2023-12-23
大家好!今次我去咗一間米粉店食飯,真係有驚喜㗎!一入去,就覺得自己似乎穿梭返去古代既客棧,好有Feel!首先,我點咗個鍋燒肉配單骨雞翼,食落去彈牙多汁,單骨雞翼又香又脆,完全係咁正咁好食👍,份量又足夠,滿足晒。玉林牛巴肉味重,配上滑溜溜既米粉,舒服過癮!點心部分,我要推介下煎千頁豆腐啦,脆皮有彈性,一啖口就感受到豆腐既溫柔與可人。跟住間餐廳既巴士,就係佢哋既烤魷魚鬚,呢個真心唔可以錯過,煙韌帶勁,嗜食海鮮既我真係停唔到口。好戲登場,話說主角大腸蟹柳酸辣荀桂林米線呢,湯底味道好特別,酸酸甜甜,蟹柳Q彈,大腸過癮得滯!湯頭同粉絲揉合得緊緊,令呢個主菜喺我心目中飄紅飄紫。整體嚟講,既方便又大眾化,真心推介大家去試吓。仲等咩,約齊三五知己,去食一餐實淨又好呷既桂林米粉啦!🍜🌶️✨