2017-09-07
煩忙的工作過後,最適合打邊爐飲下酒吹吹水,今日OT過後同同事黎咗旺角既焱手工涮涮鍋,選擇這裏的主要原因係呢度火鍋配料新鮮,而且價錢經濟實惠。更重要既係這間火鍋算收得夜剛好我們約間上11點黎到,不用等位。而餐廳提供兩個套餐,每位約228至268元一直都聽說呢到既海鮮又大又新鮮,所以我地就決定主打海鮮,選擇左每位只需228既套餐湯底選擇好多,我地選擇左一個辣,一個唔辣既,而中間一直有個圓形既空位我們一直好奇究竟是什麼作用,最終職員把大大隻既蜆放入去,我們終於明白了放入蜆後,一件吸睛既效果出現,店員竟然在我們面前點火,大家都一齊嘩然! 而蜆用清酒煮過,更顯鮮甜後送黎既係手工火鍋拼盤,全部都係手工做,食落好爽口彈牙,講真,好少有可以食到咁爽口!後送上既海鮮拼盤更係大得誇張,特別係蟶子,大隻到張過手掌,而且一睇就知道新鮮,食海鮮真係不需要任何加工技巧,鮮味可以完全戰勝一切松板黑豚肉及小黃瓜,賣相一流,薄薄一片片好容易就熟,肉香有豬味安格斯牛頸子脊,保原有濃厚既牛香 無得輸。響鈴脆口巨形,蔬菜夠新鮮最後每個人都食到飽飽,非常滿意!! 一次平靚正既選擇。
而餐廳提供兩個套餐,每位約228至268元
安格斯牛頸子脊,保原有濃厚既牛香 無得輸。
響鈴脆口巨形,蔬菜夠新鮮
最後每個人都食到飽飽,非常滿意!! 一次平靚正既選擇。