2018-07-14 174 瀏覽
燃麵真的不能抵抗!所以一搵到呢間有燃麵的店就衝左去試~原來在大廈lift口隔離,搵左一陣先搵到。燃麵是我目的所以一定要叫的,這裡的是拌麵,上面有好多配料!花生、葱、海帶、肉碎,加辣撈埋就食得,好味好滿足!另外叫左個卜卜蜆花甲粉,呢個超驚喜!個湯真係好新鮮,蜆都係,加埋入面有粉絲,仲要用明火煱上,熱住比你真心好warm,如果冬天食一定好溫暖。仲有個煎蛋餃,雖然有點油但好香口,香港無咩地方可以食到,所以真的要一試~臭豆腐係幾臭,不過太硬,可能厚切會好點。仲有我最愛的椰汁添!perfect
燃麵

燃麵是我目的所以一定要叫的,這裡的是拌麵,上面有好多配料!

花生、葱、海帶、肉碎,加辣撈埋就食得,好味好滿足!
卜卜蜆花甲粉

蛋餃

臭豆腐

臭豆腐係幾臭,不過太硬,可能厚切會好點。

仲有我最愛的椰汁添!perfect
燃麵
卜卜蜆花甲粉
蛋餃
2018-07-11 143 瀏覽
本身入到黎以為好好食落左單卜卜蜆粉同娃娃菜之後等左半個鐘之餘本身我唔食蔥佢張單都幫我寫左走黎到仲要成碗都係蔥咁我就問個店員仲話整錯左即係知道整錯都仲扲出黎博我要唔要真心唔會再食佢連其他枱既客人漏單程序極之嚴重咁我就取消左個娃娃菜跟住果個人就叫睇下有冇人要啦之後個廚房都仲係整左出黎同廚房係零溝通坐我對面對情侶就漏左比可樂人地叫取消又免費送番2罐比人其實本身間鋪地方唔大客人唔會好多佢廚房都已經有4個人但個廚房都係冇野出好明顯係營運得好有問題到我走個陣隔離2張枱都仲未有得食
本身入到黎以為好好食

好明顯係營運得好有問題
到我走個陣
隔離2張枱都仲未有得食
2018-07-11
15 分鐘 (堂食)
2018-07-10 151 瀏覽
原本上網睇完一個YouTuber既試食後覺得幾好既點知...原來人地知名既人去食就咩都有而我地呢啲普通人去食就咩都無 10樣野入面得5樣有🤦🏻‍♂️生意真係咁好咩?開門一個鐘咩都可以賣曬🙄仲要啲服務態度又差 上餸時間又耐不過...好在啲野都算好食既 個豌雜麵都唔錯幾好食 又算大份既😂個辣招醬都ok我地仲叫左個桂林米粉,我個人就唔推薦啦因為好少野🤦🏻‍♂️仲有個蛋餃味道可以既,但好多油🤦🏻‍♂️我個人認為兩個人$96同食個譚仔差唔多啦😂價錢仲可以接受,總括而言,野食選擇少,送野慢,態度差,又多油🤦🏻‍♂️好在都有豌雜麵好食既,我就唔推薦下次再呢啦🤦🏻‍♂️
原本上網睇完一個YouTuber既試食後覺得幾好既
點知...
原來人地知名既人去食就咩都有
仲要啲服務態度又差 上餸時間又耐
我地仲叫左個桂林米粉,我個人就唔推薦啦因為好少野🤦🏻‍♂️
仲有個蛋餃味道可以既,但好多油🤦🏻‍♂️
2018-07-02 429 瀏覽
這次經朋友介紹來到位於旺角的無麵不歡吃麵。這裡的竟然有這幾年在內地熱爆的螺獅粉,但我這次沒有點這個,我點了卜卜蜆花甲粉($62)沒想到這個卜卜蜆花甲粉的湯底是這麼好喝的,入口是滿滿的蜆味,鍋底下用上酒精燈加熱,把湯的味道隨時間濃縮,時間愈久風味愈濃,還用上粉絲作麵底,不會因為煮久了令麵失去口感。鍋內的配料也有共8隻蜆和花甲。之後上的是藤椒炸雞扒 ($32)這個雞扒可以用驚喜來形容,口感有點像大塊版的麥樂雞,藤椒的味道沒有很刺激,但是它的味道會令你想一塊接一塊的吃下去。最後來的是麻辣手撕雞($28)這個手撕雞沒有很辣,但是這個麻辣的味道剛好不會令到你的味覺失去味道,配著麵來吃更好吃!
這次經朋友介紹來到位於旺角的無麵不歡吃麵。

之後上的是藤椒炸雞扒 ($32)

最後來的是麻辣手撕雞($28)

• 藤椒炸雞扒
2018-07-02 388 瀏覽
原創胡椒豬肚雞麵($68)今次嚟到呢間主打中華麵食嘅餐廳食lunch ,因為都比較少食依類野。呢個湯麵係由鐵鍋呈上仲開埋火等佢越煮越入味😍 胡椒豬肚湯底好濃郁,帶點微辣好好飲,豬肚份量都算多,雞肉好嫩滑,麵條就有啲似米線,整體越食越好食👍🏻麻辣手撕雞($28)呢度嘅小食種類都好多,全部都係十幾廿蚊就食到,呢個麻辣手撕雞好香麻辣味,唔錯。香酥排骨($30)呢個排骨炸到超香,但肉質依然係鮮嫩唔會鞋口,調味岩岩好,推介!🍜 柳州螺獅粉($48)其實我未試過食螺獅粉😂 今次見到menu有即刻叫左黎食😍 原來螺獅粉既配料好多,同真係有細細粒既螺獅喺度,仲有酸豆角、花生、荀絲、木耳同炸過既腐竹,非常豐富。湯底有酸酸地既味道,再夾住荀絲特有既酸叔味,所以感覺係有少少臭,好得意 🤣 其實食落越食越好食,呢個價錢性價比高👍🏻🥟香煎蛋餃($16)呢個亦係好少地方食到既手工餃子,佢用蛋代替麵粉搓既餃子皮,濃郁蛋味既餃子好特別,入面餡有豬肉碎,味道唔錯,價錢好抵食,黎到不妨試試👌🏻

原創胡椒豬肚雞麵($68)

麻辣手撕雞($28)

香酥排骨($30)

🍜 柳州螺獅粉($48)

🥟香煎蛋餃($16)
2018-06-30 355 瀏覽
<好好味既桂林粉>😆呢間前身係食海鮮大咖既<麻辣派>🌶 而家開左轉左食桂林粉既<無麵不歡>原來係喺大角咀附近既<桂林甲天下> 搬過黎😁 而本身既麻辣派就改名辣吧 搬左去諾士佛臺😁 anyway我都鍾意食桂林粉 而且 佢每一種粉都係唔同種類 仲有好多特別既小食 好似黑臭豆腐 蛋糕等 都幾多選擇😆🍴湖南經典黑臭豆腐😈 28 蚊湖南特有既臭豆腐 黑色既外表薄身香脆 聞落帶有d發酵過既臭味 但其實食落唔臭 上面鋪滿左 酸酸辣辣既椒 估計應該係剁椒 都辣辣地 幾惹味😆🌶🍴燈影牛肉絲 🐮 香辣 28 蚊🌶🐂雖然唔知乜野叫燈影 但牛肉絲連埋辣椒 芝麻一齊炒再整碎 有心機又好味 🐂 就甘食又得 撈埋粥 粉麵食又得 推介👍🏻🍴麻椒豬爽肚 38 蚊🌶🐷即叫即炒既豬爽肚 爽肚真係好爽口 炒得好夠鑊氣🔥 麻辣醬比較帶d沙沙口感 都有番甘上下辣 唔錯 😆🍴涼拌秋葵20 蚊🌿🌶好新鮮又切得好靚既秋葵 大細適中 煮熟左既秋葵帶d黏稠醬汁 加上辣椒同熟蒜一齊調味 一度好味既開胃前菜👍🏻🍴香煎蛋餃 16 蚊 🥚🥟手工野 用左煎蛋黎做餃皮 薄得黎又冇爛 入
<好好味既桂林粉>😆

🍴湖南經典黑臭豆腐😈 28 蚊

🍴燈影牛肉絲 🐮 香辣 28 蚊🌶🐂

🍴麻椒豬爽肚 38 蚊🌶🐷

🍴涼拌秋葵20 蚊🌿🌶

🍴香煎蛋餃 16 蚊 🥚🥟
手工野 用左煎蛋黎做餃皮 薄得黎又冇爛 入面有d肥豬肉粒🐷同馬蹄 好有口感 好味

🍴重慶豌雜麵 38 蚊🌶🍜
涪陵榨菜 肉末 花生碎 葱花🐷🌿
撈麵既一種 好多麵落足料 麵係黃麵比較黏 同有口感嗰類 撈埋上面既材料 好鍾意佢既榨菜唔太咸 仲有肥味切碎既豬肉碎 同花生 份外有口感🐷 如果想濃味d . 加d自製香濃辣醬更惹味🌶

🍴五穀漁粉🍜 原味湯 56 蚊
個湯底好香濃 充滿奶白色 個人覺得除左有好濃既鮮魚味外 佢仲帶有d豆類既香味 所以幾特別😆材料好夠
香甜鯇魚片🐟食時小心有d 細骨 仲有 香滑豆腐 要大陸先食到既脆黃豆 葱花🌿 莞荽 酸菜
口感魚香清新 再加上佢用既係穀麵 夠爽彈麵味濃 同魚湯好襯👍🏻😋

🍴柳州螺獅粉 🍜 48 蚊
喺hk 其實好少機會食到螺獅粉 難得 湯底帶d 香辣 仲有好濃既螺獅味 講真佢獨特既螺獅味唔係個個鍾意 我自己就接受到 入面有好多細粒既螺獅肉 🐚肉末🐷 香濃酸豆角 脆花生 葱花 酸辣筍 黑木耳 脆腐竹 其實每樣野都好普通 但加埋一齊就好有口感 . 尤其係佢真身比較爽彈 連埋 🍜上面既筍 木耳等爽口食物 😆 加上螺獅湯底 好有口感同入味 👍🏻

🥤阿薩姆抹茶奶茶 16 蚊☕

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#無麵不歡
旺角通菜街1a至1L威達商業大廈地下m號 鋪
~~~~~~~~~~~~
2018-06-30
早前就不停聽朋友說起這家麵店,還叫我走過路過絕對不能錯過!所以就趁著這天來旺角,順便品嚐一下這家不能錯過的麵店!位置位於西洋菜街,不難找,但需要仔細看招牌😂這裡的湯麵幾乎外面是少見的!最特別的是,居然有前陣子超級出名的 螺絲粉!(但我喉嚨發炎不能吃)卜卜蜆花甲粉 $62 湯頭超級鮮甜,清爽!再加上粉絲的口感,新鮮的蛤蜊粒粒分明皆飽滿五穀漁粉 $56 原味湯蒟蒻麵和米線交叉混合,在口感上絕對是新的挑戰不過鯇魚片還是要小心留意魚刺的部份,湯頭說不上來具體是有什麼材料,只覺得,很豐富的口感 !非常了得!雞湯娃娃菜 $16上湯雞湯燙娃娃菜,娃娃菜把雞湯吸飽,再淋上蒜油,每一口都是飽滿多汁的雞湯娃娃菜!一口一口都不會覺得罪惡感重啊!麻辣手撕雞 $28 👍🏻👍🏻👍🏻花椒味超香,作為配菜不會過於濃烈,麻得恰到好處!藤椒炸雞扒 $32 (實力推薦呀)椒香外酥內嫩的雞扒,加上外皮是有裹上藤椒粉!整個提升了炸雞扒得等次!我的天!這絕對是我吃過最特別的雞扒!必試啊!
早前就不停聽朋友說起這家麵店,還叫我走過路過絕對不能錯過!

所以就趁著這天來旺角,順便品嚐一下這家不能錯過的麵店!
位置位於西洋菜街,不難找,但需要仔細看招牌😂

卜卜蜆花甲粉 $62

五穀漁粉 $56 原味湯

雞湯娃娃菜 $16

麻辣手撕雞 $28 👍🏻👍🏻👍🏻
花椒味超香,作為配菜不會過於濃烈,麻得恰到好處!

藤椒炸雞扒 $32 (實力推薦呀

2018-06-22
  • 藤椒炸雞扒
2018-06-28 199 瀏覽
🍜五穀漁粉($56)▪️依到每種嘅麵同湯底都有特定嘅配搭🤤今次就揀左個有魚有酸菜嘅麵🐟💚(配:鯇魚片,滑豆腐,脆黃豆,蔥花,莞荽,酸菜)另外可以加🐟魚頭 or 魚春(+$20)不過當日就無魚春,仲想試下係咩泥😂-湯底揀左酸辣湯因爲我偏好酸味重d🤤我覺得辣就唔辣,個湯都幾濃郁唔會太重味精😲基本是魚湯配着白豆腐加上一些酸菜,有點胡椒嘅咸味微辛。一大碗有數塊鯇魚片,魚片很薄,肉質少韌,浸了湯更好吃,不過就是有很多細刺🙈五穀漁粉真係第一次食,傳統嘅米線加一些用五穀糙米做嘅麵,呈淡紫色,食落口感比較煙韌Q彈的,有點像土豆麵的質感!一啖湯一啖麵,快滑入喉嚨,滑滑彈牙的😍❤️配搭嘅脆黃豆粒很是驚喜,香脆的,口感很不錯,若能多一點就更好。🌶🐟香辣魚仔(+$6)這個感覺像伴酒小菜,重口味的我第一口覺得有點辣,但吃多又慢慢習慣了辣度🌶😂🤤怕辣的人未必接受到!🐷豬軟骨(+$12)依個幾抵試😮唔知係咪一早去無乜客,所有嘢都係新鮮整咁,豬軟骨肉質嫩腍,比起鯇魚片更嫩😂最喜歡大大舊脆軟骨!食落咯咯聲,又不會太難嚼,對牙力食物控很過癮😁🐔藤椒炸雞扒($32)依個比普通店嘅炸雞排相對偏細份一點但又叫麵又叫餸就絕對夠飽!炸

🍜五穀漁粉($56)
▪️
依到每種嘅麵同湯底都有特定嘅配搭🤤
今次就揀左個有魚有酸菜嘅麵🐟💚
(配:鯇魚片,滑豆腐,脆黃豆,蔥花,莞荽,酸菜)
另外可以加🐟魚頭 or 魚春(+$20)
不過當日就無魚春,仲想試下係咩泥😂
湯底揀左酸辣湯因爲我偏好酸味重d🤤
我覺得辣就唔辣,個湯都幾濃郁唔會太重味精😲
基本是魚湯配着白豆腐加上一些酸菜,
有點胡椒嘅咸味微辛。
一大碗有數塊鯇魚片,魚片很薄,
肉質少韌,浸了湯更好吃,
不過就是有很多細刺🙈

五穀漁粉真係第一次食,
傳統嘅米線加一些用五穀糙米做嘅麵,
呈淡紫色,食落口感比較煙韌Q彈的,
有點像土豆麵的質感!
一啖湯一啖麵,快滑入喉嚨,
滑滑彈牙的😍❤️

配搭嘅脆黃豆粒很是驚喜,
香脆的,口感很不錯,若能多一點就更好。

🌶🐟香辣魚仔(+$6)
怕辣的人未必接受到!

🐷豬軟骨(+$12)
依個幾抵試😮唔知係咪一早去無乜客,
所有嘢都係新鮮整咁,豬軟骨肉質嫩腍,
比起鯇魚片更嫩😂最喜歡大大舊脆軟骨!
食落咯咯聲,又不會太難嚼,
對牙力食物控很過癮😁

🐔藤椒炸雞扒($32)
依個比普通店嘅炸雞排相對偏細份一點
但又叫麵又叫餸就絕對夠飽!
炸皮不厚酥酥的脆身👍肉質有彈性帶點咸香,
但就不算是啖啖肉雞排類型😌
不過味道質素搭救🤤

🥤王老吉($14 跟餐$8)
王老吉即係加多寶😂好亂呀,
不過都係個陣涼茶味,
一飲就覺得好清熱解毒。
🧀阿薩姆芝士奶茶($16 跟餐$10)
依個一上枱真係估佢唔到😂
一樽嘅?以為係自家沖,
不過一枝都有一枝好,不會太伏掛😂
味道偏甜嘅重奶茶味,有少少芝士奶蓋味,
👦🏻就話幾好飲!我就一般。
本身仲叫左煎蛋餃,但佢漏左就算la,
因為都好飽(◍ ´꒳` ◍)
另外,老闆娘好nice❤️
2018-06-26 172 瀏覽
除了大家常吃的譚仔,香港還是有不同的中國特色麵線可以吃啊!🍲柳村螺獅粉( hkd48 )這裡有港人的淘寶美食螺絲粉!有別於西方的短型螺獅粉,反而有點像米線,但口感更爽滑彈牙。🐚卜卜蜆花甲粉 ( hkd62 )卜卜蜆花甲粉用火鍋盛載,能長期保持熱度!粉絲更會索盡湯汁!啖啖蜆味!🥟香煎蛋餃 ( hkd16 )小食方面較為推薦蛋餃和涼拌秋葵。用煎蛋作餃皮很有新意,加上自家辣椒醬後味道夠獨特可口!🥒涼拌秋葵 ( hkd20 )秋葵切成粒狀,方便沾上麻辣汁,口感辣而帶潺🤣🤣很不錯!

除了大家常吃的譚仔,香港還是有不同的中國特色麵線可以吃啊!
🍲柳村螺獅粉( hkd48 )
🐚卜卜蜆花甲粉 ( hkd62 )

🥟香煎蛋餃 ( hkd16 )
🥒涼拌秋葵 ( hkd20 )
秋葵切成粒狀,方便沾上麻辣汁,口感辣而帶潺🤣🤣很不錯!

2018-06-21
2018-06-24 150 瀏覽
雖然呢度既主打係麵,但我更中意呢度既小食!今日叫左煎蛋餃同麻辣手撕雞,兩樣都又平又好食!!!煎蛋餃係就係較油,但真係煎得好香,蛋味又濃。講真我冇研究啲餡實質係啲咩,因為好味到一啖就食左😂麻辣手撕雞唔係超級辣,但雞肉好腍好滑,$28黎講算幾大份量。兩碗粉麵質素都ok。我食既係鐵鍋上既豬肚雞麵,麵既份量多,料亦好多。豬肚再腍啲會較好,但紅棗好甜、雞肉幾滑。麵既湯底好香胡椒味,食到尾都夠哂熱,幾正啊!

• 麻辣手撕雞
  • 煎蛋餃
作為中國人,粥粉麵飯簡直少不了🍜 呢個月要喺廣華番學,自自然然要喺通菜街、豉油街等搵食,咁啱行過見到呢間「無麵不歡」,諗都冇諗就入左去!佢地menu的確幾多麵款選擇,仲要每種都幾特別,有湯麵、拌麵等,亦有一系列小食。我地一人叫左一個麵、一款小食同飲品,再加多個生菜share。上先既係「原創胡椒豬肚雞麵」($68)。見到佢用鐵鍋上覺得好架勢,食到尾都係熱辣辣、出哂煙咁。成鍋都好多豬肚,煮得算腍身。雞件都唔少,不過有啲多骨,但咁既價錢算係物超所值!再上就係我叫既桂林米線,只係$38大大碗好抵食,仲要面頭啲料擺得好有心機,啱哂我影相😂 湯底唔係好辣但好香濃,米線夠彈牙,同啲配菜好夾,好味道! 小食方面,我地叫左蛋餃、手撕雞同菜。蛋餃喺第二度未食過,有啲油但味道係正既!手撕雞整得好入味,滿足到我地呢兩個辣控!😍 菜則好大份量,仲落左幾粒杞子吊味,好有住家feel👍🏻飲品除左一般汽水外,有啲較特別既選擇。我幾中意我揀左既岩鹽芝士奶茶,甜甜地幾好飲。

桂林米線

小食方面,我地叫左蛋餃、手撕雞同菜。
生菜

2018-06-22 1714 瀏覽
I'm not familiar with what type of noodles this restaurant serves because it is listed as Gweilin noodles yet on the menu you find Chongqing Noodles and other goodies.This is the lovely side of MongKok, you will find different Chinese joints by Ladies Market.The snacks will blow your mind away especially the black tofu which I found crispy and spicy.The Egg dumplings were unique and I haven't seen anything like it in Hong Kong because the dumpling skin is made of egg and inside was the usual dum
The Egg dumplings were unique and I haven't seen anything like it in Hong Kong because the dumpling skin is made of egg and inside was the usual dumpling filling.
For noodles, had the noodles in pig's stomach broth with chicken which is heated on a mini stove.
The soup was nice and peppery.
I had the Chongqing noodles and the portion was big compared to other places.
After mixing everything together, there is a nice Spicy kick to it with the occasional crunchy soybeans.

As well as these noodles, there are some black coloured noodles which I don't know what they are so a little description with the pictures might help.
I will probably come back and try the black noodles.
2018-06-20 195 瀏覽
旺角係出名多好嘢食嘅地方~今日難得放假同朋友行下街,行下行下就見到呢一間叫做「無麵不歡」嘅餐館~咁啱中午又想食下麵,就入去試吓啦~ 入到去架局唔算好大.幾百尺左右. 不過d枱椅都算闊. 坐得都舒服,夠空間感嘅😝打開餐牌 ~全部野都係幾十蚊左右,夠晒貼地。話晒第一次來食. 就叫咗個店長來問下呢度有啲咩推介~佢介紹咗我食一個卜卜蜆花甲粉(個粉我由米粉轉左做貴州絲蕨根粉絲)因為店長話呢隻粉絲好滑, 至於我朋友就叫左個胡椒豬肚雞麵。由於d 小食好平. 全部都係$20 幾$30. 咁我就叫咗五個小食同個朋友share~ 分別係麻辣手撕雞、 香煎蛋餃、藤椒炸雞扒、香酥排骨、燈影牛肉絲.等左大約5分鐘到啦,我朋友戈個胡椒豬肚雞麵就到咗了. 估唔到仲有個火爐係呢個麵下邊. 咁就唔會食食吓啲面就變到凍哂❤️好細心❤️胡椒湯都夠胡椒味😬豬肚同雞身都好滑~ 而我叫戈個卜卜蜆啲湯就好鮮甜~ 親埋個粉絲真係絕配😋😋冇得頂😋 麻辣手撕雞同出邊食嗰啲好唔同. 麻辣味比較重. 但係但係真係一人份量😂如果大食嘅人可能點多份😂反正都係20幾蚊. 香煎蛋餃就好有驚喜. 因為從來未食過啲餃子係用雞蛋來做😋 而佢入面有d馬蹄喺
香煎蛋餃就好有驚喜. 因為從來未食過啲餃子係用雞蛋來做😋 而佢入面有d馬蹄喺度,所以咬落去好爽身.配埋佢哋自家製嘅辣醬簡直一流。
至於咩係燈影牛肉絲呢. 其實我叫之前都唔知咩來😂抱住試吓嘅心態~ 原來佢係類似肉鬆加牛肉乾嘅味道~ 甜甜地辣辣地. 用來送麵真係幾好❤️ 推介大家可以試吓叫呢個配d麵食❤️
食埋個蕂椒炸雞扒同香酥排骨~ 簡直飽到個肚脹晒~ 食咁多野. 埋單都係一人百幾蚊~ 正丫
胡椒豬肚雞麵
燈影牛肉絲
滕椒雞扒
  • 香煎蛋餃
2018-06-18 177 瀏覽
客人不多,因店舖位置隱蔽,叫了一個花甲湯粉,好像叫螺絲粉,原來是粉絲。點著火,上了一鍋,湯有鮮味,很好飲,一滴都冇浪費。另叫了一個已經食過的炮椒尖筍,好好味😋又叫了一個豆餅,都係好好味👍🏼👍🏼會繼續去幫襯😋😋上一次入來呢間舖,其實沒什麼信心,只看不用等位,貪方便,諗住都未必好食。一坐低,便聞到一陣怪味,像臭味,已經剛坐低了,也有點想起身走人。但老婆說算吧,再過片刻,才發覺應該是筍味,才開始點菜的。但好在沒有離開,否則就吃不到好東西。寫食評其實是希望多一點人注意這間店,雖然職員服務不算好好,但有地方食好味的,也不想它咁快消失,因為看起來真的不算好生意
點著火,上了一鍋,湯有鮮味,很好飲,一滴都冇浪費。
另叫了一個已經食過的炮椒尖筍,好好味😋
又叫了一個豆餅,都係好好味👍🏼👍🏼
會繼續去幫襯😋😋
炮椒尖筍
炮椒尖筍
2018-06-03 287 瀏覽
自從去完桂林之後一直心痕想吃翻道地既米粉。尋尋覓覓終於搵倒呢間係旺角女人街附近既店。點了螺螄粉和桂林米粉。湯是真材實料用骨熬的,米粉同豆角,酸筍花生等搭配起來也非常讚!50蚊人均一大碗。一定會回來再吃!