2020-10-18 253 瀏覽
今日做孝順女同爸爸去咗北京道一號嘅海港薈飲茶,餐廳座擁維港美景,環境優雅,喺度嘆茶好舒適。兩個人叫咗六樣嘢:❤️鮑魚燒賣 $38 一籠三隻,燒賣入面有幾隻蝦,大大粒。❤️燕窩蛋撻$33 超多燕窩,新鮮出爐,熱辣辣。❤️雞油萵筍絲$48 萵筍絲爽脆,清新健康。❤️鮑魚花膠灌湯餃$48 鮑魚幾大隻,入面有兩篇花膠。❤️ 西班牙黑毛豬叉燒包$48 非常美味,黑豚肉夠香甜。❤️蒸排骨$30排骨肥美,調味入味, 底下有幾嚿芋頭,索曬排骨味道。

兩個人叫咗六樣嘢:

❤️鮑魚燒賣 $38

一籠三隻,燒賣入面有幾隻蝦,大大粒。

❤️燕窩蛋撻$33

超多燕窩,新鮮出爐,熱辣辣。

❤️雞油萵筍絲$48

萵筍絲爽脆,清新健康。

❤️鮑魚花膠灌湯餃$48

鮑魚幾大隻,入面有兩篇花膠。

❤️ 西班牙黑毛豬叉燒包$48

非常美味,黑豚肉夠香甜。

❤️蒸排骨$30

排骨肥美,調味入味, 底下有幾嚿芋頭,索曬排骨味道。

2020-10-18
2020-10-05 250 瀏覽
朋友話我知尖沙咀的海港薈可以欣賞到維港的海景!!今日放假無咩做當然約埋屋企人一起試下對住個海景齊齊飲早茶。我以爲對著這個美的景色飲早茶價錢一定好貴,但發現海港薈的價錢非常合理!有景有質數真的很低食。西班牙黑毛豬义燒包:這個叉燒包使用了西班牙的黑毛豬,豬肉肉質鮮嫩,口感鬆軟!有微微橡果香的甜味,值得一試。鮑汁鳳爪:鳳爪炆得很軟腍,加上鮑汁令鳳爪更入味!鮑汁鮮味而且不會太咸,味道剛剛好,令人食不停口。XO醬炒腸粉:XO醬加上芽菜等材料爆炒後,味道鹹辣鮮香非常惹味!!師傅控制火候剛剛好,令到腸粉乾身之餘沒有焦燶。最後還叫了一些冷盤的開胃小菜!對著景色宜人的海景,就休閑的過了一個早上。

2020-09-22 316 瀏覽
180度海景下的精緻富貴早茶~~~本來約咗星期日同爹哋媽咪飲茶 點知佢哋臨時約咗麻雀友打麻雀 放我飛機 所以最後我就同大嚿兩個人去咗飲茶~~~呢間維港海景茶樓 之前一直都好想黎 今日就藉住呢個機會你試一試 我哋大概朝頭早11:30嚟到 已經好多人 非常旺場 酒樓環境非常漂亮 180度海景盡收眼前 令人陶醉~~~坐低之後 我地就叫咗6個點心 分別有西班牙🇪🇸黑毛豬叉燒包 金箔賽螃蟹餃 原隻鮑魚燒賣皇 金莎脆皮鮮蝦腸 鮑魚花膠灌湯餃 及蟹粉小籠包~~~黑毛豬叉燒包:同普通叉燒包唔同嘅係佢哋用咗西班牙嘅黑毛豬 豬肉味道特別濃郁 加上鬆軟嘅包 熱辣辣地送上檯 令人忍唔住食完又食~~~金箔賽螃蟹餃:金箔裝飾底下顯得特別高貴 而中間嘅餡亦係非常足料 外皮QQ 內裏紮實 正~~~原隻鮑魚燒賣皇:淨係個樣已經非常吸睛 鮑魚雖然細細粒 但好重鮑魚味 燒賣食落又實又多汁 無可挑剔~~~金莎脆皮鮮蝦腸:鮮蝦分量非常多 腸粉外皮唔厚唔薄 但好有米味 整體香香脆脆加少少甜豉油非常好食~~~鮑魚花膠灌湯餃:鮑魚好彈牙 花膠分量亦唔少 灌湯餃味道亦是啱啱好 整個配搭好豪華又好食~~~蟹粉小籠包:蟹粉味唔算好重 但係
180度海景下的精緻富貴早茶
~~~
蟹粉小籠包:蟹粉味唔算好重 但係小籠包整得好好食 皮薄餡靚 而且另外一個精粹之一 就係佢哋啲醋 夠酸夠重味
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
海港薈 (尖沙咀)
尖沙咀北京道1號9樓
自從疫情影響,我幾乎與酒樓絕緣,現在疫情稍為緩和,這天就帶著媽媽到尖沙咀喝茶~其實我在揀選酒樓時,是經過嚴選的,除了食物要有質素,最重要就是衞生良好,坐位要「 闊落」,而海港薈就能一一做到。星期六食客非常多,坐下後待應很快到茶,我亦立即點菜。豐料珍珠雞珍珠雞size適中,共有2隻,非常足料,以白米及紅米製成,比傳統糯米做的輕盈,不易飽肚。蟹粉小籠包小籠包皮薄有彈性,不易穿破,內裏裝著蟹黃及肉碎,入口時小龍包湯汁爆破出來,味道鮮甜,餘韻悠長。沙爹金錢肚金錢肚煮得非常入味,口感爽脆得來,又有咬口,沙嗲味香濃,但味道不辣,下層墊上芋頭條,超粉糯。西班牙黑毛豬叉燒包叉燒包入口軟熟,內裏放滿西班牙黑毛豬叉燒,味道鹹中帶甜,叉燒肉汁豐富,香口而不肥膩,肉質不會粗鞋。大澳原粒帶子腸原粒帶子大大隻,爽口肉厚,嫩滑鮮味,腸粉粉皮不厚,薄薄的,入口滑捊捊,讚。鮮蝦炸春卷推介! 春卷口感超香脆,內裏餡料豐富,幾乎每一條都裝滿口感彈牙的蝦肉,吃時蘸上醬汁會更好吃。

星期六食客非常多,坐下後待應很快到茶,我亦立即點菜。

豐料珍珠雞

鮮蝦炸春卷

2020-09-12
早餐
2020-09-15 263 瀏覽
聽見好多朋友話尖沙咀北京道1號的《海港薈》飲茶個海景好靚,所以趁今日返工前,約個同事去嘆一嘆茶先🍵!這間酒樓位於九樓,所以比較光猛,加上環境闊落,在這裏聊聊天吃點心,十分舒適,點心和小菜選擇的種類很多,當中有不少點心很有特色,價錢也很相宜!翡翠筍蝦餃皇$38 賣相似水晶球,外皮十分嫩滑,加上內裏豐富的餡料,這個超好吃!原隻鮑魚燒賣皇$38燒賣沾滿了鮑魚汁,肉質鮮味之餘又彈牙,大大粒熱辣辣😋!西班牙黑毛豬叉燒包$48見到每枱客人都點🤔當然要試吓,厚度適中,叉燒半肥瘦又多汁👍🏻👍🏻!鮑魚花膠灌湯餃$48皮薄餡料豐富,湯底又鮮甜,不用加紅醋,可以連湯都飲埋😋😋!而其他點心都是即叫即蒸,另外鐘意食辣既朋友,記住點辣椒🌶️油,飲咁多次茶,呢間酒樓D辣椒油有炒香過,特別惹味,增加不少食慾😅😅!

翡翠筍蝦餃皇$38

原隻鮑魚燒賣皇$38
燒賣沾滿了鮑魚汁,肉質鮮味之餘又彈牙,大大粒熱辣辣😋!

西班牙黑毛豬叉燒包$48

鮑魚花膠灌湯餃$48
皮薄餡料豐富,湯底又鮮甜,不用加紅醋,可以連湯都飲埋😋😋!

2020-09-12 3271 瀏覽
自從第三波疫症爆發之後,都好少出街食飯,莫講話飲茶,而家疫情稍為好轉,即刻同屋企人去嘆杯靚茶食個點心先!呢度個無敵大海景真係好正,除咗景靚之外,呢度嘅點心都好好食,所以疫情前我哋經常都會嚟。今次總共要咗七款點心,首先有每次我哋都必點嘅金沙脆皮鮮蝦腸。薄薄嘅腸粉皮包着非常酥脆又唔油膩嘅脆脆,仲有主角彈牙鮮甜嘅蝦,每次都同媽咪爭食!然後繼續係香脆嘅點心,就係椒鹽鮮魷!炸皮夠薄,魷魚亦都完全唔靭,加埋重口味椒鹽,想拎佢嚟送酒。煎炸野嘅代表仲有腐皮素鵝,同樣地外層好脆,但係入面嘅餡,包括紅蘿蔔冬菇木耳等等非常之入味,個汁嘅稠度剛好,唔會整淋啲腐皮又唔會標水,好好食。之後就到蒸嘅點心,首先有金箔賽螃蟹餃,將賽螃蟹,即係蛋白,放入蝦餃皮入邊,好軟滑,原來都好好食。再有呢排大熱既蟹粉小籠包,小籠包湯汁非常之夠,但係如果蟹粉味再龍多啲就更加完美啦。再要咗籠叉燒包,呢度嘅叉燒並唔係非一般嘅叉燒,係用咗上等嘅黑毛豬肉去做,豬肉食落特別香同淋,個叉燒醬味道都調得好好,甜甜地好開胃。壓軸嘅有豐料珍珠雞,一打開除咗聞到好香嘅荷葉味之外,好驚喜嘅係呢度用咗紅米,更加健康。而且佢真係冇改錯名,真係好足料!啖啖都有冬

壓軸嘅有豐料珍珠雞,一打開除咗聞到好香嘅荷葉味之外,好驚喜嘅係呢度用咗紅米,更加健康。而且佢真係冇改錯名,真係好足料!啖啖都有冬菇雞粒!

好滿足同埋好令人懷念嘅飲茶味道啊!
2020-09-09 234 瀏覽
和家人到尖沙咀入境處辦理一些事情,辦完後一身輕鬆,看看附近有什麼餐廳可以慢慢享受美食,留意到這一間酒樓提供點心,可以飲啖茶食個包鮮蝦春卷,蝦肉爽滑彈牙,春卷外皮香脆,配合喼汁解膩,每次食點心必點 XO醬炒腸粉,同樣惹味,由於煲仔上菜,食至尾段同樣熱辣辣,推薦其他點心都屬於中上水平,山竹牛肉大粒飽滿,香濃的馬蹄和蔥花香氣,有驚喜貴妃雞半隻,肉質結實滑溜有雞味,而且廚師採用過冷河處理,雞肉和雞皮之間有一層骨膠原,非常滿足

2020-09-06 215 瀏覽
It has been a long while since i have dim sum with my parents and seeing that the situation has improved recently, i decided to ask them out for dim sum today. Victoria Harbour Supreme was located at 1 Peking Road, Tsim Sha Tsui, near Harbour City.They offered a wide varieties of dim sum such as bun, fried items, dumplings, noodle or rice and desserts etc.Multi layer custard cake -  This dish was not commonly found in dim sum restaurant nowadays as it required a longer time to prepare. Cake was

Multi layer custard cake -  This dish was not commonly found in dim sum restaurant nowadays as it required a longer time to prepare. Cake was soft, and the custard filling was flavourful and chewy.

Steamed BBQ Spanish Iberico pork bun - This was one of their signature dishes and certainly live up to their hype. Bun was steamed till soft, with the bun not too thick in texture. Pork filling was served hot and was sweet and chewy.

Steamed pork and crab roe dumpling - Dumpling's skin was soft in texture, and the soup inside was hot and flavourful. Pork and crab roe filling were juicy and fresh in taste, with ginger slice and vinegar sauce provided to dip onto it.

Crispy fresh shrimp spring roll - The chef was generous with the serving of the shrimp, which was huge and chewy. Spring roll was fried till soft and crispy.

Steamed chicken claws with spicy sauce - Chicken claws was juicy and spicy, absorbing the essence of the sauce. Chicken claws was steamed till soft and smooth, easy to chew those bones off.

Crispy tofu cubes - It was fried till soft and smooth, almost melting in my mouth. Soy sauce was provided to dip onto it.

Mango sago dessert with pomelo - It was served cold and was sweet and sour in taste, with mango bits in it. Mango was soft and smooth.
2020-08-18 329 瀏覽
6月11日那天,這頓飯是未實施限聚令時與好友一家一行五人去進食的,好友攜同小朋友出席,老少咸宜的餐廳首選便是酒樓,所以我們便挑選了這間位於尖沙咀北京道1號的海港薈。這個場地有提供婚宴服務,因此環境寬闊,而且中間沒有任何支撐柱阻擋視線,而是建於餐廳四則,餐廳亦設置有電視,為求讓顧客可以觀賞當日婚禮,整體裝潢高雅,四周亦佈置有許多花朵,相當漂亮且富有心思,而落地大玻璃的設計,更使顧客進食同時可姚望維多利亞景色。是日我們選擇了套餐 D 的自選歡樂宴,這款套餐是需要提早預訂的,餸菜共有七款,同時亦會提供一渣飲品以供享用。上湯焗蝦球伊麵上湯焗蝦球伊麵分量充足,麵線口感軟綿滑溜,煙韌彈牙,用料豐富,蝦球份量眾多,蝦肉入口肥美飽滿,爽口彈牙,新鮮嫩口,整體鮮香可口。日式花雕蒸長腳蟹放於頂部的長腳蟹是斬開長形一條條的,底部則是蒸蛋,長腳蟹蟹肉紮實飽滿,鮮甜香嫩,蟹味濃郁,蒸蛋口感滑溜鮮嫩,味道盡吸花雕酒香。西蘭花炒帶子師傅把帶子切成片狀,入口煙韌彈牙,清爽嫩口,而西蘭花則碧綠新鮮,口感脆嫩清甜,整道菜鮮味十足。脆皮醬燒雞脆皮醬燒雞是半隻的,外層燒至色澤金黃,口感酥脆不膩,鹹香惹味,內裏肉質肥美緊實,嫩
上湯焗蝦球伊麵
日式花雕蒸長腳蟹
西蘭花炒帶子
脆皮醬燒雞
脆皮醬燒雞是半隻的,外層燒至色澤金黃,口感酥脆不膩,鹹香惹味,內裏肉質肥美緊實,嫩滑多汁,肉味濃郁。
濃湯花膠煲螺頭
花膠湯底味道濃郁,香甜鮮美,碗內配料放有花膠和肉,花膠口感軟滑清香,膠質豐富,而肉質軟腍嫩口,味道香濃。
蜜味欖角骨
師傅貼心地把欖角骨切成一小塊以方便進食,外層製得香脆可口,醃得入味,味道帶有蜜糖的香甜,內裏則肉質飽滿,軟腍鮮嫩。
瑤柱魚肚浸勝瓜
瑤柱魚肚浸勝瓜分量充足,味道鮮甜清淡,瑤柱口感濃郁滑嫩,鮮味十足。魚肚雪白濕潤,柔軟滑身。勝瓜份量眾多,翠綠清爽,鮮甜軟嫩。
歡樂蓮蓉蟠桃
歡樂蓮蓉蟠桃一籠四件,外型雪白圓潤,表面輕微染上淺粉紅,猶如真桃一般。麵包外層鬆軟香濃,內裏蓮蓉餡料飽滿,味道香甜濃郁,甜而不膩。
黑金流沙包
黑金流沙包一籠三件,我們叫了兩籠可每人一隻。流沙包外層色澤烏黑,於包面塗上金色作點綴,感覺高貴吸引。麵包外層鬆軟可口,咬開後奶黃餡佈滿口腔,而且狀態流質,味道香甜濃郁,帶有一絲鹹蛋黃的鹹香味。
橙汁
橙汁是點選套餐贈送的,色澤呈現深橙色,飲用時冰涼解渴,味道清香可口,酸甜開胃,而且橙汁含有豐富維他命 C ,功效甚多。

整體而言,裝潢高貴舒適,整潔衛生,進食同時又可欣賞維港景色,食材用料新鮮,味道製作出色,而且服務態度優質,同時提供兩至三個職員負責服務,收拾速度亦十分有效率,是與家人朋友用餐的好地方。
2020-07-16 246 瀏覽
週末到尖沙咀辦一些事情,中午前已經辦完,餘下的時間想慢慢享受假日時光,想起了這一間酒家,便決定和朋友過去飲杯茶食個包坦白說他們的點心選擇並不算多,但是點的每一款也是水平之上,XO醬蒸鳳爪,入口充滿XO醬鮮香,配合大大隻的鳳爪,非常滿意山竹牛肉球,非常鬆軟,牛肉球內加入了馬蹄和香蔥,令到入口有層次感沙嗲金錢肚,非常大塊,而且蒸煮時間剛好,不會過韌黑金流沙包,先說賣相非常精緻,另外奶黃非常流心,充滿蛋黃香氣西班牙黑毛豬叉燒包,店員推薦果然沒有介紹錯,叉燒香氣十足,醬汁惹味

沙嗲金錢肚,非常大塊,而且蒸煮時間剛好,不會過韌

2020-07-15 186 瀏覽
假日同朋交到尖沙咀海港薈飲茶,這裏環境很好,地方寛敞,裝飾華麗,一邊嘆茶,一邊欣賞維港靚景,感覺很寫意。翡翠蝦餃王蝦餃晶凝通透,鮮蝦爽口彈牙。沙嗲金錢肚金錢肚沙嗲醬汁煮得好入味又夠腍滑。西班牙黑毛豬义燒包招牌义燒飽外皮鬆軟,餡料飽滿,粒粒醬爆义燒,肉味濃郁。鮑魚花膠灌湯餃真材實料,厚厚花膠、飽魚。灌湯餃料有蝦、豬肉,用料新鮮。避風塘茄子牛柳粒牛柳粒嫰滑香酥,茄子軟綿,十分惹味。脆米龍蝦湯泡飯金黃色龍蝦湯,濃香鮮味,而泡飯材料,有爽口蝦粒、帶子,菜梗,食之前加埋脆米,口感好有層次。

翡翠蝦餃王
蝦餃晶凝通透,鮮蝦爽口彈牙。

沙嗲金錢肚
金錢肚沙嗲醬汁煮得好入味又夠腍滑。

西班牙黑毛豬义燒包
招牌义燒飽外皮鬆軟,餡料飽滿,粒粒醬爆义燒,肉味濃郁。
西

鮑魚花膠灌湯餃
真材實料,厚厚花膠、飽魚。灌湯餃料有蝦、豬肉,用料新鮮。

避風塘茄子牛柳粒
牛柳粒嫰滑香酥,茄子軟綿,十分惹味。

脆米龍蝦湯泡飯

• 脆米海鮮泡飯
2020-07-15 169 瀏覽
又到周末啦,今日風和日麗,朝早起身個人都精神啲,想搵個好地方嘆返個brunch,就去咗尖沙咀嘅海港薈飲茶。點解係好地方?因為餐廳喺北京道一號九樓,對住維港靚景,而且枱與枱之間闊落,雖然人多但唔會有種擠迫感,真係適合嘆茶嘅好地方。【翡翠筍蝦蝦餃王】真係皮薄饀靚 — 入面隻蝦好大粒好爽口,一籠仲有四隻,抵丫。【西班牙黑毛豬叉燒包】三大個叉燒包,叉燒採用西班牙嘅黑毛豬,肉味香濃,配上特調醬汁,味道一流。外皮鬆軟,口感豐富。【鮑魚花膠灌湯餃】真係有成粒鮑魚唔係鮑片嚟,仲有大塊花膠,個湯亦都幾鮮味。灌湯餃有豬肉、蝦粒同蟹柳做饀,相當抵食。【鮮蝦炸春卷】 外皮炸到好香脆,每件都有鮮蝦喺入面,蘸醋食酸酸哋,減低油炸嘅膩感。【菜遠八珍湯麵(碗)】大大碗湯麵,有好多料包括魷魚、蝦、鮑片、雞肉、叉燒、菇等等,足料兼好味。【燕窩蛋撻】燕窩蛋撻唔係第一次食,但咁多燕窩嘅真係第一次見,女仕養顏之選。

昨天和友人去了尖沙咀北京道1號海港薈飲茶,專登選擇11點半到1點前離開,避開人潮高峰期。北京道1號樓上食肆,大部份有無敵維港景,非常開陽, 食嘢倍覺心曠神怡。海港薈是一間婚宴酒樓,佈置盡顯華麗,而且地方非常闊落四正,可以宴客35圍席,而且每枱客人均能看到表演台,非常適合擺設婚宴。平日茶市點心出奇地是平民價,小點$22,最貴的特點只需$38。西班牙黒毛豬义燒包 / 黑毛豬义燒腸义燒是我杯茶,見這裏的招牌點心是黑毛豬叉燒包,於是就叫了一籠試吓。加上腸粉是飲茶必叫的點心,也叫了一碟黑毛豬义燒腸。果然稱得上招牌點心,义燒味道咸甜適中,肉質夠腍,冇肥肉,醬汁又吾會杰撻撻,包身軟熟。腸粉夠滑又不糊口。羊肚菌鮮竹卷加上羊肚菌,成碟鮮竹卷頓時矝貴晒。羊肚菌外貌似牛肚,食落爽口。黑金流沙包一上枱就忍唔住先打卡,黑色包身已夠特別,再有隻金色天鵝點綴,點可以吾打卡先!這款點心不單有睇頭,也是一款高質點心。撕開就可看到包身氣孔均勻密集,果然食落非常鬆軟。流沙部份甘香美味,但一點也不覺膩,吃完一個真的想再吃多個。四喜烤麩一般以冷盤上枱,這裏則熱辣辣送上。麵筋炆得好入味,冬菇厚肉,雲耳則夠爽口。脆米龍蝦湯泡飯龍蝦

西班牙黒毛豬义燒包 / 黑毛豬义燒腸

羊肚菌鮮竹卷

黑金流沙包

四喜烤麩

脆米龍蝦湯泡飯

龍蝦湯底,香氣樸鼻,單看湯面的紅色蝦油,就想像到湯底是用大量龍蝦淆製。配料用上帶子,蝦肉...等食材,鮮味十足。泡飯以脆米伴食,增加香口感覺。脆米上枱已感熱氣,攞起隻碟想倒進泡飯前彷佛聽到吱吱聲,連泡飯一齊食時也感到熱騰騰,脆卜卜,其新鮮爆炸的程度,可想而知。

整體食物質數高,本來想再叫甜品食,奈何已經太飽太滿足了,唯有下次再光顧吧!
2020-07-08
午餐
  • 黑金流沙包
  • 脆米龍蝦泡飯
2020-07-09 150 瀏覽
尖咀海港薈樓底挑高,空間感十足,全海景更是一大賣點。翡翠蝦餃王餃皮晶瑩通透,薄得來又帶煙韌感,鮮蝦夠爽口,新鮮出爐即食最好。見很多人推介西班牙黑毛豬叉燒包,果然唔錯,包皮軟熟,將包一分為二,隨即聞到香噴噴叉燒香。 黑毛豬叉燒鹹甜適中,令人回味。鮑魚花膠灌湯餃用料名貴,有蝦肉、冬菇。 老火湯底清甜;花膠爽口;鮑魚爽脆。脆米龍蝦湯泡飯的龍蝦湯濃郁,有碎龍蝦粒伴飯一流,仲附有一碟脆米,粒粒夠脆口,絕對無點錯。椒鹽鮮魷新鮮炸起,又香又脆口。
尖咀海港薈樓底挑高,空間感十足,全海景更是一大賣點。

見很多人推介西班牙黑毛豬叉燒包

椒鹽鮮魷新鮮炸起,又香又脆口。

2020-07-05 135 瀏覽
星期六放假當然要孝順下媽媽,媽媽好少出市區,今次就帶佢去尖沙咀呢間可以望住海景嘆茶嘅餐廳等佢開心下。一入門口已經覺得餐廳冠冕堂皇,而且光線充足十分舒適。如果多人一起用餐的話應該可以獲安排最接近海景嘅座位,但因為我同媽媽只有兩個人,所以就較遠,但環境確實100分!翡翠筍蝦餃王名副其實嘅皮薄餡靚,粒粒都見到晶瑩剔,薄到可以透到鮮蝦。鮮蝦爽滑彈牙,超級鮮甜😍XO醬蒸鳳爪媽媽每次飲茶都必點嘅鳳爪,我次次都唔食,但今次破例,因為上枱嘅時候已經有好香嘅XO醬味飄過黎😂鳳爪蒸得好腍好入味,連我呢啲平時唔食嘅都同媽媽爭食🤭原隻鮑魚燒賣皇見到個樣都覺得矜貴,咬落更不得了。鮑魚鮮甜,而且爽口彈牙,燒賣內蝦肉及豬肉的比例岩岩好,唔會覺得膩之餘,一咬入口仲有好多肉汁流出添西班牙黑毛豬叉燒包最後不得不介紹呢款以西班牙黑毛豬作餡料的叉燒包,叉燒包餡料充足,鹹甜適中,而且個蜜汁調制得好出色,唔會太甜之餘又可以平衡到食包嘅飽滯感。

翡翠筍蝦餃王

XO醬蒸鳳爪