及陶瓷器皿作為擺設,非常有氣氛。枝豆每一位客人坐低就有一碗墨魚汁炒飯令我相當驚喜嘅一道菜色。配料其實簡單,有少少鹹香,米飯採用日本珍珠米,米飯每一粒的油脂炒得非常均勻,少少粘貼的口感,黑墨顏色均勻加上香油反光,10分醒目。配上太陽蛋蛋黃醬,非常不錯👍🏼燒牛舌燒熟的鹽燒牛舌,屬於厚切燒肉,外表吼得非常香噴噴,少許黑椒提味,咬下去入邊多汁,風味無窮。炸紫薯日本紫薯用做餡,一定有保證香腸拼盤沖繩特色甜品拼盤( $78 )拼盤有年輪蛋糕、中間有芋頭雪糕、蕨餅,最好味當然係年輪蛋糕,有多個層次口感豐富,適量嘅甜味。瑞泉 黑糖梅酒不嬲都特別喜歡梅酒,這杯梅酒玻璃杯非常特別,記得要來試一試。黑糖梅酒非常平衡,不會太甜,酒精濃度適中,顏色層次分明,上枱時。一定會即刻愛上梅美人天然清水釀製,酒精感覺會比梅酒性格強,亦都值得推介
《沖繩居酒屋🏮》

枝豆
每一位客人坐低就有一碗

墨魚汁炒飯

牛舌
燒牛舌

炸紫薯
日本紫薯用做餡,一定有保證

沖繩甜品拼盤
沖繩特色甜品拼盤( $78 )
年輪蛋糕

瑞泉 黑糖梅酒

梅美人
天然清水釀製,酒精感覺會比梅酒性格強,亦都值得推介
牛舌
  • 墨魚汁炒飯
2020-11-03 105 浏览
Because of Covid-19, I did not go to travel for long time. Therefore, I need to eat some yummy Japanese food to compensate and come to Rakuen with my boyfriend. The restaurant is offering Okinawa food and the internal environment is like the restaurants in Japan. We ordered Stir-Fried Bitter Gourd with Pork, Okinawa Squid Ink & Scallop Steamed Egg, PorkKnuckles with Garlic and Chill, Snapper Carpacclo and Fried Okinawa Squid Ink Noodles. All the food is delicious!!!
2020-10-20
無論你係出面捱生捱死,任風吹任雨打你,為將來用生命換取成就,到最後你都需要一個家。屋企既一碗簡單既住家飯,能夠比到一種溫馨、溫暖既感覺,係幾咁難能可貴。無錯!今次就係同大家介紹銅鑼灣呢間傳統家庭式沖繩料理「樂 宴 · R a k u e n」。以沖繩特產、食材為香港人多一份住家、地道風味,感覺置身家中既無拘無束既感覺,係一份窩心一份愛呀!👇📌い っ ぺ ~ ま ~ さ ん -▪ ゴ一ヤ一チャンブル一 - $98▫ 要體會家的感覺,第一道必點既就係「家庭料理·苦瓜炒豬肉」。用左當地盛產既沖繩苦瓜做主角,當中加入日本蛋、島豆腐、豬肉,食落蛋香十足,苦瓜鮮嫩完全唔覺苦澀,成個配搭夠哂原汁原味。▪ フー(麩)チヤンブルー - $62▫ 第二道沖繩風味,我點左個招牌菜「沖繩風炒·豬肉麵筋」,用左大量麵筋、豬肉一齊炒,離遠聞都聞到香呀。每條麵筋食落爽滑彈牙,加上豬肉片夠哂薄切,口感爽彈,唔會太韌,唔錯。▪ 沖縄ソーキそば (小) - $58▫ 輪到湯麵必試既「沖繩豬肋骨·湯麵(細)」,先細嚐湯底,入口特別濃郁,加上豬軟骨經過長時間烹調,食落相當腍滑入味;麵條亦夠彈性,唔會太硬身,整體幾有驚喜。📌こ

地道風味,感覺置身
家中既無拘無束既感覺,係一份窩心一份愛呀!👇

📌い っ ぺ ~ ま ~ さ ん -
ゴ一ヤ一チャンブル一 - $98

用左當地盛產既沖繩苦瓜做主角,當中加入日本蛋島豆腐

フー(麩)チヤンブルー - $62

▫ 第二道沖繩風味,我點左個招牌菜「沖繩風炒·豬肉麵筋」,
用左大量麵筋豬肉一齊炒,離遠聞都聞到香呀。每條麵筋食落
爽滑彈牙,加上豬肉片夠哂薄切,口感爽彈,唔會太韌,唔錯。

沖縄ソーキそば (小) - $58

▫ 輪到湯麵必試既「沖繩豬肋骨·湯麵(細)」,先細嚐湯底,
入口特別濃郁,加上豬軟骨經過長時間烹調,食落相當腍滑入味;

麵條亦夠彈性,唔會太硬身,整體幾有驚喜。

📌こ だ わ リ の 沖 縄 鶏 -
沖 縄 鶏 唐 揚 げ - $85

▫ 呢個「風味沖繩·炸雞」完全無果種好乾爭爭既口感,
做到我預期中果種酥脆感;而裡面雞肉食落夠嫩滑,

調味亦岩岩好,唔會話太鹹,一啖一件真係停唔到口呀。

沖縄鶏と大葉の串焼き梅肉ソ一ス - $68

▫ 沖繩縣當地亦有好多人氣串燒店,所以必定要試埋「沖繩雞大葉串燒·梅子醬」,
肉質食落鬆化香口,而油香滿溢,肉味又夠濃,果然無嗌錯;

加埋梅子醬,仲有多一份酸甜感,幾有驚喜!
2020-10-27
  • 家庭料理·苦瓜炒豬肉
  • 沖繩風炒·豬肉麵筋
  • 沖繩豬肋骨·湯麵(細)
  • 風味沖繩·炸雞
  • 沖繩雞大葉串燒·梅子醬
像銅鑼灣永光中心樓上的這一間主打沖繩美食的日本料理店,最近被我們發掘了出來,它開業多年,之前都未食過,來過後覺得十分「正」,食物很有日本地道風味,而且客人也不乏日本人,他們尋回家鄉感覺,我們就找到旅行感覺,令人感動。碎蔥吞拿魚腩配新鮮無花果$138薄薄的小米餅,配上香甜的無花果,加上新鮮碎蔥吞拿魚腩,頗特別的食法,從沒試過,蠻有趣的小吃,不同口感味道混在一起,卻沒有違和感。沖繩炸雞拌特製沖繩島豆腐他他醬汁$90沖繩炸雞所選用的是沖繩雞,做起炸雞來,肉嫩多汁,而外皮沾了甜甜的醬汁,蠻討好,沖繩島豆腐他他醬汁有點像沙律,可以和炸雞一起吃,也可以當作沙律單吃呢。鹽燒牛舌$78來了兩串牛舌,厚薄度切得剛好,牛舌口感爽彈,以海鹽調味,鹽味較重,另配新鮮檸檬增加層次。墨魚汁炒麵 豬肉$82墨魚汁炒麵,麵條呈黑黑的顏色,給你不一樣的麵條味,有點鮮味,配料有韭菜、豬肉、魷魚,海鮮和肉炒在一起,出奇地夾,這墨魚汁炒麵相當有特色,必試!這裡的食物選擇十分多,而價錢有貴的,亦有親民的,亦有不同的酒,見到有些為自釀酒,有種去了日本居酒屋小店的感覺,食物相當有特色,非一般人有我有的菜式。
碎蔥吞拿魚腩配新鮮無花果$138
沖繩炸雞拌特製沖繩島豆腐他他醬汁$90
鹽燒牛舌$78
墨魚汁炒麵 豬肉$82

• 墨魚汁炒麵
  • 沖繩炸雞拌特製沖繩島豆腐他他醬汁
2020-10-25 89 浏览
登龍街出名多野食,除左地舖餐廳之外,其實樓上都有好多值得一試既美食。樂宴係位於登籠街永光中心既沖繩居酒屋,以琉球裝飾做主題,環境安靜,適合同朋友傾計。我地被安排坐左係吧枱,店員為我地奉上前菜枝豆 $20/位,再叫兩杯黑啤嘆下先。🥗赤貝海草和風沙律 $138赤貝新鮮肥美,沙律有海帶,微辣。🐮牛舌 $78厚身,邊邊燒得好脆,肉質嫩。🐄輕燒宮崎和牛 $320和牛切得好薄,燒得岩岩好,配汁同微辣明太子, 個人認為就咁食最好食☺️🥟煎餃子 $68皮薄,肉汁多,份量多👍

🥗

赤貝海草和風沙律 $138
赤貝新鮮肥美,沙律有海帶,微辣。
🐮

牛舌 $78
厚身,邊邊燒得好脆,肉質嫩。
🐄

輕燒宮崎和牛 $320
🥟

煎餃子 $68
皮薄,肉汁多,份量多👍
  • 燒牛舌
《輕燒宮崎和牛》🥩宮崎牛從日本和牛中屢獲殊榮不論肉質同油花都好出色牛肉薄切 輕輕燒炙外面剛熟 裡面微紅 入口即化可以先試下原汁原味或沾少少汁、蘿蔔蓉、青檸汁同蔥花溫馨提示❣️牛肉好薄身好難保持得住溫度一上枱最好先食.《沖繩炸雞》🍗炸雞既脆皮帶有南棗甜味甜度食落似淡蜜糖面頭有白蔥 再拌上特色豆腐他他醬汁仲有雜菜胡麻醋沙律 口感豐富.《苦瓜炒豚肉》黎到居酒屋當然點下地道既日本菜沖繩苦瓜出名爽脆唔會太苦得黎 又甘口搭配豆腐、蛋同豚肉一齊炒不論當下酒小菜定家常料理送飯都一樣咁開胃.餐廳鋪置十分日式有bar枱同廂房選擇成間餐廳周圍都放滿不同類型既日本酒好有格調

《輕燒宮崎和牛》🥩
宮崎牛從日本和牛中屢獲殊榮
不論肉質同油花都好出色
牛肉薄切 輕輕燒炙

外面剛熟 裡面微紅 入口即化
可以先試下原汁原味
或沾少少汁、蘿蔔蓉、青檸汁同蔥花
溫馨提示❣️牛肉好薄身

《苦瓜炒豚肉》
黎到居酒屋當然點下地道既日本菜
沖繩苦瓜出名爽脆
唔會太苦得黎 又甘口
搭配豆腐、蛋同豚肉一齊炒
不論當下酒小菜定家常料理送飯都一樣咁開胃

餐廳鋪置十分日式
有bar枱同廂房選擇
成間餐廳周圍都放滿不同類型既日本酒
好有格調
2020-10-20 80 浏览
上個月同朋友幫襯左一次覺得好好食,今晚約朋友再去呢間精緻和風居酒屋!今次終於食到上次冇貨既沖繩海葡萄($68)咁特別既前菜真係第一次食,睇落同海藻幾似樣,食落同魚子一樣爽口,逐粒咬破好有海水既感覺,沾上醋汁更有口感,絕對值得一試!  之後上既沖繩苦瓜炒豆腐豬肉片($98)原本以為普普通通既沖繩家常菜有驚喜,真係平平冇奇最考廚師功力,呢碟菜採用沖繩產苦瓜、豬肉、島豆腐和滑溜溜既日本雞蛋,食材鮮嫩,苦瓜不苦反而自帶甘香,不愧係沖繩名物,食落有日本民宿食家菜既感覺,必試!小食方面仲試左燒牛舌($78)牛舌厚實,比平時食的厚很多,口感不錯,咬下去爽口有嚼、強而不韌,不過味道略鹹! 主食方面要左沖繩水雲冷麵($68),健康消暑,非常適合炎炎夏日食用,比起熱食,我一向鐘情涼浸浸更有咬口既冷麵,呢個水雲冷麵深得我心,簡直令人食唔停口!另一款主食要左墨魚汁炒飯,珍珠米飯粒飽滿、粒粒分明,係唔伏既暗黑料理~

沖繩炒豬肉

Mozuku cold noodles
seagrapes
2020-10-19
沖繩炒豬肉
Mozuku cold noodles
seagrapes
2020-10-16 97 浏览
平時食日本菜咁多次,都未試過食沖繩菜,今次真係第一次見識沖繩美食我見餐牌都係以豬肉同牛肉為主但煮法有別於一般日本餐廳我點左3個小食同2個主食小食有炸芝士配藍莓醬燒豬腩肉,鰻魚蒸蛋主食:昆布豬肉炒飯,宮崎和牛烏冬炸芝士配藍莓醬芝士好軟身,好綿,原來點藍莓醬好好味味道甜甜地同芝士好夾 燒豬腩肉豬腩肉好厚,肉質好爽,肥廋適中SIZE比平時日本串燒大件好多2串有6件,好好味!!鰻魚蒸蛋好多鰻魚,但蛋係打散係個汁度,我以為係蒸水蛋果種不過用黎送飯都好食昆布豬肉炒飯炒飯好香,第一次見用昆布炒飯,好香昆布鮮味,同豬肉一齊食超好味飯當然係用日本米宮崎和牛烏冬烏冬幼身,好滑湯底清得黎又好夠味牛肉就比較薄身
平時食日本菜咁多次,都未試過食沖繩菜,
今次真係第一次見識沖繩美食
我見餐牌都係以豬肉同牛肉為主
但煮法有別於一般日本餐廳

我點左3個小食同2個主食
小食有炸芝士配藍莓醬
燒豬腩肉,鰻魚蒸蛋
主食:昆布豬肉炒飯,宮崎和牛烏冬

炸芝士配藍莓醬
芝士好軟身,好綿,原來點藍莓醬好好味
味道甜甜地同芝士好夾

燒豬腩肉
豬腩肉好厚,肉質好爽,肥廋適中
SIZE比平時日本串燒大件好多
2串有6件,好好味!!

鰻魚蒸蛋
好多鰻魚,但蛋係打散係個汁度,
我以為係蒸水蛋果種
不過用黎送飯都好食

昆布豬肉炒飯
炒飯好香,第一次見用昆布炒飯,
好香昆布鮮味,同豬肉一齊食超好味
飯當然係用日本米

宮崎和牛烏冬
烏冬幼身,好滑
湯底清得黎又好夠味
牛肉就比較薄身
2020-10-13 315 浏览
是日晚上去咗銅鑼灣永光中心「樂宴」品嚐日式居酒屋晚餐,餐廳設計及裝修與日本地道居酒屋無異,熱播着日本歌曲,充滿和風味道餐牌上嘅日式料理都幾多選擇,沖繩雞、宮崎牛肉、燒物、沖繩料理等等應有盡有點餐後不久店員會先送上前菜——枝豆,每位收費$20苦瓜炒豬肉採用日本沖繩產苦瓜、豬肉、島豆腐、日本蛋,苦瓜好鮮嫩,島豆腐豆味香濃,品嚐到食材嘅原汁原味,仿如日本家庭料理味道,健康又美味沖繩風炸豬肉芋蓉餅即叫即炸,外脆內軟,有少少似中式素菜嘅芋頭魚~芋頭味更加香濃,夾雜着少許豬肉鹹香味,邪惡又美味呢鹽汁炒沖繩麵豬肉係半肥瘦的,幾香軟肥美!小麥粉製成的粗麵條,口感獨特又Q彈,仲多左份麵粉香~炒麵裡加入椰菜、芽菜、蘿蔔絲等等蔬菜增添豐富口感沖繩風炒豬肉麵筋麵筋同豬肉加入左紅洋蔥、紅蘿蔔絲、青蔥等等一齊炒,夠哂香口!沖繩麵筋由小麥粉製成,口感好特別,比較有彈性,味道有少少似豆腐+雞蛋三文魚飯糰🍙飯糰採用北海道七星米,米飯大粒又飽滿,晶瑩剔透,粘度低,較爽身!裏面包住熟嘅三文魚塊🥰苦瓜茶沖繩直送,由苦瓜提煉而成的茶,有消脂及降血壓之用沖繩黃薑茶黃薑茶好易入口,薑味唔會太嗆,好暖胃

點餐後不久店員會先送上前菜——枝豆,每位收費$20

苦瓜炒豬肉

沖繩風炸豬肉芋蓉餅

鹽汁炒沖繩麵

沖繩風炒豬肉麵筋

三文魚飯糰🍙

苦瓜茶

沖繩直送,由苦瓜提煉而成的茶,有消脂及降血壓之用

沖繩黃薑茶

黃薑茶好易入口,薑味唔會太嗆,好暖胃
2020-10-11 192 浏览
おとし$20枝豆是粉粉的不是爽爽的但在下好喜歡啤酒釀涼瓜$78清清地不太濃好像不覺得有啤酒的味道但又能感覺到啤洒的清新豬昆布炒豬肉$68涼涼的好多昆布夾起來又似吃麵一樣有幾塊小小的豬肉加上醬汁健康好味的一道菜Grilled Ox~Tongue$78外脆內軟綿綿的香味十足 厚度適中Pork Temrura$148即叫即炸的兩大條豬肉條炸後切片有瘦肉有脂肪層 間著間著的被薄薄的炸粉包裹著好讓瘦肉不太難咀嚼同時又令油份高的地方不膩低有醬汁 不會影響到香脆的表面還有野菜陪襯 消膩作用大大提升雞肉一葉梅子串$68慢慢用心燒出來的雞啊那皮下和肉內包裹著鮮雞汁是咬得出的juicy大葉的香還有一大篤梅子肉沒想到搭著吃居然一點都不覺酸和咸還覺得剛剛好燒茄子$58白嫩的茄子肉啊上醉有粗粗的木魚花在跳舞這條還去了皮被切好後整整齊齊地排靚靚なかばか麦燒酎 $65お湯割り 不飲冷飲(?)的在下就是很喜歡熱水加燒酎而且要麦味熱水能令麥的味道發揮而不會像芋和米一般的甜那一陣微微的焦麥香味在下甚是喜歡還有after tests 的回甘 ❤店裡男侍應都是一口流利的日文走著沖繩風的店舖設計在下喜歡這種環境和專業

おとし$20

店裡男侍應都是一口流利的日文
走著沖繩風的店舖設計
在下喜歡這種環境和專業
2020-10-11
由於太想去日本既關係,今日我ngjohn黎到銅鑼灣呢間主打沖繩料理既樂宴。個環境以木為主要裝飾,店員安排左bar枱既位置,空間都好闊。除左主menu以外,仲有2個special menu:我ngjohn就叫左一個前菜,小食同飯自家製花生豆腐想特別講下呢個花生豆腐 佢係沖繩既地道鄉土料理,的確我係香港咁多間日本餐廳都未見過過呢道菜佢既口感好特別 同一般豆腐唔同佢唔係滑同淋既質地 煙煙韌韌既口感 入口先係豆腐味,之後花生味就出黎 加上豉油更加提升食物層次明太子雞翼外皮炸得脆都依然保持到雞肉既肉汁加上明太子既微辣 好”野”味!主菜點左宮崎和牛海膽炒飯,好足料 啖啖都食到和牛粒,和牛肉味好香海膽味濃 特別之處係飯底偏濕 比較適合我口味!

除左主menu以外,仲有2個special menu:

我ngjohn就叫左一個前菜,小食同飯

自家製花生豆腐
佢既口感好特別 同一般豆腐唔同佢唔係滑同淋既質地

明太子雞翼
外皮炸得脆都依然保持到雞肉既肉汁
加上明太子既微辣 好”野”味!

主菜點左宮崎和牛海膽炒飯,好足料
啖啖都食到和牛粒,和牛肉味好香
海膽味濃 特別之處係飯底偏濕 比較適合我口味!

2020-09-23 146 浏览
💁🏻‍♀️ 樂宴 (銅鑼灣) 🍴-銅鑼灣難得一見居酒屋, 一入到去就好似返左日本咁, 好有FEEL豬肉天婦羅 ($148) 侍應話餐廳選用沖繩食材, 而呢道菜就係沖繩料理之一~有別於平時食開既天婦羅,今次係用豬肉而唔係海鮮,外表炸到金黃鬆脆,咬落去食到少少豬肉既油脂味但唔會好膩,加埋檸檬汁食好開胃!自家製花生豆腐 ($65)見到隔離有叫, 所以貪得意跟機. 食落有淡淡花生味, 個汁加埋D蔥令到香味大大提昇 墨魚茶碗蒸 ($65)  茶碗蒸就試得多, 加埋墨魚好少見, 外表係烏溜溜架~ 個蛋超滑同埋好足料, 值得一試! 沖繩特色甜品拼盤 ($78)有年輪蛋糕﹑芋頭雪糕同埋蕨餅~~ 個人最中意個雪糕, 充滿香濃既芋頭同奶味, 食完即刻HAPPY曬~ -📍 樂宴 (銅鑼灣)#銅鑼灣 登龍街28號永光中心12樓#小丸子搵食記 #小丸子銅鑼灣-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram
💁🏻‍♀️ 樂宴 (銅鑼灣) 🍴

豬肉天婦羅 ($148)

自家製花生豆腐 ($65)

墨魚茶碗蒸 ($65)

沖繩特色甜品拼盤 ($78)

📍 樂宴 (銅鑼灣)
#銅鑼灣 登龍街28號永光中心12樓
#小丸子搵食記
#小丸子銅鑼灣
因為疫情關係冇得去日本旅行,為咗止下癮所以同朋友早排決定去位於銅鑼灣嘅呢間沖繩居酒屋食個飯傾吓計,呢度嘅環境真係好似去左日本咁,好舒服唔會話太嘈,同朋友今次坐吧枱面前仲有好多唔同類型嘅日本酒,環境佈置好有心思😚_沖繩唐掦炸雞 $85餐廳選用沖繩食材,食落特別有風味💜呢度嘅炸雞非常推介,外皮香脆內裏肉質鮮嫩,配上沙律醬一齊食更添風味,旁邊亦有少量沙律_燒茄子🍆 $58原條燒茄子已經去除外皮,配上醬汁食落去更方便,味道不錯_沖繩豬軟骨烏冬 $58湯底非常濃郁,雖然係小份但係份量都非常充足,豬軟骨感覺已經烹調好耐,非常入味,小編同朋友都非常喜歡💕_沖繩特色甜品拼盤 $78菠蘿雪葩 $68估唔到居酒屋嘅甜品都做得非常出色, 雪葩外型係使用原個生果,非常吸引,甜品拼盤上三個甜品包括雪糕、年輪蛋糕、黑糖餅_提子燒酌梳打 $58沖繩四季桔果汁$46除咗一般嘅日本酒之外呢度都有好多飲品選擇,特別推介燒酌梳打,燒酒配上果汁和梳打味道非常易入口,感覺也很清新

沖繩唐掦炸雞 $85

燒茄子🍆 $58
原條燒茄子已經去除外皮,配上醬汁食落去更方便,味道不錯

沖繩豬軟骨烏冬 $58

沖繩特色甜品拼盤 $78
菠蘿雪葩 $68

提子燒酌梳打 $58
沖繩四季桔果汁$46
2020-09-21 127 浏览
Missing Japan a lot (don’t we all), I decided to spend the Sunday evening at the Rakuen. Rakuen is a Japanese specialised in Okinawa cuisine, which is very special. I always love a Japanese restaurant that offers edamame to start. Got seated at the bar table area, and the environment is very cozy.Drink: Kumejima no Kumesen Umeshu Main: Okinawa Taco-Rice, Lightly grilled Miyazaki Wagyu Beef TokokiDessert: Sea Salt Ice-Cream with Brown Sugar Baumkuchen Kumejima no Kumesen UmeshuHave always been a

Kumejima no Kumesen Umeshu
Have always been a big fan of Umeshu, and this glass has definitely met my expectation. The taste of the ume and alcohol balanced well, is not too sweet but strong ume flavour.

Highlight of the night
As you all know Wagyu is famous for its tenderness, and this dish is no exception. The meat is well seasoned and juicy, also is worth adding the lime and dip it in the sauce. Is the perfect combination of meaty flavour with good balance of acidity.

Okinawa Taco-Rice
A very surprising dish - although it is a mix of mince pork and lamb, it has a strong smell and flavour of lamb, which I like a lot. The tomato sauce is a bit spicy, but not so much that you will need your drink. The diced tomato and shedded lettuce added some crunchiness to the dish, which balanced out the texture.

Lastly - Sea Salt Ice-Cream with Brown Sugar Baumkuchen
Perfect combination!!! Sea salt ice cream is my absolute favourite, and Baumkuchen! What can I ask more.
2020-09-20 72 浏览
餐廳環境很特別,放滿很多大酒瓶,很有氣氛🤣食物種類很多,餐廳選用冲繩食材,冲繩料理!冲繩炸雞,非常推介,除了雞肉保持嫩滑,有肉質外,雞粒的表面沾滿蜜糖🤟👍單吃己很好吃!炸雞伴隨冲繩島豆腐他他醬汁,配炸雞一起吃,會較為清新。明太子雞翼。味道同出面既有小小五同,略為較濃味,酸酸辣辣。韓國豬肉泡菜炒飯日本餐廳但有韓國美食選擇。味道正常。墨魚汁意粉,意粉好彈牙,不過呢個意粉食完五怕個嘴黑哂!哈哈😄

餐廳環境很特別,放滿很多大酒瓶,很有氣氛🤣

食物種類很多,餐廳選用冲繩食材,冲繩料理!

明太子雞翼。味道同出面既有小小五同,略為較濃味,酸酸辣辣。

韓國豬肉泡菜炒飯
日本餐廳但有韓國美食選擇。味道正常。