2019-09-30 91 瀏覽
.話說早幾年前韓國有好出名既海鮮塔引入左香港🇭🇰見到咁高既蒸塔咁多海鮮🦞🦐🦑🐙🐟真係睇到都心心眼😍.位於黃埔既九重鮮🇰🇷Let me try try有幾正先😆.今次就點左升級版濟州島10重海鮮塔配韓式自助吧🇰🇷+$12酒水任飲·沙律🥗炸雞🍗韓式年糕·泡菜·魚糕🍢甜品任食🍮一定夠哂飽🤤🤤.-象拔蚌好新鮮·蒸得剛剛好·但若唔切條口感會更好😬.-海蝦🦞夠新鮮.-黑椒鹽肥牛蒸到過哂時🙈太硬了.-日本元貝配上粉絲和少許炸蒜👍🏻厚身的元貝啖啖肉👅十分滿足.-龍蝦🦞啖啖肉..但蒸過時了😟.-大花甲·沙白·花尾龍躉上肉肉質好嫩🐟.-鮑魚時間剛剛好🕛入口軟棉棉·蔬菜拼盤的蕃薯🍠超甜.泡菜煎餅🥞和在韓國🇰🇷食的相對比較粉.但樣樣少少咁食都好飽🥳而且好滿足

位於黃埔既九重鮮🇰🇷Let me try try有幾正先😆

泡菜煎餅🥞和在韓國🇰🇷食的相對比較粉

但樣樣少少咁食都好飽🥳而且好滿足
2019-09-25
2019-09-27 95 瀏覽
上個月媽去左旅行,有晚帶阿爸黎食依間九重鮮,兩父子撐台腳,佢十分回味。媽有點醋意🤔所以今晚一於同媽黎 😂餐廳地段方便,黃埔地鐵站A 出口,行5分鐘內就到。一入餐廳,看見牆壁掛了多套韓服,可免費試穿影相,媽十分興奮! 仲叫我幫佢影左N 張靚相。-餐廳環境寬敞,座位夠多。每張檯都十分寬闊,令人坐得舒適。蒸氣套餐有五款,我地點了「濟洲島10重海鮮塔」! 加$12 仲配埋任飲。-個海鮮鍋大大個有氣勢!職員教導我們當溫度計達到95度,就可以舉手示意。大約10-15分鐘,就可以開餐了😬 職員會協助我們打開逐層海鮮塔,亦會不時幫我們清理台面。-第一層有海蝦、黑椒鹽肥牛及象拔蚌!肥牛肥瘦均勻,肉味濃,我喜歡點柚子醬油,更覺惹味。海蝦相當彈牙鮮甜,象拔蚌亦夠爽脆。-第二層有媽最愛的日本大元貝。先品嚐熱騰騰又清甜既湯汁!元貝鮮嫩彈牙,不需點醬汁去提昇味道,還有滿滿的粉絲!-第三層有霸氣的龍蝦🦞!啖啖肉!鮮甜爽彈。-第四層係花尾龍躉指天翅、大花蛤、沙白。龍躉肉既魚皮膠質重,雪白魚肉細緻夠嫩夠滑。沙白蜆肉爽甜無沙。-最後是鮑魚、蘿蔔、南瓜、甜薯鮑魚夠鮮不韌、南瓜鮮甜、蘿蔔多汁-除了海鮮鍋,還奉送一份海鮮煎餅及

第三層有霸氣的龍蝦🦞!啖啖肉!鮮甜爽彈。

最後是鮑魚、蘿蔔、南瓜、甜薯
鮑魚夠鮮不韌、南瓜鮮甜、蘿蔔多汁
除了海鮮鍋,還奉送一份海鮮煎餅及自助食物區。
金黃色的煎餅皮夠薄,加少許泡菜,味道變得不單調。

自助區各款食物整齊地排列著
清新冷盤有:涼拌麻辣涼瓜、椰菜、豆芽、韓國泡菜、羅馬沙律菜、八爪魚🐙、雪梨汁水冷麵
熱盤有:韓式炒年糕、辣湯韓式魚糕、鳴門卷串、麵包布丁等等
水果甜品有:日本大福、椰子洋羹、朱古力曲奇慕絲、摩天輪糖果、火龍果、蜜瓜等等
選擇多而且食材新鮮
另外,當有特式食物推出時,職員會搞鑼鼓,當晚有醬油蝦、鮑魚、蜜糖芥末炸雞
韓式芝士豬肋骨、韓式辛辣麵
很愛韓式炸雞,熱辣辣皮脆肉嫩,食得滋味。
冇諗過而家韓式蒸海鮮店會有咁多嘢食,仲有韓服體驗添!今日來到黃埔探朋友,朋友唔想煮飯,於是我哋就落咗樓下嘅九重鮮食九層塔蒸海鮮,好豐富呀!除咗蒸海鮮,仲有自助吧任食,食到我哋兩個攬住個肚啊!我哋揀咗升級濟州島10重海鮮塔,個餐仲配埋韓式自助吧飲食,位位都係三百幾蚊,有齊龍蝦鮑魚等等嘅海鮮,其實都幾抵食。個餐有非常多海鮮,包括龍蝦、鮑魚、海蝦、黑椒肥牛、龍躉、象拔蚌、大花蛤、沙白、超大粒日本元貝、蔬菜。樣樣嘢都新鮮好味,由於係蒸,可以食得出海鮮嘅鮮味。其中龍蝦啖啖肉,日本元貝超大粒,真係好耐冇食過咁大粒嘅元貝,象拔蚌大花蛤沙白都多肉冇沙,龍躉又厚又多肉,呢個10重海鮮塔真係冇得頂。至於佢哋嘅韓國自助吧食物都好豐富,有沙律、冷盤、冷麵、粉絲、韓國年糕、韓國魚蛋串、仲有好多款甜品,簡直係花多眼亂,樣樣都想試。而且餐廳仲會定時定候提供一些特別嘅食品,例如醬油蝦醬油鮑魚、韓國炸雞、芝士蛋餅,所以喺呢度食飯冇可能係食唔飽,問題係你食得到幾多。其中我覺得醬油蝦同醬油鮑魚、炸雞都好好食,甜品都好唔錯。咁嘅價錢有咁多食物咁多海鮮,簡直超值啦。
冇諗過而家韓式蒸海鮮店會有咁多嘢食,仲有韓服體驗添!

2019-09-26 87 瀏覽
最近跟朋友聊天時提到我未食過蒸海鮮塔,朋友就介紹了她家附近的九重鮮,她經常跟家人食,而且覺得環境及食物質素都相當高質。餐廳位於黃埔,位置近港鐵,非常方便。朋友說餐廳間中會轉套餐及優惠,今日打算食這個濟洲十重海鮮塔$398。內部環境光猛整齊,座位間的空間很足,又有私人空間又方便出去自助吧取食物。自助吧有各式各樣的韓國食品,沙律、冷麵、熟食及甜品都一應俱全,有我去韓國必定狂食的年糕和魚糕串。飲品的選擇都很多,除了有各款韓式飲品外,還有薏米水及竹蔗茅根。除此之外,餐廳會一直推岀不同的限時食物,有醬油蝦、醬油鮑魚和不同口味的韓國炸雞,雖然每次只可以拿一人份,但餐廳會不時推出,喜歡的話可以再排隊拿取喔。本人就覺得醬油蝦和醬油鮑魚最出色,鮑魚又入味又彈牙。套餐包了一客泡菜餅,等海鮮熟的時候可以先當小食食,煎得香脆又開胃。其實九重鮮可說是香港中最先引入這種海鮮層層塔的韓式食法的餐廳,溫度到達80度左右職員就會幫我們拿開蓋子開餐,份量都非常豐富喔。頂層有大海蝦、象拔蚌及黑椒肥牛,海蝦口感好紮實彈牙,象拔蚌非常大隻又爽口鮮甜,而且細心地切成條狀,方便進食。肥牛的牛味亦濃。下一層是粉絲蒸日本元貝,口感紮實

下一層是粉絲蒸日本元貝,口感紮實又大隻,好好味。
再下一層就是我們最期待的蒸龍蝦!! 龍蝦肉多飽滿,基本上不需要任何調味醬已經夠鮮美。
再下一層有沙白、花甲及龍躉,沙白和花甲的份量好多,清甜爽口。而龍躉則非常肥美嫩滑。
最後就有鮑魚及蔬菜,鮑魚肉質彈牙! 非常滿足。

人均$450,不算平價,但以這般食物質素來說十分合理,令我們過了一個好開心的星期五。
2019-09-06
有朋友住黃埔,佢介紹留下有間韓國餐廳專食海鮮塔,所以就同佢佢試下。有唔同套餐選擇,我地選擇左升級版10重海鮮。+$12 包埋任飲。仲有2款自家制的特飲(竹庶茅根同薏米水)所有海鮮塔都包埋韓式自助吧,有多款韓式小食、生果、炸雞,甜品,仲有醬油鮑魚同醬油蝦,超豐富呀!泡菜煎餅泡菜超香,小小辣,整得好入味,煎餅邊煎得好脆,好好食。炸雞加左松露沙律醬,味道特別,雞好嫩滑,都唔錯醬油鮑魚勁正,新鮮爽彈,好入味,鹹鹹地好惹味,一口一粒 ,唔經唔覺每人都食左4-5粒😆😆主角黎喇,食完一層再食,有個溫到計,溫度計去到90度就食得!第一層: 黑椒鹽肥牛加象拔蚌 ,海蝦象拔蚌好大隻好爽口,仲要鮮甜,肥牛牛味濃,略加調味已好好食。海蝦海蝦很新鮮,肉質彈牙第二層有元貝大大粒元貝都係勁鮮甜。第三層龍蝦很大隻。肉質又肥美又彈牙,又夠鮮,龍蝦鉗位一早整開左,方便食用👍🏻花尾龍躉&沙白&大花蛤~龍躉係超級嫩滑,好有膠原感,超正呀沙白同大花蛤都鮮甜,但有幾粒有小小沙。而最後一層蔬菜拼盤同鮑魚以上全部海鮮係新鮮到我地完全無沾醬料,原汁原味食。

所有海鮮塔都包埋韓式自助吧,有多款韓式小食、生果、炸雞甜品,仲有醬油鮑魚同醬油蝦,超豐富呀!

泡菜煎餅
泡菜超香,小小辣,整得好入味,煎餅邊煎得好脆,好好食。

炸雞加左松露沙律醬,味道特別,雞好嫩滑,都唔錯

第一層: 黑椒鹽肥牛加象拔蚌 ,海蝦
海蝦海蝦很新鮮,肉質彈牙

第二層有元貝
大大粒元貝都係勁鮮甜。

花尾龍躉&沙白&大花蛤~
龍躉係超級嫩滑,好有膠原感,超正呀
沙白同大花蛤都鮮甜,但有幾粒有小小沙。

而最後一層蔬菜拼盤同鮑魚
以上全部海鮮係新鮮到我地完全無沾醬料,原汁原味食。
  • 10重鮮
2019-09-24 100 瀏覽
黃埔九重鮮的韓式蒸海鮮塔+任食自助吧,$398/位(周末及假日價),加$12可以任飲,有汽水、韓國罐裝飲品、自家製薏米水等等。另外包一份泡菜煎餅,口感微脆,我鍾意在外面的自助區夾泡菜一齊食,口感更豐富。餐廳中間的自助區食物以韓式為主,例如泡菜、年糕、沙律菜、甜品等,仲有白飯任添,可以撈海鮮食。餐廳不定時推出韓式炸雞、醬油鮑魚、醬油蝦及好好味的辛辣麵芝士蛋餅。至於雞翼有幾種口味,例如有芥末蜜糖炸雞,韓式辣醬炸雞等等,我偏好芥末蜜糖炸雞。海鮮塔到了,雖然檯面上有漏斗計時,但其實店員不時有過來望望,當溫度計去到95度的時候,就可以陸續吃每一層了。記得先去自助區拿韓式海鮮醬,以及柚子豉油配辣椒粒。第一層:新鮮彈牙的海蝦,象拔蚌及黑椒鹽牛肉。第二層:味道鮮甜的日本元貝,加左蒜茸及粉絲好惹味。第三層:啖啖肉的龍蝦!第四層:沙白、花甲及充滿豐富膠質的花尾龍躉指天翅!第五層:最後是蔬菜拼盤(蕃薯、粟米、蘿蔔、冬菇)及鮑魚!鮑魚好鮮味呢~

記得先去自助區拿韓式海鮮醬,以及柚子豉油配辣椒粒。

第一層:新鮮彈牙的海蝦,象拔蚌及黑椒鹽牛肉。

第二層:味道鮮甜的日本元貝,加左蒜茸及粉絲好惹味。

第三層:啖啖肉的龍蝦!

第四層:沙白、花甲及充滿豐富膠質的花尾龍躉指天翅!

2019-09-23 76 瀏覽
自從黃埔開通左地鐵之後變得好方便,放假又多左休閒行街的地方,今日同屋企人行街食野就選擇左呢間好特別的九重鮮。餐廳主打蒸海鮮,層層塔新鮮又好玩,非常適合一家大細。門口有個韓國花鼓,好得意,我地以為係擺設,食到一半,就驚喜發現這個花鼓有個大用途。。。哈哈一入門口看見色彩繽紛的韓服,供客人穿著拍照。我哋揀咗個 「濟州島10重海鮮塔」,一至四每位368, 五六日及公眾假期398。升級版濟州島十重海鮮塔 ,這個套餐非常豐盛原價$568 。現在做緊優惠 平日食每人只需$368一位, 星期五六日$398一位 ,另收加一服務費。 真係抵食有八款海鮮, 一款肉類 蔬菜拼盤, 一客泡菜煎餅 嘢飲任飲, 仲有韓式自助吧任食。飲品升級了任飲,除了汽水外,也有自家製竹蔗矛根及不同的韓國啤酒。首先職員送上每枱一客泡菜煎餅,泡菜放中央, 煎餅好煙靭.蔥香蛋鮮.侍應很nice.第一層:黑椒鹽肥牛, 象拔蚌,大海蝦。 肥牛肥瘦適中,肉質無渣。海鮮新鮮很鮮甜。第二層:日本大元貝,粉絲蒸元貝,入味好鮮甜,大大粒質素好高!第三層:開邊龍蝦。肉質肥美又彈牙, 用料不俗。第四層: 大花蛤 同龍躉指天翅。大花蛤很肥美,龍躉肉質軟滑
餐廳主打蒸海鮮,層層塔新鮮又好玩,非常適合一家大細。
一入門口看見色彩繽紛的韓服,供客人穿著拍照。
侍應很nice.
第三層:開邊龍蝦。肉質肥美又彈牙, 用料不俗。
第四層: 大花蛤 同龍躉指天翅。大花蛤很肥美,龍躉肉質軟滑,新鮮肥美。
第五層:鮑魚,冬菇,蕃薯,粟米。鮑魚超大隻,肉質鮮甜, 超抵食。
其他蔬菜也好新鮮,原汁原味。
此外,可以享用自助吧,甜品,小食選擇繁多,韓式小食有特色。

我地拎左好多小食,質素都很高,最值得推薦的是芝麻八同韓式泡菜年糕及關東煮,真係好高質。
特別環節就是敲花鼓,當侍應捧出食物時,會用門口的花鼓提醒客人拎食物,最鍾意芝士炸雞和韓式炸雞,也有芝士蛋餅。一定不要錯過!
2019-09-22 84 瀏覽
跟友人去左黃埔食韓式海鮮塔,堅開心,因為有得食海鮮之餘,仲可以任食自助吧!自助吧要推介個醬油蝦,醬油味濃郁,但仍不會蓋過蝦的鮮味,可以試埋醬油鮑魚食,爽口。自助吧的冷盤同樣不可輕視,沙律、泡菜、荳牙傳統少少的韓國料理,還有雪梨汁水冷麵、炒年糕、辣湯魚糕豆卜應有盡有,日式個隻八爪魚堅大隻,唔可以食咁多,要留肚食海鮮塔架。朋友點選了升級版濟洲島10重海鮮塔,海鮮塔未開始食,已經感到氣勢。第一層:象拔蚌(好細心地已經剪好)、海蝦(鮮甜爽口,絕不是死蝦)、黑椒鹽肥牛(黑椒味不錯)第二層:粉絲日本帶子(帶子大大粒,加上粉絲吸收,鮮味無窮)第三層:龍蝦(飽滿多肉,啖啖滿足)第四層:大花蛤(甜甜)、沙白(鮮鮮)、花尾龍躉肉(好滑)第五層:鮑魚(爽口彈牙)、蔬菜(蕃薯好甜)。仲有泡菜薄餅同炸雞,甜品,食到飽飽先走。

第二層:粉絲日本帶子(帶子大大粒,加上粉絲吸收,鮮味無窮)

第三層:龍蝦(飽滿多肉,啖啖滿足)
第四層:大花蛤(甜甜)、沙白(鮮鮮)、花尾龍躉肉(好滑)
第五層:鮑魚(爽口彈牙)、蔬菜(蕃薯好甜)。

仲有泡菜薄餅同炸雞甜品,食到飽飽先走。
2019-09-17
2019-09-21 67 瀏覽
蒸海鮮係近幾年非常流行 原因係要做到好食其實好簡單 只要啲海鮮新鮮就已經可以做到🤞🏻間餐廳喺黃埔 平時冇乜嘢事都唔會過去😂餐廳係以半自助形式進行 自助區入邊最值錢係醬油鮑魚同醬油蝦🤫 我自己都食咗4,5隻之後就自己揀餐 佢有九層或十層海鮮揀 咁我身為一個大胃王 當然係揀10層😂-🦞10重海鮮㙮🦞 ($368)第一層 象拔蚌,海蝦🦐,牛肉象拔蚌同海蝦食落口都爽口彈牙🤪 食得出係新鮮嘅海鮮🤪牛肉就相對正正常常 冇乜特別🐮.第二層 日本元貝🍩粉絲蒸元貝 粒元貝好大粒 食落十分之鮮甜記得飲埋佢底布嗰啲汁 係佢嘅精華🤪.第三層 大花蛤,花白,龍躉🐟龍躉好出色 魚皮充滿骨膠原 魚肉夠結實🤞🏻大花蛤同花白唔知係咪因為我食得慢 好似有啲蒸老左 少少鞋😭不過全部都開口 證明貨源都好新鮮🙂.第四層 龍蝦🦞一邊就好多膏 另一邊就冇膏😂 我咁醒梗係攞有高嗰邊食落彈牙 係屬於中上嘅水平🍍 邊有人會唔鍾意龍蝦🦞.第五層 鮑魚😍鮑魚有少少失望 食落冇乜味 剩係得個口感可能係品種唔太靚🤔總結來說 就腳嘅可以去食下🙋🏻‍♂️-🎈紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖平均傷害:$368...

間餐廳喺黃埔 平時冇乜嘢事都唔會過去😂
🦞10重海鮮㙮🦞 ($368)
第一層 象拔蚌,海蝦🦐,牛肉
象拔蚌同海蝦食落口都爽口彈牙🤪 食得出係新鮮嘅海鮮🤪
牛肉就相對正正常常 冇乜特別🐮
第二層 日本元貝🍩
粉絲蒸元貝 粒元貝好大粒 食落十分之鮮甜
記得飲埋佢底布嗰啲汁 係佢嘅精華🤪
第三層 大花蛤,花白,龍躉🐟
龍躉好出色 魚皮充滿骨膠原 魚肉夠結實🤞🏻
總結來說 就腳嘅可以去食下🙋🏻‍♂️
🎈紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖
平均傷害:$368
2019-09-18 77 瀏覽
This Korean restaurant has been on my list for a while due to its popularity of their signature seafood tower. Luckily, we arrived late today and there were seats in which we can finally have a taste of the traditional Busan famous food. the environment is very clean and bright, it was spacious and also the staffs were very attentive to all customers’ need. they offer a semi buffet for unlimited drinks, salad, chicken wings and dessert when added extra money (which was definitely worth it!) we o
we ordered the second options on the offer menu, which was a bargain as the ingredients were fresh and tasty.
before the tower has arrived, I went to their buffet bar to check out which food they offer and their wings were delicious and flavorful, it’s a must try! Salad option was great too.
soba noodles and different kinds of veggie.
a bowl of delicious Korean sides!
the set also include a kimchi pancake! It was pan fried thinly and still has the crispy element! It was good when combined with the kimchi on top. You can also pick the sauce in the buffet bar to add a bit of spice on the pancakes.
the tower finally arrived, the first layer was salted beef, it was marinated simply but the beef itself was yummy.
shells were fresh and had a lot of glass noodles on top, bringing out the sweetness of the shells.
the highlight of the tower was definitely the lobster 🦞 it was huge,juicy fresh and the fish aside was the best one that I’ve had in Hong Kong so far.
the new layer was the clams, two different kinds. Both were all opened and good in size.
last but no least, finishing it off with abalones, and some fresh veggies! Overall, a very satisfying meal 🥘 with choices of good snacks and attentive staffs (very hard to get in Hong Kong 🇭🇰 nowadays...)
  • 元貝
  • 蟶子
  • 前菜
  • 首爾塔
  • 象拔蚌
  • 海蝦
2019-09-15 98 瀏覽
除了打邊奴, 蒸汽鍋也可謂大行其道,開得遍地都有,連大小酒樓也轉型做蒸汽鍋。但韓式蒸汽鍋九重鮮我都係第一次試,今次既然中秋有約, 約埋左D 朋友去左紅磡的分店,貪佢近地鐵, 方便大家。九重鮮即使已經開左一段時間, 但裝修仍然新簇簇,暖木色系予人柔和溫暖的感覺, 座位編排都闊落, 坐得舒服。睇睇餐牌, 既然今次係慶祝中秋, 就一於豪D揀左升級版濟洲島10重海鮮塔。 套餐有蒸海鮮塔之外, 價錢仲包左任食自助吧,有齊前菜、沙律、泡菜、韓國年糕、炸雞小食同甜品, 而且仲不時有醬油鮑魚、醬油蝦, 飲埋韓國真露啤酒、罐裝飲品、濟洲橙汁和自家凍飲(竹蔗茅根和袪濕薏米水)都只係加12蚊, 唔係唔加ar ma 。 趁個海鮮塔蒸到食得之前,先食住贈送的韓式泡菜煎餅, 煎餅煎得脆身, 又唔會覺得好粉。至於任食自助吧, 前菜有白菜仔、泡菜、醃青瓜、芽菜及椰菜等等, 開開胃。 韓國魚糕同年糕都係不錯之選, 篤篤下, 好似去左韓國菜市場一樣。韓國炸雞每次一出都好快比人攞晒, 炸雞外脆內嫩又juicy, 好食。 最不得不提的是醬油鮑魚、醬油蝦, 味濃肉鮮, 好食。 - 海鮮塔,要等蓋面溫度計去到85

最不得不提的是醬油鮑魚、醬油蝦, 味濃肉鮮, 好食。

海鮮塔,要等蓋面溫度計去到85°C先可以開始食!

第一層:新鮮海蝦、黑椒鹽肥牛和象拔蚌
象拔蚌蒸得啱啱好, 鮮甜而爽口,柔韌有咬口,無過火。新鮮海蝦蝦頭有唔少膏,而D肉亦鮮甜爽口。黑椒鹽肥牛軟腍好食。

第二層:日本元貝元貝
原隻日本元貝清蒸,色澤睇落都好新鮮,唔會瘀瘀黑黑。先試一啖,厚肉爽彈鮮甜;而殼上嘅湯汁,集清、鮮的精華。飲埋仲好味,

第三層:生猛龍蝦
一揭開個蓋就睇到D龍蝦肉飽滿有光澤,一睇就覺得係高價野。龍蝦肉鮮爽厚肉,又足龍蝦味, 也有不少蝦膏,拆起蝦肉大啖放入口, 爽!

第四層:龍躉,大花蛤和沙白

龍躉肉嫩就唔在講,入口確喺嫩滑、魚味鮮甜。一籠滿滿大花蛤和沙白大隻,帶有一朕朕海水鹹鮮味, 入口鮮甜

第五層:鮑魚和蔬菜拼盤

一人一大隻鮑魚, 鮑味不俗,口感柔韌富彈力。蕃薯好香好粉,又夠甜。另外也有福花和冬菇, 也不俗。粟米係超甜品種,食落確係清甜。

整體嚟講,多款海鮮都食得出具質素,用料亦不錯。而且三百幾蚊食到gam 多款海鮮同自助bar, 絕對玩得過!
2019-09-15 110 瀏覽
韓國海鮮塔再加半自助的salad bar,真的吃得超滿足!我們叫了一個在餐牌display的set,再加12元的飲品。對比起那些首爾塔東大門塔, 這個比較便宜,而且沒有粥低,適合胃口小的女孩子 海鮮塔送上來的時候,會伴著一個溫度計服務員告訴我們,只要溫度到達80多度 就可以叫他們幫忙把蓋子拿下來,真的很貼心哦!等待的時候去了沙律吧,拿了一些韓式小吃。有韓式魚餅串,炒年糕,甜品等等。這餐廳會提供一些比較限定的菜式,例如醬油蝦,韓式炸雞等等。東西到的時候,店員會敲打大鼓,提醒大家可以排隊取食物,有點像小時候玩的爭櫈仔……一開始食客們搶著要排隊,都挺手忙腳亂 第一層是牛肉片,中規中矩啦 okay的之後是蒜蓉粉絲元貝和海蝦,蒜蓉很入味,食材很新鮮~沙白,意外地魚骨不多(最適合我這種懶人),而且邊吃邊蒸還保持到鮮滑口感,值得讚! 白蜆和鮑魚,份量還可以吃到這層我已經飽到不行,最後只吃了一個蟹鉗, 剩下的就讓小姐妹幫忙吃掉了總體來說 食物都跟餐牌描述的差不多, 清蒸的都要靠醬油來提提味。 比較可惜的是,我以為沙律吧會提供醬油蟹,等了很久都沒有,超可惜 要去爭排隊的用餐經驗都幾特別……如果限定食物提
韓國海鮮塔再加半自助的salad bar,真的吃得超滿足!

第一層是牛肉片,中規中矩啦 okay的

之後是蒜蓉粉絲元貝和海蝦,蒜蓉很入味,食材很新鮮~

白蜆和鮑魚,份量還可以

要去爭排隊的用餐經驗都幾特別……如果限定食物提供的份量更多不用爭就好了
2019-08-02
5 分鐘 (堂食)
2019-09-13 71 瀏覽
朋友帶我來這家食店,離黃埔站只有一分鐘的路程。門口有韓式服裝佈置,非常雅緻。我們兩點了十重鍋,沒想過裡面的海鮮非常乾淨、新鮮。最喜歡的是蟹和龍蝦,吃起來啖啖肉,十分滋味、鮮甜最底層還有鮑魚,非常有誠意。想不到這裡還有半自助冷菜、韓國小吃和甜品。每次有新鮮炸雞出爐,侍應就會敲鼓告訴顧客,非常有氣氛。喜歡韓式冷菜:泡菜、芽菜等都是任食的。還有魚糕,如果再辣一點就好。最後我非常欣賞這裡的朱古力慕絲,甜而不膩,我一口氣吃了兩個。
最底層還有鮑魚,非常有誠意。

黃埔出名多美食😋呢間韓式蒸海鮮主打多層海鮮塔 每一層都有新鮮生猛海鮮🦞另外仲有半自助餐 好多款韓式料理👉🏻炸雞🍗包括韓式辣醬炸雞、黑松露芝士炸雞、蜜糖芥辣炸雞 🍗全部都新鮮即炸 呢個好好味👍🏻另外仲有 醬油蝦🦐、韓式炒年糕、魚糕串甜品有椰汁羊羹😍好好味 不停encore.我揀咗九重海鮮塔 $288/位先有海鮮泡菜煎餅 質素唔錯👍🏻薄餅唔油膩第一層👉🏻海蝦🦐、黑椒鹽肥牛 蒸肥牛第一次食 黑椒鹽都幾入味😽第二層👉🏻蒜蓉粉絲元貝 略嫌蒜蓉唔夠多🤔第三層👉🏻沙白、多寶魚 蜆嘅份量好多 冇沙多寶魚啖啖肉 夠哂嫩滑😍第四層👉🏻鮑魚、蔬菜拼盤鮑魚厚肉 連殼蒸 如果加上小小豉油就更好味👉🏻沙巴肉蟹味道鮮甜多汁😽仲有唔少蟹膏食.餐廳門口有韓服試著影相 大人同小朋友都有🥳
另外仲有半自助餐 好多款韓式料理👉🏻炸雞🍗
另外仲有 醬油蝦🦐、韓式炒年糕、魚糕串
甜品有椰汁羊羹😍好好味 不停encore
我揀咗九重海鮮塔 $288/位
先有海鮮泡菜煎餅 質素唔錯👍🏻薄餅唔油膩
第一層👉🏻海蝦🦐、黑椒鹽肥牛
蒸肥牛第一次食 黑椒鹽都幾入味😽
第二層👉🏻蒜蓉粉絲元貝 略嫌蒜蓉唔夠多🤔
第三層👉🏻沙白、多寶魚
蜆嘅份量好多 冇沙
多寶魚啖啖肉 夠哂嫩滑😍
第四層👉🏻鮑魚、蔬菜拼盤
鮑魚厚肉 連殼蒸 如果加上小小豉油就更好味
👉🏻沙巴肉蟹
味道鮮甜多汁😽仲有唔少蟹膏食
餐廳門口有韓服試著影相 大人同小朋友都有🥳
2019-09-11 46 瀏覽
為食好友話今日帶我食好西,原來係黃埔食蒸海鮮先黎泡菜煎餅,煎餅上層放了一點泡菜絲,夾埋泡菜一起吃,惹味可口跟住店員就捧著五層高的大蒸鍋放在爐上,等了幾分鐘,店員打開第一層,大大隻海蝦。象拔蚌鮮甜無比,日本元貝大隻過一只匙羹,食落鮮甜,龍蝦當然鮮甜味美,新鮮又彈牙大花蛤加花尾龍躉上肉,花甲肉質彈牙,食落新鮮甜美,粉絲吸晒元貝嘅鮮甜,食落好惹味,龍躉片有驚喜,非雪藏貨,魚味香濃,仲要啖啖肉,非常好吃最後一層打開鑊蓋,大大隻新鮮又彈牙嘅鮑魚呈現眼前,仲有咬落清甜嘅粟米,南瓜蒸得淋淋的長長嘅自助bar 有很多野食,大部分係韓式料理,有炒年糕,泡菜,最吸晴嘅係大大盤韓式魚串,仲有沙律同甜品自助式飲品種類多任君選擇,仲有自家製去濕薏米水,真係飲得健康門口有個打卡影相位,可以着上韓服扮靚靚影下相
為食好友話今日帶我食好西,原來係黃埔食蒸海鮮

門口有個打卡影相位,可以着上韓服扮靚靚影下相