2023-11-01
我哋喺A LA CARTE MENU揀嘢食~配搭新潟縣清酒pairing🍶Sake pairing $288清酒都是來自大廚Toru先生嘅日本故鄉新瀉縣~呢度可以飲到只喺日本新瀉縣限定發售嘅清酒✨ 每款清酒同食品都經過精心設計嘅配搭!🍶雪男 純米酒 入口甘口比較smooth 同balance~適合配搭前菜~⭐️Hamachi Sashimi 油甘魚刺身 $188配上特製乳酪醬汁,蔥油及青蘋果~油甘魚好厚身,配埋有少少酸甜嘅醬汁一齊食,突出鮮味!🥔Potatoes salad 薯仔沙律 $128 插上自家製作的薯片,薯仔沙律裏面包着竟然係一隻流心蛋啊🤩一切開裏面嘅蛋黃汁流晒出嚟混合埋沙律一齊食,真係好爽😝🍶麒麟山Mellow 輕盈又溫和,口感清爽嘅辛口清酒,開得主菜一齊飲可以中和辛口感覺~🦀Snowcrab Chawanmushi 蟹肉茶碗蒸 $218 造型吸晴!裡面係喺蟹肉絲及蟹籽,配上滑溜溜嘅茶碗蒸😍🌽Corn 焦糖牛油粟米呢個粟米沾上焦糖牛油醬汁,呢個醬汁一食就上癮,越咬越想食😳🍶久保田 千壽 吟釀原酒 秋酒 季節性限量推出嘅秋季清酒款式🍂配上紅肉,令到口感變得豐潤柔和~🥪Pork
🍶Sake pairing $288
🍶雪男 純米酒
入口甘口比較smooth 同balance~適合配搭前菜~
⭐️Hamachi Sashimi 油甘魚刺身 $188
🥔Potatoes salad 薯仔沙律 $128
🍶麒麟山Mellow
造型吸晴!裡面係喺蟹肉絲及蟹籽,配上滑溜溜嘅茶碗蒸😍
🌽Corn 焦糖牛油粟米
呢個粟米沾上焦糖牛油醬汁,呢個醬汁一食就上癮,越咬越想食😳
🍶久保田 千壽 吟釀原酒 秋酒
🥪Pork Katsu Sando $188
吉列豬扒三文治,中間係吉列豬扒,超級厚厚皮脆卜卜,配上帶有少少烘邊嘅三文治入口超級配啊😳
🍶一本義 吟香梅般若刀 甘辛梅酒
清甜嘅南高梅加上辣椒釀造而成🌶️ 入口大有甘酸之餘仲帶點辛辣味道,甘辛梅酒好特別🍨配上甜甜嘅雲呢拿雪糕可以中和辛口感~
大廚仲會同我哋傾偈,最後仲會同佢乾杯做FAREWELL✨