2014-09-29
夜晚八點,竟然唔洗排隊!地點幾易揾,喺女人街入面間沙爹王行前啲就係喇!店鋪小小,我選擇咗孤獨座位。裝修簡約。服務員一般啦。之前係因為睇咗飲食男女嘅介紹而嚟。報道介紹嘅係帆立貝刺身拉麵,都係因為依碗麵吸引我嚟試。坐低後,店員遞上食物選擇紙,我二話不說已經決定食帆立貝拉麵啦!多葱!硬麵!太麵!好期待呀!我準備享用嗰碗麵叫青麟,秘制菠菜汁豚骨湯,溏心玉子,叉燒,黑魚籽,珍寶刺身帶子,木耳,紫菜拉麵!嘩!好多料呀!遞上嚟嘅時候,真係好想快啲食,不過為咗可以介紹俾其他人,相機先食吧!青BB的湯味道幾好,我比較鍾意清淡,所以揀咗正常醬油,啲木耳好好味呀,下次一定追加一份!塊叉燒都幾香口,有少少肥肉圍住,簿切!帶子刺身係就係簿咗啲,不過我覺得已經好落本嫁喇!$75有咁多材料喎!超值啦!um.... 值得讚嘅係有得揀直麵定曲麵呀!好窩心呀!我平時最愛係曲麵,因為我個人覺得煙韌啲,每一啖麵連湯一齊食,依加都回味呀!我男朋友叫咗同一款麵,不過佢加咗辛辣醬,同濃醬油,我試咗一啖,又幾好味喎,唔太辣,但係就好野味!不過我本身唔係好喜歡嗰啲黑魚籽,所以我將佢全部筆哂俾我男朋友。哈哈!我會再嚟幫襯嫁!下次要試其他
我準備享用嗰碗麵叫青麟,秘制菠菜汁豚骨湯,溏心玉子,叉燒,黑魚籽,珍寶刺身帶子,木耳,紫菜拉麵!嘩!好多料呀!遞上嚟嘅時候,真係好想快啲食,不過為咗可以介紹俾其他人,相機先食吧!青BB的湯味道幾好,我比較鍾意清淡,所以揀咗正常醬油,啲木耳好好味呀,下次一定追加一份!塊叉燒都幾香口,有少少肥肉圍住,簿切!帶子刺身係就係簿咗啲,不過我覺得已經好落本嫁喇!$75有咁多材料喎!超值啦!um.... 值得讚嘅係有得揀直麵定曲麵呀!好窩心呀!我平時最愛係曲麵,因為我個人覺得煙韌啲,每一啖麵連湯一齊食,依加都回味呀!我男朋友叫咗同一款麵,不過佢加咗辛辣醬,同濃醬油,我試咗一啖,又幾好味喎,唔太辣,但係就好野味!不過我本身唔係好喜歡嗰啲黑魚籽,所以我將佢全部筆哂俾我男朋友。哈哈!我會再嚟幫襯嫁!下次要試其他款式!我走嗰時,出面開始有人等位lu!