2010-10-02 1901 瀏覽
大約係半個月前嘅事喇! 之前食過之後一直向同事推介,但同事們都覺得離公司太遠喇! 要山長水遠行上嚟堅道,想搵個傻仔陪我嚟食真係好難,估唔到呢日有個同事肯陪我上嚟,但真係估唔到原來係老店嘅最後一日(正確D講應該係半日)。如常的由SOHO方向行上來,坐低點好食物後,一位女待應以普通話同我地講,下午要到格離大廈的店!! 我思前想後,係唔係自己D普通話咁差,竟然聽錯此店嘅待應同客人推介其他食店?? 一堆問號在腦海中泛起,細問之下原來老店坐落嘅大廈要遷拆,店主已經係格離大廈開咗新店,呢日係最後嘅半日,做完午市就會關門搬走! 估唔到我同呢間老店都仲有點緣份!呢個食評係為咗記念呢間老店,一間外內都好有北京風味嘅老店。食物唔多講,因為以下嘅食評都已經講過晒,總之就係好味,好北京嘅風味,希望新店水準依然。

呢個食評係為咗記念呢間老店,一間外內都好有北京風味嘅老店。

山東大包
豆漿不太甜,但唔夠豆味!
羊肉餃子
正!羊肉搶湯麵!羊肉味濃!
2010-09-14
羊肉餃子
正!羊肉搶湯麵!羊肉味濃!
2010-07-17 756 瀏覽
戒食澱粉質原故,近期狂食餃子..(唔知係咪自己呃自己呢~ 餃子咪一樣有皮...haha)平時放工搭車回家,必經堅道亦會經過京香餃~(一直都想試..今天終於可以一試喇羊肉餃子 ,呢度既羊肉餃子不錯,還似小籠包添~ 即係...我第一口咬下去就有肉汁流出來....簡直似食小籠包呀~ 山東大包 ,我覺得麻麻..好咸呀... 但男友覺得唔錯喎~大滷面, 個湯不是稀的,湯料有豬腩肉,菇,好大碗~ 味道不錯.. (又真係幾次酸辣湯走的) 山楂茶,唔錯,但不夠山楂味,再濃更好有機會再試其他食物

山東大包 ,我覺得麻麻..好咸呀... 但男友覺得唔錯喎~

山楂茶,唔錯,但不夠山楂味,再濃更好

有機會再試其他食物
keep 到温度既大滷面
山東大包
不錯的羊肉餃子,內裏仲有肉汁... 似足小籠包咁.."有湯"
好大粒
山楂茶
keep 到温度既大滷面
好大粒
山楂茶
  • 羊肉餃子
2010-05-26 509 瀏覽
好評甚多嘅京香餃,對她自有一定嘅期望!小館子,樸實裝修,雖未至於有種身處北方味道,但倒有幾分北方人嘅閒逸氣氛,可能晌依度搵食嘅人唔係個D匆匆忙忙嘅上班族,無話上衝下撞嘅感覺,食客多是附近街坊、一D公公婆婆、媽媽帶著小孩嘅幾口子、或是操著普通話嘅大學生!要咗3款小食:北京羊肉水餃、生煎鍋貼、山東大包。以餃為店名,當然源於老闆對自家出品嘅餃子甚有信心,所以一定要試試;另外,叫鍋貼係想睇睇老闆嘅煎功又係點;至於山東大包,都係慕名而哩,一睹依個大包有幾厲害。北京羊肉水餃 - 餃子皮屬於厚皮,但厚薄均勻,通常上邊嘅摺位都比較厚,令人咬落一舊粉咁,但佢D摺位一樣厚薄均勻,無話厚咗,估計老闆手勢在搓皮時將邊位再壓薄少少,咁對摺包餡後上面嘅摺位就變得厚薄均勻。餃內嘅羊肉味濃但微羶,食落唔肥,相信羊肉去咗D肥膏,除減低羶味,亦令D餡料無咁肥。生煎鍋貼 - 雖然無太大驚喜,但一樣食到底脆肉鮮嘅鍋貼,同樣餡內豬肉唔太肥,更重要一點係煎好嘅鍋貼唔油膩丫嘛!山東大包 - 果然夠晒大,差唔多兩隻手掌大,仲好多餡料添,大概有粉絲、木耳、腐皮、菜芽、豬肉碎,不過又唔係話好食度「氹」一聲,但味道適中,包身鬆軟,唔會話太

山東大包 - 果然夠晒大,差唔多兩隻手掌大,仲好多餡料添,大概有粉絲、木耳、腐皮、菜芽、豬肉碎,不過又唔係話好食度「氹」一聲,但味道適中,包身鬆軟,唔會話太多料壓住包底有上鬆下實嘅情況,見識見識不妨一試!
北京羊肉水餃 - 外皮厚薄均勻
生煎鍋貼 - 煎得一D都唔油
山東大包 - 真係幾大個
北京羊肉水餃 - 外皮厚薄均勻
2010-05-14 283 瀏覽
門面環境都非常中式, 絕對似去左大陸食水餃一樣聽到所有侍應都操國語, 都真係好似好地道咁...我地每人叫左碗水餃, 再加一個生煎鍋貼 & 酸辣湯share生煎鍋貼有5隻, 隻隻都大架, 而且有一面皮係煎到脆脆地既, 入面d餡都好多 酸辣湯就一般, 可能係北方口味掛, 酸&辣都唔係好夠, 不過足料既水餃分別叫左西芹鮮肉餃, "九"菜鮮肉餃, 鮮魚餃比較正常既係"九"菜鮮肉餃, 因為平時大家都係食呢款, 所以無嘜特別西芹鮮肉餃好似有少少奇怪, 可能係覺得西芹做餡好怪掛鮮魚餃就ok, 入面其實只係普通魚肉重點係所有餃都大大隻, 一碗仲要5隻, 真係飽死左!d麵係類似幼版既上海粗炒麵條, 好有raw既感覺, 湯底都清既, 配番自己落既醋&辣椒油就好好味喇!不過當然唔好諗住呢度會好靚, 所有裝修都好舊, 但有個種地道風味囉~
門面環境都非常中式, 絕對似去左大陸食水餃一樣
聽到所有侍應都操國語, 都真係好似好地道咁...

水餃分別叫左西芹鮮肉餃, "九"菜鮮肉餃, 鮮魚餃

西芹鮮肉餃好似有少少奇怪, 可能係覺得西芹做餡好怪掛
鮮魚餃就ok, 入面其實只係普通魚肉
重點係所有餃都大大隻, 一碗仲要5隻, 真係飽死左!

生煎鍋貼
酸辣湯
水餃
2010-05-14
生煎鍋貼
水餃
2010-05-02 250 瀏覽
溫書要緊, 來個方便快飯.聽聞這裡是蔡瀾150常到餐館之一, 加上不想吃得太油, 所以來這裡很多人呀, 擠得滿滿的. 搭了檯, 無所謂, 對面兩夫婦很靜, 自己理自己, 非常好. 他們叫了很多菜. 我們三個人吃的也比他們少, 幾好, 減肥.兩個餃子都好吃得想來個double but no, 20 dumplings + veg for 3 girls is OK. 30 dumplings for 3 girls is NOT ok. 所以我們在20 dumplings 就停下來了. 皮厚, 家製的, 含非常substantial, 很有菜味, 但又很有肉味, 所以吃得非常開心, 知道他們落足料.在餃子上加上一點醋, 更上一層樓. 菜 - 菜心. 我們叫他弄少油給我們, 因為我們是健康一族, 他好像有點不耐煩, 炒出來的一碟東西當然就沒有少油給我們啦不過無所謂啦我們饒了他. 其他東西實在太讚了!走的時候, 友人叫了杯熱豆漿, $6, 很抵, 少甜, 合他口味. 又有一隻花貓, 蹲在椅子上, 跟我們搭檯. 非常歡迎他. 過了一會他就昏迷了. 然後我們幫他拍照. 店主覺得好amused,
溫書要緊, 來個方便快飯.

又有一隻花貓, 蹲在椅子上, 跟我們搭檯. 非常歡迎他. 過了一會他就昏迷了. 然後我們幫他拍照. 店主覺得好amused, 走過來看照片. 哈哈哈.

圓滿的晚餐.
還兇我呢
  • 韭菜
  • 菠菜餃子
2010-03-17 113 瀏覽
I had visited this restaurant few times a year ago and it was called "King Heung Restaurant", love the dumplings, I also recommend to my colleagues but it's quite far from queen's Road Central and there are thousands of steps, they are tired. Because of the movie of "Echoes of the Rainbow", they are interested to see Wing Lee Street, and it's on the way to Home Town Dumpling. Therefore, I came to Home Town Dumpling twice in a week.We have ordered different dumplings, juicy, good flavor, the "s
We have ordered different dumplings, juicy, good flavor, the "shandong big bun" is delicious and pricings are valuable. However, the soy milk, neither hot or cold, is not good at all, we better drink tea instead.
鍋貼
芹菜豬肉餃
三鮮餃
花卷
素菜蒸餃
  • 芹菜豬肉餃,三鮮餃,山東大包,鍋貼,炸醬麵
2010-02-13 90 瀏覽
午餐食三文治,未到四點已經肚餓。又難得早放工,於是就去京香餃度食d野。入到店內,只有兩枱客。店員,包括老闆在內,都堆在廚房處努力咁整d賀年食品。連有客入咗去都唔知。我坐咗一陣都無人serve 我。於是唯有行出去落單。要了個羊肉水餃 $30 十隻。落單時個阿姐完全無話下午茶有豆漿送。我都係之後聽到佢同第二個客講我先囉!真係過份!都唔係一視同仁嘅!講番d餃先!羊肉餃皮不是薄皮那種,而係北京水餃厚皮那種。但都唔會厚得過份,剛剛好。羊肉餡配以韮菜,兩者皆好燥熱。羊羶味不夠濃。反而韮菜味仲特出。羊肉餃湯汁豐盈,每粒餃都包著燙口的湯汁。湯汁味鮮,但一樣唔羶。十粒大大的餃子,吃完就已經很飽了!
午餐食三文治,未到四點已經肚餓。
又難得早放工,於是就去京香餃度食d野。
入到店內,只有兩枱客。
店員,包括老闆在內,都堆在廚房處努力咁整d賀年食品。
連有客入咗去都唔知。
我坐咗一陣都無人serve 我。
於是唯有行出去落單。
要了個羊肉水餃 $30 十隻。
落單時個阿姐完全無話下午茶有豆漿送。
我都係之後聽到佢同第二個客講我先囉!
真係過份!都唔係一視同仁嘅!

講番d餃先!
羊肉餃皮不是薄皮那種,而係北京水餃厚皮那種。
但都唔會厚得過份,剛剛好。
羊肉餡配以韮菜,兩者皆好燥熱。
羊羶味不夠濃。反而韮菜味仲特出。
羊肉餃湯汁豐盈,每粒餃都包著燙口的湯汁。
湯汁味鮮,但一樣唔羶。
十粒大大的餃子,吃完就已經很飽了!
羊肉餃
2010-02-01 115 瀏覽
There are a few places dotted around Hong Kong Island doing good homemade noodles and dumplings, particularly Wang Fu in Soho, the two different Dumpling Yuan’s in Soho and Sheung Wan, and a place in Sai Ying Pun near the Chong Yip shopping centre.You see them with all with trays laid out in the evening, rapidly stuffing filling into neat dumpling and lining them up row after row. All of these places are good basic fare rather than anything fancy, with prices to match.Hometown has a better range

Hometown has a better range of dumplings than most , with a lot of steamed buns and xiao lung bao on offer too. Unlike Dumpling Yuan or Wang Fu, its menu is fairly limited to dumpling and a few different types of noodles though. If you’re not looking for either of these then you should probably go elsewhere.

Based on quality of dumplings alone, I’d say Hometown places near the top of the list. The Beijing lamb dumplings I had melted in my mouth with wrappers that were wonderfully buttery. The lamb stuffing had a really distinctive earthy flavour, and oozed succulent juice.

The whole package tasted really freshly made, and massively better than the defrosted dumplings you get in so many places now.
2009-10-06 86 瀏覽
個friend o岩o岩去完台灣就買o左d手信俾我順手食埋午飯, 佢話佢做野附近有間食餃既店舖,我點會放過吖.......一入到去都唔係好多人,不過就已經聞到一陣陣好濃既羊肉味,再睇餐牌,完全唔知點揀好,樣樣都想食......睇o左好耐,有個講唔似普通話既伯伯行o左過o黎serve我地,(後尾問番d店員先知佢係老闆,講既係山東話)o禁即係好原汁原味既山東菜喇.....佢同我地講個羊肉搶湯麵好賣得, o禁就叫o左呢個湯麵,重有雞絲冷麵,皮蛋豆腐同埋白菜肉水餃,反轉餐牌,見到有小籠包,,,又叫埋...兩個人五樣餸,開始覺得有d眼闆肚窄......第一味餸到o左喇,係皮旦豆腐.........個心涼o左一截...同o岩o岩滾完"鹽"西皮面豆腐湯既湯渣冇咩分別,,,,,豆腐就麻麻喇,皮旦都尚算可以既,個冷麵同羊湯麵到o左之後就完全唔理d豆腐,只係試第一口湯,勁....勁濃,勁入味,d羊肉就魯o左少少,不過連埋d麵條一齊食,再加多兩啖湯,真係一流......雞絲聽個老伯講係用刀削既,所以粗幼唔太平均,不過放入口,完全唔係d白切雞,豉油雞既style, 一d都唔韌,好好食,不過略嫌少o左d o者.
因為叫o左個羊肉麵,所以先冇叫羊肉餃,改o左做白菜肉餃,成隻餃放入口,唔覺得d皮厚,只係覺得好多肉汁"咇"o左出o黎,菜絲切得好幼,肉同菜既比例o岩o岩好,唔會太油,又唔會太多菜,到o左最期待既小籠包,可以係山東style. d皮同d水餃包一樣厚,食落去完全係白菜肉餃,不過係蒸既版本,麻麻地o者.
好辛苦先食晒呢五咪餸,五味有三味好食,二味ok都算唔錯喇.不過重有紅油抄手,烤雞菜飯,五香肉麵,羊肉餃等等未試,要再搵機會試埋佢其他野食先.....
2009-09-18 88 瀏覽
下班後坐小巴回家途中想起電視經常介紹的此店就決定下車光顧一次舖子很有東北風味 - 闊大殘舊店員也很有東北風味 - 愛理不理點了一客韭菜鮮肉湯餃子(十隻)及一客小籠包(五隻)原本想點大包, 但見兩個大媽在口沫橫飛中製作也就罷了韭菜鮮肉湯餃先到每一隻都很飽滿, 可是...皮厚得不像話有些人說北方的餃子就是皮厚但我不論在北京, 山東還是香港朋友的山東大媽煮的都 是薄皮的...而最要命的是當餃子端上時已有數隻的皮破了...還好肉餡很鮮, 韭菜很香, 沒破的也有湯汁在內勉強合格然後到小籠包上場每一個都是胖胖, 滿滿, 大大的那有小籠包長這樣子的?咬下去, 多汁, 但皮也是很厚而且肉餡裏有菜這又是那門子的小籠包肉餡了...但肉餡味道也不錯而且也很熟悉 - 這不就是我在山東當地常吃的蒸肉包?我是喜歡吃蒸肉包, 我也不介意吃蒸肉包可是不要把蒸肉包當作小籠包賣給我吃吧!到結帳時店員只顧看電視叫了幾次才懂得找錢看來, 真的吃一次就夠
下班後坐小巴回家途中
想起電視經常介紹的此店
就決定下車光顧一次

舖子很有東北風味 - 闊大殘舊
店員也很有東北風味 - 愛理不理

點了一客韭菜鮮肉湯餃子(十隻)及一客小籠包(五隻)
原本想點大包, 但見兩個大媽在口沫橫飛中製作
也就罷了

韭菜鮮肉湯餃先到
每一隻都很飽滿, 可是...
皮厚得不像話
有些人說北方的餃子就是皮厚
而最要命的是
當餃子端上時已有數隻的皮破了...
還好肉餡很鮮, 韭菜很香, 沒破的也有湯汁在內
勉強合格

然後到小籠包上場
每一個都是胖胖, 滿滿, 大大的
那有小籠包長這樣子的?
咬下去, 多汁, 但皮也是很厚
而且肉餡裏有菜
這又是那門子的小籠包肉餡了...
但肉餡味道也不錯
而且也很熟悉 - 這不就是我在山東當地常吃的蒸肉包?
我是喜歡吃蒸肉包, 我也不介意吃蒸肉包
可是不要把蒸肉包當作小籠包賣給我吃吧!

到結帳時
店員只顧看電視
叫了幾次才懂得找錢

看來, 真的吃一次就夠
2009-07-24 19 瀏覽
看罷上星期重播的蔡瀾歎名菜便很想吃這間常乘車經過的店子,店子裝修和環境都很地道。專誠來吃的「羊肉搶湯麵」果然了得,湯味濃郁、麵、菜、肉的比例也很合乎我所想的比例,正!點「涼拌小黃瓜」的時候,侍應女士多次回覆也是「拍青瓜」,一上菜果是拍出來的,各件大小不一,很"凶案",不過味道夠鹹、蒜泥充足,好味道!必定會在短時間內重臨!!
必定會在短時間內重臨!!
羊肉搶湯麵
2009-07-24
羊肉搶湯麵
2009-07-15 18 瀏覽
今天和友人去了在半山堅道食餃子,有人介紹京香餃的餃子是中上環最具地度風味,餃子有差不多10款,今次老闆 (非常友善和熱情,果然是北方人!)向我們介紹他親手做的鮮魚餃子,和幾種最受歡迎的餃子,我選了翠玉瓜鮮肉水餃和花素餃兩拼而友人選了鮮魚餃子,我們中叫了山東手撕雞。瓜餃非常鮮甜爽脆,有肉汁(絕對不是那些港式水餃一團肉的感覺),口感分明,味道剛恰到好處~素餃更是比十個good!!! 當中的料有新鮮小棠菜,紅蘿蔔,粉絲,木耳等,味道非常好,沒有味精感之餘中有0炎0炎口感添~~~以我所知在香港只有少數京滬菜館沿用這做法,在這裡中可以食到有名的山東大包!(蔡san 都有介紹,現在向香港真是買少見少了!!)友人的鮮魚餃子非常新鮮,魚肉沒有腥味,鮮味十足,最重要是自己在家永不會自己花這麼多功夫去做,值得一試啊!此外手撕雞十分抵食,一點也不油膩,調味料分量十足,底下配以青瓜,真的十分美味~最重要是,食到在香港難得的東北風味!! 我已想好下次食甚麼了,哈哈~~

我已想好下次食甚麼了,哈哈~~
2009-07-13
  • 山東手撕雞,翠玉瓜鮮肉水餃,花素水餃,山東鮮魚餃子
2009-07-03 19 瀏覽
去完孫中山博物館,就來呢度食個午餐。中午來到唔算多人,唔使等位。店內四周都貼滿雜誌、報章介紹,可知其名氣不底。叫了菜肉餃麵,麵身十分爽口,餃子的皮亦很薄,肉汁及香味濃郁,非常不俗。價錢方面,一碗餃麵平均廿多元,半山來講已經係價錢相宜,經過附近實在值得一去,試試其招牌水餃。
去完孫中山博物館,就來呢度食個午餐。

2009-04-12 22 瀏覽
位於半山的京香餃,又是蔡瀾推介食肆之一,鄰近孫中山紀念館,地理上頗為偏僻,餐廳環境也只有些簡單的布置,如富特色的中國剪紙圖案。此店屬家庭式經營,聽老闆娘口音應是正宗山東人,看其在廚房內即場包水餃,令我非常期待。先來一客前菜打頭陣,是入口爽脆涼拌小黃瓜 ($18),但略嫌香料拌得不太均勻,一部份的黃瓜有點過鹹。接著是羊肉搶拉麵 ($31),從餐牌上見到 "手拉麵" 這三個字,就算加三蚊都要試一試,唯入口麵身偏淋,應該不是"現拉條",幸湯底是標準的羊搶味,味道夠濃也散發點點羊羶味,好得沒話說,即使羊肉片只是普通貨,但以價錢計,整體絕對稱得上有水準! 其實何謂"搶拉麵"呢? 根據松竹樓徐經理引述,其意思是指肉同拉麵放在同一個鍋內煮,味道互搶之意 (註: 松竹樓現已倒閉 XDDDDD)。說到水餃,又不期然懷念兒時姥姥親手包的美味,我想大部份人都跟我一樣,喜歡吃水餃、但只喜歡家裡的水餃,即使到什麼名店也好,總覺得水準是略有不及的。市面上水餃款式層出不窮,但豬肉、三鮮、魚餃才是正宗傳統口味,羊肉水餃只是創意搭夠罷了,將羊肉來作餡料,味道真的不太突出。這次試了京香餃的三鮮水餃 ($31),三鮮餡料一

說到水餃,又不期然懷念兒時姥姥親手包的美味,我想大部份人都跟我一樣,喜歡吃水餃、但只喜歡家裡的水餃,即使到什麼名店也好,總覺得水準是略有不及的。市面上水餃款式層出不窮,但豬肉、三鮮、魚餃才是正宗傳統口味,羊肉水餃只是創意搭夠罷了,將羊肉來作餡料,味道真的不太突出。這次試了京香餃的三鮮水餃 ($31),三鮮餡料一般泛是指蝦、海參及豬肉,一咬下去竟有驚為天人之感,皮固然薄,而餡料散發出來的肉汁,好得令人回味,可以說是極具水準的水餃,小弟強烈推介!

另外也試了蔡瀾推介,餡料包括粉絲、菜、豬肉的山東大包 ($10@)。坦白講,味道並沒有蔡瀾所說的出色,但在香港供應這種山東大包的地方少之有少,難道每次想食都要去鹿鳴春嗎? 這些小店應該比較方便吧! 是晚吃得高興,再後加了一客涼拌雞絲粉皮 ($30), 先將材料及醬料拌混,讓雞絲、青瓜也沾上美味的麻醬。雖然粉皮煮得不太熟透,有點韌,但值得一讚是雞絲不是普通的雞絲,而是一塊塊手撕雞肉,肉質嫩滑,味道濃郁,配上麻醬更是美味,結果妹仔大過主人婆,看來下次定要叫一客手撕雞好好回味呢!

這一頓豐富的晚飯,只是位位六十大元,正宗的餃子,製作用心的家庭式小館,絕對值得向大家推薦!
半山京香餃
水餃如果是蒸的應該更好呀
大包用料豐富
涼拌手撕雞絲粉皮
價錢相宜
  • 三鮮水餃、羊肉搶拉麵、手撕雞
2009-03-25 62 瀏覽
煎熬了將近三個禮拜,整個人都要散架了,難得星期三終于是真正的dayoff,挾持滯滯猴陪我放大假,做了9個字的巴士,來到半山吃京菜餐廳的裝飾是“很大陸”的風格,燈籠、窗花兒、墻上的與時代不相符的古董畫,都令滯滯漏漏倍感親切。感覺是日食力不錯,叫了不少食物~凍/熱山楂茶:熱的味道較濃,酸甜口兒,溫和開胃。拌青瓜:據傳蒜蓉味十足,我是一丁點都不覺得,初試只能說味道平平,但自行加了醋后…一下子好味了許多,如果再落些糖會更美味韭菜鮮肉餃:大大隻,皮薄厚始終,餃子皮較軟,沒有死實感,值得一讚。韭菜與鮮肉的比例也合適,還有鮮美的湯汁添味,水準要趕上姥姥家煮的餃子啦!不過呢,餃子餡欠點蔥姜蒜末調味,也許是為了順應港人口味吧。京燒羊肉:滯滯的心水菜式,水準不俗。外皮格外酥脆,羊肉肥瘦相宜,不蘸佐料已是美味;如果羊肉可以再多點膻味就更好吃了!相比之下,還是『鹿鳴春』的出品略勝一籌。大鹵麵:香港人稱為『大鹵麵』,在漏漏心里只有『打鹵麵』,且永遠是漏漏最喜愛的麵食。期待了許久,可惜這里的出品終究不夠地道,少了畫龍點睛的黃花菜,鹵汁也不夠濃稠,咸度反而超標。不過依然是香港難得吃到的京味,肥肉帶出了濃濃的肉香,麵

凍/熱山楂茶:熱的味道較濃,酸甜口兒,溫和開胃。
大鹵麵:香港人稱為『大鹵麵』,在漏漏心里只有『打鹵麵』,且永遠是漏漏最喜愛的麵食。期待了許久,可惜這里的出品終究不夠地道,少了畫龍點睛的黃花菜,鹵汁也不夠濃稠,咸度反而超標。不過依然是香港難得吃到的京味,肥肉帶出了濃濃的肉香,麵條也是難得的彈牙筋道,吃到這水準的打鹵麵,漏漏已經十分滿意+滿足了!

漏漏滯滯吃的時候,外面下了不小的雨,正擔心沒有帶傘而淋成落湯雞,臨行卻幸獲店家贈傘,心里暖暖的~多謝啦,這樣子我們是鐵定會再回來的了,而且我呢,已經想好下次吃什么了

想看看餐廳menu?來這個blog吧~
沒有“鏤空”呀
熱山楂茶更濃
加醋更美味
姥姥煮的餃子的味道…
外皮酥脆,肥瘦相宜
此“大鹵麵”非彼“打鹵麵”
2009-03-25
沒有“鏤空”呀
熱山楂茶更濃
姥姥煮的餃子的味道…
外皮酥脆,肥瘦相宜
此“大鹵麵”非彼“打鹵麵”
  • 熱山楂茶;韭菜鮮肉餃;京燒羊肉;大鹵麵