2024-06-19 197 浏览
前幾日返大陸有經過呢間小店,但太多人無入到去,唔講唔知原來已經殺到香港!唔同時段有唔同超值套餐,整體價錢當然會比大陸貴,但喺香港嚟計真係好抵食。朋友唔太識得辣,要咗個蔥油拌麵share,估唔到有驚喜,好大一碗,撈埋下面嘅配料同調味真係幾好味㗎。我哋仲加咗青菜同滷蛋,多啲配料好食啲。另外有個抄手,份量比想像中多,湯底清甜,粒粒飽滿,細食嘅一碗已經可以好飽。小食方面我最鍾意蔥油餅,微微脆身,內裏軟糯,而且完全唔油,自己一個人可以食曬😂 第二就係隻雞,半隻份量,皮夠薄,肉質幾滑,性價比超高。炭烤腿肉串都唔錯,點埋醬汁更惹味。小店有提供多款飲品同甜點,我會推介酸梅湯,偏甜多過酸,但食呢啲嘢真係好解渴。朋友就鍾意白玉厚椰乳,話飲落順滑越飲越過癮。甜品要埋琥珀冰粉,見唔少人點,又凍又甜為呢餐作個完美總結。

2024-06-19 128 浏览
內地熱門嘅「遇見小麵」係黃埔天地奇妙坊開設咗香港首店,全國有近300間分店,遍佈北京、上海、廣州、深圳等多個城市架🤩可以試到地道川渝風味。佢哋嘅菜單仲好全面,食物有辣有唔辣,個個都啱🤓辣方面特設四層辣度選擇,包括微辣、重慶辣、霸道辣同魔鬼辣,可以根據個人喜好挑選辣度,非常貼心!▫️紅碗豌雜麵 鎮店招牌一定要叫嚟試,面頭鋪咗勁多配料,店內有介紹要先將麵同配料撈30秒再食,麵條好入味,麵質都幾爽口,呢一種麵喺香港真係第一次見,幾特別😚▫️小酥肉蕃茄湯麵 朋友唔食辣野,呢個蕃茄湯麵就啱曬佢。小酥肉份量好多,新鮮炸起卜卜脆,浸喺湯度一齊食仲正😆▫️ 天府鴨血小鍋冒菜 小鍋冒菜有4款,我哋揀咗鴨血。鍋底有超多配菜,包括薯粉、豆乾、蓮藕、娃娃菜,配料索曬啲湯,越食越辣好過癮▫️鍋巴土豆 有得揀辣定唔辣,揀唔辣嘅話就會比蕃茄醬,薯仔粒食落好香夠曬惹味不得不提呢度嘅份量都幾多,我就食唔晒一碗麵🤣呢個價錢可以話性價比超高吖❗️

▫️紅碗豌雜麵

▫️小酥肉蕃茄湯麵

▫️ 天府鴨血小鍋冒菜

▫️鍋巴土豆

2024-06-18 93 浏览
內地人氣連鎖店「遇見小麵」,喺黃埔開設香港首店,主打招牌重慶小麵同川渝風味美食,食物有辣有唔辣,可以符合唔同口味嘅人士。餐廳設有自助小站,可以免費拎醬料同小菜。🍴蔥油拌麵+鍋巴土豆($39)土豆外皮微脆,裏面軟腍,充滿薯仔香,點茄汁一齊食,中和油膩感 。拌麵口感煙韌,配上蔥油、花生、酸菜同香蔥,味道充滿油香,令人想一啖接一啖咁食🤤🍴脆皮半隻雞+脆皮大餃子($46)脆皮雞炸到金黃色,肉質幾腍,入味👍🏻餃子係韭菜餡料,餃子皮煙煙韌韌,韭菜香甜多汁💦唔錯~🍴軟骨丸子蕃茄湯麵套餐($40)丸子份量都幾多,一共有六粒,食到一粒粒爽脆嘅軟骨👄蕃茄湯底酸甜開胃,麵條係幼麵,幾掛湯😆🍴白玉酸梅湯(跟餐飲品)酸梅湯酸甜解膩,另外更配有白玉,幾有咬口👅🍴白玉厚椰乳(跟餐+$4)椰汁味道香濃,同樣配有白玉,都幾夾😆🍴琥珀冰粉(跟餐+$2)冰粉口感滑嘟嘟,有奶香同桂花嘅清甜味,幾解膩,食落冇乜負擔😝

餐廳設有自助小站,可以免費拎醬料同小菜。

🍴蔥油拌麵+鍋巴土豆($39)

🍴脆皮半隻雞+脆皮大餃子($46)

🍴軟骨丸子蕃茄湯麵套餐($40)

🍴白玉酸梅湯(跟餐飲品)
酸梅湯酸甜解膩,另外更配有白玉,幾有咬口👅

🍴白玉厚椰乳(跟餐+$4)
椰汁味道香濃,同樣配有白玉,都幾夾😆

🍴琥珀冰粉(跟餐+$2)
2024-06-17 150 浏览
遇見小麵終於都係黃埔開左,一直以來都大排長龍,今日難得係端午節,好多人都北上消費,留在香港嘅我當然都要趁機會5:00就嚟食!雖然對於香港人嚟講五點係好早,但係都依然坐滿人!呢度人手好足夠,所有嘢都好快手,服務員態度都好好。今日我地叫嘅野食都好好食!首先要左一個不辣系列嘅蕃茄牛肉麵,湯底好濃郁嘅蕃茄味,我基本上成碗都清晒,面嘅份量亦都相當多,口感好好,牛肉係薄片,就係我鍾意嘅切法!秘製脆皮半隻雞好快就上枱,外脆內juicy,跟餐咁叫,相當抵食!軟骨丸子小鍋冒菜我覺得好好食,唔知外面咁樣會食到成口油,而且會開埋火先送上枱,好有誠意,餸嘅種類亦都好多,辣味足夠!食到個口辣辣地,就叫埋甜品,食咗琥珀冰粉,coconut cream夠濃,食完真係解到辣!另外都叫多咗一杯白玉酸梅湯,酸酸甜甜,好易入口,夏天飲真係一流!

2024-06-13 169 浏览
.內地人氣冒菜餐廳@遇見小麵🍜原來呢間店係全國有近3️⃣0️⃣0️⃣間分店,遍佈北京、上海、廣州、深圳等多個城市,而家仲要喺香港都開分店‼️梗係要去試吓啦🤭我本身都係無辣🌶️不歡既愛好者💯之前成日北上個陣都會特登搵麻辣餐廳🙌🏻 因為喺香港好難食到個種麻香味道 🤤估唔到呢間既麻辣完全啱我口味😋去到門口都好多人排隊🤭證明好食先多人啦😆 好彩舖頭都大同闊落🤗都係等咗一陣就已經入得🙌🏻🍖軟骨丸子小鍋冒菜🍲🍲小鍋冒菜有幾款餸可以揀:虎皮鳳爪、天府鴨血、醬香滷🥩牛肉、軟骨🧆丸子‼️我簡左軟骨丸子,配料有魚丸片,蘭花🥦豆乾、金針菇,薯粉、豆腐皮。成個冒菜超足料,軟骨丸子有軟骨咬口👍🏻軟骨唔難咬,呢個菜仲可以一路熱住,唔怕會凍晒!酸菜牛肉麵🍜微辣🌶️呢種辣度啱晒我‼️好香嘅麻味🤩牛肉好軟淋淋🥩麵質煙韌👍🏻蜂蜜🐝芥末雞扒🍗雞皮香脆‼️雞肉又嫩又滑好juicy 💦香酥蔥油餅🥐炸到外脆內軟💯食起上黎又香又甜咁🙌🏻推介‼️🥤白玉厚椰乳椰香味滿分💯入面有埋白玉👍🏻口感十足🤩@xiaonoodles_📍紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號鋪(港鐵黃埔站B出口)#foodie #hongkong #yummyfood #chinesecu
內地人氣冒菜餐廳@遇見小麵🍜

炸到外脆內軟💯食起上黎又香又甜咁🙌🏻推介‼️

🥤白玉厚椰乳
椰香味滿分💯入面有埋白玉👍🏻口感十足🤩

@xiaonoodles_

#foodie #hongkong #yummyfood #chinesecuisine #美食推介 #美食推薦#美食日記#重慶#美食 #育兒親子樂
—🐔 原味酥脆雞排🥟 老麻抄手🥐 香酥蔥油餅•🍜 紅碗豌雜麵🍜 脆皮半隻雞 配牛肉麻辣小麵•🍹 凍檸檬茶🧋 白玉厚椰乳—Wow 內地知名的遇見小麵開到來香港了! 特設四層辣度選擇 🌶️🌶️🌶️🌶️包括微辣 / 重慶辣 / 霸道辣 / 魔鬼辣!!!愛吃辣的朋友可以試下! 當然都有好多吾辣的野食可以叫😊招牌紅碗豌雜麵是很多配料的拌麵店舖的牆上都有教要攪拌30秒 因為半碗都是佐料好夠味 很香濃的肉汁炸雞扒同脆皮雞都吾錯 不過我自己比較喜歡牛肉麻辣小麵 夠辣香但湯底夠清☺️我自己覺得小辣都吾係好辣 重慶辣可以😎就算覺得太辣 飲白玉厚椰乳就岩哂! 好飲又解辣😋最估吾到$42老麻抄手足足有十幾隻小餃子 酸酸辣辣 i like!👍

🐔 原味酥脆雞排
🥟 老麻抄手
🥐 香酥蔥油餅

🍜 紅碗豌雜麵
🍜 脆皮半隻雞 配牛肉麻辣小麵

🍹 凍檸檬茶
🧋 白玉厚椰乳

Wow 內地知名的遇見小麵開到來香港了!
特設四層辣度選擇 🌶️🌶️🌶️🌶️
包括微辣 / 重慶辣 / 霸道辣 / 魔鬼辣!!!
愛吃辣的朋友可以試下!
當然都有好多吾辣的野食可以叫😊

招牌紅碗豌雜麵是很多配料的拌麵
店舖的牆上都有教要攪拌30秒
因為半碗都是佐料好夠味 很香濃的肉汁

炸雞扒同脆皮雞都吾錯
不過我自己比較喜歡牛肉麻辣小麵
夠辣香但湯底夠清☺️
我自己覺得小辣都吾係好辣 重慶辣可以😎
就算覺得太辣 飲白玉厚椰乳就岩哂!
好飲又解辣😋
最估吾到$42老麻抄手足足有十幾隻小餃子
酸酸辣辣 i like!👍
2024-06-02
我哋今次去咗一間位於黃埔、好旺場嘅餐廳🔥。舖頭主打重慶麵食,亦都有唔辣嘅選擇。最特別嘅係舖頭自助吧,除咗有自助水同埋餐具,仲有埋免費小菜小食、口氣清新糖果㖭🥢。價錢亦都好抵食,下午茶餐menu 30幾蚊已經有超豐富套餐。.🌶️酸菜肥腸麵($49)辣度對我哋嚟講啱啱好!越食越惹味,湯底嘅酸菜味、肥腸油脂感亦都好香♨️。而且麵質好好,食落掛湯,而且夠腍又彈牙🫦。.🥟脆皮大餃子(三隻) (+$17)果然夠晒大隻!餃子外皮炸到香脆,中間嘅韭菜肉餡夠晒多💥,食落啖啖都係韭菜香味,餡料口感軟綿,幾香口🔥。.🍅酥脆雞排蕃茄湯麵($48)唔食辣嘅朋友,亦都可以揀蕃茄湯。湯底清甜,唔會過鹹,加上同樣係夠軟又彈牙嘅麵質👅,好啱將自助吧嘅脆豆小菜,同埋辣豆角撈埋落去一齊食,令到味道豐富惹味😝。雞扒脆得嚟,裏面肉質多汁軟滑💦,真心好食。.🌴白玉厚椰乳(+$12)絕對要試呢款好高人氣嘅飲品!椰奶嘅甜香味道,夾埋清香嘅白玉果凍🥤,入口嘅感覺超級滑捋捋。而且好啱夾埋辣湯麵一齊食😎,中和解辣。

🌶️酸菜肥腸麵($49)

🥟脆皮大餃子(三隻) (+$17)

🍅酥脆雞排蕃茄湯麵($48)

🌴白玉厚椰乳(+$12)
2024-06-06
用餐时段
下午茶
2024-06-07 182 浏览
這餐廳於黃埔上個月新開張,無論午市晚市都見到店外大排長龍,下午五點半都有人排真係幾誇張!接近兩個星期後熱潮減退,這次午市我都直接入座,餐廳採用手機掃碼落單,先付款後出餐,如果沒有電子支付,也可以找店員落單付現金。① 酸菜肥腸麵套餐 $64加$4跟配白玉厚椰乳(原價$22)② 軟骨丸子小鍋冒菜 $53 另加$8配鴨血加$2 配琥珀冰粉(原價$18).餐廳有不辣之選,不過食得重慶菜當然要食辣,辣度分微辣,重慶辣,霸道辣及魔鬼辣四級。朋友之前試過微辣無料到,今次試重慶辣都唔係好辣,麵份量幾多,肥腸都唔少,而且煮得有點咬口,隻滷蛋蛋黃都幾大粒。冒菜都幾多料,除左軟骨丸子,仲有百頁,金菇等配料,不過辣度無得揀,食落都係完全唔辣。而加8蚊都有成6件鴨血,幾抵食。飲品本身可以揀凍檸茶,豆漿或酸梅湯都不用加錢,但厚椰乳都值得加錢配,好香椰奶味,而且個底仲有冰粉,好飲。而琥珀冰粉都做得唔錯,只是椰乳變成花奶。③ 金碗酸辣粉 $19呢碗辣油浸薯粉的配料只有脆碗豆及冬菜,今次挑戰「魔鬼辣」,望落好紅,但食落都唔係好辣,係有少少後勁,但個人覺得有點被酸味蓋過。自問唔算食得好辣,但呢度既辣真係唔辣。④ 蜂蜜芥末
酸菜肥腸麵套餐

① 酸菜肥腸麵套餐 $64
加$4跟配白玉厚椰乳(原價$22)
軟骨丸子小鍋冒菜

② 軟骨丸子小鍋冒菜 $53 另加$8配鴨血
加$2 配琥珀冰粉(原價$18)
金碗酸辣粉

③ 金碗酸辣粉 $19
蜂蜜芥末雞排(2塊)

④ 蜂蜜芥末雞排(2塊) $26
類似麥記之前$10塊果種雞排,肉很薄很乾身。
麵類主食份量幾足,幾好食但辣度不足,嗜辣者表示唔過癮。香港百物騰貴,在內地應該人仔100有找,呢度係兩倍價錢。
用餐时段
酸菜肥腸麵套餐
軟骨丸子小鍋冒菜
金碗酸辣粉
2024-06-05 191 浏览
早就聽聞「遇見小麵」在內地好火爆,全國有近300間分店,遍佈北京、上海、廣州、深圳等多個城市,好開心係黃埔天地奇妙坊開設香港首店,終於可以吃到地道川渝風味和麻辣鮮香的重慶味道👏紅碗豌雜麵聽店員介紹這是鎮店招牌,肯定要點來嘗下。特設四層辣度選擇,包括微辣、重慶辣、霸道辣及魔鬼辣,可以根據個人喜好,挑選辣度,貼心滿分!將18 種佐料與麵條撈一起,麵條鮮香麻辣又綿軟爽滑好有特色,而靶豌豆經過悉心煨煮,已經軟嫩到能夠瞬間融化在口中,真是滋味無窮!老麻抄手薄薄的餃子皮包住飽滿的肉餡,輕輕一咬,就吃到肉餡的柔軟Q彈,秘制紅油和骨湯蔓延開來,酸辣醇厚的味道瞬間在口腔中爆發開來,同時又有肉汁的鮮甜和餃皮的柔軟令人欲罷不能。軟骨丸子番茄湯麵菜單全面,食品有辣和不辣的選擇,這道麵就是不辣。脆骨丸子真材實料,肉質Q彈有勁,咬落去軟韌的軟骨質感也隨之在口腔裡蔓延。麵條恰到好處地吸飽了番茄湯汁有濃郁醇厚的番茄香氣,酸酸甜甜令人胃口大開!

紅碗豌雜麵

老麻抄手

軟骨丸子番茄湯麵

2024-06-04 188 浏览
店舖面積很大,好像很容易就找到位吃飯。 下單及付款程序跟大陸食店很相似。加上它內裡的裝潢, 感覺好像回到大陸一樣。幸好還聽到某部分的店員是用純正講廣東話~飲品那位置, 可以加錢改其他飲品。原本以為琥珀冰粉會是用杯裝, 原來最後叫用碗裝。本打算拿著飲料邊走邊喝, 現在要吃完才行。
幸好還聽到某部分的店員是用純正講廣東話~
本打算拿著飲料邊走邊喝, 現在要吃完才行。
2024-06-04
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-06-03 138 浏览
小編最鍾意就係食辣嘢🤤今次終於可以去內地熱門的「遇見小麵」啦😍佢係黃埔天地奇妙坊開設香港首店,全國有近300間分店,遍佈北京、上海、廣州、深圳等多個城市🌆而佢係主要食地道川渝風味、麻辣鮮香的重慶味道,聽到都流晒口水🤤食品有辣和不辣的選擇❤️辣方面,特設四層辣度選擇,包括微辣、重慶辣、霸道辣及魔鬼辣,可以根據個人喜好,挑選辣度!今次小編就叫咗四樣嘅小菜🤣紅碗豌雜麵,鎮店招牌叫得鎮店招牌,係因為佢用咗18種佐料同現磨花椒粉,再加埋半肥瘦嘅五花肉,配上軟硬適中嘅麵,重重嘅辣香,一路刺激個味蕾,真係食唔停口🥹小鍋冒菜系列呢個小鍋冒菜,可以俾你選四款材料,有虎皮鳳爪、軟骨丸子、醬香滷牛肉同天府鴨血,鍋底其實已經充滿配料,例如薯粉,青菜,金菇,魚丸片等等,冇諗過一個鍋可以咁足材料😎而每一個餸都可以食到濃濃嘅香辣味,證明真係煮得好入味😎小酥肉蕃茄湯麵(唔辣)有三個菜式係辣嘅,所以特登叫一個唔辣嘅蕃茄湯麵,佢嘅小酥肉炸得好香口脆卜卜,再加埋酸酸甜甜嘅蕃茄湯,正😍鍋巴土豆平時成日返內地都有食土豆,因為佢哋煮得外脆內軟,而味道好好食,今次嚟到都第一時間要叫,完全係食到嗰種香辣椒麻味😋下次要encore再嚟😍
食品有辣和不辣的選擇❤️

今次小編就叫咗四樣嘅小菜🤣
紅碗豌雜麵,鎮店招牌

小鍋冒菜系列

小酥肉蕃茄湯麵(唔辣)

鍋巴土豆

下次要encore再嚟😍😍

係內地經常吃的遇見小面竟然開到香港。之前去內地玩,間時遇見呢間川渝風味的重慶麵館已經很想試。 餐廳鋪面地方不大,人流於午飯時不算太多,仍見到有客在外面等位,好大機會要排隊哦~店內光線很充足,加上傍邊有多塊落地大玻璃,感覺舒適。Menu餐單上有分辣和不辣,辣有分四重辣包括:微辣、重慶辣、霸度辣和魔鬼辣,嗜辣的食家們可來挑戰一下今餐我點了 » A4.套餐脆皮半只雞麻辣小面 « 自由配主食口味(必選)x1 加點料;飲料🥤加$4 可享「白玉厚椰乳」
係內地經常吃的遇見小面竟然開到香港。
之前去內地玩,間時遇見呢間川渝風味的重慶麵館已經很想試。
今餐我點了 » A4.套餐脆皮半只雞麻辣小面 «
自由配主食口味(必選)x1 加點料;
飲料🥤加$4 可享「白玉厚椰乳」
2024-05-29 144 浏览
叫咗個小鍋冒菜,貪佢有個火熱住一邊煲住一邊食。落完單個侍應拎咗煲暖暖地既野來,連埋底下個爐,我坐左一陣等佢幫我點火熱住食,等左幾分鐘就搵侍應問吓,點知佢答我冇晒燃料呀!入邊熱架啦!你食啦!連隔離位聽到都忍唔住笑….話好似打邊爐同你講無煤氣咁!味道方面正正常常,冇乜特別,無雙酸菜/麻辣粉會好食過佢。侍應亦冇乜禮貌,同埋地下好油好跣,感覺唔多乾淨。

• 唔建議晒錢來食
2024-05-28 130 浏览
📍🇭🇰 遇見小麵 Xiao Noodles.不用北上,我們係香港黃埔都食到啦!內地熱門的「遇見小麵」於黃埔天地奇妙坊開設香港首店。門外都有好多人正等待,我們就邊在等候的時候,邊上網搵下關於呢間店的資料來睇。.我們發現原來呢間店係全國有近300間分店,遍佈北京、上海、廣州、深圳等多個城市,現在來到香港啦!一於試試佢!.至於菜單配搭亦很吸引和全面,食品有辣有不辣的選擇,任君選擇!.至於辣方面,特設四層辣度選擇,包括微辣、重慶辣、霸道辣及魔鬼辣,可以根據個人喜好,挑選辣度,貼心滿分!.📌 紅碗豌雜麵- 選用18種佐料和堅持使用現製手磨花椒粉,確保每一碗小麵都有濃郁的麻香味,再輔以大骨湯煨出入口即化的耙豌豆,以及高溫爆炒肥瘦相間的精品五花肉,配上綿軟爽滑的特色鮮麵。上菜時,將佐料及麵條攪拌30秒,麵條充分吸收佐料的香味,每一啖都能夠感受到麻辣的鮮香,佐料與麵條比例恰到好處,令人一試難忘,啖啖留香。.📌 小鍋冒菜- 四種主食材可選:Q彈軟糯的虎皮鳳爪、爽口嫩滑鴨血、雞肉脆骨丸子、精選滷香入味的牛板腱肉。鍋底搭配:魚丸片、金針菇、蘭花豆乾、薯粉、青菜等,融於湯底,燒煮2分鐘,香辣更入味。.📌 小酥
📍🇭🇰 遇見小麵 Xiao Noodles
不用北上,我們係香港黃埔都食到啦!
📌 紅碗豌雜麵
📌 小鍋冒菜
📌 小酥肉蕃茄湯麵
- 金黃酥脆小酥肉,現炸焦香;搭配酸甜可口番茄湯底,肉質酥嫩搭配香甜湯汁,肉與麵配搭濃香開胃。
📌 鍋巴土豆
- 土豆外焦裏嫩,薯香四溢;有香辣椒麻和搭配番茄醬兩種口味可選擇。
真係食得開心又滿足😋😆☺️!
  • 紅碗豌雜麵
2024-05-28 117 浏览
經過黃埔見到呢間舖頭排晒長龍 去試吓先😎一入到去,覺得用餐環境好闊落餐廳座椅都好乾淨ScanQR code 睇吓個餐牌先有辣有唔辣任君選擇辣有分:微辣、重慶辣、霸道辣及魔鬼辣我叫咗微辣🌶️✨紅碗豌雜麵原來紅碗豌雜麵係重慶的特色👍不帶湯的麵加高溫爆炒的五花肉加埋花生、耙豌豆等配菜撈埋一齊每啖麵都入哂味✨金碗酸辣粉我本身對酸辣粉一般,好彩呢度嘅酸辣粉開胃,酸酸辣辣肉醬加上黃金豆同榨菜,充滿口感✨脆皮半隻雞番茄湯麵蕃茄味湯底,啱晒啲想食清啲嘅朋友半隻雞啱啱整起,上碟熱辣辣外面脆咬落超多汁✨琥珀冰粉食完辣嘢再嚟碗冰粉滑捋捋又唔太甜,仲有啲桂花香Balance 返啲辣味📍遇見小麵地址:黄埔花園1期地下9號舖
經過黃埔見到呢間舖頭排晒長龍 去試吓先😎

一入到去,覺得用餐環境好闊落
餐廳座椅都好乾淨

ScanQR code 睇吓個餐牌先
有辣有唔辣任君選擇
辣有分:微辣、重慶辣、霸道辣及魔鬼辣
我叫咗微辣🌶️
✨紅碗豌雜麵
原來紅碗豌雜麵係重慶的特色👍
不帶湯的麵加高溫爆炒的五花肉
加埋花生、耙豌豆等配菜撈埋一齊
每啖麵都入哂味

✨金碗酸辣粉
我本身對酸辣粉一般,好彩呢度嘅酸辣粉開胃,酸酸辣辣
肉醬加上黃金豆同榨菜,充滿口感
✨脆皮半隻雞番茄湯麵
蕃茄味湯底,啱晒啲想食清啲嘅朋友
半隻雞啱啱整起,上碟熱辣辣
外面脆咬落超多汁
✨琥珀冰粉
食完辣嘢再嚟碗冰粉
滑捋捋又唔太甜,仲有啲桂花香
Balance 返啲辣味

📍遇見小麵