2017-12-18
公司附近最近開咗呢間“滾喜”,適值朋友生日,見openrice上寫佢嘅食評都好正面,一行五人決定嚟試試。誰知…………?先說價錢,佢並非大眾化或任食火鍋嘅價錢。心想,沒所謂,反正食物質素才是重要,而且任食火鍋限時限刻,食得唔暢快。先講兩個鍋,第一個火滾雞鍋,不過不失,無甚特別,份量連半隻雞都冇。另一個蕃茄濃湯底,侍應特別介紹,佢哋係用豬骨熬製,可惜,這個蕃茄濃湯,只不過係加咗茄膏嘅湯,冇豬骨味,只有濃濃嘅茄膏味及過甜味道,非常失望。配料我哋叫咗一個非常難忘嘅蝦滑墨魚滑雙拼,所難忘處,係佢價值$108,而份量只得玻璃水杯杯口咁上下大嘅份量,非常珍貴,少就算嘞,仲要冇鮮味兼冇嚟味道,而爽彈程度都只屬一般性質,覺得街市賣廿幾蚊包嘅都好食過佢。其他配料仲叫咗豬牛羊,水準還可以,唯是牛的份量,以價錢論,還是覺得太少。全晚唯一可取係黃金炸魚皮。結果,是晚我哋破咗有史以嚟打邊爐最快收工記錄,一個鐘頭就埋單走人。真係食到“火滾起”。結論,五人一致通過,永不錄用。
結論,五人一致通過,永不錄用。