2020-09-16
經過遠處已經聞到好香,原來係古早蛋糕新鮮出爐,唔係唔買吖嘛?!😆😆不得了,未見過古早蛋糕店有得試食,試岩口味先買,真係要讚👍🏻👍🏻原來呢間古早蛋糕店係用蛋香味較濃嘅湖北蛋,日本麵粉,標榜健康嘅小糖少鹽估早味蛋糕!聽職員講呢度好講求衛生所有雞蛋都會清洗過先會用,防止交叉感染!💛朱古力味🍫見到朱古力味出爐唔係唔試啊嘛?!勁多朱古力粒喺面,一睇個顏色咁深一定加咗好多朱古力落去!中層再有啲朱古力口感非常豐富,又唔會過甜,最愛朱古力味!💛原味原味先係最考功夫,食材要新鮮一食就知道。所以我明白點解就算湖北蛋價錢比較貴阿里山都要選擇用湖北蛋,真係好香嘅雞蛋味,蛋糕同樣地非常綿密,一食就知龍與鳳。💛日本柚子蜂蜜柚子味蛋糕老闆話用咗愛知縣嘅柚子皮加台灣嘅龍眼蜜,配搭好清新,好香柚子味,出奇地夾!最值得讚嘅係職員嘅態度,等蛋糕嘅同時職員都會細心講解蛋糕嘅味道,用料又會俾你試食揀到你啱為止!
💛朱古力味🍫
💛原味