2019-09-04
之前食過旺角分店好難忘,今次同朋友嚟銅鑼灣分店食lunch~我地叫咗兩個set,一個係豬軟骨滷肉飯,另一個係炸雞扒湯麵,嘢飲叫咗杯檸檬冬瓜愛玉飲同一杯芒果薄荷梳打。多過$18嘅嘢飲要補差價,不過平時係出面啲台式飲品一杯都至少二三十蚊以上,所以呢度好抵滷肉飯先上,豬軟骨有2大塊,有一條菜,半隻滷水蛋,望落都好正常,啲滷肉唔會好油膩。呢個要趁熱食,同朋友掛住傾計放咗一段時間,凍曬就冇啱啱食咁好味,不過最終都食晒個麵都好快就上麵條似刀削麵啲湯好鮮味有紅蘿蔔!雞扒好多,炸得幾好,仲有啲好似係孜然粉咁嘅調味粉係面頭,唔算話好厚啲嘢食黎齊,最吸晴反而係3小碟前菜咁款嘅小食,木耳味道幾好,小小辣,我鐘意呢個,菜都係,唔係無味個隻,中間係牛肉粒,都係小小辣嘢飲黎講檸檬冬瓜愛玉口感唔錯,有啲嘢咬吓,頭2啖飲落好甜,可能未攪勻,之後ok另一杯,芒果本身朋友鐘意,有兩塊薄荷葉,佢話好好飲,薄荷葉直頭畫龍點晴咁話喎我覺得個次去旺角分店好食啲⋯唔知係咪因爲今次食嘅我身體不適,無咩胃口食嘅關係呢下次嚟開銅鑼灣唔知食咩又唔想食伏嘢,可以再嚟呢度
個麵都好快就上
麵條似刀削麵
啲湯好鮮味有紅蘿蔔!