2016-11-01
今日放lunch去左希雲街食cafe,但個餐飽所以我地好想去食甜品,去左禮頓道呢間買水信玄餅~(有得外賣又幾好噃~)有三隻味揀,我地各點左原味&玫瑰草莓味~--》原味即係(黑糖+黃豆粉 $35)--》玫瑰草莓+桑子(Raspberry) $35師傅會喺你面前製作,仲好好客tim~有問必答~好靚好晶瑩剔透既ball ball 口感似蒟蒻,好似女人甘由水造 XD 所以好低脂架ja! 完全唔會有邪惡感~一個加左「黑糖漿汁+黃豆粉」:黑糖唔會太甜,好過用糖漿,而黃豆粉就好香口~另一個加左「玫瑰草莓漿汁+桑子」:呢個會比黑糖嗰款甜,但桑子乾帶酸我鍾意,而玫瑰草莓漿汁唔係jam甘杰,所以甜度唔會高。一酸一甜配上無味但QQ既水信玄餅就岩晒~師傅話佢地都有set menu,會「即場表演」分子料理,好吸引甘,有機會要試試。企喺度食野感覺真係瘦d,哈哈~~好多新野~好有報!
--》玫瑰草莓+桑子(Raspberry) $35 師傅會喺你面前製作,仲好好客tim~有問必答~ 好靚好晶瑩剔透既ball ball 口感似蒟蒻,好似女人甘由水造 XD 所以好低脂架ja! 完全唔會有邪惡感~ 一個加左「黑糖漿汁+黃豆粉」:黑糖唔會太甜,好過用糖漿,而黃豆粉就好香口~ 另一個加左「玫瑰草莓漿汁+桑子」:呢個會比黑糖嗰款甜,但桑子乾帶酸我鍾意,而玫瑰草莓漿汁唔係jam甘杰,所以甜度唔會高。一酸一甜配上無味但QQ既水信玄餅就岩晒~ 師傅話佢地都有set menu,會「即場表演」分子料理,好吸引甘,有機會要試試。
企喺度食野感覺真係瘦d,哈哈~~
好多新野~好有報!