2024-08-04
餐廳裝修環境雅致,十分有情調。好耐冇食意大利菜,呢度有2️⃣人餐,頭盤非常豐富。伊比利亞火腿48個月薄薄地又充滿鹹香味嘅火腿,搭配新鮮烘烤迷迭香意大利麵包,咬落軟熟可口布拉塔流心水牛芝士 賣相好靚,面層🈶榛子碎、小蕃茄、加上羅勒橄欖油拌狗芽菜沙律,連埋水牛芝士一齊食,感覺好清新炭烤甜椒 上層係炭烤甜椒,下層係茄子🍆,拌上乾蔥及鳳尾魚油醋,味道不錯西班牙甜青椒呢個比想像中好味,食落冇草青味,味道甘甜金槍魚韃靼 我就鍾意將金槍魚蓉放上薄脆米片一齊食,魚蓉口感香滑炭烤豬肋骨面層係紅石榴及糖蜜,豬肋骨煮得好腍,一夾上就甩骨,配上酸酸甜甜嘅醬汁,食落好開胃,薯仔🥔亦煮得好香口黑松露安格斯牛面肉燴飯一片片嘅黑松露聞落非常香,個飯軟硬適中,食落好香黑松露味得黎,又唔會過濃,牛肝菌及帕瑪森芝士燴飯煮到好香濃,牛面肉咬落膠質滿滿Tiramisu 提拉米蘇底層係咖啡浸手指餅,食落味道唔會過甜,非常不錯塔丁蘋果塔香甜嘅蘋果塔配上雲尼拿雪糕,味道好夾好特別👍🏻PINK LOVE飲落酸酸甜甜,味道以蔓越莓味為主桃茶有一整壺熱茶,侍應會主動幫忙加水,個茶飲落好香桃味
伊比利亞火腿48個月
布拉塔流心水牛芝士
炭烤甜椒
西班牙甜青椒
呢個比想像中好味,食落冇草青味,味道甘甜
金槍魚韃靼
我就鍾意將金槍魚蓉放上薄脆米片一齊食,魚蓉口感香滑
炭烤豬肋骨
黑松露安格斯牛面肉燴飯
Tiramisu 提拉米蘇
底層係咖啡浸手指餅,食落味道唔會過甜,非常不錯
塔丁蘋果塔
香甜嘅蘋果塔配上雲尼拿雪糕,味道好夾好特別👍🏻
PINK LOVE
飲落酸酸甜甜,味道以蔓越莓味為主
桃茶
有一整壺熱茶,侍應會主動幫忙加水,個茶飲落好香桃味