今次黎到蠔灣當然想食生蠔🦪先黎啦!去到店員好nice咁介紹生蠔,我就叫左5款每樣兩隻試試,順序順時針由淡至濃咁食,首先食第一款Tia Maraa Pearl入口淡味鮮甜😌第二款濃少少Speciales Lambert-No.2肉嫩滑口😆第三款Krystal-No.2開始海水味重,餘韻比較長😏第四款La Perle Noire比第三款鹹少少😚第五款Tarbouriech Oyster(Pinky)-No.1佢係蠔味最重最鮮😍之後再叫埋呢個北海道活赤貝😋北海道帶子😝同埋法國藍蝦🦐所有刺身都非常鮮甜,由其最喜歡係法國藍蝦😋😋佢仲有蝦膏成隻蝦都好新鮮👍🏻食完海鮮叫個法式鵝肝多士😍佢既口感除了較紮實且綿密外,入口即化,超好味😋最後當然試下主菜啦😚 仔仔揀咗龍蝦忌廉意粉🦞口感嫩滑汁亦非常好濃郁,最好係佢剝埋殼,食落啖啖厚肉既蟹鉗,真係好鮮味😍如果想食又新鮮又好味既生蠔同刺身間係非常好既選擇👍🏻

如果想食又新鮮又好味既生蠔同刺身間係非常好既選擇👍🏻

2022-11-16 51 瀏覽
🦪隱世生蠔🦪系列‼️—▫️餐廳: 蠔灣oyster cove ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍此為:銅鑼灣水星街28號耀星華庭▫️營業時間⏰: 星期一至日 12:00–22:00▫️價錢:~$200+—美味:🦪🦪🦪🦪環境:🌸🌸🌸+0.7🌸價錢:💰💰💰+0.8💰服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳+0.4👩🏻‍🍳—👧🏻👦🏻好少去食🦪蠔,朋友介紹就試吓😍環境細細,都幾多新鮮蠔食—食物方面,叫咗🦪Tia Maraa Pearl x2$72🦪Speciales Lambert x2$86🦪Krystale x2$88🦪La Perle Noire x2$88🦪Cocollos x2$126🦪Gillardeau x2$96蠔洗得幾乾淨仲好鮮甜😁有新鮮檸檬🍋加埋💜最貴果2款相對較大隻,海水味都會濃啲👦🏻反而鐘意細隻啲啲既生蠔🦪整體都幾抵食‼️‼️▪️加拿大海膽/板/$288💜💜必食💜💜好新鮮,成板海膽比你😳好橙好大塊🥸夾埋紫菜100分—▪️北海道活赤貝 /$78@都幾抵食,有人切埋一塊塊😆幾爽口▪️法式鵝肝多士 / x4$198鵝肝燒得好juicy😳仲好厚肉🥶▪️龍蝦忌廉意粉 $198相對會膩啲啲,好多cream同芝士😂sh
🦪隱世生蠔🦪系列‼️

🦪Gillardeau x2

▪️加拿大海膽/板/

▪️北海道活赤貝 /
$78@
都幾抵食,有人切埋一塊塊😆幾爽口

▪️法式鵝肝多士 / x4
鵝肝燒得好juicy😳仲好厚肉🥶

▪️龍蝦忌廉意粉
相對會膩啲啲,好多cream同芝士😂share better😁都幾多龍蝦🦞肉
2022-11-11 60 瀏覽
前幾日食完生蠔,今日又心思思,搵左天后水星街一間隱世蠔吧《Oyster Cove》,餐廳主打生蠔,提供不同產地和品種既生蠔,仲有其他時令海鮮、意粉、海鮮湯和pizza。店鋪細細間,不過好有格調,打卡都唔錯! 店員服務一流,非常用心介紹每一款蠔,仲會教埋我地點樣開生蠔,真係服務周到。🦪海鮮拼盤(生蠔 10隻 + 車厘蜆 2隻)- Tia Maraa Pearl x 2 $72- Speciales Lambert No.2 x 2 $84- Krystale No.2 x 2 $84- Tarbouriech Oyster No.1 x 2 $110- Gillardeau No.2 x 2 $90- 車厘蜆 x 2 $96擺盤好靚啱哂打卡!😍 經店員介紹之後揀左五款法國生蠔,由淡味排到濃味,店員好細心咁同我地講要從邊一隻順時針食就可以啦! 款款生蠔都勁新鮮、鮮甜又creamy,個人最愛Tarbouriech Oyster,肉質肥厚,海水味濃郁,入口爽脆! 車厘蜆都勁飽滿鮮甜,仲好重海水味,食到停唔到口!🌟加州海膽 (板) $268 新鮮的加州海膽刺身,呈鮮艷的橘黃色,充滿光澤,質感飽滿

🦪海鮮拼盤(生蠔 10隻 + 車厘蜆 2隻)
- Tia Maraa Pearl x 2 $72
- Krystale No.2 x 2 $84
- Gillardeau No.2 x 2 $90
- 車厘蜆 x 2 $96

車厘蜆都勁飽滿鮮甜,仲好重海水味,食到停唔到口!

🌟加州海膽 (板) $268
新鮮的加州海膽刺身,呈鮮艷的橘黃色,充滿光澤,質感飽滿,近睇仲可以見到卵子顆粒分明,聞起來帶著甜甜的香氣,入口即溶,如奶油般滑不溜口。
仲跟左一包韓國紫菜,將海膽放係紫菜上面一齊食,增加口感,食晒成板海膽真係大滿足🤩

🌟清酒蒜蓉煮活蜆湯 $238
蜆湯都勁出色,粒粒蜆都勁大隻,入口超新鮮彈牙,湯底有好香清酒和蒜蓉味,仲有濃郁蜆肉既鮮味,食完生蠔飲埋湯暖笠笠,推介👍🏻

🌟龍蝦忌廉意粉 $198
賣相好靚,忌廉超Creamy,濃稠適中,意粉好掛汁,仲有好多大大舊的龍蝦肉,爽口彈牙,正🤤
2022-11-09 135 瀏覽
港島區天后出名多隱世嘅美食,今次就為大家介紹「蠔灣」Oyster Cove🤩冇錯!!顧名思義就係食生蠔🦪生蠔拼盤~6種法國蠔圖中10:00方向順時針數起Tia Maraa pearlSpeciales Lambert~ No.1Krystale ~No.1La perle NoireTarbouriech Oyster (pinky)~No.0Gillardeau No.2味道由淡至濃,每一款法國生蠔🦪都各有出色,食落去鮮甜!爽口!大大隻嘅冰凍生蠔🦪入口帶出海水味,極度新鮮好味😋非筆墨能形容🤩建議大家食生蠔嘅時候咩都唔好點,咁先食出生蠔嘅原汁原味😉食生蠔嘅最佳拍檔,當然係配白酒🤩🥂法國藍蝦🍤第一次食鮮甜爽口彈牙,識食一定要咬佢個蝦頭!超正🤩🤩北海道帶子粒空運到港嘅北海道帶子鮮甜,多肉,爽口,彈牙,再加少少Wasabi,點啲豉油,回味無窮👍車厘蜆食車厘蜆,我建議加啲檸檬汁,再點豉油會更美味一樣都係口鮮甜🤩清酒蒜蓉煮活蜆湯呢一道菜我本人強烈推介🌟因為真係好好味🥰個湯用咗大量嘅「沙白」去慢煮,令到個湯十分鮮甜,再加埋大量嘅蒜蓉粒同埋洋蔥粒,每飲一啖湯都充滿鮮甜同埋口感度十足🤩再加埋大大粒嘅蜆
生蠔拼盤

生蠔拼盤~6種法國蠔
圖中10:00方向順時針數起
Tia Maraa pearl
Speciales Lambert~ No.1
Krystale ~No.1
La perle Noire
Gillardeau No.2
建議大家食生蠔嘅時候咩都唔好點,咁先食出生蠔嘅原汁原味😉

食生蠔嘅最佳拍檔,當然係配白酒🤩🥂
法國藍蝦

法國藍蝦🍤
第一次食鮮甜爽口彈牙,識食一定要咬佢個蝦頭!超正🤩🤩
北海道帶子

北海道帶子粒

清酒蒜蓉煮活蜆湯
呢一道菜我本人強烈推介🌟因為真係好好味🥰個湯用咗大量嘅「沙白」去慢煮,令到個湯十分鮮甜,再加埋大量嘅蒜蓉粒同埋洋蔥粒,每飲一啖湯都充滿鮮甜同埋口感度十足🤩再加埋大大粒嘅蜆肉,大家真係要一試😋
龍蝦忌廉意粉

龍蝦🦞忌廉意粉🍝$198
忌廉意粉食落去冇卡邦尼咁「漏」再加埋龍蝦肉既爽甜,真係好滿足😊味道都係同樣咁出色😋

overall
如果大家鍾意食生蠔🦪,不妨真係試吓呢一間😉
2022-11-03
生蠔拼盤
法國藍蝦
北海道帶子
龍蝦忌廉意粉
2022-11-07 44 瀏覽
今日嚟到位於天后嘅蠔灣食飯,餐廳係香港都有幾間分店,聽個名都知係以生蠔為主啦。海鮮拼盤有Tia Maraa Peal,Speciales Lambert,Krystale,Tarbouriech Oyster,Gillardeau等等,份量真係好足呀,一次過可以食到唔同嘅生蠔,生蠔有香濃嘅海水味同蠔味,可以由淡味開始慢慢食到濃味,漸入佳境。赤貝方面,入口彈牙,帶少少咸味。清酒蒜蓉煮活蜆湯呢個蜆湯非常之清甜,入口仲有少少酒香同蒜蓉嘅香味。蜆非常之大隻,仲好厚肉添。龍蝦意粉龍蝦好大隻,入口鮮甜,仲好彈牙添。意粉方面,調味調得啱啱好,唔會太過濃味,入口唔會覺得太肥膩。整體來講,餐廳嘅食材都好新鮮,特別係生蠔嘅味道非常之好,我覺得最有特色嘅地方係可以喺自己嘅海鮮拼盤度揀自己想要嘅生蠔嚟試,再加上有店員嘅介紹,令到我更了解生蠔嘅產地。

海鮮拼盤

龍蝦意粉

2022-11-05 55 瀏覽
知道這家蠔吧很久,但次次過門不入。可能覺得門面小,座位少,在街市一角,沒有很大興趣。今晚為避開大球場即將湧出來的欖球賽人群,走到這裏,終於到此一試。進店時只有一枱客人,頗清幽。枱是細了點,還放上一大盆食具,沒有空間放碟。來到蠔吧,肯定要試蠔,喜歡海水味和蠔味較重的,由老闆發版,選了4種蠔,由$40多一隻至$55一隻。喜歡較大隻的,啖啖肉食量不大,因此再點了龍蝦黑醋沙律和Parma Ham pizza。 終於可以清碟,不用浪費。沙律的龍蝦肉質不夠爽,還好算新鮮,不過不失。Pizza的皮薄,脆而不膩,餡料剛剛好

沙律的龍蝦肉質不夠爽,還好算新鮮,不過不失。

Pizza的皮薄,脆而不膩,餡料剛剛好

2022-11-05
2022-11-03 29 瀏覽
2022年10月24日 星期一今日早左係天后附近收工,諗住買嘢食返屋企加餸途經見到呢間餐廳,心諗都好耐無食過蠔,就一於決定打包生蠔返屋企食最後要左六款唔同種類嘅生蠔,都係店員推薦嘅,再加幾款海鮮,一共大約$900,希望屋企人食得開心一返到去打開嘅時候,雖然已經融咗少少雪,但係唔算有好多水流出來,擺盤擺得好靚,而且店員仲係個盤下面裝上燈,一打開就好靚,用嚟打卡就岩晒首先試左大大粒既北海道帶子,厚身之餘又有咬口,加埋檸檬汁一齊食味道更加鮮味跟住有北海道活赤貝,食落去幾爽脆,口感唔錯再黎就係主角生蠔啦,其中呢一款係最驚喜嘅,就係西班牙生蠔Spanish Arousa Oyster,因為點左珍寶既大小,所以睇落去好巨型,但係冇諗到會同我隻手掌差唔多大,真係好誇張,味道好鮮甜,而且夠晒Creamy,唔需要點醬都已經好夠味至於呢兩款法國生蠔都唔錯,分別係The Maraa Pearl 同Species Lambert No.2,有豐富海水味,而且完全食唔到蠔殼,味道好濃郁,唔會太過鹹整體感覺真係唔錯,性價比幾高!!
2022年10月24日 星期一
今日早左係天后附近收工,諗住買嘢食返屋企加餸

跟住有北海道活赤貝,食落去幾爽脆,口感唔錯

整體感覺真係唔錯,性價比幾高!!
2022-10-24
10 分鐘 (外賣自取)
2022-11-01 42 瀏覽
蠔痴又出動😂,今次到天后一間隱世蠔吧,餐廳主打生蠔🦪,外賣堂食都可以,坐低之後發現餐廳雖然座位不多,但接唔少外賣單👍。店員服務好好,非常用心介紹每一款蠔,仲會教埋我地點樣開蠔🦪,真係服務周到🥰店員推介我地試試以下幾款生蠔🦪(10隻)💁🏻‍♀️ 海鮮🦞拼盤(蠔 x 1打 + 赤貝 + 帶子)- Tia Mara Pearl x 2 $84- Speciales Lambert No.1 x 2 $104- Krystale No.2 x 2 $84- La Perlr Noire x 2 $84- Gillardeau No.2 x 2 $90店員好細心咁同我地講要從邊一邊開始食款款生蠔都勁新鮮、鮮甜又creamy😍,粒粒帶子都勁飽滿鮮甜,仲好重海水味😋,食到唔想停😝😝北海道活赤貝好新鮮爽脆法國藍蝦都好高質😍入口滿滿膠質,超鮮甜😉清酒🍶蒜蓉煮活蜆湯 $238食咗生蠔🦪要食返啲熱食,蜆湯都非常出色,湯底有蜆肉嘅鮮味,粒粒蜆都勁大粒,食落超新鮮彈牙,推介👍龍蝦🦞忌廉意粉🍝 $198忌廉意粉🍝 超Creamy ☺,仲有好多已剝殼嘅新鮮龍蝦肉,食到舔舔脷😋想食蠔嘅朋友唔好錯過喇😝😝

店員推介我地試試以下幾款生蠔🦪(10隻)💁🏻‍♀️
海鮮🦞拼盤(蠔 x 1打 + 赤貝 + 帶子)
- Tia Mara Pearl x 2 $84
- Krystale No.2 x 2 $84
- La Perlr Noire x 2 $84
- Gillardeau No.2 x 2 $90

店員好細心咁同我地講要從邊一邊開始食

北海道活赤貝好新鮮爽脆
法國藍蝦都好高質😍入口滿滿膠質,超鮮甜😉

清酒🍶蒜蓉煮活蜆湯 $238

龍蝦🦞忌廉意粉🍝 $198

想食蠔嘅朋友唔好錯過喇😝😝
2022-10-31 26 瀏覽
新鮮就係美味嘅保證來自Oyster Cove,而家嘅天氣咁涼爽舒服,我今晚同老公一於拍吓拖先。order Oyster Cove嘅外賣拼盤真係最好不過了,外面嘅包裝紙一打開就可以用嚟當野餐墊,真係好似我哋今晚咁來個即興picnic都得好方便,冰盤底重有燈串,chill 浪漫喔,個拼盤入啲海鮮超級新鮮,有🦪 Tia Mars’s pearl 🦪 Stone Namibia (west Africa)🦪 Special E’s Lambert No.1🦪 Krystal’s No.1等,入面我最鐘意食🦪 Gillardeau No.1 肉質肥厚,海水,蠔味細膩有層次和🦪 Cocollos No.0蠔味夠濃,其帶子位極甜,有強烈的回甘,細膩的口感😋😋另外北海道帶子厚身又細密,味道濃郁鮮。Cherry Stone 口感脆身,味道獨特而且鮮甜味會慢慢滲出,北海道活赤貝外表呈橙紅色 、帶光澤,食落肉質爽厚 ,鮮味十足呀! #happy #yummy

外賣自取
入秋我嘅時令海鮮top 3除咗大閘蟹同秋刀魚,仲有生蠔蠔蠔蠔蠔蠔蠔蠔~~~~味道基本上唔駛多講,「R」嘅月份食到嘅生蠔都特別肥美鮮甜。以往@蠔灣 都係堂食多,外賣生蠔真係第一次,想介紹返個外賣package因為真係相當有心思,包得靚靚仔仔連乾冰同埋個配備LED燈嘅拼盤,外賣食同喺餐廳享受一樣都咁有情調。除生蠔外,仲可以追加其他海鮮刺身,#加拿大原板海膽同 #北海道活赤貝 兩者都激新鮮👍🏻!‑ ‒ – ⋄ Tia Maraa Pearl Oyster ⁸ ⁴⋄ Speciales Lambert No.1 ¹ ⁰ ⁴⋄ Josephine ⁸ ⁴⋄ Tarbouriech Oyster(pinky) No.1 ¹ ¹ ⁰⋄ Cocollos No.0 ¹ ² ⁴⋄ Gillardeau No.2 ⁹ ⁰⋄ Canada Sea Urchin ² ⁸ ⁸⋄ Hokkaido Ark Shell ⁷ ⁸‑ ‒ –

‑ ‒ –

⋄ Canada Sea Urchin ² ⁸ ⁸
⋄ Hokkaido Ark Shell ⁷ ⁸

‑ ‒ –
2022-10-26 51 瀏覽
小小的店面 卻有豐富的海鮮吃店員很熱情介紹生蠔的吃法北海道帶子 活赤貝淡味的帶子和赤貝先吃把味蕾的觸感先打開 慢慢吃海水味偏濃的蠔The Maraa PearlSpeciales LambertKrystale Cocollos La Perle NoireGillardeau蠔的排序已經由淡味至濃味順序排列好能夠細緻的感覺每個品種帶來的鮮味服務員也會教如何完整的把蠔肉挖出來我感覺而言 需要按次序的吃真的鮮味有加重 每個份量都不少可以加檸檬汁 整體更易入口清酒蒜蓉活蜆湯 Clams Soup湯簡單的用洋蔥 少許香料加清酒用大蜆去煮 端上來已有濃郁香氣蜆鮮味很重 撲鼻而來蜆肉很大隻飽滿 酒香淡淡的 洋蔥也在蜆裏湯頭也可以喝 不油很清爽龍蝦忌廉意粉 Lobster Pasta用波士頓龍蝦把肉拆開香蝦膏配上洋蔥 橄欖油和忌廉汁去煮形成濃郁的龍蝦香 意粉帶有濃濃的醬汁整體是海鮮味很重 清爽度加分
小小的店面 卻有豐富的海鮮吃

配上洋蔥 橄欖油和忌廉汁去煮
形成濃郁的龍蝦香
意粉帶有濃濃的醬汁
整體是海鮮味很重 清爽度加分

琴晚早收工打算去搵個空間靜靜地歎下靚海鮮,即刻諗起天后水星街既。佢地既生蠔主要黎自法國,每隻都肉質肥美,食得出好似岩岩係海邊上黎既新鮮❤️我叫左5種分別黎自法國既Maraa Pearl($72)、Specials Lambert No.2($84) 、Krystale No.2 ($84)、Cocollos No.0($124) 、Gillardeau No.2($90)。員工仲好細心提我由淡味食到最濃味,咁就可以將個層次慢慢昇華。果然冇介紹錯啊!唔同品種嘅生蠔大細都唔一樣,但係佢哋都一樣咁肥美,而且食得出海水味既鹹甜變化,可能因為都係來自法國,所以佢哋既蠔味都十分之濃郁,加幾滴檸檬汁上去已經食到停唔到🐷我個人來講就最鍾意中間Krystale No.2 ,夠曬飽滿同鮮甜,平衡得好好🔥而呢個seafood platter 當然唔少得法國藍蝦($96)同北海道嘅赤貝刺身($78),一如既往嘅新鮮同爽口,而且藍蝦嘅蝦味亦十分獨特,加上赤貝既鮮甜,成個拼盤唔使20分鐘已經秒殺😝食完生嘢,當然唔少得飲碗熱辣辣嘅清酒蒜蓉活蜆湯($238),無沙清甜已經係基本😎粒粒都可以咁大咁飽滿,真係好出色!雖然我

食完生嘢,當然唔少得飲碗熱辣辣嘅清酒蒜蓉活蜆湯($238),無沙清甜已經係基本😎粒粒都可以咁大咁飽滿,真係好出色!雖然我唔太鍾意食蒜蓉,但呢個湯令我連續飲咗3碗都停唔到口,係必點嘅項目,已經預料到嚟緊呢個秋冬應該成日都會掛住佢🙌🏻

最後,當然唔少得一個主菜-龍蝦忌廉意粉($198),意粉十分結實而帶嚼勁,掛上濃濃嘅醬汁,充滿喺成個意粉入邊嘅龍蝦肉,成個配搭都十分之冇得輸!最後捧住個肚仔好滿足😋

雖然呢間餐廳未必算係好IG able ,但係你可以確保呢個價錢食到好高質素嘅海鮮,加上員工服務好好,過程不斷幫我哋換唔同嘅餐具同埋碗碟,睇得出佢哋嘅細心,絕對係放工同同事或者朋友同另一半黎放鬆身心嘅好地方!

好耐無試過咁肥美新鮮既生蠔 餐廳環境雖然不大 但幾有格調!食物同員工態度都十分加分🫶🏻🫶🏻.🔸北海道帶子 ($36)🔸北海道活赤貝 ($78)🔸清酒蒜蓉煮活蜆湯 ($238)🔸龍蝦忌廉意粉 ($198).🦪🦪🦪🦪🦪🦪-Gillardeau No.1 ($55)-Krystale ($42)-Speciales Lambert No.2 ($42)-La Perle Noire ($42)-Tia Maraa Peal ($36)-Tarbouriech Oyster (pinky) No.2 ($42)生蠔由淡口開始食 員工排好順序方便我們吃 🦪真的很肥美!十分好食同高質😍除左生蠔 仲食左北海道帶子同北海道活赤貝 黎2款都好鮮甜🥰我地另外order左清酒蒜蓉煮活蜆湯同龍蝦忌廉意粉 活蜆超大隻肥美 湯好甜 而龍蝦意粉 龍蝦好多同爽口😝
🔸北海道帶子 ($36)
🔸北海道活赤貝 ($78)
🔸清酒蒜蓉煮活蜆湯 ($238)
🔸龍蝦忌廉意粉 ($198)
🦪🦪🦪🦪🦪🦪
-Gillardeau No.1 ($55)
-Krystale ($42)
-Speciales Lambert No.2 ($42)
-La Perle Noire ($42)
-Tia Maraa Peal ($36)

2022-10-20 54 瀏覽
想食生蠔就梗係要去蠔灣啦!除左生蠔佢地都有來自世界各地嘅海鮮,店員會好親切咁為你介紹每款嘅特色💁🏻‍♀️ 除左黑白優雅嘅裝飾,仲會播住好新潮嘅英文歌,充滿著外國風情💓 裡面嘅位置唔大,最多只可以坐10檯左右,所以想試嘅話記得要提前預約🫡If you want the best oysters, Oyster Cove is the place to go. All their seafood originates from different countries, and their decorations and music resembles a foreign atmosphere. 呢到最大嘅特色就係海鮮拼盤,想食咩就揀咩,唔會fix左俾你🥳 今次就揀左6款法國生蠔同埋海膽,上檯嘅賣相真係打卡一流🦪 店員會將生蠔由淡至濃排列:This is the most popular item, which is self selected platter of oysters and other seafood. I chose uni and 6 types of oysters, w

This is the most popular item, which is self selected platter of oysters and other seafood. I chose uni and 6 types of oysters, which they will arrange from the blandest to the most flavourful.
Tia Maria Pearl $38/1
Speciales Lambert $42/1
Krystale $42/1
Pousse en Claire $42/1 (最重海水味)
Cocollos $62/1
Gillardeau $55/1 (最大最creamy)

中間放左一板加拿大海膽($288),隔離附上紫菜片,濃郁醇滑嘅海膽用脆口嘅紫菜包住口感好有層次,鮮味十足🌊
The middle lies a board of Canada Sea Urchin ($288), the creaminess from it wrapped in crispy seaweed was the perfect match.

清酒蒜蓉煮活蜆湯 $238
Clams Soup
來自紐西蘭嘅活蜆真係好難喺香港食到,佢地擁有獨特嘅鮮味,最重要係隻隻都超巨型,肉質厚實彈牙😙 湯底加左蒜粒、洋蔥、西芹同埋白酒,但稍微鹹左少少🤏🏼
These New Zealand clams are rare finds in HK, with distinctive fresh tastes. They are enormous and very firm. The soup base consisted of white wine, onions, garlic and celery.

龍蝦忌廉意粉 $198
Lobster Pasta
每份意粉都用左整條緬因州龍蝦,保證你食到啖啖肉🦞 意粉煮得啱啱好,每條都掛住濃而不膩嘅忌廉汁,口感順滑😋 裡面仲加左炒洋蔥洋蔥同埋西芹去增加口感👍🏼
Whole US lobster was used, so you could taste it in every bite. The pasta was al dente and was covered with the creamy sauce.

• 海鮮拼盤
  • 自選海鮮拼盤
  • 生蠔海鮮拼盤
  • 燴龍蝦意粉
2022-10-19 629 瀏覽
📍香港📍天后📍Oyster Cove📍天后水星街28號耀星華庭地下1號舖📍星期一至日 11:00~15:00 & 17:00-22:00店員態度幾好,會留意你幾時食完生蠔再上熟食。主動提供暖水,有廁所👍🏻🦄 法式鵝肝多士 $198🦄 評分: 7/10多士勁勁勁脆,鵝肝唔會太大件,四份一啖入口份量。🦄 蒜香蜆肉意粉 $238🦄 評分: 7.5/10蜆肉大隻脹卜卜,某啲有少少沙。醬汁調味岩岩好唔會太重手,入口每啖意粉都沾到汁好食,仲有啲洋蔥碎炒得好香好好食,最到底會感覺偏油。🦄 生蠔10隻🦄 評分: 7/10分別系Tia Maraa Pearl Cocollos最咸最重海水味, Speciales Lambert較重蠔味, Krystale帶子位好甜好食, Tarbouriech Oyster(pinky)最大隻飽滿🦄 北海道帶子粒 $38🦄 評分: 7/10🦄 北海道活赤貝 $78🦄 評分: 8/10好新鮮彈牙,值得一試。#foodieschu天后~~~~~~~~~~~~~#foodies #foodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodblo
📍香港📍天后
📍Oyster Cove
📍天后水星街28號耀星華庭地下1號舖

🦄 法式鵝肝多士 $198
🦄 評分: 7/10
多士勁勁勁脆,鵝肝唔會太大件,四份一啖入口份量。

🦄 蒜香蜆肉意粉 $238
🦄 評分: 7.5/10

🦄 生蠔10隻
🦄 北海道帶子粒 $38

🦄 北海道活赤貝 $78
🦄 評分: 8/10
好新鮮彈牙,值得一試。

#foodieschu天后

~~~~~~~~~~~~~
#foodies #foodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodblogger #oystercove #oyster #生蠔 #多士 #天后 #鵝肝 #鵝肝多士 #帶子 #蜆肉 #意粉 #水星街 #seafood
2022-10-18
  • 北海道活赤貝