2010-07-07 25 瀏覽
第一次幫襯spaghetti 360,同朋友黎食,各樣都不過不失啦,唯獨臨尾比個staff嚇親今次我地係嗌個2人餐,有$218同$176兩個揀,其實差唔多,只係我朋友想食218果個而已先講食物質素先:1)湯方面,加9蚊可以加so皮,但塊皮唔夠香喎,有少少油炸鬼既感覺,想重拾食早餐感覺既朋友可以一試既2)然後黎個小食,呢個係有芝士條同牛肉粒揀(好似係),咁揀左芝士條隻芝士條其實未黎前,我冇咩大希望,預佢勁乾果d;黎到又唔係咁喎!似ok脆脆地喎,但冇預佢係香;食落,哇!唔止鬆脆,仲好香tim!!試一啖冇點芝士醬,都幾好食,點埋芝士醬..哇不得了...愛上左3)未食晒d芝士條就前後腳黎左個意粉同pizza,上菜上得幾快意粉睇落好少,但食完芝士條兩條,食半個意,我都有少少飽既感覺,本來對個意都冇咩大希望,但食落幾香茄味,又唔會太酸,又冇話太淡,不過不失,但佢有d茄粒,生生地咁,唔錯喎,個精華係塊雞扒,真係好滑喎!!又唔太油,雞皮又香,真係冇咩可能發生:「我要食雞唔要雞皮」事件又入味,因為塊扒,為個意粉加50分,130分呀!4)個pizza真係驚喜黎,2mm,真係2mm,有少冇多,但唔算脆,但香

只係我朋友想食218果個而已

先講食物質素先:
想重拾食早餐感覺既朋友可以一試既

隻芝士條其實未黎前,我冇咩大希望,預佢勁乾果d;
黎到又唔係咁喎!似ok脆脆地喎,但冇預佢係香;
食落,哇!唔止鬆脆,仲好香tim!!試一啖冇點芝士醬,
都幾好食,點埋芝士醬..哇不得了...愛上左

不過不失,但佢有d茄粒,生生地咁,唔錯喎,個精華係塊雞扒,

又入味,因為塊扒,為個意粉加50分,130分呀!

4)個pizza真係驚喜黎,2mm,真係2mm,有少冇多,但唔算脆,但香,
佢d料係一塊一條炸雞,生菜,生薯仔片,芥辣(ok少)
個pizza係清,加炸雞又中和返,
生菜生既,好有食草既感覺,
生薯仔片就真係唔得喇...熟左拎去焗應該仲好味,
雖然除左條雞之外,樣樣唔掂,但連埋個底黎食,係唔錯架喎,
又健康,好岩減肥中既女仔,高纖呀!

第一次係街食飯食完會返到屋企有便意,證明真係高纖

成餐飯,每味菜都有好有唔好,芝士條除外,但真係比個湯塊皮扣晒分

環境:暗暗地,純白色既卡位,微紅既燈光,幾分似mk老富昌喎

裝修比老富昌新好多好多tim!但我同朋友係坐門口轉左第一個位,
所以係冇咩feel,不過我同個fd去,浪咩漫丫
入面真係浪漫d

服務:其實唔錯架..開頭入去前,你未行埋去,佢會由得你睇meau,
我幾鍾意呢種,冇咩壓力,你行入去,佢就主動問你幾位,
又冇話催你嗌野食,又冇話自把自為咁話最尾先落餐飲,
而且食飯途中又冇咩走埋黎斟水呀果d,幾岩傾計

不過岩岩都講過係比個waitress嚇親,哈,其實是咁的:
咁果陣我諗住嗌埋單,舉一舉手,遠方既waiter就行埋黎,
突然之間門口果位waitress衝埋黎
而且好緊張咁問:「係小姐要d咩」
haha,香港人咁緊張既,放鬆d啦香港人
我第一次比差既簡介,so皮湯
芝士條同芝士醬
燒雞番茄意
2mm pizza
  • 芝士條
2010-07-04 2 瀏覽
今晚晚餐真係令人太生氣啦﹗生氣得平日只係睇人食評嘅我都不得不趕回家做OPENRICE新會員,寫哩個「滾」熱辣嘅食評。今晚我同我男朋友食左個$218嘅二人餐餐湯︰ 合桃XXX磨菇湯——> 同之前睇人地嘅食評一樣,同某某出名西湯罐頭味道一樣,一啲驚喜都冇, 唔抵﹗﹗﹗﹗如果唔跟SET,另叫就真係好唔抵呀﹗餐前小食︰XX鰻魚一口脆片——>得嗰兩塊之餘,佢所謂嘅「脆片」一啲都唔脆。其實佢唔脆唔緊要,但極唔可以 係淋到爆囉﹗我男朋友先食架,食完之後叫我最好唔好食佢塊脆片,但我又唔信 人地買到明話係脆片而唔食哩個重點加嘛,我咪不聽老人言走去食囉,點知,就 係咁中招 啦﹗名不副實呀﹗主菜︰辣XX花蚌意大利粉 , 龍蝦汁熱石XX墨魚汁飯——>意大利粉︰清淡,淨得個辣字,份量係輕量型,男生吃係唔夠食架﹗ 啲蝦係凍肉蝦仔,魷魚味好奇怪,加埋唔知點解會配埋落去嘅翠肉瓜,整體感覺 好一般,所以要$6X一客係好唔抵﹗﹗ 墨魚汁飯︰好咸,而且只係食到龍蝦汁味,食唔到任何

今晚我同我男朋友食左個$218嘅二人餐

餐湯︰ 合桃XXX磨菇湯
唔抵﹗﹗﹗﹗如果唔跟SET,另叫就真係好唔抵呀﹗

餐前小食︰XX鰻魚一口脆片
係咁中招 啦﹗名不副實呀﹗

主菜︰辣XX花蚌意大利粉 , 龍蝦汁熱石XX墨魚汁飯
好一般,所以要$6X一客係好唔抵﹗﹗
墨魚汁飯︰好咸,而且只係食到龍蝦汁味,食唔到任何墨魚味, 啲海鮮又係凍肉
舖嚟架﹗啲待應話佢係廚房推介,中哂佢招囉﹗整體嚟講,佢只係可以做到同佢
個名一樣嘅「熱石」的感覺,味道又真係好一般,價錢好似係$65以上至7X左右
,總之又係唔抵啦﹗

飲品︰紅豆咖啡,凍O茶
——>紅豆咖啡係特飲嚟架,但啲咖啡質素係同屋村茶餐廳嘅味道一樣,加埋啲紅豆,
淨係賣相已經唔太吸引,味道係唔值做特飲囉﹗
凍O茶係我飲嘅,係全餐飯最好的,因為凍O茶衰極有個譜,所以整體嚟講,佢係
最好﹗(其實本來我想叫特飲「曲奇咖啡」但見到之前啲湯同小食好唔得,所以都
係叫杯最安全嘅﹗所以見到我男朋友嗰杯紅豆咖啡後,我真係忍唔住沾沾自喜﹗)

甜品︰冇(本來一開始打算叫,但食完所有嘢之後,我地一致認為唔應該再嘥錢喺度)

埋單︰$ 25X (計埋加一)

其實我同我男朋友都唔係挑食嘅人,好食唔好食都會盡量食哂啲食物,唔浪費啲食物架﹗
但今日我男朋友真係好忍唔住,因為佢嘅食物質素同個價錢真係好唔值,嗰啖氣真係吞
唔落啲嘢,食淨左少少飯(因為我已經盡量包底架啦﹗)

最後已經按左錢去埋單嘅男朋友,都忍唔住要攞信用咭埋單,唔想再比貼士佢呀﹗
2010-07-04
10 分鐘 (堂食)
2010-06-21 1 瀏覽
今日有朋友來屯門, 經過這裡便選擇在這tea一tea先看餐牌,幾好喎, TEA SET有幾多選擇, 有PIZZA, 意粉, 飯類, 甜品任選~~我們3個人, 選了3個TEA SET,包括一個石頭飯, 一個PIZZA, 一個意粉~先說石頭飯, 是一個素飯, 沒有肉類的, 而這個飯夠熱, 其實夠熱什麼都好食了PIAAZ是我點的, 但這個PIZZA很令人失望, 我選的是薄批, 但那個批底好淋, 不好吃, PIZZA也沒有什麼味道, 要加TABOCOS及芝士粉才有一點味意粉, 朋友仔仔說好好味, 我也吃了一點, 不過不失,不是太差, 但如果再多一點汁就更好了食物方便普普通通, 但服務幾好, 全部人都很有禮貌而面有笑容, 加分
今日有朋友來屯門, 經過這裡便選擇在這tea一tea

石頭飯夠熱
pizza餅底很淋,怪怪的=_=
香草雞肉意粉
2010-06-20
石頭飯夠熱
香草雞肉意粉
2010-06-14 1 瀏覽
話說呢日做完一個present之後,就過左黎呢度食飯。其實我一直幾鍾意呢間360,因為地方就腳同服務態度唔錯架。當然,食物既質素都有番咁上下啦。一個人,都係叫個set lunch就夠啦。忌廉湯平心而論,同某隻罐頭忌廉湯既味道好相似。不過,個湯又唔算太稀既,我都覺得幾好飲。始終佢地湯既選擇只有菜湯同忌廉湯。脆炸一口豬話說有張免費小食券既其中一個小食,呢個都幾好食。個豬柳炸得好脆口,加埋沙律醬,就錦上添花啦。香辣海鮮意粉估你唔到既係,個意粉既汁係比我預期既辣。不過個汁係幾惹味既,而海鮮既料都係樣樣有。當然,每樣海鮮既大細係好細粒啦。呢個係預期之內。而意粉都算幾煙韌可口,好彈牙。香芋紅豆特飲有個staff既介紹,紅豆既份量好多。而香芋既味都算幾濃,個特飲既味道係配搭得幾好。呢餐都唔算太貴,而且食物真係幾好食。服務都算唔錯,成日有人同你加水。收碟又收得快,好多野都好好。
啦。一個人,都係叫個set lunch就夠啦。

忌廉湯
平心而論,同某隻罐頭忌廉湯既味道好相似。不過,個湯又
脆炸一口豬
話說有張免費小食券既其中一個小食,呢個都幾好食。
個豬柳炸得好脆口,加埋沙律醬,就錦上添花啦。

香辣海鮮意粉
估你唔到既係,個意粉既汁係比我預期既辣。不過個汁
啦。呢個係預期之內。而意粉都算幾煙韌可口,好彈牙。

香芋紅豆特飲
有個staff既介紹,紅豆既份量好多。而香芋既味
都算幾濃,個特飲既味道係配搭得幾好。

加水。收碟又收得快,好多野都好好。
2010-05-25
2010-06-04 2 瀏覽
請妹妹食生日飯,本來她想去娘惹.但剛好前兩星期我’偷偷’去過了.第二選擇是大家都無試過的意粉360,加上匯豐信用卡的優惠下.於是今晚出發~六點半鐘店內都有幾檯人進餐了,一個一個卡位的向後發展坐,我們差不多坐店內最尾第二,三張.一早和妹妹決定點匯豐餐,見有特價小食$8.80,平到爛當然不要錯過.最後食到一半再加個炒菌(要多吃菜~~).套餐有兩個海皇湯,因為我怕飲到似龍蝦湯那種味道,先問經理是什麼?他說味道有點點蕃茄味(即刻醒神 XD)…而湯加了忌廉(無行了=.=).最後我轉返安全度較高的雜菜湯.這菜湯的料都夠足,濃郁蕃味,又夠甜甜酸酸.加少少香辣,好味!小試一口海皇湯,呷到微微蕃茄味,雖然加入忌廉,但質地未算滑.而材料有帶子,蝦肉,份量不少添. 飲湯途中就來了蟹子青瓜雞肉菠蘿芝麻醬沙律和鐵板蒜香牛柳。沙律細細杯,不過落料足.生菜和青瓜很夠爽甜,菠蘿是罐頭貨,芝麻醬味道不夠香濃,配那幾片凍雞肉,配對下芝麻醬就變得’重味’返.鐵板吱吱咋咋上檯,牛柳片片都很薄,肉質淋,無肉味,全都靠灑上肉面的7味粉’吊味’.反而洋蔥最好吃,香香軟軟的.本來妹妹對360有石頭鍋飯不感興趣,因為她覺得石頭鍋飯應該

.最後食到一半再加個炒菌(要多吃菜~~).

本來妹妹對360有石頭鍋飯不感興趣,因為她覺得石頭鍋飯應該在韓食店出現吧
.我就覺得無什麼所謂,因為我認為不同食店有不用煮理方法.這個海鮮墨魚汁石頭鍋飯份量不大,窩邊貼有MEMO紙表示小心熱窩的字眼.但這時並未見到有熱氣騰騰的積像,但當用匙更攪開飯時,WOW!!
大量熱氣不斷冒出,這時才感到窩的熱辣辣哦~~~海鮮有帶子,蜆肉和蝦,每樣SIZE不大,但量多!面頭是醬汁,中層是菠菜,底部是染上墨魚汁的珍珠飯.將全部食材起勢攪,撈到成劈黑色,無外表,但!有內餡.醬汁香香甜甜,可以蓋過帶著微腥的墨汁味,而煮到淋扒扒的菠菜配煙韌的飯粒.兩重口感,幾特別.而且發現到菠菜成注菜加成劈野其實幾好食
.(本身麻麻好菠菜~)

至於第二個主菜我們選了360 脆趣薄餅.材料非常簡單,是煙肉,火腿和白烚蛋.其實主要想試下這裡獨有的2mm批底~
果真是主打貨,因為批底薄到比餅乾還薄, 輕輕一拿起都會卜一聲脆掉
~~~~勁鬆脆!!而批底是零油份,批面的油都是由煙肉流出來,因為我不吃煙肉和火腿,不過淨食蛋白配批底都覺得很好吃了.

飲品除了可選茶啡汽水外,還有兩款特飲.分別是柚子沙冰和雪糕提子SODA.杯提子SODA轉眼就有,因為簡單的提子果汁加SODA水加一球雲尼嗱雪糕.因不知道此飲品會有冰塊,如果知的話會例牌叫少冰的,最後見冰塊數量足九成滿=_+問經理可否轉少冰喇,他說”呢款飲品係需要有咁多冰的(下?),冰塊會越飲越少(鬼都知吧
),如果你飲到一半覺得唔夠,就幫你加返D飲料”.我其實不是博添加,只不過簡單的要少冰吧了,雪糕凍,冰又那麼多,凍上加凍.但他不願換我們都照飲啦.

而沙冰在進餐一半才到,因為功夫較多,估計先沖柚子蜜水,放涼,再打成沙冰.沙冰質感極幼滑,柚子蜜甜味輕輕的,熱飲柚子蜜就飲得多,打成沙冰的就第一次嚐,我們都覺得非常好味,而且相當解渴.

特價小食是戒末吉列魚柳.我們都不吃戒末的,所以先刮掉去.哈哈哈.吉列魚外層相當鬆化,亦不油膩,而裡頭魚肉好厚身,又嫩口.連塊青瓜片吃,加添清甜感覺.是一個超值小食.

最後的松子仁炒雜菌,有金菇,鮮冬菇,雞脾菇和蘑菇.菇菇是厚切的,份量不算多,味道靠橄欖油和香草,清清香香的.既簡單又健康,實在不錯.

店內服務員都好有禮貌,加水和收碟都好密手.不過我們坐在收銀機隔離,他們無事時就圍在這裡傾閒計,未免有少少影響食客吧了.

很多時周末都經過360的門口,次次八卦望入去都水靜海飛似的.但在今次試過之後,我和妹妹都覺得食物質素其實不算差丫,有些是好好味添.但不知為何這樣靜局了.可能選址太偏僻,又或者散點定價較為高的關係呢?(不過比姐妹店-意粉屋叫平左)
細細杯都夠喉
  • 柚子沙冰
  • 吉列魚柳
  • 松子仁炒雜菌
2010-05-16 5 瀏覽
同老公仔仔一家三口去試下, 都等左好一陣先有位楓蜜pizza好香甜, 幾好咬乾蕃茄意粉無乾蕃茄, 得鮮蕃茄, 不過都好味不得不提, 服務真係好好, 我帶住隻百厭星, 都不知食到幾輪盡, 佢地都好快幫我抹番, 百厭星扭計又會撩佢玩, 幾ok丫不過食物款式一般價錢計就算貴, 偶爾食下就得既
同老公仔仔一家三口去試下, 都等左好一陣先有位

楓蜜pizza好香甜, 幾好咬

乾蕃茄意粉無乾蕃茄, 得鮮蕃茄, 不過都好味

不過食物款式一般

價錢計就算貴, 偶爾食下就得既
2010-05-08
2010-05-14 3 瀏覽
又唔知點解,有想黎呢度食飯。可能受上次卡邦拿既影響啦,不過今次就唔食啦,因為....唔知點解啦。理應lunch應該好多人,但出奇地好多空任坐,真係O哂。忌廉湯講真,無乜特別既。不過又算幾creamy,隨湯送既多士好脆口,正。另外,仲有個芝麻醬沙律,感覺好清新。比沙律醬既清淡同無咁滯。和風茄子呢個小食即係炸茄子,其實無乜特別。不過新鮮炸就真係好好食。牛柳片石頭鍋飯雖然好快就黎到,但個飯係好熱架。牛柳片份量幾多,唔太韌。個飯好煙韌,個燒汁同個飯係好夾。榛子朱古力好飲,榛子味好濃。之間仲有陣陣既朱古力味,個配搭好得意。午餐唔算太貴,有沙律、湯同主菜加野飲。都係五十幾到啦,呢個價位食得過既。
空任坐,真係O哂。

忌廉湯
講真,無乜特別既。不過又算幾creamy,隨湯送既多士好
無咁滯。

和風茄子
呢個小食即係炸茄子,其實無乜特別。不過新鮮炸
就真係好好食。

牛柳片石頭鍋飯
雖然好快就黎到,但個飯係好熱架。牛柳片份量
幾多,唔太韌。個飯好煙韌,個燒汁同個飯係好夾。

榛子朱古力
好飲,榛子味好濃。之間仲有陣陣既朱古力味,
個配搭好得意。

位食得過既。
餐湯、沙律
2010-05-10
餐湯、沙律
(非會員)
2010-05-03 5 瀏覽
同朋友行屯門廣場, 行到肚餓, 由於晚反時段啦, 周圍都勁多人lo....行行下, 搵到d間野, 都係第一次去咋, 家下做緊promote, 有hsbc信用卡有個原價4百幾既2人餐打對折lo, 好抵家, 好可惜我mo帶張卡啦, 唯有散叫lo. 打開meun...um.一般野lo, 好似意粉屋咁, 待應話今晚廚師推介係墨汁龍蝦仔石頭鍋反wo...事但la...叫左一個, 跟住order左一個白& 一個紅湯 + 一個意粉 + 明太子焗薯蓉紅+白湯 - OK wo, 比想像中好食, 好熱呀^^ 幾好明太子焗薯蓉 - 咪薯蓉咁既味LO...好難唔好食, 亦mo咩特別墨汁龍蝦仔石頭鍋 - 熱@_@, 亦係比想像中好食, 唔錯意粉 - 我個朋友order左個唔知咩意粉.....anyway ..其實都ok既我覺得呢間餐廳d服務都係好好, 值得一讚, 食物...講真我覺得價錢好公道, 質素唔差.果日我& 朋友一包二包, 個侍應見到我地有野, 主動話不如坐果張圓台啦, 可以放野(圓台可以坐4-5個人家, 我同朋友2個人咋麻.....)小插曲 : 果晚我唔小心打瀉左自己杯野飲, 個杯跌左落地..

好可惜我mo帶張卡啦, 唯有散叫lo.

墨汁龍蝦仔石頭鍋 - 熱@_@, 亦係比想像中好食, 唔錯

我覺得呢間餐廳d服務都係好好, 值得一讚,
食物...講真我覺得價錢好公道, 質素唔差.

小插曲 : 果晚我唔小心打瀉左自己杯野飲, 個杯跌左落地....打爛左
, 搞到成地成"登"都係野飲, D服務生好快就過左黎....又拖地, 又幫手, 全程佢地都好好人, 話唔緊要, 交俾佢地搞得啦, 同時亦主動安排我地坐另一張台繼續傾, 亦主動話幫我make過一杯野飲, 真係好好, 我就真係好唔好意思, 而且佢地全程都mo怪責or抱怨
, 比著其他地方.......

總括如果唔係個服務咁抵讚, 我都唔會打咁多字, mo諗過個寫食評, 所以mo相睇lo~^^

可以去試下, 如果行開果頭, 呢間唔錯, 我之後都會再去
2010-05-02
2010-03-18 3 瀏覽
食物味道只係一般不過間餐廳d侍應禮貌, 態度就十分好上菜都好快我地2個人去食食左一個鮮蝦帶子意粉 帶子超細粒, 味道都好好一個卡邦拿意粉好香, 我係第一次食, 好好味2杯雪糕紅豆冰飲到最底就好甜另外多叫一個芝士肉醬薯條呢個薯條最好味, 好香, 一d都吾膩
食物味道只係一般

不過間餐廳d侍應禮貌, 態度就十分好

上菜都好快

我地2個人去食
食左一個鮮蝦帶子意粉
帶子超細粒, 味道都好好
一個卡邦拿意粉
好香, 我係第一次食, 好好味
2杯雪糕紅豆冰
飲到最底就好甜
另外多叫一個芝士肉醬薯條
呢個薯條最好味, 好香, 一d都吾膩

2010-03-17
慶祝紀念
生日
2010-02-26 6 瀏覽
呢日有要事入屯門,路過呢頭。見個午餐唔太貴,就入黎食啦。本來想食龍蝦汁海鮮石鍋飯,但我都唔知食左幾多個n次。所以就食卡邦拿算啦。忌廉湯裡面有好多蘑菇,感覺上有小小似金寶湯。但味道算唔錯既。一口豬係細細舊既豬柳,加沙律醬就好好食。卡邦拿意粉一上,就知比意粉屋既細碟。因為單買呢個意粉都係五十幾蚊,所以份量都有所調整。唔錯架味道,個芝士汁好濃,有小小蛋黃汁既感覺。雖然只係用火腿同洋蔥炒,比較簡單。但味道就出神入化,正。紅豆咖啡其實只係咖啡加紅豆,但飲落又幾好飲。唔會太甜,紅豆同咖啡既味道好襯。神奇既係,果陣卡邦拿既味道到夜晚都仲有。可想而知,個芝士味係幾濃啦。

忌廉湯
裡面有好多蘑菇,感覺上有小小似金寶湯。但味道算唔錯既。
一口豬
係細細舊既豬柳,加沙律醬就好好食。

卡邦拿意粉
一上,就知比意粉屋既細碟。因為單買呢個意粉
都係五十幾蚊,所以份量都有所調整。
唔錯架味道,個芝士汁好濃,有
入化,正。
紅豆咖啡
其實只係咖啡加紅豆,但飲落又幾好飲。唔會太甜,
紅豆同咖啡既味道好襯。

濃啦。

2010-02-24
2010-02-22 10 瀏覽
2010-02-02
日式雞肉生菜薄餅~ 雞肉嫩滑~ 生菜新鮮~ 餅底薄而脆~ 配上沙律確實不錯!
鮮茄茸野菌素菜熱石鍋飯~ 珍珠米飯軟綿綿~ 茄茸配搭開胃~ 素菜略嫌淡了一點~ 但整體不過不失呢~
鮮茄茸肉腸意粉~ 入口竟有一點微辣的感覺~ 意粉爽爽的~ 不錯!
卡邦尼火腿意粉~ 卡邦尼汁非常creamy夠味~ 整體味濃而不膩~ 真的不錯!
  • 卡邦尼火腿意粉
2010-01-15 4 瀏覽
因為要表演,要到市中心食lunch.之前又沒有試過這間餐廳,於是試試.這次的選擇:一口帶子,酥皮忌廉湯,煙三文魚蟹子雞蛋薄脆pizza,和風蕃茄咖喱一口豬石鍋飯,熱檸水,熱咖啡.一口帶子,帶子伴以沙律醬,蟹子,下面還有一塊炸得脆脆的wasabi紫菜,不錯的頭盤.酥皮忌廉湯,yummy!!!酥皮十分脆,一壓下去,已有聲音.內裏的忌廉湯熱得盪口,酥皮與忌廉湯是絕配.煙三文魚蟹子雞蛋薄脆pizza,pizza很脆,但不是像餅乾般,仍帶有pizza的厚度.煙三文魚是凍的,與熱辣辣的pizza成一對比,蟹子為pizza帶來另一種脆的口感.雞蛋則沒有蛋味.和風蕃茄咖喱一口豬石鍋飯,用珍珠米煮成,很意外.蕃茄咖喱,咖喱味佔大多數,但當中會滲有淡淡的酸味,層次豐富.一口豬炸得太乾,沒有肉汁.熱檸水,檸檬不苦.熱咖啡,香但不濃.
熱檸水,檸檬不苦.
熱咖啡,香但不濃.

2010-01-10
2009-12-21 2 瀏覽
晚飯時間, 對於今日既屯中門市中心, 簡直多選擇到無窮..見試都有排試, ..見呢間新開冇耐又未食過, 去馬..7點正, 唔洗等位...一入門口, 見到citibank 有個set dinner $178. 入到去坐下, 見到個餐包好多野,, 幾底 叫左呢個..有兩個main course, 一個小柸salad , 2個soup, 加$8 有"show " 皮..(我們加左一個)之後仲有叩左個厚蟹子三文魚pizza,:$69 ( 厚批唔掂, 之前驚唔飽 & 唔底. 至叫個厚...早知要薄喇..厚批唔似厚批,, ,,似麵包底..唔係pizza 底, 呢個pizza hut 比佢好..介另叩左一個雞軟骨餃子, 呢個唔得, 唔底 ,,3 個要$38..仲要"痴"哂底..乾爭爭..不過set dinner 個soups & salad 佢好多..足料...有creamy 味...main cource 1 係意粉..普通..多番茄lo..冇特別..2 紐西蘭牛肉石頭飯, 好呼, 夠熱..2柸野飲, hot coffee ..好飲喎..即磨...ho milk tea.. ok 喇.個set 仲

2 紐西蘭牛肉石頭飯, 好呼, 夠熱..
個set 仲有一碟炸蝦(3隻) ,,

一口帶子, 做promo, 只需8.8有兩隻, 雖然好似好貴, 好細隻, 但呢隻係帶子喎..唔貴唰, 又好食..出面一碟帶子sushi 好貴ga..

最好係真係services lo.d 野都出得好快... d waiters 好有禮貌,
我覺得食野最重要係呢樣..

overall, 認為呢間野唔差, 但要知點叫lo..我prefer 呢間 rather than pizza xxx..
是次$330埋單..會再來, 不過試lunch同tea..

一口帶子..
2009-12-18
一口帶子..
  • 石頭飯..
2009-12-14 9 瀏覽
上個禮拜黎左呢度食lunch,都算好多選擇。又唔算太貴,午餐時間又唔算多人,坐得好舒服。忌廉蘑菇湯其實都幾好飲,不過有種好似唔知邊度飲過既味道。脆炸一口豬呢個係優惠券送既,味道唔錯。炸得好香口,細細舊既豬柳配上沙律醬真係好夾。不過有兩舊豬柳就韌左小小。帶子海鮮石頭鍋飯呢個又幾好食,個汁係忌廉汁。帶子同海鮮既份量都幾多。又有紅椒、黃椒整到個飯好睇。忌廉汁好濃味,飯都唔錯既。而飯焦都有幾多,仲夾埋小小芝士,係一個幾好食既石頭鍋飯。玫瑰軟滑冰幾得意既特飲,好香玫瑰味。又有小小奶味,好有軟滑冰既feel。杯飲品又唔算太甜,飲得過既。野食真係唔錯,服務都幾好架。成日幫人加水,效率又高。價位又唔高,實有下次既。
坐得好舒服。

忌廉蘑菇湯
其實都幾好飲,不過有種好似唔知邊度飲過既味道。

脆炸一口豬
呢個係優惠券送既,味道唔錯。炸得好香口,細細舊既豬柳配
上沙律醬真係好夾。不過有兩舊豬柳就韌左小小。

帶子海鮮石頭鍋飯
呢個又幾好食,個汁係忌廉汁。帶子同海鮮既份
而飯焦都有幾多,仲夾埋小小芝士,係一個幾好食既石頭鍋飯。

玫瑰軟滑冰
幾得意既特飲,好香玫瑰味。又有小小奶味,好有軟滑冰既
feel。杯飲品又唔算太甜,飲得過既。

下次既。
2009-12-07
2009-12-09 4 瀏覽
病了兩星期都沒出街吃飯...於是外到屯中一嚐新開的意粉360或許之前期望很大.....吃完都是一般茶餐感覺...一口帶子脆海苔及薯風蝦........不夾的味道叫了一個雞肉沙律PIZZA...餅底很脆不錯...可惜是餡料與餅底完全分開...石頭飯不錯.....唯一是沒飯焦??這就欠了點吃石頭飯的風味啊~希望繼續努力
或許之前期望很大.....吃完都是一般茶餐感覺...

一口帶子脆海苔及薯風蝦....
....不夾的味道

石頭飯不錯.....唯一是沒飯焦??
這就欠了點吃石頭飯的風味啊~

希望繼續努力