2019-01-08
好耐無食越南野,本來想食海港城個間,點知裝修緊,就轉黎旺角食。呢到可能比較繁忙,侍應話用餐時間為75分鐘,我地都覺得可以接受。黎到芽莊,有兩樣野我係必叫!1. 番茄蟹檬🦀2. 香茅烤魚🐟番茄蟹檬真係好出色,應該係呢度嘅招牌菜,黎到無理由唔叫。香濃嘅蕃茄湯,有淡淡的蟹味,有啲蟹肉碎,仲有半隻蟹係湯入面,加埋扎肉同埋其他香料,真係好食到想叫多一碗!!我比一百分!💯香茅烤魚係我另一道最鍾意嘅菜式,魚烤得啱啱好,表面小小燶,裏面嘅肉仲係好juicy,好香口,側邊嘅汁主要有蒜同青檸,口感清新,令條魚增加去到另一個層次!我哋食到唔停口。Perfect!👍🏼👍🏼馬拉盞炒芥蘭苗就不過不失,醬汁偏甜,但加埋上面嘅香料一齊食都好香口,要讚嘅係芥蘭苗炒得好林,總括來講係幾好食!河內魚餅一共四件,上菜嘅時候熱辣辣,非常吸引。魚餅混合香料、莞茜等等,味道好香好特別,又係一個食唔停口嘅小食!👅第一次試牛油果沙冰,估佢唔到,好滑好好飲,唔會好漏,唔會太甜,亦都唔會好大杯,份量啱啱好,推薦!👍🏼一向對芽莊都好有信心,每一間分店水準都好平均,連鎖餐廳算係水平非常高,性價比都OK,而且冇一次令我失望,每次都開開心心果腹而
黎到芽莊,有兩樣野我係必叫!
1. 番茄蟹檬🦀
2. 香茅烤魚🐟
一向對芽莊都好有信心,每一間分店水準都好平均,連鎖餐廳算係水平非常高,性價比都OK,而且冇一次令我失望,每次都開開心心果腹而回!💯👍🏼