2022-12-17 517 瀏覽
好耐冇嚟拉麵來食拉麵。今日過咗嚟食晏,試吓佢哋新限定拉麵:黃金海膽三文魚子拉麵。拉麵湯頭係雞白湯,配上加拿大海膽同埋三文魚籽。配菜有半隻味玉、二塊叉燒、水菜、紫菜。湯底味道清鮮,油膩感比較低,黃金色好搶眼,可以撈埋三文魚子同海膽一齊飲更加誇張。自己再加多隻蛋加餸。叉燒質地淋,少少肥,可以接受。冬天食碗熱拉麵係正嘅。飲品叫咗佢地自家出品嘅無花果蜂蜜啤酒。好香蜂蜜味,但係唔會好甜,可能轉化咗做酒精。泡唔多幾解渴。

大閘蟹食得多,crossover拉麵又試過未?🤪曾獲日本拉麵獎嘅「拉麵來」,將日式拉麵🍜結合中式大閘蟹🦀,中日合壁下完美糅合創新體驗✨.餐廳裝潢充滿日式風情🇯🇵木系主調,牆上掛滿日本海報、招牌及玩具🤖好似去咗日本拉麵店咁🤓菜單全部以人手繪畫,色畫俱全🎨.🍴蟹肉味噌豚骨湯拉麵💰$158拆好嘅巨量蟹肉蟹膏堆滿成小球,放於拉麵中央🦀蟹控🐻見到已經無法自拔😍湯頭充滿蟹嘅鮮甜,亦有豚骨嘅膠原質感😚記得加埋專用蟹醋,醋嘅酸味有提鮮作用🆙麵條軟硬度自由選擇,富小麥香且掛湯力強🍜一啖蟹肉一啖麵非常奢華😎另加$17味付玉子,蛋半熟狀態啱啱好,入味之餘好濃蛋香🍳.🍴牛舌牛尾湯拉麵💰$108選用牛脊骨、牛尾熬製6小時,湯頭清甜無比😋牛舌厚身大大塊,以鰹魚及昆布湯醃製後,肉質軟腍且入味🥰.🍴自家手打脆炸蝦丸💰$42餐廳推介小食💕香脆金黃外皮下,係彈牙爽口蝦肉🦐配以酸甜汁,夠晒開胃😆.華麗邂逅的晚餐🦀近排天氣轉凍,夜晚食碗拉麵暖笠笠好幸福🥰地點就腳,菜式又夠創意,下次試埋其他拉麵款先😆

🍴蟹肉味噌豚骨湯拉麵

自家手打脆炸蝦丸

蟹肉味噌豚骨湯拉麵
自家手打脆炸蝦丸
2022-12-14 141 瀏覽
原來呢間個駐店拉麵師傅係「全日本拉麵大賽」獲獎過 難怪成日行過都見到大排長龍聽講過招牌豬骨湯底熬足16個鐘以上 但今次反而想試下其他創新口味 入面昭和風懷舊裝修仲要勁啱打卡❣️牛舌牛尾湯拉麵 $108精選牛脊骨 牛尾用鰹魚同昆布湯熬製6個鐘 加上黑椒、香蔥同香筍 採用安格斯牛舌 厚度相當有份量🤏🏼 食落彈牙鮮味 湯底略帶有牛肉油脂 清甜得嚟帶出淡淡牛味❣️山葵蟹肉拌麵 $128秋天個個都食蟹 見到呢個期間限定配搭都幾新穎就試吓 一隻🦀份量嘅蟹肉 吱啲檸檬汁加埋Wasabi酸酸辣辣 有啲攻鼻但唔係辛辣 好過癮❣️炸廣島蠔 $49炸粉薄薄一層蠔身都頗大粒 熱辣辣嘅生蠔🦪沾上凍冰冰嘅沙律醬 冰火感多重層次❣️醬油炸年糕(2件) $28紫菜包住外脆內煙煙靭靭嘅炸年糕 口感好似麻薯咁當餐後小食都唔會太濟

❣️牛舌牛尾湯拉麵 $108

當餐後小食都唔會太濟
2022-12-07
炸廣島蠔
2022-12-07 56 瀏覽
山葵蟹肉拌麵配溫泉蛋$128原味豚骨湯麵配糖心蛋$92山葵薑味汽水+$20Coke Zero$0好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌 環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:幾年前在銅鑼灣工作,有去過大坑的拉麵來午餐,記得拉麵好食,裝修又特別。今次有事去尖沙咀,想食拉麵,經過位在K11附近的拉麵來,就試試尖沙咀店。尖沙咀店裝修同樣特別,有昭和風感覺,其中一幅牆掛了懷舊玩具🪀,憶起了不少童年回憶。跟爸爸每人點了一碗拉麵🍜。原味豚骨湯麵湯底豬骨味濃,呈微微奶白色,就連平時彈多過讚的爸爸也覺得好味😋拉麵雖然不是我喜歡的粗拉麵,但夠彈牙。薄片叉燒不會有層肥膏👍🏻山葵蟹肉拌麵配溫泉蛋好特別,可以有多種食法。先試試蟹肉、蔥、溫泉蛋、紫菜拌勻的吃法,能夠吃到蟹肉蟹膏的味。然後再唧了點青檸汁,味道更鮮。再來加了蟹醋,蟹🦀️味更突出。跟著便是拌入山葵,帶來點刺激感。又加了點芝麻,好香。最後加了高菜,辣得過癮。一碗麵多個吃法,抵😎午市時段,拉麵送汽水。某些飲品就要另外加錢。山葵薑味汽水🥤夠特別,薑味濃郁,不太甜。侍應服務好好。見我一袋二袋,主動讓我把物品放在
原味豚骨湯麵配糖心蛋
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

原味豚骨湯拉麵配糖心蛋

山葵蟹肉拌麵配溫泉蛋

侍應服務好好。見我一袋二袋,主動讓我把物品放在旁邊的位。我用餐時不小心掉了一隻筷子🥢在地上,又馬上另拿一雙給我。知道我想點山葵蟹肉拌麵配糖心蛋,有建議我選溫泉蛋,會比較掛在拉麵🍜果然好推介
原味豚骨湯拉麵配糖心蛋
2022-12-07 40 瀏覽
🍜香濃雞白湯拉麵加火藥玉 ➰ $92一黎到就緊係飲啖湯,真係好濃嘅雞湯味,店員仲俾左一粒稱為骨膠原的粒粒我地加入碗麵,濃上加濃。拉麵可選軟硬度,我選左硬,好彈牙。仲有免費送一個配料,選左火藥玉。呢個肉醬球真係極辣,辣既程度係譚仔大辣,拎少少拎食已經辣到噴火。叉燒係半肥瘦,入口即溶,加埋d生蒜蓉勁香。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🍜原味豚骨湯拉麵加牛舌 ➰ $92豚骨湯底比雞白湯更濃厚,更順滑。豚骨湯果種濃香唔係味精果種味。叉燒都係一樣半肥瘦。牛舌好淋,入哂味,好食。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️明太子雞翼拌酸辣青瓜 ➰ $40雞翼釀左明太子好香,啖啖肉,少少辛口,外脆內軟。好食😋〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️環境幾好有昭和時代feel,好有家庭日式小店感覺,地點仲要好方便。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🍜香濃雞白湯拉麵加火藥玉 ➰ $92

叉燒係半肥瘦,入口即溶,加埋d生蒜蓉勁香。

🍜原味豚骨湯拉麵加牛舌 ➰ $92

叉燒都係一樣半肥瘦。
牛舌好淋,入哂味,好食。

明太子雞翼拌酸辣青瓜 ➰ $40

雞翼釀左明太子好香,啖啖肉,少少辛口,外脆內軟。
好食😋

2022-12-03 42 瀏覽
秋風起🍂,涼涼地,一於去食碗拉麵暖一暖身,呢間喺香港屹過十年嘅拉麵人氣店,行緊懷舊昭和風🎌,所有佈置都好靚好似睇緊卡通片嘅情景,佈置着重小細節😊,餐牌採用手繪風,更加特別❤️午市有套餐更加抵食👍🏻明太子雞翼🐔 ($40)炸到金啦黃色,而且炸得好均勻,漲卜卜塞滿左明太子,明太子惹味得來又唔會太鹹👍🏻,同雞翼完美配搭,惹味多汁,就連雞翼尖位都好香脆,仲有醃青瓜俾你解膩香濃雞白湯拉麵🐔🍜 ($92)雞白湯湯底用左40公斤雞熬出湯頭🐔,顏色清澈,有清甜濃厚嘅雞湯味,仲有膠原波波,成件事更有儀式感,而且令湯底變得更香濃👍🏻,自家製叉燒肥瘦適中,有大量嘅木耳😊極上海老吟釀湯拉麵🦐🍜 ($104)海老湯底超級香濃😍,飲一啖湯已經Feel到海老嘅精華,令你置身大海🌊,湯底鹹香鮮味相當突出👍🏻👍🏻👍🏻,會比普通嘅拉麵湯底更加濃稠,蝦身已經好貼心咁去左殼🦐❤️,麵條煙韌,極度掛汁👍🏻,濃味控必試🌟日式汽水🇯🇵,配搭埋呢個環境真係夠哂feel綠茶可樂🍵(+$20)普通汽水,係尾段有淡淡嘅綠茶味山葵薑味汽水🥤 (+$20)薑啤帶少少山葵味,味道接受到,唔會好濃烈📍 拉麵來 (尖沙咀)尖沙咀加拿分道25-31號國際

明太子雞翼🐔 ($40)

香濃雞白湯拉麵🐔🍜 ($92)

極上海老吟釀湯拉麵🦐🍜 ($104)

日式汽水🇯🇵,配搭埋呢個環境真係夠哂feel

綠茶可樂🍵(+$20)
普通汽水,係尾段有淡淡嘅綠茶味

山葵薑味汽水🥤 (+$20)
薑啤帶少少山葵味,味道接受到,唔會好濃烈

📍 拉麵來 (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下8號舖
2022-11-15 52 瀏覽
今日再嚟食,而家係秋冬季節噃,梗係order個期間限定試吓先啦:蟹肉味噌豚骨湯拉麵~蟹粉味道濃郁,豚肉軟滑,又可自選麵質軟硬度,以及湯底濃厚度👍🏻起動前記得加幾滴蟹油嚟個錦上添花,咁我再加啲啲個人喜愛的辣味蒿菜,仲有食粒真係個人喜好的爽脆蒜頭😉⋯爽呀😋朋友今次就試食呢個:牛舌牛尾湯拉麵,大大塊又厚度適中,加隻糖心蛋呢,呢個配搭真係洽到好處⋯⋯佢一路食住話好味噢😋小食就嗌咗:廣島蠔,外表鬆脆肉質軟滑🦪仲有叫:燒河豚乾,送酒真係好啱🤣咁就啱伴飲:無花果蜂蜜啤酒👍🏻蘋果梳打😉
咁就啱伴飲:無花果蜂蜜啤酒👍🏻蘋果梳打😉

• 蟹肉味噌豚骨湯拉麵
2022-11-14 44 瀏覽
講到雞白湯拉麵,我記得第一次接觸雞白湯拉麵就係去第二間拉麵譜,不過而家已經冇晒,所以見到雞白湯拉麵,我都抵受唔住誘惑好想食,最後嚟到拉麵來,叫咗一個雞白湯拉麵,一個餃子,個餃子感覺上非常出色,最緊要夠熱,個皮切係有少少焦脆,但係就唔會脆到好似塊餅乾咁。皮薄餡都好足料。個雞白湯拉麵就有進步嘅空間,個人就覺得啲湯唔夠杰,做唔到嗰種掛湯嘅效果,嘉德骨膠原就想過湯更加掛,所以有少少失望,如果雞湯雞味都唔係好濃,整體嚟講俾原味水準冇咁高。
2022-11-07 60 瀏覽
行過尖沙咀搵拉麵食,亂行亂撞見到拉麵來,星期一,時間仲係7點前,冇乜人等位。不過我估呢間拉麵都唔係大排長龍嗰隻,但勝在佢唔洗等,快快趣食個麵嘅最好選擇。叫咗個廚師推介牛舌牛尾湯拉麵加咗隻蛋及叫咗兩份紫菜,碗麵嚟到時見到好多油,我諗緊係咪牛尾湯會比較油,但佢成碗湯係非常之熱,好似自己喺屋企煮麵咁,出哂煙仲辣咀,麵熱就已加分,碗麵唔係十分好有牛味,但起碼成碗麵都熱辣辣,非常好。其他嘅麵款,我原本想試蝦味道,最終揀咗牛。朋友係揀雞白湯,仲俾咗個骨膠原你自己放落湯度。個雞湯都有雞味,但唔太似出面嘅雞白湯拉麵,佢似中式雞湯。正常拉麵價錢,不過質素係好一般。

叫咗個廚師推介牛舌牛尾湯拉麵

正常拉麵價錢,不過質素係好一般。
2022-11-07
2022-10-29 43 瀏覽
🇯🇵拉麵係日本國民美食❤好彩香港都有好多好正嘅拉麵店🥳湯底款式同風味都有好多選擇添🥳🍜今次朋友介紹我依家係尖沙咀都超級正🥳好鍾意佢地個湯底❤飲完一啲都唔口渴架👍👍🦀️蟹肉味噌豬骨湯拉麵 $158🌈朋友介紹我一定要食呢個蟹肉味噌豬骨湯拉麵🍜因為佢哋期間限定❤蟹肉勁多而且豬骨湯底濃郁🔥麵質地軟硬度仲可以自己揀添🥳🥳牛舌牛尾湯拉麵 $108🌈牛舌牛尾湯拉麵食拉麵都好推介呀🍜嗒一啖湯🔥牛尾湯真係清甜入口❤口感好正🥳唔會太油膩✅超級唔錯呀🥳🥳🥟自家製餃子 $40🌈最愛日式煎餃子🥟呢個係我必食嘅小食❤多汁又香口🔥推介推介👍🐠燒河豚乾 $52🌈呢個河豚魚乾燒得香甜美味🔥口感一點都不韌喎🥳係送啤酒唔錯嘅小食呀🥳🥳

🦀️蟹肉味噌豬骨湯拉麵 $158

牛舌牛尾湯拉麵 $108

🥟自家製餃子 $40

🐠燒河豚乾 $52

• 蟹肉味噌豬骨湯拉麵
2022-10-25 44 瀏覽
裝修環境好有中古日式小店feel,加左好多舊物裝飾品小擺設,拉麵味道都好正宗日本味,感覺好match❤️極上海老吟釀湯拉麵 用蝦頭+蝦殼+蝦味噌熬成既湯底,非常濃郁既蝦既香味,濃香但又唔會咸,鮮味十足,而且質地都好濃稠,好掛麵!!🧡北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵 第一啖湯就好香忌廉+牛乳味,雞叉燒肉質結實彈牙,將配菜拌勻,每啖拉麵都有唔同口感💛廣島吉列珍寶蠔 外層非常酥脆,廣島蠔大大隻好鮮甜💚自家製餃子 皮好薄,煎到金黃香脆,點埋微辣醬汁更加惹味💙明太子雞翼拌酸辣青瓜(三隻) 明太子雞翼好飽滿,啖啖雞肉+明太子,調味出色~酸辣青瓜好刺激過癮,非常開胃

💛廣島吉列珍寶蠔 外層非常酥脆,廣島蠔大大隻好鮮甜

💚自家製餃子 皮好薄,煎到金黃香脆,點埋微辣醬汁更加惹味

2022-10-24 67 瀏覽
期間限定蟹肉拌麵🌸山葵蟹肉拌麵(期間限定)$128⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有一隻蟹既蟹膏蟹肉,配上新鮮山葵,再吱半粒青檸,加上紫菜,再落埋蟹醋,全部一齊拌拌拌。拌麵一放落口,微微既味,好香既紫菜搭上滿滿既蟹膏蟹肉真係好正好香👍每一啖都十分邪惡!🌸牛舌牛尾湯拉麵$108⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️用左牛骨、牛尾、牛脊髓熬製而成既湯底,牛舌燘得十分淋,拉麵十分掛湯加上牛味勁重,完美飲晒d湯👍🌸明太子雞翼$40⭐️⭐️⭐️☆☆用左南乳奄雞翼,炸到十分香脆可口,一口一啖肉。🌸燒海豚魚乾$55⭐️⭐️⭐️⭐️☆燒得剛剛好,再沾上沙律醬,十分香口,忍不住一條接一條甘食!拉麵外賣盒$3外賣盒$5外賣自取有8折======詳情======拉麵來尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下8號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #美食 #RnT尖沙咀 #蟹肉拌麵 #蟹肉 #拌麵 #大閘蟹 #RnT日本菜 #牛舌牛尾湯拉麵 #牛舌 #牛尾 #明太子雞翼 #山葵蟹肉拌麵 #燒海豚
期間限定蟹肉拌麵

🌸山葵蟹肉拌麵(期間限定)$128⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
山葵蟹肉拌麵(期間限定)
山葵蟹肉拌麵(期間限定)

🌸牛舌牛尾湯拉麵$108⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸明太子雞翼$40⭐️⭐️⭐️☆☆
用左南乳奄雞翼,炸到十分香脆可口,一口一啖肉。
明太子雞翼

🌸燒海豚魚乾$55⭐️⭐️⭐️⭐️☆
燒得剛剛好,再沾上沙律醬,十分香口,忍不住一條接一條甘食!
燒海豚魚乾

拉麵外賣盒$3
外賣盒$5
外賣自取有8折

======詳情======
拉麵來
尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下8號舖
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #美食 #RnT尖沙咀 #蟹肉拌麵 #蟹肉 #拌麵 #大閘蟹 #RnT日本菜 #牛舌牛尾湯拉麵 #牛舌 #牛尾 #明太子雞翼 #山葵蟹肉拌麵 #燒海豚魚乾 #拉麵 #拉麵來
2022-10-21 47 瀏覽
呢間餐廳嘅創辦人小林宏次,曾獲日本拉麵最高權威「魂之一杯」拉麵大賞中豚骨組嘅亞軍🥈以「最濃湯底」吸引唔少食客捧場🥢💗山葵蟹肉拌麵+叉燒($148) 麵底特選粗身拉麵,口感較煙韌有嚼勁,非常適合做拌麵🍜;重點當然係啖啖蟹肉、蟹油同蟹黃🦀,配以大蔥、紫菜碎,和風十足。附上青檸、山葵同蟹酢,沾上更有效突出蟹嘅鮮甜味🍋額外追加兩片叉燒,肉質鬆軟嫩滑,帶適量油香🐖💗極上海老吟拉麵 +日本唐心蛋 + 厚切牛舌 ($153)用上日本直送白蝦頭、蝦味噌、日本清酒熬煮濃稠湯底,蝦味極之香濃鮮味;配以用日本高級麵粉每日鮮製嘅拉麵,掛湯力十足🍜;每碗有三隻海花蝦,蝦肉爽彈鮮甜,配以少量京蔥、紫菜🦐;另追加流心度十足嘅溏心蛋🥚、慢煮厚切安格斯牛舌軟嫩鬆化,牛味濃郁🐮✨Follow 社交平台 即送炭燒雞肉串(每人兩串)
💗山葵蟹肉拌麵+叉燒($148)
山葵蟹肉拌麵

💗極上海老吟拉麵 +日本唐心蛋 + 厚切牛舌 ($153)
極上海老吟拉麵

✨Follow 社交平台 即送炭燒雞肉串(每人兩串)
炭燒雞肉串
極上海老吟拉麵
2022-10-19 63 瀏覽
My favorite type of men is RAMEN 走進呢間拉麵店就似一秒回到昭和年代日本果種中古feel,裡面掛著各式各樣復古玩具小玩意、懷舊鐵片招牌、傳統和風廣告和著名舊電影海報等,令人目不暇給;播放著都是日本流行一時的經典歌曲、坐喺窗邊口位一邊食麵一邊望街景好有感覺香濃雞白湯拉麵 $92Chicken Soup Ramen > 配料足不欺場、有叉燒木耳青蔥,仲有粒圓軲轆嘅骨膠原啫喱好cute,比客人加落湯度幾特別。麵條軟硬適中,如果你係非重口味人士、呢個咁清淡嘅雞湯會啱飲。加咗個流心溫泉玉子味道不俗廣島吉列珍寶蠔 $49/3件Gillette Hiroshima Oyster 3pcs> 店員姐姐極力推介呢個小食、一入口果然有啲料到!炸衣厚度適中又酥脆,蠔隻幾大下炸到外脆內嫩,蠔汁豐盛鮮味十足,蠔味濃郁口感軟滑鮮甜燒河豚魚乾 $55Grilled Dried Puffer Fish 配 無花果蜂蜜啤酒 $85> 送酒嘅最佳拍檔,鹹鹹香香嘅河豚魚乾燒得幾香有𡁻頭,點沙律醬chur住嚟食停唔到口!配埋無花果蜂蜜啤酒更加抵黃黚黚 x 拉麵來・無花果

香濃雞白湯拉麵 $92
Chicken Soup Ramen

廣島吉列珍寶蠔 $49/3件

燒河豚魚乾 $55
Grilled Dried Puffer Fish
配 無花果蜂蜜啤酒 $85

黃黚黚 x 拉麵來・無花果蜂蜜啤酒 $48
Fig Honey Beer

> (黃gum gum)淺琥珀色的本土手工啤、泡沫輕盈入口清新,每啖充滿蜂蜜甜美aftertaste,清爽果味幾啱女仔飲。個人好喜歡包裝紙上的小象蜜蜂和「鐵人18」style嘅懷舊鐵甲人漫畫風格

香濃雞白湯拉麵
廣島吉列珍寶蠔
燒河豚魚乾/無花果蜂蜜啤酒
香濃雞白湯拉麵
廣島吉列珍寶蠔
燒河豚魚乾/無花果蜂蜜啤酒
2022-10-18 30 瀏覽
好耐冇食拉麵來啦🤩以前喺旺角成日都幫襯 今次係第一次嚟尖沙咀分店 店舖嘅裝修依然保持住曰本昭和時代風格 好多懷舊玩具裝飾 播嘅全部都係日文歌 好有feel❤️而且食物質素依然咁好▫️山葵蟹肉拌麵最近加咗兩款期間限定 迎接秋天🍂就係蟹肉味噌豚骨湯拉麵 同埋我食嘅呢一款山葵蟹肉拌麵🥢熱拌嘅拉麵用嘅係較粗身嘅麵條 爽口彈牙 蟹肉同蟹膏嘅份量不少 十分鮮味 尤其蟹膏真係十分鮮甜 紫菜同大蔥增加咗味道嘅層次🤤我仲追加咗温度玉子 全部埋一齊食 食落更加香▪️牛舌牛尾湯拉麵所有麵都可以自選麵嘅硬度/湯嘅濃度/要唔要蔥蒜🍜我哋揀咗普通硬度麵條同濃湯 一上枱已經聞到香噴噴 兩大塊牛舌十分吸睛 口感十分軟稔 超正👍🏻平時少見拉麵湯底係牛尾湯 用牛脊骨同牛尾煮足6小時 濃而不膩 飲埋湯都唔會有口乾嘅感覺 果然係店舖推介💕追加嘅兩塊火炙叉燒 油脂平均 有入口溶化嘅感覺▫️自家手打脆炸蝦丸脆卜卜嘅蝦丸🦐炸粉唔會好厚 而且一啲都唔油膩 餡料飽滿 口感彈牙 配咗檸檬味嘅醬汁 另味道再清新啲

▫️山葵蟹肉拌麵
▪️牛舌牛尾湯拉麵