2022-03-28
之前食過旺角間漁場台風幾好食,呢次就試埋佢灣仔店 台風。R😛.//環境🌕🌕🌕🌑🌑門面望落無乜日本feel,反而似茶記,入到去好乾淨企理,裝修方面比較簡單,要讚一讚係個位下面會有個籃可以放嘢🙋🏻♀️.//食物🌕🌕🌕🌑🌑我order咗個魚介豚骨沾麵($83),個湯汁有成層油浮喺面,味道都幾濃,但就唔係幾掛汁。.佢塊肉就同其他拉麵沾麵店唔同,採用咗真空低溫既煮法,所以望落去仲係好粉嫩,口感軟嫩得嚟又有咬口😍.不過唔知係冷氣太凍定個碗唔夠保溫,個湯好快就凍咗,男朋友order咗個拉麵,直頭送上嚟既時候已經唔係好夠熱😐//總結整體嚟講嘢食就正常發揮既,不過等餐既時候有件不愉快事件發生咗😐.話說當日我地係坐吧檯,前面就有個師傅煮緊個唔知咩汁,然後突然佢錯手撥咗成Pat汁出去,我地就禁禁下電話突然天降湯汁,電話、頭髮、檯、衫同褲都係汁😨我仲要著白裙,比d汁彈到一忽忽啡色,抹都抹唔甩😫.當時個師傅同其他員工都淨係發現工作area有彈到d汁四圍都係,無留意到坐前面既我地都已經成身係汁,於是我就同企我隔離個員工講話想要濕紙巾,然後我地有兩個人,佢淨係比一張濕紙巾😥之後雖然佢有say sorry同比多幾張濕
//環境🌕🌕🌕🌑🌑
//食物🌕🌕🌕🌑🌑
//總結
當時個師傅同其他員工都淨係發現工作area有彈到d汁四圍都係,無留意到坐前面既我地都已經成身係汁,於是我就同企我隔離個員工講話想要濕紙巾,然後我地有兩個人,佢淨係比一張濕紙巾😥之後雖然佢有say sorry同比多幾張濕紙巾,但個人都已經心情極差,d跡又抹唔甩,個頭又污糟咗😐
經過今次單嘢我都唔會再去了,無論餐廳裝修、服務、食物質素都係旺角間台風好好多,大家有興趣既話建議你地都係去旺角好d😥