2016-07-10 180 浏览
白鬍子門口放左部遊戲機,貪得意過去睇下,最後就入埋去食餐晏仔。餐廳有好多款啤酒選擇,密密麻麻咁寫出黎,真係見到都唔知點揀。由於係中午時份,就未咁想飲酒,所以只係叫左ICE TEA,都好清涼。呢到炸魚、FISH & CHIP係代表作,但比我係餐牌發現左有羊肉漢堡,熱愛羊肉既我,就即刻轉軑。羊肉漢堡配上洋蔥圈,洋蔥圈雖然只係配角,但都好出色。炸粉上得厚,唔係得薄薄一層。炸得外面好香口,而內面都可以保持濕潤。配角都咁好食,主角又點會差呢。羊肉頗厚,而且有少少'SO'味,肉質嫩唔會好實,仲有肉汁,GD的不過留意返份量,漢堡偏細,男仔應該要叫多款小食先飽。以下就推介炸蠔,真的很很很很很好食!!!!有6粒、粒粒都大大粒。同洋蔥圈一樣,炸得岩岩好,而炸粉有一定厚度,內面濕潤同蠔本身既質感好夾蠔味出又無腥味,真係食過既炸蠔,最好既一間餐廳。
羊肉漢堡配上洋蔥圈,洋蔥圈雖然只係配角,但都好出色。
配角都咁好食,主角又點會差呢。
不過留意返份量,漢堡偏細,男仔應該要叫多款小食先飽。

以下就推介炸蠔,真的很很很很很好食!!!!
蠔味出又無腥味,真係食過既炸蠔,最好既一間餐廳。
2016-07-08
午餐
2016-07-07 179 浏览
一向沒有對炸魚薯條呢個熱氣組合有乜性趣,但今次見係好朋友推介,就決定左同佢去食下,睇下係咪真係咁好味。 間舖其實都幾隱蔽,要少少時間先搵到。講返個餐廳環境其實可以選擇係出面坐或者入面,出面加入面total共有4張台,我地7:00左右去到,竟然一個客人都沒有。(後黎發現原來都係take away既客人多) 我同朋友坐係最入面。我自己二話不說點左幾樣野,包括white beard oyster 同個 lamb cheese burger 配onion rings,飲左杯fresh pressed lemonade ,最後我都係無叫炸魚薯條,哈哈。先黎既係杯lemonade,講真呢杯野係我身水身汗黎到後,真係一杯甘露!酸度十足,加上一片檸檬,酸得黎味道夠真,解渴度一流。跟手個蠔終於黎喇!哇!每一隻蠔粒粒都咁大粒!趁熱食,咬左一下,發現原來個皮真係好薄,粒蠔好飽滿,又鮮味,以$7X呢個價錢去食真係物超所值!我覺得未試過既一定要黎試下!係食食下既途中,個Burger終於黎喇!呢個Burger係一定要試既食物,因為個味道真係不得之了!個包查滿左個JAM,加上羊芝士的so味,再加埋肉汁緊鎖於漢堡扖中
係食食下既途中,個Burger終於黎喇!呢個Burger係一定要試既食物,因為個味道真係不得之了!個包查滿左個JAM,加上羊芝士的so味,再加埋肉汁緊鎖於漢堡扖中濃濃的肉味,真係一食就停唔到口!可惜既係果2舊onion rings真係有少少overcook,得個燶字,無咩onion味,真係美中不足! 呢間野一開始無咩期望,但又可以帶住d驚喜走,下次一定會再黎!
2016-07-03
2016-07-07 182 浏览
今次去左中環soho區既小店,行過一條大斜路就見到依間特色fish n chips小店(出面仲有部街機打xd")入到黎間店好細,多數都預你帶走或者係出面坐梯級邊飲酒邊食,但裝修得幾有特色,仲陳列左一堆世界各地既手工酒,鍾意飲啤酒既你一定不能錯過!黎到fish n chips店梗係要食返fish n chips啦(廢話)!我地叫左個lemon and pepper fish,炸魚炸得恰到好處,一食落去無好油既感覺,而且檸汁令佢更鮮味,薯條都好正,食落去啖啖薯,絕無偷工減料!仲有幾種sauce比你揀,我地就揀左最大路既mustard sauce!跟著叫左個炸蠔,可以選擇3隻或者6隻,我地兩個就叫左6隻,每隻蠔都好大好肥美,配上兩種sauce,一種紅色既有少少辣,一種係醋加洋蔥,兩種都好夾個炸蠔,令佢個鮮味更出!而且炸粉份量剛好,唔會話太厚,影響口感。我叫左杯pineapple express,飲落去可以咬到佢啲菠蘿果肉,配上一整塊菠蘿冰,減低食炸物既油膩感之餘仲透心涼,夏天飲一流!仲可以"算"下吉著菠蘿既雪條棍,大滿足! 特色小店加上熱心既店員,適合約埋三五知己去邊飲邊食邊吹水!

2016-07-03
2016-07-06 1525 浏览
終於完成一個又一個公司的培訓課程,即使還有點咳,還是忍不住想吃點邪惡的煎炸食物慰勞一下自己。White Beard Fish n Chips裝潢都比較街頭風,有不少玩味元素,門口擺有一台遊戲機供客人玩樂,例如Street Fighter及Metal Slug都是令人懷舊的遊戲之一。店內提供不少手工啤酒,雖然心郁郁想試,不過為免獨自醉走街頭,所以還是謝絕酒精。一共6款口味Fish n Chips,另外亦有其他海鮮炸物。點了Lemon Pepper Fish & Chips及飲品Pineapple Express。熱騰騰的Fish & Chips即叫即炸,炸魚採用冰鮮的Ling Cod,肉質比較厚實,鮮味略嫌不足,但不會腥,而且無冰鮮味。粉漿只是薄薄一層,混有不少黑椒,所以帶點微辣,更見惹味。不妨在炸魚上唧滿檸檬汁,開胃之餘,亦可減少油膩感。始終覺得食薯條要食粗的才好味,因為比較有口感。薯條的份量頗多,有8款牆汁選配,例如Mustard, Hot chili, Mayo等,我揀選的是Thai chilli ,甜甜辣辣,不消一會已掃清所有薯條。這杯飲品的確很消暑!菠蘿冰棒插於杯內,看見它,即
Pineapple Express
這杯飲品的確很消暑!菠蘿冰棒插於杯內,看見它,即時令我聯想起每次去踩單車經過小食檔都會買菠蘿冰吃,消暑透心涼。而飲品混入很多已攪碎的菠蘿肉,飲落富口感,味道甜甜酸酸,確有消滯之用。

2016-06-21
2016-07-06 173 浏览
今日係中環做左一日文青,肚餓餓地既時候緊係要去覓食啦朋友介紹呢間白鬍子咁就去試下先個時6點左右就冇人,未到中環夜生活既時候不過間野都有開坐既位唔算多,應該係因為飲酒居多對住門口仲要有一部遊戲機,不過我地就冇玩到哈哈首先我地就叫左個set b,係fishman sandwich($55)個包(ciabatta)唔算好硬,外皮有少少脆咁既個醬汁我覺得好特別,個牌就寫係lemon mayo,好fresh,同個魚好夾魚就好滑,好新鮮,不過外皮就唔算好脆話明White Beard Fish n Chips點少得魚同薯條!呢個係tom yum fish&chips ($88)將冬陰公變為醬汁我都係第一次見,亦都好似係呢間鋪既賣點之一!個魚就係沾左冬陰公先去炸既,所以食落就已經有冬陰公既味道另外仲有個冬陰公既醬汁既不過對我黎講辣左少少味道都好既仲有鍾意食蠔就緊係要叫番個white beard oysters ($78)佢外皮炸得好脆,但係隻蠔又唔會乾仲有海水既味道,好fresh而且粒粒都好大隻最後我就飲左Fresh Pressed Pink Lemonade ($30)店員就推介呢杯比我飲既杯野就真
今日係中環做左一日文青,肚餓餓地既時候緊係要去覓食啦
朋友介紹呢間白鬍子咁就去試下先
個時6點左右就冇人,未到中環夜生活既時候
不過間野都有開

坐既位唔算多,應該係因為飲酒居多
對住門口仲要有一部遊戲機,不過我地就冇玩到哈哈
個包(ciabatta)唔算好硬,外皮有少少脆咁既
魚就好滑,好新鮮,不過外皮就唔算好脆
呢個係tom yum fish&chips ($88)
個魚就係沾左冬陰公先去炸既,所以食落就已經有冬陰公既味道
另外仲有個冬陰公既醬汁既
不過對我黎講辣左少少
味道都好既
佢外皮炸得好脆,但係隻蠔又唔會乾
仲有海水既味道,好fresh
而且粒粒都好大隻
店員就推介呢杯比我飲既
杯野就真係粉紅色,雖然唔知咩原因哈哈
檸檬味好重,好岩要黎解渴
不過個人覺得冰多左d,變左杯野好似好少咁
2016-06-25
2016-07-02 198 浏览
很少中午時候來中環,這天在附近工作,一於在左近找間餐廳吃個悠閒的午餐。從旁邊一條斜路走上去,發現了這間小店,專賣Fish and Chips,沒多想就進了去一試。店內面的幾位店員麵都是外國人,見我一個人坐下,也熱心地介紹幾款口味。在英國吃的炸魚薯條,有多款魚可以選擇,而香港的餐廳,大多只有一款。這間專賣店,有成六、七款口味,竟然還有辣的選擇。最後挑了Spicy Golden Garlic Fish and Chips,大大的一塊魚,炸漿既薄又脆,魚肉嫩滑而不散,帶有香濃的蒜味,少少辣,配上自家製的他他汁,十分惹味。薯條份量很多,香脆內軟,茄汁可以在自助檯拿到。因為粉紅色而點了Fresh Pressed Pink Lemonade,果然有點粉紅色,梳打混了檸檬香酸甜味,很解渴,配炸魚薯條一流。

2016-06-27 786 浏览
聽朋友說香港開了來自紐西蘭的Fish & Chips, 想試很久! 是個Happy Friday好去處!地點在靜中帶旺的Soho區,用落地大玻璃門, 內裏只有小枱四張,可以看見廚房,裝修以game主題和放置各款不同手工beer裝飾。店主Gary來自NZ, 很用心向我們逐一介紹各炸魚的種類及醬汁,非常親切。店內餐牌只張英文,點菜員工有懂廣東話的,不用擔心。我點了的炸魚Ling Cod配薯條Chili cheddar, 一上菜呆了,份量頗大。Ling Cod在NZ做炸魚非常普遍,魚肉質感較實,炸粉不會太厚,剛好完美包著魚肉,切開後魚不會散開,加少許檸檬汁在炸魚上能減低油膩,再配garlic醬提升味道。粗身的薯條亦是一大特色,薯仔味充足,加上Chili醬是有點辣,但配上完美組合手工beer,中和感很好。Beer的小麥味夠濃郁,我揀選出自NZ有"Aotearoa"字樣,這是NZ土著毛利文解作"長白雲",皆因NZ天空常出現長白雲的!另外,點了魷魚圈和炸大蝦,兩者都大大份,炸到金黃香脆,又有檸檬汁作調味。魷魚圈有少少鹽味鮮味十足,口感彈牙。而炸大蝦配以乾蒜,再沾上Mustard醬,黃芥末醬堪稱最溫
另外,點了魷魚圈和炸大蝦,兩者都大大份,炸到金黃香脆,又有檸檬汁作調味。魷魚圈有少少鹽味鮮味十足,口感彈牙。而炸大蝦配以乾蒜,再沾上Mustard醬,黃芥末醬堪稱最溫和的,不會過辛辣或攻鼻。所有炸物也是即叫即做,熱辣辣上桌,值得一食再食!
2016-06-17
2016-06-26 467 浏览
中環碼頭的White Beard Fish & Chips位置便利、物有所值,一向是我fish & chips的首選。知道它在soho開分店,又怎能不去支持一下?餐廳位於卑利街,與早前以貨櫃作gimmick的西式韓國菜同一條街。在黑夜中,門面不太突出,只看見一個小小的燈牌。蒲進門,有一部古老街頭遊戲機,連收銀處上的餐牌也是走8位元風格,玩味十足!還有一系列手工啤酒「曬冷」。餐廳空間不太,只有3-4張high table。同朋友happy hour,食下Fish & Chips,飲番杯都不錯。除了classic的fish & chips,現在還有更多選擇:冬蔭公味Fish & chips、蒜味Fish & chips、羊肉漢堡⋯⋯ 選擇困難症又發作了~😅手工啤酒資料及價錢在餐廳後端的黑板上。來自不同國家的手工啤酒都有供應,可以先研究一下啊。之前一試便愛上,來自日本的貓頭鷹手工啤酒。Nest Beer酒精濃度較低 (5.5%),麥味淡淡的,入口順滑。赤米帶點果香,但原來酒精濃度較高 (7%)。入口先有果味,後調有點似sake,蠻有趣。小妹較喜歡赤米😊主角來了,我們叫了2份,先來份辣蒜味。炸

在黑夜中,門面不太突出,只看見一個小小的燈牌。

還有一系列手工啤酒「曬冷」。
手工啤酒資料及價錢在餐廳後端的黑板上。

來自不同國家的手工啤酒都有供應,可以先研究一下啊。
手工啤酒
之前一試便愛上,來自日本的貓頭鷹手工啤酒。

小妹較喜歡赤米😊
Spicy Golden Garlic Fish & Chips
主角來了,我們叫了2份,先來份辣蒜味。
炸魚依舊皮薄餡靚,炸皮香脆、肉質嫩滑。

先咬一口,香濃蒜味隨之溢出。炸魚內蒜蓉滿滿,非常足料,愛蒜之人表示大讚!

粗薯條一貫香脆,没大驚喜。
Tom Yum Fish & Chips
相比蒜味,小妹更愛冬蔭公味 😋 冬蔭公味還配襯了炸蒜及辣椒魚露,泰式風味更豐富。

冬蔭公味的炸魚辣度不比蒜味多,辣中帶微酸,味道match得天衣無縫,非常適合夏天悶熱的天氣。

非常喜歡這裡的fish & chips,一定會繼續支持!😊

2016-06-10
Tom Yum Fish & Chips
2016-06-23 514 浏览
記得自己既童年係一個機迷,打機大過天,有書唔讀走去逃學,逃學威龍敎我唔少野。街機更係自己強項,特別記得"吞食天地"曾試過單打一條命打到徐晃 ......難得今日星期一,攞左大假抖抖,中午同老婆去食餐好。係SOHO區左穿右插搵食,我竟然比一部街機吸引住。令我驚訝既係中環商業之地,SOHO花天酒地,竟然有部街機係度比人打,果然夠吉屎!呢道係一間外國酒吧,難聽d講,呢部街機似乎同呢度格格不入。不過,對於我呢個老機迷嚟講,呢部街機同酒吧絕對係天作之合。入到去二話不說,唔係點野食,係開機打。Street Fighter, King of Fighter, Metal Slug, 吞食天地呢d陪我長大既遊戲,總共六百隻,全!部!任!打!係老婆開始不耐煩之下,唯有先點野食。炸魚薯條,漢堡,酒,一樣都不能少。特別一提呢度既啤酒,款式多之餘,好多都係未見過,好有特色。叫完野食,繼續男人的浪漫。全部食物即叫即整,所以絕對有時間打多幾鋪機先。Lamb Cheese Burger (Set D) $60+$10 for 1/2 chips漢堡食得多,大部分食開既都離不開牛肉。但今次有d唔同,未食已經聞到好香既

難得今日星期一,攞左大假抖抖,中午同老婆去食餐好。
係SOHO區左穿右插搵食,我竟然比一部街機吸引住。

+$10 for 1/2 chips
漢堡食得多,大部分食開既都離不開牛肉。但今次有d唔同,未食已經聞到好香既羊羶味。入口腍腍既羊肉散發住陣陣羶香,同平時既牛肉感覺截然不同。跟餐另外仲有魷魚圈,呢個既感覺就麻麻地,因為好似炸過左火,食落有少少硬。
Lemon Pepper Fish & Chips $80
大塊既炸魚見到面頭佈滿粒粒黑椒,平時用刀叉食既我都忍唔住要用手。炸魚外脆內軟,表面炸粉完全唔厚,內裡魚肉軟淋淋。稍加檸檬汁,再沾沾沙津醬,熱氣感覺得以降溫,又可令味道更清新。旁邊另一主角 - 薯條同樣熱辣辣。如果略嫌味道欠奉,酒吧亦有提供鹽同黑椒,味道自行調教。
Cloudy Cider, Green cola
Green cola +$15
黑色罐身除左夠型,同時又標榜成份天然,飲落更健康,最重要係味道同紅罐可樂差唔多。

Cloudy Cider +$35
酸酸澀澀既蘋果酒,飲落有耳目一新既感覺。

最近機鋪執下又一間,連自己成日去既德福機鋪都執埋,似乎機鋪呢樣野已經沒落。

不過,今日係呢度,至少透過月光寶盒,可以搵番我童年既回憶。

同時,我希望,街機係將來能夠用另一個形式延續落去。
2016-06-21
午餐
Lemon Pepper Fish & Chips
Happy Friday, YEAH!!!!!! 星期五放工去中西區食野,感覺真輕鬆. 終於找到這間小店落腳, 我們坐近門口, 對著落地玻璃,望出去,很多外國人happy hours緊,人人都拎住支啤酒,吹水。外國人多過香港人,心情仿佛星期五放工坐飛機,離開香港到外國享受過週末一樣。即時讓我放慢腳步,感覺相當relax.來到這間小店聽著輕鬆嘅美式音樂,諗下食MUD好~Pesto Herb Butter Fish & Chips $88 add Bacon & Cheese $15 with Traditional Tar Tar sauce佢地主打照牌菜,炸魚薯條, 有8個口味, 連醬料也有8個口味, 選擇困難啊, 所以問清楚. 店員好細心一一介紹, 仲比意見我地, 咩口味的炸魚薯條配咩醬料好. 其中一個口味很特別, 店員介紹這個口味係炸之前蘸上香草, 上桌後另外也附上香草醬.所以我叫左個香草口味再額外加芝士及煙肉來試試. 大樂透,炸物做得出色好味, 外層脆醬剛剛好, 厚度適中. 魚塊很大件, 肉質很厚而滑, 但沒有鬆散的質感. 原來貨源來自紐西蘭,食材高質素, 令我喜出望外.醬料也是
來到這間小店聽著輕鬆嘅美式音樂,諗下食MUD好~

佢地主打照牌菜,炸魚薯條, 有8個口味, 連醬料也有8個口味, 選擇困難啊, 所以問清楚. 店員好細心一一介紹, 仲比意見我地, 咩口味的炸魚薯條配咩醬料好. 其中一個口味很特別, 店員介紹這個口味係炸之前蘸上香草, 上桌後另外也附上香草醬.所以我叫左個香草口味再額外加芝士及煙肉來試試. 大樂透,炸物做得出色好味, 外層脆醬剛剛好, 厚度適中. 魚塊很大件, 肉質很厚而滑, 但沒有鬆散的質感. 原來貨源來自紐西蘭,食材高質素, 令我喜出望外.醬料也是不可輕看, 傳統的Tar Tar醬, 加芝士及煙肉加強鹹香口感, 再蘸上香草醬, 口味出奇的夾.
Calamari Basket $48 (with Mayo sauce)

6件厚身嘅魷魚圈,魷魚又係好厚身, 份量十足, 新鮮,品嚐到異常鮮活爽口,口感彈牙.
Captain Prawns Boat $58 (with mustard sauce)

炸蝦, 又係好香脆, 一共有5大條, 附上1/4個檸檬,加一杯炸香蒜粒粒, 再配埋mustard一齊食, 真的滋味無窮。
Pineapple Express $35

菠蘿冰,很玩味, 由一塊圓形菠蘿冰塊作杯蓋. 而菠蘿汁內很多新鮮菠蘿肉打成細細粒,
非常清新好飲,唔會有太多冰粒沖淡味道, 好足料. 飲完後幫助清減油膩感,哈!也減低我些小罪惡感。
這裡有很多種手工啤酒,眼見有本地製造,或來自至紐西蘭,美國,日本等等。
最後食完野,見老闆教d細路打機,類似打街頭霸王的遊戲,玩到好剌激.我同個friend都忍唔住玩下部機,打左幾round 雙打戰機game, 因為狂打嘅關係,打都手腕都痛。但真係好過癮,無諗過係餐廳有得打機!
2016-06-17
  • CaptainPrawnsBoat
  • CalamityBasket
  • PineappleExpress
  • Pesto Herb Butter Fish & Chips
要在香港吃到地道口味的炸魚薯條,真是非常難找,上開飯網看到這間店鋪,便專程前往一試。店鋪門口擺放一部古舊遊戲機,內部布置充滿外國情調,更放置許多手工啤酒,大部分都是來自紐西蘭,當然要點來解渴,何況吃炸魚薯條,怎能欠缺啤酒? 是次點了一份招牌炸魚薯條,外層香脆,內裡魚肉鮮嫩,據店員說此店材料均來自紐西蘭,薯條新鮮熱辣,簡直是絕配。另外點了一份炸蠔,外層薄脆,蠔肉鮮甜可口,再加上辣汁更加惹味。
另外點了一份炸蠔,
外層薄脆,蠔肉鮮甜可口,再加上辣汁更加惹味。
2016-06-19
  • 手工啤酒
  • 招牌炸魚薯條
2016-06-19 100 浏览
在蘇豪附近見到一個吸睛的店舖,店舖內有一部舊式遊戲機,地方不是很大,但店舖的裝修及播著一些美國舊歌,特別有懷舊味道,meun是用遊戲畫面設計, 裏面十分多手工啤酒選揀,我選了個一柸apple wood 的英國啤酒, 那英國啤酒十分香,有點像白酒,雖然相對麥味偏淡但不失麥香,我不是啤酒的尊家,但我覺得這英國啤酒比我喜歡166x更好飲,店內主要供應fish & Chips 等食品, 我選擇了Spicy Golden Gerlic Fish & Chips ,它有一盒他他醬和一盒炸蒜,炸蒜超脆香,而個炸魚外脆 裡內好香滑,加點炸蒜超好食,不過唔覺有辣味, 薯條份量十足,很新鮮脆口。這裡的環境,食物及超多款的啤酒選擇, 十分推介。
2016-06-12
2016-06-18 162 浏览
係中環做嘢要食lunch 反正係咪都咁貴 梗係要揀間靚靚哋嘅鋪頭食啦 最後揀左間係卑利街條大斜路上既鋪頭仔 入面得5、6個位 我諗平時都係做外賣多嘅 最特色嘅地方就係有機打 Red hot chilli fish and chips $80⭕️炸魚內軟滑 炸粉漿夠厚身 表面有少少辣粉 唔使點醬汁啱啱好⭕️粗身薯條有薯皮...正!⭕️有八款醬汁俾你揀 總有一款啱你點薯條⭕️ 即叫即整 包新鮮滾熱辣❌$80都唔包野飲...👉👈❌辣👅 唔食得辣嘅人就唔好去試啦Garlic prawn boat $58***超級勁好味 ***⭕️蝦肉夠新鮮夠大條⭕️用吉列嘅方法去整 外皮夠脆夠薄⭕️跟沙律醬同炸蒜 正😍White beard oyster $78 ⭕️分量都叫多 同朋友share都OK抵食⭕️採用左炸魚既炸法👍👍👍⭕️啲蠔好新鮮好大隻Lemonade $30❌唔夠凍 唔夠冰❌太濃🌝 飲落去無一種Fresh嘅感覺
⭕️粗身薯條有薯皮...正!
⭕️有八款醬汁俾你揀 總有一款啱你點薯條

Lemonade $30
❌唔夠凍 唔夠冰
❌太濃🌝 飲落去無一種Fresh嘅感覺
2016-06-14 158 浏览
平時一向都係食好西.餐,今次去左間餐廳食英式fish and chips ,喺香港黎講覺得都算唔錯,所以寫下食評讚下。其實我係被餐廳門口部街機吸引左我入去,有幾個外藉人士圍埋打機,咪過去睇下,先發現原來有間fish and chips 餐廳喺度,又有少少肚餓,就走左入去醫肚。Fish & chips入得黎就緊係食fish & chips 啦,個炸魚即炸,熱騰騰,而且魚好有魚味,點埋沙律醬,酸酸咪咪,啱哂。而薯條係粗薯條,我最鍾意食粗薯條,入口好有口感,好有薯味,炸到外脆內軟,正Pineapple juice面頭嗰塊係冰波蘿片,簡單透心涼,夏日特飲,波蘿味好濃好甜好fresh,係啱哂夏天既飲品~~食fish & chips ,呢間餐廳真係唔錯,識食一定去呢間食!
Fish & chips
Pineapple juice
2016-06-13 100 浏览
悠悠閒閒一個假期都唔錯!一入門口就有部遊戲機,好玩味,令人即刻放鬆左!再加上鋪頭既擺設同menu design都好玩味,好match,令人有一種好自然放鬆傾計飲野既感覺!食物以fish & chips為主,揀左檸檬胡椒味,粗身有皮薯條,可以自己加鹽,茄汁好多唔同既調味!檸檬胡椒味炸魚香脆嫩滑配埋他他醬,好清新!比起食物有更多野飲可以揀,令人眼花撩亂!黎自唔同地方既酒,再配埋當時好舒適既音樂,小食,野飲,可以好relax慢慢坐下傾下計放鬆一下!但我今次冇揀到酒,飲左樣好清新既pineapple express!好有波蘿味好鮮好解渴之餘,仲有好多細細粒既波蘿肉,好有口感!
檸檬黑椒fish  &  chips
Pineapples  express