2021-06-24 4097 浏览
第二次吃雲壽司了,之前吃的是午市丼飯套餐,這次晚市決定一試他們的Omakase。吃雲壽司當然要點「雲」啦。「Omakase KUMO」 - $450刺身4點、壽司7件、手卷1條、麵豉湯刺身:1.象拔蚌:切成一條條,入口鮮嫩爽脆,質感滑溜2.伊佐木:入口微甜爽滑,味道清甜3.拖羅:油脂分布均勻,肥美得幾乎入口即溶4.北海道牡丹蝦:極甜美的蝦肉,口感細綿帶爽壽司:1.白蝦:晶瑩剔透,肉質非常柔軟,口味鮮甜2.飛魚:入口甘香清爽,富有嚼勁,還有點薑蓉調味3.赤貝:肉質爽厚、鮮甜4.北海道海膽:味道甘甜,入口豐腴即溶,鮮中帶清5.剝皮魚刺身伴魚肝:潔白的魚肉爽彈帶點韌性,味道清甜,與膏腴得膩口的魚肝正好相輔相成6.北海道毛蟹:肉質飽滿而鮮嫩,蟹味特別鮮甜7.燒銀鱈魚:銀鱈魚口感細嫩清香,燒出魚油香,入口有點化手卷蔥粒吞拿魚腩手卷:即剁碎的吞拿魚腩幼細香滑,軟綿綿的質感充滿脂香。麵豉湯:一打開新鮮得冒出濃煙,有很多昆布和豆乾絲,入口細滑鮮味,喝到底部還有少許豆渣。
「Omakase KUMO」 - $450

蔥粒吞拿魚腩手卷

麵豉湯

2021-06-23
2021-06-19 2389 浏览
自從加入OL一族,每逢週五都習慣推卻一切交際,獨身一人去飽餐一頓,犒賞自己呢星期嘅努力同時享受真正屬於自己嘅時間。有去過公司附近嘅中環分店食晏,雖然間隔同樣密集,但可見銅鑼灣食客都有講有笑,走著慢活嘅節奏,少咗果份趕急感。未到七點,已經有唔少人喺門口等位,等位期間都有聽到路人言談間嘅好評。雖然唔係真正OMAKASE嘅環境格調,更似係間民營壽司店。但食物質素絕對對得上價錢,晚市幾舊水去邊搵🤷‍♀️今日做孤獨的美食家,幾經掙扎下決定點壽司拼盤,下次再同同事嚟試廚師發板慢慢嘆。先由淡味魚類食起,牡丹蝦肉質爽脆,正常發揮;吞拿魚腩偏薄味淡,勝在無腥味。左口魚經火灸後逼出魚脂,入口即化,豐盈嘅油脂充斥整個口腔,絕對係今餐嘅MVP。滿滿海膽比飯更多,非常足料,味道鮮甜不苦。深海池魚同為白身魚,味淡肉厚,帶獨特口感,爽脆中又有幾分柔嫩,同樣令人一試難忘。赤貝又爽又彈,比其他貝類食起嚟更清爽。三文魚籽圓潤汁多,一咬開,內裡嘅汁液傾瀉而出,甘甜鮮美,絲毫不腥。蔥同吞拿魚腩呢個perfect match絕對唔差✨先讚揚師傅刀工,剁得極之細膩,令魚肉更嫩滑,亦令魚香擴散得更佳更濃厚👍🏻比較少食魴鮄刺身,魚肉偏

雖然唔係真正OMAKASE嘅環境格調,更似係間民營壽司店。
但食物質素絕對對得上價錢,晚市幾舊水去邊搵🤷‍♀️
特上壽司盛

火炙左口魚邊

海膽軍艦
滿滿海膽比飯更多,非常足料,味道鮮甜不苦。
深海池魚

赤貝
赤貝又爽又彈,比其他貝類食起嚟更清爽。
三文魚籽軍艦

蔥吞拿魚腩軍艦

蔥同吞拿魚腩呢個perfect match絕對唔差✨
魴鮄
比較少食魴鮄刺身,魚肉偏向紮實,脂肪含量較少,帶微微清甜,偏瘦嘅肉質反而令人更專注食材嘅原味道😋
2021-06-18
  • 特上壽司拼盤
  • 火炙左口魚邊壽司
  • 海膽壽司
2021-06-17 1581 浏览
❤️💕心思思又想食omakase ,獎勵一下 努力工作既自己,一個人去左雲壽司🍣🍣銅鑼灣分店位置方便,今次食好D,選了$680既吟Gin omakase,包7款刺身,7件壽司,1件手卷及麵豉湯。7款刺身:1️⃣粒貝爽口新鮮😍2️⃣飛魚用薑蔥調味特別香😚3️⃣拖羅 肥美嫩滑,入口即溶,入口油脂四溢。4️⃣帶子好大粒又厚身,鮮甜。5️⃣伊佐木 嫩滑鮮甜,爽口有彈性 6️⃣深海池魚, 充滿魚油香,鮮味爆發🥰, 好喜歡 7️⃣北海道牡丹蝦大大隻,嫩滑。壽司7件1️⃣ 活北寄貝口感爽爽地。2️⃣白蝦軟霖帶點綿滑。3️⃣金目鯛甜香魚鮮,肌理緊實,口感肥而不腻。4️⃣海膽鮮味大爆發,好似啱啱喺海度撈出嚟咁新鮮。😍5️⃣ 魚肝配剝皮魚 有特色,平時較少食。6️⃣吞拿魚腦天吞拿魚頭既肉,特別嫩。7️⃣火炙銀雪魚 燒過更香口🔥🔥最後仲有吞拿魚蓉,再加濃郁鮮蝦味嘅麵豉湯,真係飽曬,滿足!👏

7款刺身

1️⃣粒貝

爽口新鮮😍

2️⃣飛魚

用薑蔥調味特別香😚

3️⃣拖羅

肥美嫩滑,入口即溶,入口油脂四溢。

4️⃣帶子

好大粒又厚身,鮮甜。

5️⃣伊佐木

嫩滑鮮甜,爽口有彈性

6️⃣深海池魚, 充滿魚油香,鮮味爆發🥰, 好喜歡

口感爽爽地。

2️⃣白蝦

軟霖帶點綿滑。

3️⃣金目鯛

甜香魚鮮,肌理緊實,口感肥而不腻。

4️⃣海膽

鮮味大爆發,好似啱啱喺海度撈出嚟咁新鮮。😍

5️⃣ 魚肝配剝皮魚

有特色,平時較少食。

6️⃣吞拿魚腦天

吞拿魚頭既肉,特別嫩。

7️⃣火炙銀雪魚

燒過更香口🔥🔥

2021-06-17
  • 海膽壽司
  • 深海池魚
  • 廚師發辦
2021-06-15 122 浏览
最近小有名氣的小店,出名豐儉由人的𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲廚師發辦。店內全是吧位,與師傅的距離是一手可及,就算是吃單點壽司,也感受到𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲的氛圍。店員也會專業地介紹每件壽司的品嚐順序,親切感有加分。🍱迷你三色丼 $𝟭𝟯𝟴海鮮丼賣相吸睛,看著師傅細心將帶子、北海道海膽、三文魚籽滿滿鋪上米飯上,絕不手軟,口水就在不停地翻滾!這個刺身與米飯的比例相當討喜,甚至刺身的份量比外面略多,最後以單吃鮮甜的海膽作結尾,𝗢𝗠𝗚,幸福感爆燈!▪️其他單點壽司都是水準之作,在銅鑼灣區來說,性價比不錯啊!

🍱迷你三色丼 $𝟭𝟯𝟴

2021-06-15 138 浏览
星期日係銅鑼灣行完街想食日本野經過呢間雲壽司有omakase就入去試下Omakase set會有三個價錢: 吟 ($680) - 刺身7款、壽司7件、手卷、麵豉湯雲 ($450) - 刺身4款、壽司7件、手卷、麵豉湯翔 ($380) - 壽司10件、手卷、麵豉湯我地今次叫左吟 ($680) set刺身包括: 鮑魚、象拔蚌、活帶子、牡丹蝦、飛魚、伊左目同大拖羅鮑魚用左磯燒鮑魚既煮法上到枱仲係暖暖地象拔蚌同帶子好鮮甜大拖羅好肥美🥰食完刺身開始上壽司白蝦北寄貝金目鯛剝皮魚海膽😍吞拿魚腦天燒銀雪魚最後先上吞拿魚蓉手卷整體來講性價比算高既今次二訪好食過第一次去值得再encore

星期日係銅鑼灣行完街想食日本野

整體來講性價比算高既
今次二訪好食過第一次去
值得再encore
2021-06-14 1053 浏览
銅鑼灣壽司店越開越多,高級樓上鮨店或地鋪,近排經過駱克道發現咗一間新開嘅壽司店「雲壽司」擇日不如撞日就去食個lunch小店面積不大,大约十多個座位。特上壽司併盤 $250先奉上芝麻醬沙津、麵豉湯麵豉湯夠熱,油掦、紫菜,不死咸,味道豐富。「特上壽司併盤」共有十件壽司上排左至右吞拿魚腩、深海池魚、魴紼、鯖魚、赤貝先欣賞一下各款壽司,師傅將每件魚生界花,令我覺得更賞心悅目。「吞拿魚腩」淡淡的粉紅色,中Toro 口感油潤,眾多魚生中鮮味最突出,魚鮮在口腔內徘徊。有三款白身魚最想試「魴紼」魚生上放上小許蔥吊味,口感略帶靭性,沒有濃烈的魚腥味,油脂不高,口感較帶煙靭,其淡淡的鮮味與甘味,味道很獨特。「赤貝」好像在跳舞一樣,入口爽脆鮮香。下排左至右牡丹蝦、火炙左口魚邊、海膽軍艦壽司、三文魚籽軍艦壽司、蔥吞拿魚腩軍艦壽司。「火炙左口魚邊」經火炙過的左口魚令其魚脂揮發出來,口感爽甜。三款軍艦中我最愛「三文魚籽軍艦壽司」卜卜脆三文魚籽,粒粒晶瑩剔透,微微的咸香能令食慾大開。但美中不足的是紫菜已經稔左,令口感略為失色。「海膽軍艦壽司」海膽一梳梳,色澤金黃,味道新鮮。整體而言,水準不俗。

擇日不如撞日就去食個lunch

小店面積不大,大约十多個座位。

特上壽司併盤 $250

先奉上芝麻醬沙津、麵豉湯

麵豉湯夠熱,油掦、紫菜,不死咸,味道豐富。

「特上壽司併盤」
共有十件壽司
上排左至右

吞拿魚腩、深海池魚、魴紼、鯖魚、赤貝

「吞拿魚腩」

有三款白身魚
最想試「魴紼」

「赤貝」好像在跳舞一樣,入口爽脆鮮香。

下排左至右

三款軍艦中我最愛

但美中不足的是紫菜已經稔左,令口感略為失色。

「海膽軍艦壽司」海膽一梳梳,色澤金黃,味道新鮮。

整體而言,水準不俗。
2021-06-10
  • 特上壽司拼盤
2021-06-09 1001 浏览
而家omakase趨向平民化,只要$400就可以食到平民價但高水準既omakase,而且可以一解思鄉之情🤣。位於銅鑼灣既雲壽司就係其中一間我認為符合資格既餐廳之一。餐廳裝潢簡約,只有數十個座位同一張L型壽司吧枱,而師傅人數多達五人,一個師傅大約侍候兩個客人。廚師發辦壽司套餐總共有三款,包括翔SHO($380)、雲KUMO($450)同吟GIN($680)。由於接近糧尾,所以我選擇左翔🙄有別於坊間壽司逐件奉上既形式,雲壽司會一次過出曬所有壽司。- 赤貝由於食omakase太興奮嘅關係,我冇影到相就食咗落肚😅赤貝兩個字形容:爽口!- 北海道牡丹蝦蝦肉晶瑩剔透,味道甘甜,口感彈牙,不過唔算太黏稠。- 伊佐木第一次嘗試伊佐木😝,肉質雪白通透,脂肪唔算太肥美但勝在味道甘香,質感亦非常柔軟。- 飛魚飛魚片切得好薄,味道比較清爽甜美,帶有少少嚼勁。- 金目鯛魚既外皮輕輕燒過,油分更飽滿,口感亦爽滑。- 螢光魷魚🦑尺寸大約同我手指公一樣長,煙韌之中觸鬚帶來一絲爽脆,另外仲加左少少薑蓉係面,不過整體味道比較單調。- 北海道海膽壽司形狀整成圓形,非常特別。海膽呈深橙色,鮮甜程度中等。- 大拖羅大拖羅油分幾

有別於坊間壽司逐件奉上既形式,雲壽司會一次過出曬所有壽司
翔SHO

- 赤貝

- 北海道牡丹蝦
蝦肉晶瑩剔透,味道甘甜,口感彈牙,不過唔算太黏稠。

- 伊佐木

- 飛魚
飛魚片切得好薄,味道比較清爽甜美,帶有少少嚼勁。

- 金目鯛
魚既外皮輕輕燒過,油分更飽滿,口感亦爽滑。

- 螢光魷魚🦑

- 北海道海膽
壽司形狀整成圓形,非常特別。海膽呈深橙色,鮮甜程度中等。

- 大拖羅
大拖羅油分幾高,不過同時比較有咬口🤭

- 銀鱈魚
平時食銀雪魚都係西京燒,估唔到原來仲可以整成壽司😯。肉質一樣肥美,入口細嫩滑溜。魚身輕輕燒過,令魚油香更加突出。

- 吞拿魚面頰肉
總共食咗吞拿魚兩個部位,第二個係面頰肉!
魚身同樣輕輕炙燒,味道幾甘甜,肉質爽口。

- 蔥拖羅蓉手卷
拖羅蓉入口即融,油香幾強烈,不過因為餐廳一次過出曬壽司同手卷,而我最後先食手卷,所以紫菜唔太脆。

另外套餐仲有麵豉湯,不過個人認為太鹹🤣

總結而言,壽司數量有十件,比較深刻既有銀鱈魚同伊佐木。套餐仲有手卷同麵豉湯,性價比高,估唔到糧尾都食到omakase,實在太感動啦🥲
2021-05-24
翔SHO
.好似飛咗轉北海道咁✈️🇯🇵今日分享嘅呢碗「北海丼」真係超豐富!😍有吞拿魚腩、油甘魚、赤貝、牡丹蝦、海膽、三文魚、三文魚籽刺身都幾鮮甜、肥美,油脂感都頗重㗎~尤其係入口即溶嘅拖羅,同難唔臭嘅海膽🥺presentation亦都非常靚,見到靚野人都開心啲 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).lunch set包咗麵豉湯同沙律🥳麵豉湯超好飲,仲好足料,有好多油揚同海帶 ( ´▽`)整體來講,呢碗「北海丼」都幾抵食!$188有齊拖羅、油甘魚、海膽,質素仲要唔錯😍.北海丼 $188———不專業評分💯食物指數 🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數 ⛱: 💛💛💛💛🤍抵食指數 🤑: 💛💛💛💛🤍推薦指數 👾: 💛💛💛💛🤍———📍雲壽司 Sushi Kumo銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心地下B號舖@———👉🏼 #ewhk銅鑼灣 #ewhk日本菜#銅鑼灣美食 #美食推介 #吃貨 #食好西 #相機食先 #香港美食 #美食日記 #一路食一路post #hkfood #foodhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hkfoodlover #hkig #foodstagram
好似飛咗轉北海道咁✈️🇯🇵
今日分享嘅呢碗「北海丼」真係超豐富!😍
有吞拿魚腩、油甘魚、赤貝、牡丹蝦、海膽、三文魚、三文魚籽
刺身都幾鮮甜、肥美,油脂感都頗重㗎~
尤其係入口即溶嘅拖羅,同難唔臭嘅海膽🥺
lunch set包咗麵豉湯同沙律🥳
麵豉湯超好飲,仲好足料,有好多油揚同海帶 ( ´▽`)
整體來講,呢碗「北海丼」都幾抵食!
$188有齊拖羅、油甘魚、海膽,質素仲要唔錯😍
銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心地下B號舖
@
👉🏼 #ewhk銅鑼灣 #ewhk日本菜

2021-06-08 99 浏览
晏畫時間來到雲壽司 ,午市時間見到有不少客人,更聽到有客人埋單時說是受女兒推薦而來吃。枱面有綠茶粉,好讓客人自己自助沖熱綠茶。餐牌見到有平價版Omakase、刺生、壽司拼盤等,選了特上壽司拼盤$250。主角特上壽司拼盤包括多款不種類壽司,賣相相當吸引。自己鐘意以下幾款:火炙左口魚邊壽司:左口魚燒得保持嫩口,帶有少許香口火炙味道。牡丹蝦壽司:牡丹蝦大隻而爽口彈牙三文魚籽壽司:粒粒飽滿,一咬爆就有咸香魚油味,口感好正!海膽壽司:夠晒Creamy 同鮮甜,不會有怪味~吞拿魚腩油脂豐滿,魚生食材夠新鮮,今次點特上壽司拼盤就可以一次過滿足多個願望。

枱面有綠茶粉,好讓客人自己自助沖熱綠茶。

主角特上壽司拼盤包括多款不種類壽司,賣相相當吸引。
自己鐘意以下幾款:

牡丹蝦壽司:牡丹蝦大隻而爽口彈牙

三文魚籽壽司:粒粒飽滿,一咬爆就有咸香魚油味,口感好正!

海膽壽司:夠晒Creamy 同鮮甜,不會有怪味~

2021-06-06 118 浏览
要數算銅鑼灣數一數二的日本料理我經常也會推薦別人去 #雲壽司 之前介紹過 現在轉了地點更方便CWB 港鐵站一出就到達 食物的質數超高!😍今晚自己一個 又想食好啲🤪揀左👉🏻特上壽司拼盤$2501.牡丹蝦甘甜的有口感2. 海膽勁正 勁甜 入口即溶3.深海池魚個種鮮味令人難忘至極4.火炙左口魚燒一燒 啲油香出晒黎5.三文魚子粒粒爆汁正到爽YY🤭6.鯖魚一啖直到胃壁 好滿足~7.吞拿魚腩食完一舊必定追加!!總知件件有驚喜 唔講咁多大家自己去試下睇下有幾高質😻👍🏻!

要數算銅鑼灣數一數二的日本料理

2. 海膽勁正 勁甜 入口即溶

3.深海池魚個種鮮味令人難忘至極
4.火炙左口魚燒一燒 啲油香出晒黎
5.三文魚子粒粒爆汁正到爽YY🤭
6.鯖魚一啖直到胃壁 好滿足~
7.吞拿魚腩食完一舊必定追加!!

總知件件有驚喜 唔講咁多

大家自己去試下
睇下有幾高質😻👍🏻!
2021-05-31
2021-06-05 118 浏览
收完工 想係附近食下壽司 見到呢間評價唔錯 所以就入左去試 因為未到晚飯時段 所以竟然得我一個客🤣 雖然得一枱客 但啲服務態度都不錯👍🏻~環境光猛 全部都是bar枱位 可以望住啲師傅整每個壽司👍🏻我今次叫左特上壽司拼盤 $250。拼盤裏有十款不同的壽司,分別係有吞拿魚腩、深海池魚、牡丹蝦、赤貝、海膽、蔥吞拿魚腩、火炙左口魚、魴鮄,三文魚籽同鯖魚。整體既壽司飯粒粒粒分分 醋味偏重小小~鯖魚 比較腥 肉質實魴鮄 肉質較煙韌深海池魚 個口感我幾中意😍赤貝超爽口 唔腥☺️左口魚油脂正常 食完魚油香仍停留在口中🥰魚籽 有陣酒精味 紫菜一般🤔牡丹蝦好食😋 充滿蝦既鮮甜味蔥吞拿魚腩份量幾多 不過蔥味唔算出 吞拿魚佔既份量比較多吞拿魚腩 有油脂香 但未到入口即溶海膽新鮮 唔會有苦澀味 口感較creamy

環境光猛 全部都是bar枱位 可以望住啲師傅整每個壽司👍🏻

蔥吞拿魚腩份量幾多 不過蔥味唔算出 吞拿魚佔既份量比較多
吞拿魚腩 有油脂香 但未到入口即溶
海膽新鮮 唔會有苦澀味 口感較creamy
2021-06-04 106 浏览
又給朋友拉去吃正野了😋今次是吃壽司‼️壽司都很新鮮,有魚鮮味,厚度適中,飯亦手握得力度剛好,不會易散或過實,刺身亦見有水份,看得出新鮮~點了特上壽司拼盤,有沙律,麵豉湯及壽司10件( 吞拿魚腩,深海池魚,牡丹蝦,赤貝,海膽,三文魚籽,火灸左口魚邊,鯖魚,魴鮄,蔥吞拿魚腩壽司)沙律是普通的沙律,有番茄仔,雜菜及粟米等,醬汁是千島醬,正常味🤣麵豉湯幾好飲的,有數粒豆腐及紫菜在內~店員服務也很好,有禮的,亦很周到,整體不錯~
又給朋友拉去吃正野了😋今次是吃壽司‼️

點了特上壽司拼盤,有沙律,麵豉湯及壽司10件

麵豉湯幾好飲的,有數粒豆腐及紫菜在內~

店員服務也很好,有禮的,亦很周到,整體不錯~

2021-06-03 136 浏览
「雲壽司」出名午市Omakase性價比超高,好多時都滿座冇得食!一向鍾意食日本嘢嘅今次專登訂位試吓!餐廳雖然細細間,但係嚟到都幾乎坐滿人,而且佢哋午餐都幾多選擇,不過嚟得梗係要試吓佢哋招牌嘅Omakase啦!三款選擇之中我試咗「翔」,因為真係好肚餓想食壽司飽肚啲😝先來有一碗熱辣辣又好味嘅麵豉湯!裏面仲有好多切咗件嘅豆卜,好香口!蔥拖羅手卷拖羅好鮮甜,紫菜夠脆,仲要連啲蔥都咁新鮮!嚴選日本靚米煮嘅飯真係特別好味😋廚師發板壽司10件😍每件壽司師傅都搽咗少少豉油同埋加咗Wasabi,如果唔食Wasabi嘅朋友可以預先提出呀!今次師傅安排咗好多我第一次食嘅壽司比我試!鰤魚、白蝦質感好鯰滑,依左目同金木鯛味道唔錯。呢個吞拿魚面珠真係好特別,灸燒過所以算係半生熟,好香口,鮮甜得來有少少煙韌!螢光魷魚真成隻放入口既感覺真係好過癮,鮮甜又多汁,姜蓉同佢真係完美配合!赤貝同活北寄貝,好新鮮同埋爽口。北海道海膽嘅鮮甜的確係冇得輸!最後食埋肥美既大拖羅,滿口油香,真係好滿足呀!

三款選擇之中我試咗「翔」,因為真係好肚餓想食壽司飽肚啲😝

蔥拖羅手卷

廚師發板壽司10件😍

鰤魚、白蝦質感好鯰滑,依左目同金木鯛味道唔錯。

北海道海膽嘅鮮甜的確係冇得輸!

最後食埋肥美既大拖羅,滿口油香,真係好滿足呀!
2021-05-27 130 浏览
#雲壽司 尋日放假中午就同2位朋友去左呢間係銅鑼灣嘅「雲壽司」🍣,雖然係閒日,但都有唔少人排隊,大約等左25分鐘先入到座🙈三色丼$138朋友叫左呢個三色丼,賣相都唔差,啲帶子 同 海膽都好新鮮👍以一位女生嘅份量都尚算ok😊北海丼$188而小編就叫左呢個北海丼,小編至愛係海膽,非常鮮味🤤整體賣相亦係唔錯,啲刺身亦都十分新鮮!😋自選12件壽司$198而另一位朋友就叫左12件壽司🍣,小編就試食左一舊吞拿魚壽司,壽司質素亦都非常高!亦非常之新鮮👍🤤📍雲壽司銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心地下B號舖
#雲壽司

三色丼$138

北海丼$188

自選12件壽司$198
而另一位朋友就叫左12件壽司🍣,小編就試食左一舊吞拿魚壽司壽司質素亦都非常高!亦非常之新鮮👍🤤

📍雲壽司
銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心地下B號舖

2021-05-26
  • 自選壽司12件
  • 北海丼
香港人係咪食開_? 咁少負評,俾正評個d係咪全部打手?!之前見有人係fb post呢間,咁就特登出去銅鑼灣食啦。門面都ok,少過10個位左右,得條好窄既路(一個人身位)行,典型壽司細舖格局。一借佢洗手間用就黎料啦,個塊暖簾後面好污糟,見兩個師傅/員工坐係d發毛既椅度訓覺同hea-無意批評員工,佢地休息無問題-但個衛生實在太惡劣!成個垃圾崗咁!廁所地下成地水唔洗講,後巷衛生差左,可想而知平日夜晚有幾多米奇甲由經過,當你諗到d食材係經呢個咁污糟既後門入間舖時。。。服務一般般,叫左個自選10件壽司。但,每件壽司都細到乜咁!我個口唔大,但一啖就吞晒。每件都bitesize咁,爭鮮d壽司都大過佢!我俾$160連加一,埋單total 18x,但係就食d咁細件既壽司?!另外,壽司質素都好普通,唔算難食,但真係就咁擺魚生上飯上面,完全無調味。食落口真係同爭鮮無乜分別(仲要細份d)唯獨佢綠茶粉ok,好似迴轉壽司咁自己沖。俾埋錢真係一肚氣,咁細件,又食唔飽,明明無乜服務都收個加一,埋單接近200蚊一位,200蚊既我有其他更好選擇。
香港人係咪食開_? 咁少負評,俾正評個d係咪全部打手?!

之前見有人係fb post呢間,咁就特登出去銅鑼灣食啦。

每件都bitesize咁,爭鮮d壽司都大過佢!

食落口真係同爭鮮無乜分別(仲要細份d)

唯獨佢綠茶粉ok,好似迴轉壽司咁自己沖。

自選壽司10件
2021-05-20