2024-07-23
裝潢充滿中國風,椅桌同幅牆畫都好有特色。收銀處有句書法:不怕膽固醇,好攪笑!一坐低,嘆返杯功夫茶🫖先啦,用個木座裝住d小杯子,[單樅茶]茶味聞落幾香濃,飲落覺得好醇,好有儀式感。鵝粉肝(例)、鵝蛋(隻)餐廳有提供滷水三寶/六寶,適合人少少但想食多d款式。但我只鍾意鵝粉肝所以單點食多幾塊。兩款滷水野都暖暖的,滷水汁超入味又甜甜地。鵝粉肝口感滑嘟嘟又夠粉,外面個d質感都唔同,這間大讚!鵝蛋大大隻,蛋肉係特別厚身彈牙。炸蠔🦪甜酸汁做得非常好👍,而蠔也很肥美,咬落好滑。特色燉湯(位)湯頭色澤淺啡色幾濃,一飲就知道無味精。落左好多湯料令味道更重,有湯料既湯係特登好飲!檸檬🍋燉鴨湯一飲即刻醒神晒,第一次飲到依隻味道,好酸喔。檸檬酸但有餘香味;即刻拎起個碗飲完全碗。凍馬友魚(原條)🐟特色菜,外面餐廳都唔會做,因為步驟煩複。將d鹹香醬雪到凝固成一pat pat,沾落魚肉食提鮮。凍魚🐟肉保留到好滑既質感,又凍凍地好解暑。糯米雞翼又係特色菜,將糯米釀落雞翼肉內,保留雞翼尖。食落口感勁正。
鵝粉肝(例)、鵝蛋(隻)
炸蠔🦪
甜酸汁做得非常好👍,而蠔也很肥美,咬落好滑。
特色燉湯(位)
凍馬友魚(原條)🐟
糯米雞翼
又係特色菜,將糯米釀落雞翼肉內,保留雞翼尖。食落口感勁正。