2021-03-23
最近都有朋友問瘦編,邊度有性價比高嘅Omakase推介?我推介位於沙田石門嘅「鮨釧」,我之前就食過夜市$1380一位嘅主打廚師發辦,質素都幾好!🍣-「鮨釧」位置近民居,唔係鬧市區域,可能無咁大租金壓力,所以Omakase嘅價錢都比較合理。餐廳只有10個座位,要黎食嘅朋友記得提早預約。印象最深刻係香蔥櫻花蝦拖羅蓉手卷,綿綿嘅拖羅蓉配上爽口嘅蝦仔,口感好豐富!另外壽司8貫,有我鍾意嘅銀鱈魚同醬油漬赤身。🐟-龍蝦麵豉湯好特別,第一次飲,香濃嘅龍蝦鮮味配上濃郁嘅麵豉湯,好想再飲!最後有日本香印提子同抹茶奶凍做結尾,好滿足,好掛住日本呀!🇯🇵-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ 鮨釧 (沙田)📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G07號舖
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 鮨釧 (沙田)
📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G07號舖