2022-11-16 47 瀏覽
見好幾個 youtuber介過呢間牡蠣酒場幾吸引,就碰碰運氣walk in成功,見到門口就放在時令既日本生蠔,加上乾冷煙霧瀰漫既效果,場面相當有feel.話明牡蠣酒場,當然有蠔 and酒為賣點!suntory生啤做緊 offer買一送一,有款sake都有優惠,幾抵! 同埋有好多唔同口味既燒酌,好吸引。昆布森真係必試之選,海水味重,肥美又creamy,大大隻蠔肚漲卜卜!鮮味十足。令和怪物都大隻,爽脆帶點海水味,濃濃既蠔香滲出。福浦相生, 雖然較細但係味道夠甘香鮮甜!so far咁多款蠔都係好新鮮。帆立貝薄切,質感都唔錯!味道清新帶自然甜!魚籽鮮味更有提升鮮味感。油甘香刺身都幾肥美,配上胡麻醬汁,幾鮮香!而且下層既洋葱好香夠清爽。芝士薯餅,香香脆脆又唔油膩,內層芝士 creamt溶化到好正。越食越想食又唔會有飽滯感覺。蒜片欖油蝦,蝦肉夠大隻,而且非常爽夠彈牙,味道帶點香辣,後調帶蒜香。蒜片欖油生蠔意大利麵,熟左既蠔肉都大隻唔會太熟水!意粉質地正正係我喜愛的!夠質感爽身,味道偏辣幾惹味,整體好食好快清碟。

令和怪物都大隻,爽脆帶點海水味,濃濃既蠔香滲出。

進入餐廳門口我哋即刻被煙霧瀰漫的新鮮蠔吧吸引眼球!朋友係“蠔癡”目不轉睛咁盤算要點當日最肥美大隻嘅日本生蠔大快朵頤。店員會禮貌哋悉心講解每種生蠔的味道和特點北海道昆布森 > 體積巨型豐滿蠔味十足富海水味,肉質細緻幼滑帶奶油香帶,食味口感不俗海膽牛肉清湯啫喱Beef Consomme & Sea Urchin > 鮮甜的北海道海膽、搭牛肉清湯啫喱清澈味甜,配埋瑞士小青蔥令生蠔食起嚟另有一番滋味檸檬刁草Dill Weed Lemon> 清新醒胃配creamy海水味濃的生蠔okay醃帆立貝薄切 Scallop Carpaccio > 每片鮮味的帶子以三文治魚子和刁草點綴、呢個tapas味道幾鮮蒜片欖油蝦Shrimp Ahijo > 蝦肉爽脆配蒜片以橄欖油調味幾香口海膽忌廉意大利麵 呢個pasta味道超濃郁!每條彈牙意粉都掛上甘味海膽和濃厚忌廉汁非常creamy汁燒鰻魚 Grilled Eel> 呢間餐廳嘅串燒亦做得幾出色!肉厚肥美鰻魚一大片上桌、被香甜濃稠的燒汁包裹薯著幾惹味牛舌Ox-tongue> 燒牛舌水準掂、口感爽脆易咬夠晒味熊本

北海道昆布森

> 蝦肉爽脆配蒜片以橄欖油調味幾香口

Grilled Eel

牛舌
Ox-tongue

> 燒牛舌水準掂、口感爽脆易咬夠晒味

熊本縣產雞心

Hakata Amaou High Ball

> 酒味唔濃較清甜唔易飲醉

沖繩雜果威士忌梳打
Okinawa Mixed High Ball

> 菠蘿青柑等果味清新、輕酒味

汁燒鰻魚/牛舌/東菇/熊本縣產雞心
汁燒鰻魚/牛舌/東菇/熊本縣產雞心
2022-11-14 32 瀏覽
KADOYA - 牡蠣酒場今日黎到銅鑼灣一間日式料理的餐廳,主打日本牡蠣,由日本直送的優質生蠔,以不同的烹調方法,將生蠔以不同的方式呈現最地道最惹味的食法。新鮮日本直送生蠔令和之怪物 $108岩手 山田灣 $98北海道 昆布森 $118點了三款不同城縣的生蠔,令和的海水味重又爽口;山田灣就礦物味重、清甜,昆布森就最大隻,蠔肉肥美又creamy ;順序咁食愈食愈有層次。燒牛柳沙律 $158燒得粉嫩的牛柳,juicy 得黎肉質幼嫩,配上鹽粒食味道更出。胡麻油甘魚刺身 $98大大片厚切油甘魚,新鮮啖啖肉。海膽忌廉意大利麵 $198鮮甜海膽配上濃郁忌廉醬汁,醬汁稠度高,可以完全掛在意大利麵上,明太子天婦羅 $68超多明太子加上紫蘇葉再上炸粉,酥脆的外層加上鮮味既咸香。芝士薯餅 $48燒牛舌 $38重有多款日式既小食同串燒。
KADOYA - 牡蠣酒場

新鮮日本直送生蠔
令和之怪物 $108
岩手 山田灣 $98
北海道 昆布森 $118

燒牛柳沙律 $158

胡麻油甘魚刺身 $98
大大片厚切油甘魚,新鮮啖啖肉。

海膽忌廉意大利麵 $198

明太子天婦羅 $68
超多明太子加上紫蘇葉再上炸粉,酥脆的外層加上鮮味既咸香。

芝士薯餅 $48
燒牛舌 $38
重有多款日式既小食同串燒。
餐廳門口位置展現了當日新鮮空運到港的生蠔,大概會有五至六個產地,來自日本不同的縣市,店員亦會詳細介紹不同蠔的特點!除了生蠔亦有蒸蠔及其他蠔料理,絕對推薦給愛吃蠔的朋友😎⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<厚岸ᴍᴀʀᴜᴇᴍᴏɴ> $78<岩手広田灣> $98<刁草檸檬啫喱相生> $78試了三款不同產地的生蠔,其中兩隻是原汁原味,有一隻加了特別調味!三款生蠔都屬於中sɪᴢᴇ,厚岸ᴍᴀʀᴜᴇᴍᴏɴ爽口帶輕微ᴄʀᴇᴀᴍʏ,岩手広田灣清甜爽口,兩者皆帶海水味!而加了刁草檸檬啫喱的相生會較易入口,酸酸甜甜很開胃🍋⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<蒜片欖油生蠔意大利麵> $128主食主要有拉麵或意粉,蒜片欖油意粉的質地一向較乾爽,不會有越吃越膩的感覺,這個價錢有五隻蠔性價比挺高的,煮過的蠔沒有縮水,蠔身依然飽滿,而且蠔味是超級濃郁,比生蠔的餘韻還要強😛⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<佐敦縣產三瀨雞腿肉> $46<熊本縣產雞頸柳> $40<玉子免治雞肉> $40<牛

<厚岸ᴍᴀʀᴜᴇᴍᴏɴ> $78
<岩手広田灣> $98
<刁草檸檬啫喱相生> $78

<蒜片欖油生蠔意大利麵> $128

<佐敦縣產三瀨雞腿肉> $46
<熊本縣產雞頸柳> $40
<玉子免治雞肉> $40
<牛舌> $38
作為日式居酒屋,雖然賣點是生蠔,但串燒方面也做得挺出色!點了四款串款都屬推介之選,當中雞頸柳比較特別,口感嫩滑之餘帶點爽脆!免治雞肉有加入軟骨值得加分,沾上蛋汁很滋味😚

<吉列廣島蠔2個> $78
<天婦羅明太子> $68
<蒜片欖油蝦> $78
小食的種類不算太多,吉列廣島蠔是必點,新鮮即叫即炸,sɪᴢᴇ比坊間大隻,做到外脆內ᴄʀᴇᴀᴍʏ的口感!天婦羅明太子應該算是比較少見的小食,單吃的話味道會有點鹹!

<宮崎"日向夏"柑橘梳打> $48
<佐賀温州柑梳打> $48
單是梳打的味道也有七至八種,當中主要是桔、橙 、酸橘等橘子類味道,感覺分別在於酸度的強弱,個人比較喜歡日向夏這一款🍹
2022-11-10 40 瀏覽
約左舊同事飯聚, 記得佢以前好like飛去日本食海鮮, 由其最愛食生蠔, 今次聚舊就揾間食蠔專門店。上網見到有間喺銅鑼灣Tower 535 嘅佐賀人氣燒鳥居酒屋牡蠣酒場, 將日本各地生蠔帶來香港, 今次就啱哂啦。去到餐廳, 店員有禮帶入座, 細心介紹各款日本生蠔味道, 口感如何。店員推介幾款生蠔北海道Maruemon令和之怪物北海道昆布森岩手廣田彎北海道仙鳳趾燒牛舌北海道Maruemon, 爽口, 海水味濃, 少creamy。令和之怪物, 果然係怪物, 同我隻手掌一樣大細, 以為咁大隻蠔, 味道一定麻麻, 點知係爽口, 海水味重, 非常新鮮。北海道昆布森, 呢款朋友推介要食, 果然無介紹錯, 夠肥美, 海水味亦較濃, 比前2款更Creamy。岩手廣田彎, 爽口清甜, 清新。北海道仙鳳趾, 蠔味較重, 亦較Creamy。燒牛舌,食完5款生蠔, 再點個熱食燒牛舌, 牛舌厚切, 好林好軟, 非常入味, 牛味濃, 加少少檸檬汁就中和返d油份。餐廳重有好多款新鮮生蠔, 下次一定要食哂佢。

店員推介幾款生蠔

北海道Maruemon
令和之怪物
北海道昆布森
岩手廣田彎
北海道仙鳳趾
燒牛舌

岩手廣田彎, 爽口清甜, 清新。

北海道仙鳳趾, 蠔味較重, 亦較Creamy。

餐廳重有好多款新鮮生蠔, 下次一定要食哂佢。
2022-11-05 50 瀏覽
雖然去完日本,但返香港依然繼續食日本嘢!今次就去到 #牡蠣酒場 ,居酒屋的格局好有氣氛,餐廳以「牡蠣」命名,當然係主打蠔,同朋友齊齊「蠔食」。◽ 即開生蠔每日都有不同款式的時令生蠔,全部即叫即開,夠哂新鮮。最鍾意食北海道昆布森,creamy得來蠔味濃郁,好回味;另一款北海道仙鳳趾相當厚肉,質地滑溜;令和之怪物大大隻,有滿滿的海水味,留有餘韻。◽ 胡麻油甘魚刺身油甘魚好肥美,加上特製的胡麻醬汁,開胃美味。◽ 玉子免治雞肉、牛舌肥嘟嘟又脹卜卜,蘸點蛋黃醬更香更滑溜,仲有肉汁;牛舌彈牙又juicy,大家可以加少少辣粉更惹味。◽ 廣島蠔拉麵湯頭濃郁味美,面頭有鮮甜廣島蠔、紫菜、鰹魚等,賣相好吸引,拉麵仲好掛汁,而且啖啖暖胃。▪️ 宮崎日向夏柑橘梳打酸酸甜甜的好清涼,更有多款其果味選擇,一定能選到一個啱口味。▪️ 博多甜王草莓威士忌梳打夜晚當然要飲返杯,入口有香甜的草莓果香,好易入口,女生們一定喜歡。

◽ 即開生蠔

◽ 胡麻油甘魚刺身
油甘魚好肥美,加上特製的胡麻醬汁,開胃美味。

◽ 玉子免治雞肉、牛舌

◽ 廣島蠔拉麵

▪️ 宮崎日向夏柑橘梳打

▪️ 博多甜王草莓威士忌梳打
Kadoya牡蠣酒場價錢💲: $78/ $78-108/ $38/ $48/ $38/ $58/ $78/ $68/ $38/ $128好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4.3/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 4/5-平時只係食開自助餐生蠔的我好小機會去專食蠔的餐廳。今次呢間主打生蠔/蠔料理,忍唔住要去試試!一入去就見到一個鋪滿生蠔的櫃,好吸引!坐底店員會介紹當日供應的生蠔,仲有張紙比你睇到唔同🦪來自邊到,價錢同質感。-✅煙三文魚mousse生蠔。呢隻蠔比較細,味道集中,濃郁。面頭加小小煙三文魚mousse,多左陣煙燻味,不過會有小小蓋過蠔味。-✅✅北海道仙鳳趾、北海道maryemon、岩手令和怪物。第一隻先食maryemon,口感爽啲,海水味比較重。第二隻令和怪物,最大隻,冇咁腥,鮮甜🤓 第三隻仙鳳趾雖然冇令和咁大,但個人覺得最肥美同creamy,肚位好飽滿😎-✅✅燒牛舌。火喉啱啱好燒得!有厚度,牛味濃,好有嚼頭,厚牛舌唔會輸🤭-✅汁燒鰻魚。大大塊好抵食!肉質軟腍,燒得焦香,唔腥😆 但細骨有d多。-✅✅黑豚小排肉。最juicy的一款!黑豚肉肥瘦均勻,食落油脂係口到
Kadoya牡蠣酒場
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 4.3/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 4/5

✅✅黑豚小排肉。最juicy的一款!黑豚肉肥瘦均勻,食落油脂係口到爆曬出來😝
✅✅唐揚炸雞。$58好大兜,成6-7大舊😯個皮好脆!唔係鬆脆,但香脆!脆到冇咩皮的感覺。入面係大大塊雞腿肉,超級嫩同juicy😗見到有肉汁滴出,配埋他他醬,好正!

✅✅✅炸廣島產牡蠣。呢個係最驚艷的一道。唔食生蠔的都必定要叫呢個!好大隻!外層炸到酥脆,唔油膩。咬開仲出緊煙,入面好juicy好creamy,肚位好肥美😍 唔係一般的急凍吉列蠔貨,高度讚揚😳

✅天婦羅明太子。天婦羅漿好薄,入面滿滿一舊的明太子好鹹香,加埋紫蘇香☺️ 而紫蘇葉竟然難得無左陣臭味!明太子控會好鍾意😉
🆗辛味增燒飯團。飯團燒得偏硬,醬汁塗滿曬連入面都係,所以有小小過鹹🥹 不過燒飯團係好食的野係唔會改變。

✅廣島蠔拉麵。拉麵質地好,浸係湯一段時間都冇軟晒。湯底有鮮味,顏色帶小小奶白🥰 加上大量蔥、🧅,食到小小辛口,大大碗都無咁膩!撈埋紫菜、木魚,呢d配菜有小小蓋過湯頭的味道。4隻蠔算大隻,煮到啱啱熟,肚位仲係保持滑嘟嘟的質感,鮮味十足!呢碗性價比好高🥳

好啱鍾意食蠔嘅朋友放工同朋友嚟飲酒食返隻蠔。質素有保證之餘價錢都唔算好貴😌
同區美食🍧: #piggyfoodiein銅鑼灣
2022-11-02 41 瀏覽
了解我嘅人都知我好鍾意食生蠔,最近俾我發現呢間食蠔既舖頭,一入門口已經見到佢超多蠔,我隻眼已經離唔開坐低之後點樣俾咗一張有唔同款式嘅蠔簡介紙比我,就係咁佢有既生蠔品種我每一款都有叫佢有細嘅又有大嘅,唔同產地幾蠔大細都有分別,味道都唔一樣當天分別有室津,相生,厚岸,仙鳳趾,maruemon,好細心咁寫埋邊一款好比較爽口,海水味比較重,蠔味比較重同比較creamy今次食完得出嘅結論我終於識分我自己鍾意食乜嘢款式嘅蠔,果然係要有對比之下先會知,而我就比較鍾意食啲爽口既蠔,反而原來我對creamy既蠔相對於一般除咗生蠔我哋仲叫咗牛舌同埋雞脛柳,佢呢款牛舌係我鍾意食嘅口感,串燒仲好細心有唔同嘅調味料最特別嘅係天婦羅明太子,明太子我食過,多數都係配搭其他嘢做配料,但係就咁天婦羅咁樣食就真係第一次,佢比我想像中冇咁鹹,而且好香口整體環境同埋食物質素都唔錯,愛蠔人士黎呢到食既蠔表示新鮮冇失望,最緊要店員服務都好好

佢有細嘅又有大嘅,唔同產地幾蠔大細都有分別,味道都唔一樣

2022-11-02 29 瀏覽
海膽忌廉意大利麵 海膽比想像中少,但食落鮮甜同creamy🧚🏼‍♀️意大利粉唔係掛汁個重,但食落入味,而且煮得夠彈牙🍝醃帆立貝簿切帆立貝好新鮮,有檸檬同橄欖油,食落口清嫩鮮甜,再加埋三文魚籽嘅口感,幾落幾特別👍🏻串燒叫咗東菇同牛舌,兩個都唔錯😋冬菇有好似柚子胡椒嘅醬,味道偏重一啲,而牛舌就keep到爽嫩! 仲有叫到天婦羅明太子,炸得酥香,明太子偏厚實,味道夠鹹香🍤海膽牛肉清湯啫喱、柚子啫喱、刁草檸檬啫喱、室津🦪室津食落好爽口,而其他幾款加咗topping 嘅食落味道好澎湃好豐富,蠔亦都夠新鮮鮮甜👍🏻

醃帆立貝簿切

仲有叫到天婦羅明太子,炸得酥香,明太子偏厚實,味道夠鹹香🍤

2022-10-31 41 瀏覽
生蠔餐廳多數食西餐,今次搵到間食日本野就試試佢。去到餐廳原來仲有另一邊做燒肉,下次先試嘞。坐低梗係叫蠔先,全都是日本蠔!🦪🦪🦪🦪🦪仙鳳趾Creamy得黎又飽滿,中度蠔味🦪福浦相生細size,但超重海水味,愛咸者必點💥🦪令和怪物較大size,重蠔味重海水味,即係重口味🦪有topping既一律係厚岸,叫左海膽牛肉湯啫喱試試好重牛肉味,淡淡既海膽味,嗒真D又有蠔味,多重既味道呀🍤天婦羅明太子用詼蘇葉包住明太子去炸,一咬落去好香脆,然後係滿口既明太子,必點之作。🔥串燒牛舌🐮及日本大青椒🌶️牛舌偏有口感,配合少見既日本Lemosco一齊食好夾。大青椒鋪左滿滿柴魚,食落微辣。🥗燒牛柳沙律牛柳火喉一流,肉質粉嫩,放落口軟棉棉,點岩鹽或Lemosco都可以。🦐蒜片大蝦蝦size大大隻,加埋蒜片,菇片同蕃茄仔食。最後當然要點個澱粉積質,咁就點個廣島蠔拉麵黎個首尾呼應。🦪🍜廣島蠔拉麵湯頭好重蠔味,飲到停唔到口,蠔竟然有5隻,非常大方呀。總括黎講,食日本蠔已經唔多,呢度仲要係專食佢,必定返轉頭試佢下一輪蠔呀
生蠔餐廳多數食西餐,今次搵到間食日本野就試試佢。
去到餐廳原來仲有另一邊做燒肉,下次先試嘞。
坐低梗係叫蠔先,全都是日本蠔!🦪🦪🦪🦪

🦪仙鳳趾
Creamy得黎又飽滿,中度蠔味

🦪福浦相生
細size,但超重海水味,愛咸者必點

💥🦪令和怪物
較大size,重蠔味重海水味,即係重口味

🦪有topping既一律係厚岸,叫左海膽牛肉湯啫喱試試
好重牛肉味,淡淡既海膽味,嗒真D又有蠔味,多重既味道呀

🍤天婦羅明太子

🔥串燒牛舌🐮及日本大青椒🌶️

🥗燒牛柳沙律

🦐蒜片大蝦
蝦size大大隻,加埋蒜片,菇片同蕃茄仔食。
最後當然要點個澱粉積質,咁就點個廣島蠔拉麵黎個首尾呼應。

🦪🍜廣島蠔拉麵
湯頭好重蠔味,飲到停唔到口,蠔竟然有5隻,非常大方呀。
2022-10-24
[#kwfoodie日本菜]🍽牡蠣酒場來自日本佐賀的居酒屋🏮一看店名便知道是主打生蠔的餐廳🍴一進店便看見展示了來自不同地方的生蠔🦪店內燈光較暗,但氣氛十分不錯~餐廳主要提供直送的日本生蠔🦪小編到訪當天則提供了5款生蠔,分別來自北海道和兵庫縣~#Kadoya盛合 $598共有八款不同口味的生蠔🦪而生蠔統一選用了來自北海道厚岸🇯🇵的生蠔🦪這款生蠔的尺碼屬於中小,整體肉質會較為爽口和海水🌊味較重🫶🏻口味包括了海膽牛肉清湯啫喱、刁草檸檬🍋啫喱、泰辣青檸、大葉啫喱、乾蔥酢、蕃茄清湯啫喱、柚子啫喱和煙三文魚Moussse💖小編最喜歡泰辣青檸和海膽牛肉清湯啫喱,兩款啫喱的味道亦十分特出,泰辣青檸雖然沒有看見很多的辣椒碎🌶️,但辣味和青檸味同樣濃郁,沒有想到小小一顆啫喱會有這個效果🤣味道小評分:😋😋😋😋😋/5#燒牛柳沙律 $158燒牛柳仍然呈粉嫩的紅色,只有外層烤至焦香,肉質軟腍但略為帶一點筋,而一旁的是日式沙律,帶點柚子和檸檬🍋香味道小評分:😋😋😋😋/5#兵庫縣室津生蠔 $58另外餐廳🍴可以單點不同款式的生蠔🦪包括了兵庫縣室津生蠔,這一款生蠔偏小一隻,但蠔味會較重~味道小評分:😋😋😋😋/5#兵庫縣相生
[#kwfoodie日本菜]
🍽牡蠣酒場

#Kadoya盛合 $598
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#燒牛柳沙律 $158

#兵庫縣室津生蠔 $58

#兵庫縣相生生蠔 $68
而另一款同樣來自兵庫縣的室津生蠔🦪這一款同樣是屬於偏小的生蠔,不過相比室津較大一點,這一款的海水味🌊會較重,同時會帶點鐵味

#蒜片欖油生蠔意大利麵 $128
最後小編點了一款主食,蒜片🧄煎至香脆,同時亦釋放出蒜的香味在意粉中,同時欖油的份量剛好,所以意粉🍝不會太乾~生蠔🦪不會太熟,保留了生蠔的原汁原味,不會有其他味道蓋過了生蠔天然的味道
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸/5
1K
2022-10-24 530 瀏覽
牡蠣酒場 呢間主打生蠔同串燒,一入門口就見到就成排蠔,係每日新鮮由日本送到,墊枱嘅係日本地圖,亦展示左每日送到牡蠣嘅品種特點北海道昆布森生蠔$118體型有大半隻手掌大,肉眼睇已經見到好飽滿肥美,入口係超級Creamy,好幸福嘅味道北海道 仙鳳趾$88呢款雖然都係北海道,不過就細隻DD, 無咁creamy 不過生蠔味道都幾濃,海水味兩款都唔算重。 好滿足,黎到一定要試下佢哋嘅生蠔蒜片欖油生蠔意大利麵 $128呢款都係好推薦~有成5隻蠔好足料抵食,spaghetti 炒得al-dente, 帶蒜香味同微辣好惹味燒牛舌 $38串燒牛舌唔錯。火候剛好,有嚼口嘅口感,牛肉味都幾香濃,唔錯伍賀縣三瀨雞腿肉 $40肉質香嫩,幾好食牛柳 $58本身想叫牛柳條,不過賣哂。牛柳覺得普通啦天婦羅明太子$68以紫蘇葉包住明太子的天婦羅再炸,炸粉唔算好厚,帶紫蘇香同明太子咸香玉子免治雞肉 $40波shaped 幾可愛,有別於平時食長條形. 汁燒鰻魚 $48鰻魚大片軟腍, 不過覺得味道就正常發揮啦. 胡麻油甘魚刺身 $98加左麻醬洋蔥咁,都幾特別不過下次會想叫多隻生蠔三得利黑啤 $68清爽夠凍,啤酒配串燒一絕。而
牡蠣酒場

北海道昆布森生蠔$118

北海道 仙鳳趾$88

蒜片欖油生蠔意大利麵 $128

燒牛舌 $38
串燒牛舌唔錯。火候剛好,有嚼口嘅口感,牛肉味都幾香濃,唔錯

伍賀縣三瀨雞腿肉 $40
肉質香嫩,幾好食

牛柳 $58
本身想叫牛柳條,不過賣哂。牛柳覺得普通啦

天婦羅明太子$68

玉子免治雞肉 $40
波shaped 幾可愛,有別於平時食長條形.

汁燒鰻魚 $48
鰻魚大片軟腍, 不過覺得味道就正常發揮啦.

胡麻油甘魚刺身 $98
加左麻醬洋蔥咁,都幾特別
不過下次會想叫多隻生蠔

三得利黑啤 $68
清爽夠凍,啤酒配串燒一絕。而且依家santori 買一送一杯🍻 都幾抵
  • 北海道昆布森生蠔
  • 蒜片欖油生蠔意大利麵
  • 牛舌
2022-10-24 67 瀏覽
今次是跟同事farewell, 我是預先book了枱,一坐底,staff好細心問我們喜歡食咩口感的蠔,再慢慢分析講解及建議那款合適我們不同人的口感,最後叫了陸高premium,的失岩,北目島,知内產蠔試,還叫了些小食-Kadoya炸雞,天婦羅明太子,唐揚魷魚,蒜片欖油生蠔意大利麵。總結,開心美味,新鮮的一餐。會再食的👍🏻
總結,開心美味,新鮮的一餐。會再食的👍🏻

陸高premium, 的失岩 牡蠣
北目島,知内產牡蠣
天婦羅明太子
唐揚魷魚
Kadoya炸雞
蒜片欖油生蠔意大利麵
2022-06-28
1 分鐘 (堂食)
陸高premium, 的失岩 牡蠣
唐揚魷魚
Kadoya炸雞
蒜片欖油生蠔意大利麵
  • 陸高premium 牡蠣
2022-10-22 40 瀏覽
蠔蠔蠔🦪🦪🦪牡蠣盛盒🦪八款味道🤩海膽牛肉清湯啫喱🦪泰辣青檸🦪乾蔥酢🦪刁草檸檬啫喱🦪大葉啫喱🦪蕃茄清湯啫喱🦪柚子啫喱🦪煙三文魚🦪每款食落口感都各有不同好特別,款款都有驚喜,最重要蠔夠新鮮、鮮甜,盛盒係必試的。吉列廣島蠔🦪好大隻呀⋯⋯炸完脆卜卜之餘,蠔仲係好多汁啖啖肉,有水準👍🏻廣島蠔拉麵🦪隻隻蠔煮完仲係脹卜卜,拉麵🍜係比較粗身,濃底清清地,碗麵好好味😋沖繩雜果威士忌梳打🥃有果味嘅酒好易入口,好飲呀⋯⋯鹿兒島柑橘梳打🍹濃濃柑橘香,好好飲👍🏻
蠔蠔蠔🦪🦪🦪

牡蠣盛盒🦪
八款味道🤩

吉列廣島蠔🦪
好大隻呀⋯⋯炸完脆卜卜之餘,蠔仲係好多汁啖啖肉,有水準👍🏻

廣島蠔拉麵🦪

沖繩雜果威士忌梳打🥃
有果味嘅酒好易入口,好飲呀⋯⋯

鹿兒島柑橘梳打🍹
濃濃柑橘香,好好飲👍🏻
雖然睇👀餐廳名就知係主打食牡蠣(生蠔)🦪但一入門口就俾個😶‍🌫️冷煙𝐎𝐲𝐬𝐭𝐞𝐫𝐁𝐚𝐫吸住左🤩餐廳🍽係佐賀人氣燒鳥居酒屋首間海外店🗺牡蠣🦪每日由專人係日本🇯🇵北海道 • 岩手縣......多個縣巿搜羅🛒半夜將新鮮食材運到日本機場✈️,即日直送到香港🇭🇰~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 田園沙律 ($58)菜🥬 • 蕃茄🍅 • 蕃茄仔都幾新鮮,用沙律醋 • 油調味,𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦.▪ 醃帆立貝薄切 ($128)帆立貝夠新鮮,薄薄透透一片🤍加左橄欖油🫒 • 檸檬汁吊味🍋食落好鮮甜😙面頭再加卜卜三文魚籽點綴🧡.▪ 牡蠣盛合 ($598)平時食生蠔都係加檸檬汁🍋 / 𝐓𝐚𝐛𝐚𝐬𝐜𝐨🌶 / 茄汁🍅出去餐廳食,有時會配𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞,但依款盛合,大廚👨🏻‍🍳親自調配𝟖款唔用同醬料口味配搭✨💁🏻‍♀️店員會續隻講你知係邊款,再提你食既先後(淡至濃)底既生蠔係用同一款🇯🇵北海道𝐌𝐚𝐫𝐮𝐞𝐦𝐨𝐧🦪中細𝐒𝐢𝐳𝐞,蠔肉脹卜卜😙爽口 • 海水味重🌊 • 少少𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲𝟖款分別係蕃茄清湯啫喱 • 刁草檸檬啫喱 • 柚子啫喱 • 大葉啫喱 • 海
雖然睇👀餐廳名就知係主打食牡蠣(生蠔)🦪
但一入門口就俾個😶‍🌫️冷煙𝐎𝐲𝐬𝐭𝐞𝐫𝐁𝐚𝐫吸住左🤩
餐廳🍽係佐賀人氣燒鳥居酒屋首間海外店🗺
半夜將新鮮食材運到日本機場✈️,即日直送到香港🇭🇰

▪[714] 田園沙律 ($58)
菜🥬 • 蕃茄🍅 • 蕃茄仔都幾新鮮,
用沙律醋 • 油調味,𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦
田園沙律

▪[701] 醃帆立貝薄切 ($128)
帆立貝夠新鮮,薄薄透透一片🤍
加左橄欖油🫒 • 檸檬汁吊味🍋
食落好鮮甜😙
面頭再加卜卜三文魚籽點綴🧡
醃帆立貝薄切

▪[201] 牡蠣盛合 ($598)
平時食生蠔都係加檸檬汁🍋 / 𝐓𝐚𝐛𝐚𝐬𝐜𝐨🌶 / 茄汁🍅
出去餐廳食,有時會配𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞,
但依款盛合,大廚👨🏻‍🍳親自調配𝟖款唔用同醬料口味配搭✨
💁🏻‍♀️店員會續隻講你知係邊款,再提你食既先後(淡至濃)
底既生蠔係用同一款🇯🇵北海道𝐌𝐚𝐫𝐮𝐞𝐦𝐨𝐧🦪
中細𝐒𝐢𝐳𝐞,蠔肉脹卜卜😙
爽口 • 海水味重🌊 • 少少𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲
𝟖款分別係蕃茄清湯啫喱 • 刁草檸檬啫喱 • 柚子啫喱 • 大葉啫喱 • 海膽牛肉清湯啫喱 • 煙三文魚𝐌𝐨𝐮𝐬𝐬𝐞 • 泰辣青檸 • 乾蔥酢
咁多款都各有特色,抽幾款講講🤣
(清新 • 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡)刁草檸檬啫喱🍋 • 柚子啫喱🍊
(最靚 • 最高貴)海膽牛肉清湯啫喱🐃 • 煙三文魚𝐌𝐨𝐮𝐬𝐬𝐞🐟
💁🏻‍♀️如果唔想要晒𝟖款, 可以散嗌($78/隻 - $98/隻)
牡蠣盛合

👆🏻生蠔🦪用藍光冰底上,更岩打卡📸👇🏻
▪仙鳳趾🦪 ($88/隻)
盛合𝟖隻都有加醬料調味🧂
嗌番隻"原型"🦪食下先,同樣都係北海道🇯🇵
中𝐒𝐢𝐳𝐞,但黎到係勁大隻 • 勁肥美😚
蠔味重 • 勁𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲🤍
仙鳳趾🦪
仙鳳趾🦪

▪[901] 廣島蠔拉麵 ($128)
食番碗熱辣辣既拉麵🍜,飲番啖熱湯埋尾🥄
𝟏碗有𝟓隻蠔,煮熟都冇縮到細細隻🫶🏻
蠔仲係脹卜卜🤲🏻,拉麵麵質冇過淋🍜
湯底用左大量生蠔🦪 • 雜菜炒香🥬,再加入雞湯熬成🐓
濃郁蠔味,又唔會腥😎
拉麵 • 紫菜 • 鰹魚絲索晒湯既精華😝
拉麵麵質冇過淋🍜
廣島蠔拉麵
廣島蠔拉麵

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺店員放低𝐌𝐞𝐧𝐮時,另外仲會俾多張上面寫清📝當日供應既生蠔🦪既紙你(𝐒𝐢𝐳𝐞 • 口感 • 味道 • 價錢),仲會親自會介紹下🙇🏻‍♀️
🔺店員好細心💕當日落住雨勁凍,主動俾熱水我地🔥
🔺除左牡蠣🦪,仲有串燒🍢 • 意粉🍝 • 炸物🍤 • 仲有酒飲🍶......