2022-11-16
見好幾個 youtuber介過呢間牡蠣酒場幾吸引,就碰碰運氣walk in成功,見到門口就放在時令既日本生蠔,加上乾冷煙霧瀰漫既效果,場面相當有feel.話明牡蠣酒場,當然有蠔 and酒為賣點!suntory生啤做緊 offer買一送一,有款sake都有優惠,幾抵! 同埋有好多唔同口味既燒酌,好吸引。昆布森真係必試之選,海水味重,肥美又creamy,大大隻蠔肚漲卜卜!鮮味十足。令和怪物都大隻,爽脆帶點海水味,濃濃既蠔香滲出。福浦相生, 雖然較細但係味道夠甘香鮮甜!so far咁多款蠔都係好新鮮。帆立貝薄切,質感都唔錯!味道清新帶自然甜!魚籽鮮味更有提升鮮味感。油甘香刺身都幾肥美,配上胡麻醬汁,幾鮮香!而且下層既洋葱好香夠清爽。芝士薯餅,香香脆脆又唔油膩,內層芝士 creamt溶化到好正。越食越想食又唔會有飽滯感覺。蒜片欖油蝦,蝦肉夠大隻,而且非常爽夠彈牙,味道帶點香辣,後調帶蒜香。蒜片欖油生蠔意大利麵,熟左既蠔肉都大隻唔會太熟水!意粉質地正正係我喜愛的!夠質感爽身,味道偏辣幾惹味,整體好食好快清碟。
令和怪物都大隻,爽脆帶點海水味,濃濃既蠔香滲出。