2023-06-04
一直好想試下E間意大利餐廳, 門口相當隱秘, 入到去餐廳裝修高貴而舒適, 空間感十足, 暗暗地幾有情調! 一坐底餐廳職員就會遞上welcome sparkling, 可以邊飲住酒邊慢慢選擇菜式, 菜式都好多選擇, 另外仲有Tasting Men岩哂有選擇困難嘅朋友仔, 最後車車同朋友點左Tasting Menu試下!⭐ Appetizer首先侍應會遞上三款唔同年份, 5至15年不等嘅黑醋, 客人可因應個人喜好決定沾邊款醋配合橄欖油與麵包同食, 另一道係白松露黑魚籽蒸蛋, 雞蛋蒸得好滑身, 味道濃郁⭐300g Peppery French Mussels Pot青口煮得非常creamy,,肉質鮮甜有咬感, 份量亦非常之多⭐Brittany Blue Lobster Catalana龍蝦他他顏色鮮豔, 入口鮮甜味美, 相當開胃⭐Spaghetti Tomato Red Prawn Mazara del Vallo意大利粉配蕃茄汁E個組合,永遠都係prefect match,酸酸甜甜味道調得剛剛好, 高級紅蝦,食落啖啖肉加上蕃茄汁, 一試難忘⭐Spaghetti with French Cl
⭐ Appetizer
龍蝦他他顏色鮮豔, 入口鮮甜味美, 相當開胃
⭐Spaghetti with French Clams
意大利粉吸收哂蜆嘅精華, 非常入味, 意粉軟硬適中,口感一流。每一粒蜆肉都非常大粒, 肥美又新鮮
⭐150g Baked Alaskan Cod Fish Fillet and Potato
銀鱈魚煎得金黃色, 肉質嫩滑, 廚師調味剛剛好, 帶出銀鱈魚獨有鮮味
⭐250g Fassona Beef Grilled Sirloin
五成熟剛剛好, 完全鎖住肉汁, 肉質鬆腍, 入口juicy,味道調得剛剛好, 另有4款調味醬汁可以沾, 車車就覺得唔需要再落調味料都好好食
⭐Dessert
甜品賣相已經非常吸引, 打卡一流, 車車就最中意一枝枝嘅strawberry and blueberry ice cream, 除左有得食仲有得飲, E款檸檬Dessert Wine飲落好清新, 酒精濃度有點高, 飲完都有點微醺感覺